FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 23 februari 2007

[A1GP] Ook in Durban circuit-problemen

Na de circuit-problemen in Peking zijn er opnieuw problemen aan een A1GP-circuit. Dit keer is het Durban in Zuid-Afrika, waar dit weekend gereden wordt.

In een kunstmatig aangelegde chicane laten namelijk stukken curbstone los van het asfalt, waardoor gevaarlijke situaties ontstaan. Vannacht worden de stukken curbstone weer vastgezet, zodat er morgen hopelijk weer gewoon geracet kan worden.

Uitslag FC Utrecht - NEC

Er werd vanavond één wedstrijd gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslag.

FC Utrecht - NEC 3-0
45'+1 Somers 1-0 (assist Dickoh)
48' Rossini 2-0 (assist Cornelisse)
63' Caluwé 3-0 (assist Boussaboun)

Scheidsrechter: Kuipers.
Toeschouwers: 19.000.
Rode kaart: 52. Pothuizen (NEC/2x geel)
Gele kaart: Cornelisse (FC Utrecht), Barreto, Niedzielan, Snoyl (allen NEC)

Opstellingen

Utrecht: Vorm, Cornelisse, Dickoh, Broerse, v.Buuren, Kruys (Loval/73), Caluwé, v.Dijk, Somers (Kopteff/65), Boussaboun, Rossini (De Jong/76).

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Otten, Snoyl (El-Akchaoui/75), Kivuvu, Pothuizen, Holman, Barreto, Denneboom (Beerens/46), Niedzielan (Davids/54).

Bontje minister ergert Partij voor de Dieren

Icoon OpmerkelijkDe Partij voor de Dieren heeft zich geërgerd aan het bontkraagje dat de minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven, droeg op de trappen van Huis ten Bosch. De partij vindt dat het kabinet hierdoor een valse start heeft gemaakt.

De Tweede kamerfractie van de PvdD heeft in een brief aan Van der Hoeven om opheldering gevraagd. De partij vraagt in de brief onder meer welk politiek statement Van der Hoeven wilde maken met de vossenkraag.

De partij is een e-mailactie gestart onder het motto: 'Een dode vos bij Huis ten Bosch!'. Daarnaast vraagt zij zich af wat dit te maken heeft met het voorgenomen diervriendelijker beleid van het nieuwe kabinet, dat voor het eerst een passage in het regeerakkoord heeft gewijd aan het welzijn van dieren.

Vier tieners mishandelen leraar op schoolplein

Icoon PolitieVier jongens tussen de dertien en achttien jaar oud zijn vrijdag aangehouden nadat ze een leraar hadden mishandeld. De jongens waren aan het voetballen op een schoolplein in Purmerend en toen de 51-jarige leraar hen verzocht het plein te verlaten, zouden zij hem hebben geschopt en in het gezicht hebben gestompt.

De docent deed het verzoek omdat de school in het verleden te maken had gehad met voetballende jongeren die overlast veroorzaakten en dingen vernielden. De leraar zou de jongens eerder op de dag al van het plein hebben willen verwijderen, maar zij trokken zich niets van zijn verzoek aan. De man begon foto's van ze te maken, waarna de jongens hem belaagden.

Drie verdachten zijn vrijgelaten, de 18-jarige jongen die de vuistslag zou hebben uitgedeeld zit nog vast. Het is niet bekend of de tieners leerlingen waren van de school.

Ljubicic naar halve finales

Ivan Ljubicic heeft de halve finale van het ABN-Amro toernooi in Rotterdam bereikt. Hij versloeg in de kwartfinale Florian Mayer.

Ljubicic had weinig moeite met zijn Duitse tegenstander. Dankzij onder meer dertien aces stond na 54 minuten al de eindstand op het bord, 6-4 en 6-2. In de halve finale ontmoet de Kroaat de winnaar van de parij tussen Nikolaj Davidenko en Philipp Kohlschreiber.

Aankomsthal Zaventem Brussel ontruimd na bomalarm

Icoon TerrorismeOp luchthaven Zaventem is vrijdagavond rond zeven uur bomalarm afgekondigd. Dit meldt IBAC, exploitant van de luchthaven. Voorlopig ondervindt het vliegverkeer geen hinder.

Op bevel van de federale politie is de aankomsthal van het vliegveld ontruimd. De Dienst voor de opruiming en vernietiging van ontploffingstuigen (DOVO) van het Belgisch leger is ter plaatse. Het zou gaan om twee verdachte pakketjes.

De A201, die naar het vliegveld loopt, is ter hoogte van de Brusselse Ring afgezet. Hier staat een lange file.

Update 21.26 uur
De twee verdachte pakketjes werden door de DOVO, die rond half negen was gearriveerd, onschadelijk gemaakt. Zij bleken geen explosieven te bevatten.

Met dank aan Roel_Jewel voor de submit.

'Graf van Jezus ontdekt'

Icoon BuitenlandsCanadese documentairemakers denken het graf van Jezus te hebben ontdekt. Zij baseren zich op jarenlang onderzoek van DNA-specialisten, historici, archeologen en schriftdeskundigen. Het graf zou zich bevinden in een spelonk in een wijk in Jeruzalem.

In de grot vonden wetenschappers tien resten van grafkisten waarop namen gegraveerd staan. Een van deze gravures is "Jezus, zoon van Jozef", een andere "Judah, zoon van Jezus". Ook zijn er twee gravures te vinden waarin Maria genoemd wordt. Vermoedelijk gaat het hier om Jezus' moeder en Maria Magdalena. Judah zou een zoon van Jezus kunnen zijn.

De grot werd al 27 jaar geleden ontdekt, en sindsdien is er uitgebreid onderzoek gedaan. De betreffende documentaire wordt binnenkort uitgezonden op Discovery Channel. Volgende week vindt in New York een persvertoning plaats.

Een Israëlische archeoloog twijfelt echter over de ontdekking. Volgens hem zou het bewijs te gering zijn, omdat de namen die in de spelonk werden gevonden 2000 jaar geleden al te wijdverbreid zouden zijn.

Met dank aan microkid en Bupatih voor de submit.

Van Riessen leidt op WK junioren

Laurine van Riessen gaat na de eerste dag van het WK junioren aan de leiding. Ze won in Innsbruck de 500 meter en werd vierde op de 1500 meter.

Van Riessen leidt voor de Zuid-Koreaanse Kim You-Lim. Op de derde en vierde plaats staan de Nederlandse meisjes Natasja Bruintjes en Ingeborg Kroon. Zaterdag volgen nog een 1000 en een 3000 meter. De jongens reden vandaag een 500 en een 3000 meter. De Zuid-Koreaan Mo Tae-Bum leidt het klassement. Sjoerd de Vries staat op de tweede plek. Tim Roelofsen en Stevin Hilbrands staan respectievelijk vierde en zevende. Morgen rijden zij nog een 1500 en een 5000 meter.

Name that bitchy blogger 12

Omdat de weblog vijf jaar bestaat, worden er veel prijzen weggegeven. Zo ook met 'Name that bitchy blogger'. Om de dag, op de oneven dagen van februari komt er om 20:30 een herkenbare of minder herkenbare foto van iemand van de weblogcrew. Om het iets makkelijker te maken staat er ook een kleine beschrijving bij. Als jij het antwoord denkt te weten, mail je dit naar namethatbitch@fok.nl, met als onderwerp het nummer van de aflevering (vandaag dus nummer 12). Zet het antwoord dus niet in de reacties!

Wat kun je winnen?
printatelier.nl stelt voor de winaar een foto naar keuze geprint op een linnen doek van 40x60 cm beschikbaar. Hierop kun jij dus je favoriete weblogbitch, je eigen bitch of een andere mooie foto af laten drukken.

De puntentelling gaat als volgt: Voor elk goed antwoord krijg je sowieso twee punten. Met een typefoutje (dus bijna goed) krijg je één punt. Bij elke opgave loot ik er één iemand uit die bovenop die twee punten, er twee extra krijgt. Zo is er dus geen gezeur met lifts en dergelijke. Degene die aan het eind van februari de meeste punten heeft, wint deze mooie prijs.

De twaalfde opgave:

Deze mannelijke weblogger van middelbare leeftijd vindt zichzelf in tegenstelling tot zijn nick de middelmatigheid zelve, wat dan ook wel weer blijkt uit het slaapverwekkende tafereel op de foto en het feit dat hij het daar best naar zijn zin had.

Een extra hint: Hij houdt van hoogtes.

Weet jij wie deze bitchy blogger is? Mail naar namethatbitch@fok.nl met als onderwerp 'bitch 12'. Zet in het mailtje ook je nick erbij!

Denk je nou: 'hey leuk, maar ik kan toch niet meer winnen want ik heb met de rest niet meegedaan'? Dan heb je het mis! Natuurlijk kun je nog meedoen! Ook de antwoorden van bitch 1, bitch 2, bitch 3, bitch 4, bitch 5, bitch 6, bitch 7, bitch 8, bitch 9, bitch 10 en bitch 11 kun je nog steeds insturen!

Mauresmo naar finale Dubai

Amélie Mauresmo heeft de finale bereikt van het WTA-toernooi in Dubai. De als tweede geplaatste Française profiteerde vandaag van een enkelblessure van haar Servische tegenstandster Jelena Jankovic. Op dat moment had de nummer drie van de wereld de eerste set met 6-2 gewonnen.

Mauresmo moet het in de finale opnemen tegen de Belgische Justine Henin. De als eerste geplaatste Henin, die het toernooi vorig jaar won, versloeg eerder vandaag de als derde geplaatste Russische Svetlana Kuznetsova.

UEFA wijst protest Lille af

De UEFA heeft vrijdag een klacht van Lille verworpen. De Franse club had protest ingediend tegen het doelpunt in de Champions League-wedstrijd tegen Manchester United (0-1). Volgens de Fransen had Giggs de vrije trap te snel genomen.

De UEFA legde dat protest vandaag naast zich neer. Daarnaast maakte de bond bekend dat het een onderzoek instelt naar de incidenten die na dat doelpunt plaatsvonden. De spelers van Lille dreigde van het veld te lopen. "Die treffer was volkomen geldig", aldus het oordeel van de UEFA, die daarmee scheidsrechter Eric Braamhaar van alle blaam zuiverde.

Hoogervorst: no-claim was misrekening

Icoon MedischEx-minister Hoogervorst vindt de no-claim in de gezondsheidszorg een misrekening. Bij die regeling krijgt iedereen die weinig zorg gebruikt, een bedrag terug van maximaal 255 euro per jaar. Het systeem is bedoeld om mensen bewust te maken van de kosten, zodat ze niet onnodig vaak naar de dokter gaan.

In het regeerakkoord van het nieuwe kabinet staat dat de no-claim volgend jaar wordt afgeschaft. VVD'er Hoogervorst zegt nu dat hij dat niet zo'n drama vindt. Hij blijft erbij dat een financiële drempel in de zorg een goede zaak is. Maar Hoogervorst geeft toe dat de no-claimregeling niet heeft gewerkt.

Mourinho blijft bij Chelsea

José Mourinho, trainer van Chelsea, heeft laten weten dat hij de ploeg uit Londen niet zomaar zal verlaten. Dit houdt dus in dat de Portugees zijn huidige contract met de Engelsen uit zal dienen. Dit maakte Sky Sport vrijdag bekend.

"Er zijn maar twee manieren waardoor ik Chelsea zou kunnen verlaten", lichtte Mourinho toe. "De eerste mogelijkheid zou zijn dat ik na medio 2010, wanneer mijn contract afloopt, vertrek. Dan heb ik mijn dienstverband uitgezeten en zal ik hoogstwaarschijnlijk op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging."

"De tweede en ook gelijk de laatste mogelijkheid is wanneer de clubleiding van Chelsea het niet meer in mij ziet zitten en mij ontslaat. Andere mogelijkheden bestaan nu eenmaal niet. Ik verlaat Chelsea voor geen goud uit eigen beweging."

De laatste maanden gaan diverse geruchten over de positie van Mourinho bij The Blues. De behaalde resultaten van de ploeg vallen enigszins tegen, waardoor de druk op de oefenmeester behoorlijk groot is geworden. In de Engelse competitie staat Manchester United voor de ploeg uit Londen. Verder gaan ook verhalen de ronde dat de Portugees de interesse van Real Madrid en Internazionale heeft gewekt.

Vrouw redt 91-jarige buurman uit water

Icoon OngelukEen 57-jarige vrouw uit het Drentse Barger Compascuum heeft vrijdag haar buurman gered toen hij met zijn auto achteruit het Verlengde Oosterdiep was ingereden. Voor het ongeluk stond de auto van de man voor zijn oprit. Het is niet bekend wat er mis is gegaan toen de man ineens achteruit het water inreed.

Toen de buurvrouw het zag gebeuren aarzelde ze geen moment en sprong ze achter de 91-jarige man aan. Ze wist hem te bevrijden uit de auto, die al bijna onder het water was verdwenen.

Petacchi neemt revanche

Alessandro Petacchi is er wederom in geslaagd om een etappe van de Ronde van de Algarve op zijn naam te schrijven. De Italiaanse renner slaagde er in om de derde etappe van deze Spaanse wielerronde te winnen.

Twee dagen geleden kwam Petacchi ook als eerste over de meet, maar toen werd de wielrenner teruggezet naar de vierde positie. De organisatie van de Ronde van de Algarve beweerde namelijk dat de Italiaan tijdens de sprint Gert Steegmans hinderde.

De derde etappe was 208 kilometer lang en ging van Lagoa naar Lagos. De winnaar van gisteren, Bernhard Eisel, eindigde op de tweede plaats. Egoi Martinez completeerde het erepodium. Addy Engels was de beste Nederlander. Hij kwam als achttiende over de finish.

Ajax hoopt op Emanuelson en Grygera

De medische staf van Ajax gaat alles in het werk stellen om Urby Emanuelson en Zdenek Grygera op tijd fit te krijgen voor het treffen met AZ. De Amsterdamse club heeft de hoop uitgesproken zij minimaal over één van de twee kunnen beschikken. Op die manier worden de defensieve problemen enigszins de kop ingedrukt.

Tijdens het duel tegen AZ kan Ajax weer beroep doen op Gabri en Olaf Lindenbergh. Dit duo was voor de UEFA Cup-ontmoeting met Werder Bremen, van afgelopen donderdag, geschorst. Ook Edgar Davids keert weer terug in de selectie van trainer Henk ten Cate. De middenvelder is namelijk niet speelgerechtigd voor internationale wedstrijden van de club uit Amsterdam.

'ProTourploegen niet in Parijs-Nice'

Er is een mogelijkheid dat de internationale wielrenunie de ProTourploegen tijdens Parijs-Nice zal gaan weren. De UCI verbiedt deze ploegen deel te nemen als de organisatie van deze koers niet aan de reglementen kan voldoen.

Theo de Rooij, ploegleider van Rabobank, heeft vrijdag bevestigd dat dit in een brief van de UCI stond. De ASO, het bedrijf achter de Tour de France, weigert vooralsnog een nieuwe ProTourploeg, Unibet.com, toe te laten tot Parijs-Nice. Deze wielerkoers staat voor 11 maart op het programma.

De internationale wielrenunie heeft in de brief laten weten dat, wanneer een wedstrijd niet aan de gestelde eisen voldoet, deze naar de nationale kalender verplaatst zal worden. Dit betekent dus dat ProTourploegen illegaal deelnemen als ze tijdens dit soort wedstrijden in actie komen.

Morrissey doet niet mee aan Eurovisie Songfestival

Icoon MuziekMorrissey doet niet mee aan het Eurovisiesongfestival dit jaar. De voormalige zanger van The Smiths had laten weten interesse hebben om mee te doen en sprak daarover met de Britse zender BBC. Deze liet vrijdag weten dat Morrissey zeker niet mee gaat doen.

De zanger liet vorig jaar voor het eerst weten dat hij wel wilde meedoen, nadat de Britse inzending op vijf na laatste was geworden. "Ik was geschokt, maar niet verbaasd. Waarom hebben ze mij niet gevraagd?", zo vroeg hij zich af. In januari liet de BBC weten dat ze in gesprek waren met de zanger om hem mogelijk mee te laten doen of een nummer te laten schrijven. "Hij was een van de personen die we hebben benaderd. We kunnen nu met zekerheid laten weten dat hij zeker niet meedoet dit jaar", aldus de reactie van de BBC.

Morrissey was met name in de jaren '80 erg populair met zijn band The Smiths, en solo is hij nog steeds succesvol. Het Eurovisiesongfestival is in mei van dit jaar in de Finse hoofdstad Helsinki. Namens Nederland doet Edsilia Rombley mee.

Writers of Lost

Het is al te lang geleden dat de TV-serie Lost voor het laatst in Nederland is uitgezonden en ik kan niet wachten tot er volgende week, vrijdag 2 maart, weer nieuwe afleveringen worden uitgezonden.

Hoe denk jij dat de makers van Lost aan hun ideeën komen? Door met zijn allen rond een tafel te gaan brainstormen!
Volgens mij zjin de scriptschrijvers een beetje de weg lost, ik bedoel kwijt..

Met dank aan Mirel voor de submit.

Chasing Bars

If I lay here, If I just lay here. Dat zijn twee zinnen uit Snow Patrol's, Chasing Cars. Nu heeft iemand hem geparodieërd, nee geen interpretation, een parodie; If I drink beer, If I drink a lot of beer.

Hier nog ééntje; James Blunt jeweetwel van You're beautiful, krijgt het opeens Bloody Cold.
Ik weet het, waarschijnlijk begrijp je niets van m'n verhaal, bekijk die videos gewoon dan snap je het wel!

Met dank aan emss voor de submit.

Nederlandse krijgt mogelijk realitysoap dankzij YouTube

Dat YouTube veel publiek trekt, was reeds bekend. Dat de website verschillende muzikanten een steuntje in de rug heeft gegeven bij het ontwikkelen van hun carrière, is ook niks nieuws. Het leven van de 18-jarige Zevenaarse Esmée Denters dreigt dankzij YouTube echter wel een hele bijzondere wending te nemen. Mogelijk krijgt zij in de Verenigde Staten een eigen realitysoap.

Esmée deed in 2005 mee aan het televisieprogramma Popstars: The Rivals, maar kwam toen niet verder dan de eerste ronde. Een half jaar geleden schreef de zangeres zich in op YouTube, en daar bleek zij plotseling wel populair. Dankzij haar vertolking van liedjes van onder andere Shakira, Beyoncé en Otis Redding kwam haar 'channel' met 1,5 miljoen bezoekjes op de 22ste plaats in de lijst van best bekeken channels. Platenmaatschappijen uit Nederland, Duitsland, de VS en Frankrijk volgden met het aanbieden van een platencontract.

Op haar fansite Esmeezone.com meldt Esmée dat er in de Verenigde Staten zelfs plannen zijn voor een realitysoap rond de productie van een eventueel debuutalbum. Op het moment is Esmée in een studio in het Zweedse Göteborg bezig met opnames. Niet bekend is nog wanneer we het eerste album van de YouTube-ontdekking mogen verwachten.


Denters met haar vertolking van John Legend's 'Save Room'

Britney Spears probeerde zelfmoord te plegen

Icoon ShowbizzVolgens verschillende Amerikaanse media zou Britney Spears een zelfmoordpoging hebben ondernomen, vlak voordat ze deze week haar hoofd kaal schoor. Motief hiervoor zou de angst voor het verliezen van haar kinderen aan ex Kevin Federline zijn. Britneys moeder liet eveneens weten dat haar dochter het hier erg moeilijk mee had.

Britney deed de poging door tegen het toekomende verkeer in te lopen. Familie en vrienden van de popdiva houden haar nu in de gaten.

Met dank aan Bupatih voor de submit.

Testdag 23-02-2007

Vandaag is er verder getest op het circuit van Sakhir in Bahrein. Nick Heidfeld maakte veel ronden in zijn BMW en reed daarbij de snelste tijd.

Testtijden Bahrein 23-02-2007:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1N. HeidfeldBMW01:30.469103
2F. AlonsoMcLaren01:31.22564
3J. ButtonHonda01:31.807107
4L. HamiltonMcLaren01:31.93487
5R. KubicaBMW01:32.220100
6K. RäikkönenFerrari01:32.24067
7N. Piquet jr.Renault01:32.53982
8F. MassaFerrari01:32.58468
9R. BarrichelloHonda01:32.61463
10H. KovalainenRenault01:32.97367
11M. WebberRed Bull01:33.13965
12J. TrulliToyota01:33.15590
13A. DavidsonSuper Aguri01:33.248108
14D. CoulthardRed Bull01:33.93042
15V. LiuzziScuderia Toro Rosso01:34.18724
16R. SchumacherToyota01:34.46450

Anderhalf miljard boete Microsoft voor gebruik MP3

Icoon DigitalMicrosoft kreeg gisteren een gepeperde rekening voorgeschoteld in San Diego, waar het werd veroordeeld tot het betalen van 1,5 miljard dollar voor inbreuk op patenten gerelateerd aan MP3 over de periode van midden 2003 tot en met 2005. De rechtszaak was aangespannen door Alcatel-Lucent, de houder van de patenten in kwestie.

De jury oordeelde dat deze patenten origineel ontwikkeld waren door Bell Labs, nu onderdeel van Alcatel-Lucent, en niet in samenwerking met het bekende Fraunhofer Instituut, waar bedrijven tot nu toe dachten alle benodigde licenties voor het gebruik van MP3 te kunnen verkrijgen.

Omdat Microsoft werd veroordeeld op basis van het aanzetten tot patent-inbreuk door zijn klanten, in plaats van directe inbreuk door de producten van Microsoft zelf, werd de schade berekend als percentage van de waarde van wereldwijde computerverkopen in plaats van de wereldwijde verkoop van Windows. Of dit juridisch wel mogelijk is, wordt op dit moment overigens nog uitgevochten bij Amerika's hoogste gerechtshof.

Wanneer dit oordeel in hoger beroep overeind blijft staan en de schadeloosstelling zo exorbitant hoog blijft, of nog hoger wordt, want de ontbrekende jaren sinds 1998 zijn nog niet verrekend, kan dit grote gevolgen hebben voor het gebruik van MP3. Zoals bekend zijn er voldoende alternatieven en de 400 bedrijven, waaronder veel conglomeraten, die een licentie van Fraunhofer hebben, zitten waarschijnlijk niet te wachten op een additionele, gepeperde, rekening van Alcatel-Lucent.

Met dank aan Lagging voor de vertaalde submit.

Brute overval op Postbank in Amsterdam

Icoon MisdaadBij een gewapende overval op een postkantoor in Amsterdam is vanochtend een behoorlijk geldbedrag buitgemaakt. De overval was aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord, vlak voor het kantoor openging. Het is nog niet bekend hoeveel geld precies is meegenomen.

De overvallers kwamen het gebouw binnen met de sleutel van een personeelslid. De vrouw werd gisteravond thuis overvallen en samen met haar man de hele nacht gegijzeld. De daders bedreigden en knevelden hen. Pas vanochtend verlieten ze het huis van de vrouw om de bank te overvallen.

De twee daders zijn nog spoorloos. Ze zijn waarschijnlijk gevlucht met de auto van één van de medewerkers van het postkantoor. Tijdens de overval werden twee medewerkers en een schoonmaker gekneveld en opgesloten in de kluis. Ze zijn door de brandweer bevrijd. De drie waren niet gewond.

Hamburg kandidaat WK judo 2011

Hamburg heeft zich officieel kandidaat gesteld voor het Wereldkampioenschap judo van 2011. De stad heeft de nodige ervaring met het organiseren van grote toernooien.

Dit weekend vindt in Hamburg namelijk de jaarlijkse super worldcup plaats. Een toernooi met ongeveer 450 deelnemers van over de hele wereld.

Of er nog andere steden zijn die zich kandidaat hebben gesteld is niet duidelijk. Wie het kampioenschap uiteindelijk toegewezen krijgt wordt bekend op het WK van dit jaar in Rio de Janeiro.

Het zou de vierde keer zijn dat het WK in Duitsland wordt afgewerkt. Eerder geschiedde dit in Ludwigshafen (1971), Essen (1987) en München (2001).

Levenslang voor voormalig SS'er

Icoon BuitenlandsEen voormalige Nederlander die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog aansloot bij de SS en die in 1944 drie vermoedelijke verzetsstrijders heeft vermoord, moet alsnog een levenslange celstraf uitzitten. Dit heeft de rechtbank in Aken beslist.

Heinrich Boere is inmiddels 85 jaar oud. Hij was in 1949 in Amsterdam bij verstek ter dood veroordeeld, maar was toen al naar Duitsland gevlucht. In 1980 probeerde Nederland vergeefs te bereiken dat de man zou worden uitgeleverd.

In 2003 vroeg het Nederlandse ministerie van Justitie om de straf in Duitsland ten uitvoer te leggen. Dat verzoek is nu gehonoreerd, zo werd vrijdag bekend. Tegen de beslissing is nog hoger beroep bij het gerechtshof in Keulen mogelijk.

Boere verloor zijn Nederlanderschap nadat hij in Amsterdam ter dood was veroordeeld. Sindsdien werd hij in Duitsland als statenloos beschouwd. Het is juridisch omstreden of hij ooit de Duitse nationaliteit heeft verworven. Duitsland levert geen eigen onderdanen uit aan andere landen.

Bron: zdf.de
Heinrich Boere wil een Duitse verslaggever niet te woord staan

KFC eerste restaurant met rookverbod

Icoon BinnenlandsFastfoodketen Kentucky Fried Chicken, ook bekend als KFC, wil als eerste fastfoodketen in Nederland de sigaret uit zijn restaurant verbannen. KFC wil hiermee vooruitlopen op het idee van minister Ab Klink om een algeheel rookverbod in de horeca in te stellen.

Het rookverbod zal per 1 maart ingaan, maakte KFC vandaag bekend. Volgens de fastfoodketen blijkt uit onderzoek dat 57 procent van de Nederlanders het roken in de horeca als onprettig ervaart. Concurrenten McDonalds en Burger King hebben nog niets bekend gemaakt over hun eventuele stappen met betrekking tot roken, maar vermoedelijk zullen deze snel volgen.

Met dank aan kattekitje voor de submit.

Aankoop Sealand blijkt publiciteitsstunt

Icoon PiracyDe beheerders van de Zweedse torrentsite The Pirate Bay, die eerder aankondigden het leegstaande militaire complex Sealand te willen kopen, hebben laten weten dat de aankoop niet doorgaat. De groep gaf in een interview toe dat dat de actie slechts een publiciteitsstunt was.

"We vinden het prima om gewoon in Zweden te blijven, tenslotte wonen we hier al. Er is wel een internetverbinding op Sealand, maar het zou erg moeilijk worden om voldoende capaciteit voor onze website te realiseren", aldus Tobias Anderson, één van de beheerders van de website.

De Zweedse piraten hebben met de actie behoorlijk wat geld opgehaald. Op een vraag daarover antwoorden zij: "We hebben nu 20.000 tot 25.000 dollar te besteden en we kijken naar alternatieven. We zijn nog steeds op zoek naar een plek die we The Pirate Bay kunnen noemen, zodat we onszelf via Google Maps kunnen terugvinden". Het is echter nog maar de vraag of dit antwoord de vele donateurs gerust zal stellen.

Wilders maakt wetsvoorstel boerkaverbod

Icoon Binnenlands De Partij voor de Vrijheid (PVV) gaat een eigen wetsvoorstel indienen om het dragen van een boerka in het openbaar te verbieden. Dat heeft fractieleider Geert Wilders vrijdag aangekondigd in een reactie op uitlatingen van minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie).

De kersverse PvdA-bewindsvrouw had donderdagavond voor de NOS-camera gezegd dat een boerka op straat moet kunnen. Volgens Vogelaar is gezichtsbedekkende kleding echter onwenselijk in openbare functies of banen waarbij menselijk contact belangrijk is. Wilders wees erop dat een meerderheid van de Tweede Kamer het kabinet tot twee keer toe in een motie van zijn partij heeft gedwongen een algeheel boerkaverbod in de openbare ruimte te regelen.

[upd] Treinverkeer Utrecht komt weer op gang

Icoon VervoerDe NS en spoorbeheerder ProRail kampen al bijna een dag met een computerstoring in Utrecht. Dit probleem zorgt voor veel vertraging in grote delen van het land.

Volgens ProRail is er nog geen zicht op een oplossing, omdat de technische systemen erg ingewikkeld zijn. Door de storing, die al sinds gisteren half zes aan de gang is, kunnen bepaalde wissels en seinen niet meer worden bediend, vooral in de Randstad. Op sommige plekken, waar normaal intercity's reden, rijden nu enkel nog stoptreinen en veel treinen zijn geschrapt.

Update 17:05 uur
Het ANP bericht dat het treinverkeer weer langzaam op gang aan het komen is. De storing is echter nog niet verholpen, waardoor de extra spitstreinen tussen Rotterdam en Zwolle en tussen Utrecht en Veenendaal centrum vrijdagavond niet rijden.

Rachel Hazes wil fansite weghebben

Rachel Hazes heeft haar advocaat opdracht gegeven de fansite Andrehazesfan.nl te sommeren alle afbeeldingen, songteksten en ringtones van de in 2004 overleden volkszanger te verwijderen. Bovendien vindt ze dat de domeinnaam inbreuk maakt op haar rechten jegens de nalatenschap van André Hazes.

De stichting AndréHazesFan.nl is woedend over de brief die woensdag namens de weduwe Hazes bij hun op de mat plofte. Zij vinden dat ze al tijden aan alle kanten worden tegengewerkt. Rachel beschuldigt de makers ervan beeld- en geluidsmateriaal van Hazes onrechtmatig te gebruiken. De makers van de site zijn alle verwijten meer dan zat en halen nu de webpagina morgen voor een groot deel van het web en aan het eind van het jaar stoppen ze helemaal.

De makers begonnen in 1998 met de site. In alle jaren is er volgens hen veel telefonisch contact geweest met het kantoor van Hazes. ''Wij hebben vanaf dag één al aangegeven bij Melvin Produkties B.V. dat het nooit de bedoeling zal zijn te verdienen aan André. Dit is ook nog nooit gebeurd! Het verhaal dat we een vergoeding zouden ontvangen per verkochte beltoon is dan ook onjuist. Wij hebben altijd links geplaatst naar websites die iets te maken hebben met André Hazes. Zelfs van EMI ontvingen we spontaan een link naar beltonen, welke we dan ook als tip geplaatst hebben.''

[....]

''Na de dood van André Hazes werden we zelfs uitgenodigd door Rachel en kinderen om bij de afscheidsceremonie 27 september 2004, in de Amsterdam ArenA op het veld te zitten; bij de familie en genodigden. Dit als dank wat we al die jaren voor André hadden gedaan met de website''
, zo schrijven de makers op de site.

De stichting AndréHazesFan.nl organiseert nog wel een herdenkingsconcert voor de volkszanger die dit jaar 56 zou zijn geworden. ''Dat doen we puur voor André en zijn fans. Daarna zullen we de stichting opheffen.'' Dat concert, '56 jaar André' wordt 29 juni gehouden in Amsterdam. Onder meer Corry Konings, Grad Damen, Mick Harren en Arie Hazes, de broer van André, treden op tijdens dit concert.

Met dank aan swollywood en bartmk3 voor de submit.

Nieuwe namen Pinkpop bekend

Icoon MuziekEr kunnen weer enkele namen toegevoegd worden aan de lijst van artiesten op Pinkpop. Zo is vandaag bekend geworden dat de Amerikaanse nu-metalband Linkin Park aanwezig zal zijn op het oudste festival in Nederland.

Voor velen is dit een aangename verrassing, want de vorige keer dat de mannen op het festival zouden staan, moesten ze afzeggen. Zanger Chester had namelijk stemproblemen.

Buiten de rockers zijn ook nog twee andere namen bekendgemaakt, namelijk de Nederlandse Ilse DeLange en de Noorse Maria Mena, die vorig jaar Paradiso geheel uitverkocht wist te krijgen. Eerder werd al bekend dat Muse, Iggy & The Stooges, Lostprophets, Korn, The Smashing Pumpkins en The Fratellis op Pinkpop zouden staan.

Molhoek niet tegen Ajax

Rogier Molhoek is aankomende zondag niet inzetbaar in de competitiewedstrijd van AZ tegen Ajax. De middenvelder raakte gisteravond in het UEFA Cup-duel met Fenerbahçe geblesseerd. Daarnaast is ook de inzetbaarheid van Moussa Dembélé en Kew Jaliens twijfelachtig. Beide spelers trainden vandaag apart van de groep.

Louis van Gaal kan tegen de Amsterdammers zeker geen beroep doen op de geblesseerde doelmannen Khalid Sinouh en Joey Didulica, verdediger David Mendes da Silva en middenvelders Stijn Schaars en Simon Cziommer. Barry Opdam is geschorst.

Overheid betaalt duizenden euro's voor domeinnamen

Icoon InternetDe overheid heeft duizenden euro's betaald om de domeinnamen van acht ministers over te nemen. De domeinnamen waren al eerder geregistreerd door particulieren of bedrijven, die er geld mee hoopten te verdienen.

Het ministerie van Onderwijs heeft 2500 euro betaald om ministerplasterk.nl over te nemen van het weblog GeenStijl. Het is niet bekend wie de andere ministers waren, maar voor die domeinen zouden vergelijkbare bedragen zijn neergeteld, met als maximum 2500 euro.

Voor de overheid is het pas mogelijk domeinnamen van nieuwe ministers op het laatste moment te registreren om speculaties te voorkomen. Particulieren en bedrijven kunnen de domeinnamen wel eerder registreren en maken hier dankbaar gebruik van.

Het is vrijwel onmogelijk om domeinnamen via een juridische weg op te eisen. Alleen als er misbruik wordt gemaakt, zoals wanneer de eigenaar zich uitgeeft voor minister, zou de naam via justitie kunnen worden aangevochten. Alleen de namen van de functie en de achternaam van de bewindspersonen zijn overgenomen, voor alle andere denkbare combinaties zou dit ondoenlijk zijn.

Djokovic te sterk voor Robredo

Novak Djokovic heeft zich vrijdag verzekerd van een plaats in de halve finale van het ABN Amro-tennistoernooi. De als vijfde geplaatste Serviër was met 4-6, 6-4 en 7-5 te sterk voor de Spanjaard Tommy Robredo.

Afgelopen jaar won Djokovic in Amersfoort de Dutch Open. Om de eindstrijd in Rotterdam te bereiken moet hij morgen winnen van Mikhail Youzhny, die eerder vandaag de Spanjaard David Ferrer versloeg.

Nedved wees Chelsea af

Juventus middenvelder Pavel Nedved beweert dat hij afgelopen zomer een miljoenencontract van Chelsea heeft afgewezen. Dit was nadat bekend werd dat Juventus teruggezet zou worden naar de Serie B met 17 punten aftrek.

Eerder werd al bekend dat de Tsjech kon rekenen op interesse van Tottenham Hotspurs en AS Monaco. Nu verteld Nedved in een interview dat ook Chelsea interesse had. "Het is waar dat ik ontzettend veel geld kon verdienen, maar iets voelde niet goed bij Chelsea. Ik heb er echt geen spijt van dat ik in Turijn ben gebleven", aldus de ex-international.

Juventus werd afgelopen zomer teruggezet naar de Serie B na een omkoopschandaal. Patrick Vieira en Zlatan Ibrahimovic gingen naar Internazionale, terwijl Fabio Cannavaro, Lilian Thuram, Gianluca Zambrotta en Emerson naar Spanje verhuisden.

Cassano in genade genomen

Antonio Cassano is voor het duel tegen Atletico Madrid aanstaande Zaterdag geselecteerd. Real Madrid-coach Fabio Capello selecteerde Cassano weer na een afwezigheid van 5 weken.

De aanvaller van Real Madrid speelde zijn laatste wedstrijd tegen Dinamo Kiev op 6 december. Daarna werd de Italiaan nog wel geselecteerd, maar kreeg geen speelminuten. Cassano werd disciplinair gestraft na een woordenwisseling met trainer Capello.

Het is overigens de tweede keer dat Capello een speler in genade neemt. Eerder had de Italiaanse oefenmeester David Beckham verbannen na zijn lucratieve contract in Amerika, maar selecteerde hem toch weer en de Brit luisterde zijn rentree op met een doelpunt.

Empire Earth III in de herfst van 2007 verkrijgbaar

Enkele dagen geleden wisten we te melden dat Empire Earth III er aan zat te komen, maar wanneer de game in de winkels zal liggen was niet duidelijk. Nu heeft Sierra bekend gemaakt dat we de game in de herfst van 2007 mogen verwachten.

In Empire Earth III zul je net als in de vorige titels de geschiedenis van de Aarde doorspelen en pogen de 'big kahuna' te worden op ons planeetje.

Eerste Square-Enix game voor VC aangekondigd

Eindelijk is het dan zover, Square-Enix heeft hun eerste Virtual Console game aangekondigd. Het gaat om Actraiser voor de SNES welke binnenkort in Japan verschijnen voor de Virtual Console.


Actraiser

Andere games die aangekondigd zijn:

NES 500 Wii-Punten
27.02.07 - Kirby's Adventure (Nintendo)
Mrt 2007 - Lode Runner (Hudson)
Mrt 2007 - Yoshi no Tamago (Nintendo)
Mrt 2007 - Valkyrie no Bouken: Toki no Kagi Densetsu (Bandao Namco)
Mrt 2007 - Excite Bike (Nintendo)
Mrt 2007 - Donkey Kong Jr. no Sansuu Asobi (Nintendo)

Super NES 800 Wii-Punten
Mrt 2007 - Ganbare Goemon: Yukihime Kyuushutsu Emaki (Konami)
Mrt 2007 - Hercules no Eikou III (Data East)
Mrt 2007 - Actraiser (Square Enix)

Nintendo 64 1.200 Wii-Punten
27.02.07 - The Legend of Zelda: Ocarina of Time (Nintendo)

Mega Drive 600 Wii-Punten
27.02.07 - Bare Knuckle (Sega)
27.02.07 - Story of Thor (Sega)
27.02.07 - Vectorman (Sega)
27.02.07 - Vermilion (Sega)
Mrt 2007 - Puzzle & Action: Tant-R (Sega)
Mrt 2007 - Sonic Spinball (Sega)
Mrt 2007 - Dyna Brothers (Sega/CRI)
Mrt 2007 - Wonder Boy V: Monster World III (Sega)
Mrt 2007 - Virtua Fighter 2 ~Genesis Version~ (Sega)
Mrt 2007 - Alex Kidd Tenkuu Mashiro (Sega)
Mrt 2007 - Alien Storm (Sega)

PC-Engine 600 Wii-Punten
27.02.07 - Wonder-Momo (Bandai Namco)
Mrt 2007 - Double Dungeons (Hudson/NCS)
Mrt 2007 - Fire Pro Wrestling Combination Tag (Spike)
Mrt 2007 - Galaga'88 (Bandai Namco)
Mrt 2007 - Kaizou Chounin Shubibinman (Hudson)

MSX 800 Wii-Punten
Voorjaar 2007 - Eggy (D4 Enterprise)
Voorjaar 2007 - Aleste (D4 Enterprise)

Tomb Raider Anniversary site online

De release van Tomb Raider Anniversary komt steeds dichterbij en voor de mensen die maar geen genoeg kunnen krijgen van Lara en de avonturen die ze beleeft is er nu een officiele site van deze remake online. Op de site vind je onder andere nieuwe screens en tevens een nieuwe trailer.

Je vind de officiele site hier. Tomb Raider Anniversary staat gepland voor een release in de zomer van 2007 en zal uitkomen op PS2, PSP en PC.


THQ: "Om het jaar een sequel"

Sommige bedrijven, zoals Blizzard bijvoorbeeld, brengen hun games pas uit als ze er helemaal tevreden mee zijn, en dit gaat vaak gepaard met het uitstellen van de release. THQ lijkt het over een andere boeg te willen gooien, als we de CFO (Chief Financial Officer) van het bedrijf moeten geloven.

De CFO, Ed Zinser heeft namelijk gezegd dat THQ van plan is voor alle franchises die zij bezitten om het jaar een sequel uit te brengen. Saints Row, Destroy All Humans en Company of Heroes zijn enkele franchises die THQ zelf bezit, dus het is te verwachten dat we van deze titels meer zullen horen de komende jaren. Zinser zei echter ook dat het niet alleen om de franchises gaat die we momenteel allemaal kennen; THQ zou van plan zijn om in de nabije toekomst ook nieuwe franchises te lanceren.

Volxbibel: intocht Jezus op rode brommer

De Volx-Bibel, bijbel in turbotaalDuitsland krijgt een moderne bijbelvertaling. Deze 'Volx-Bibel' is een initiatief van de Jezus-Freaks, een charismatische beweging, en is gericht op jongeren. Behoudende christenen zien weinig heil in een 'turbobijbel' en noemen het een onzalig idee.

Op de voorkant van de Volxbibel prijkt een waarschuwing, net als op een pakje sigaretten. "Voorzichtig! Dit lezen kan je leven veranderen!" In het evangelie van Matteüs vindt Jezus' intocht in Jeruzalem niet meer plaats op een armzalig ezeltje uit het jaar 0. Nee, de Messias blijkt zijn lastdier te hebben ingeruild voor een hippe rode brommer. Zo tuft hij als koning de heilige stad binnen, en iedereen wil zijn handtekening. Hij belooft aan Petrus: ''Ik geef jou de PIN-code voor de toegang tot Gods rijk. Een vrouw besprenkelt Jezus met parfum, maar de leerlingen vinden het weggegooid geld: ''Dat dure spul hadden we beter op eBay kunnen zetten!''.

Wikibijbel
De bijbel moet de taal van het jeugdhonk of het schoolplein spreken, vindt Martin Dreyer (1965), oprichter van de Jesus-Freaks. Zoals Jezus misschien zou praten als hij in onze tijd was gekomen. Het project staat voor iedereen open. Op een speciale website kun je, volgens het principe van Wikipedia, tips kwijt om de bijbeltekst up-to-date te maken. Een groepje kenners die ervoor hebben doorgeleerd zullen het resultaat beoordelen, waarna het wordt gedrukt en uitgegeven.

Hamburgers
De volxbijbel moet worden gezien als een kinderbijbel, een SMS-bijbel of een vertaling in dialect, een evangelisatiemiddel dus. Dreyer zegt: ''De Volxbibel is geen nauwkeurige vertaling, maar een instap, een brug voor niet-christenen naar Jezus. We hebben zoveel onzichtbare muren om onze gemeenten gebouwd. Maar het evangelie zegt: je bent welkom zoals je bent.'' Al vragen sommigen zich af, wat je met de bijbelboodschap doet, als je Jezus' volgelingen voor 5000 mensen vijf broodjes en twee hamburgers laat halen bij McDonalds.

Youzhny naar laatste vier Rotterdam

Mikhail Youzhny heeft zich vrij eenvoudig geplaatst voor de halve finales van het ABN Amro-toernooi. De Russische nummer 22 van de wereld was met 6-2 en 7-5 te sterk voor zijn Spaanse opponent David Ferrer.

Met precieze dropshots, geplaatste lobjes en prachtige fore- en backhands 'sloopte' hij de als zesde geplaatste Ferrer. Met zijn winst op Ferrer schakelde hij alweer de tweede geplaatste speler in Ahoy uit. In de eerste ronde klopte Youzhny Tomas Berdych, die als vierde in Rotterdam geplaatst was.

Tientallen doden door brand in Letland

Icoon Buitenlands Circa 25 mensen zijn vrijdag gedood door een brand in een tehuis voor ouderen en mindervaliden in de stad Alsunga in het westen van Letland. Het gaat vermoedelijk om een van de hoogste dodentallen die een brand in de geschiedenis van het land heeft geëist, aldus de brandweer.

Het houten dak van het tehuis vloog rond middernacht in brand. De politie wist tussen de veertig en zestig personen te redden. Het reddingswerk werd bemoeilijkt door bittere vrieskou, waardoor onder meer water in de brandweerslangen bevroor. In sommige delen van het land daalden de temperaturen in de nacht van donderdag op vrijdag tot -30, de laagste temperatuur in 83 jaar. In Alsunga was het volgens meteorologen -20.

De brandweer vermoedt dat de brand het gevolg was van het gebruik van een ondeugdelijke verwarming in het tehuis, dat stamt uit 1890. President Vaira Vike-Freiberga riep de bevolking vrijdag op voorzichtig te zijn met kachels, waardoor in het Oost-Europese land elk jaar branden ontstaan.

[A1GP] Uitslagen 1e vrije training

Team Frankrijk heeft ook in de eerste vrije training de snelste tijd neer weten te zetten. Loic Duval, die ook al beide rookie trainingen reed, kwam tot een tijd van 1:18.620. Nederland kwam niet verder dan een vijfde plaats.

Uitslag eerste vrije training Durban:

Pos.RijderTeamTijdVerschilRonden
1Loic DUVALFRANCE1:18.620-5
2Richard LYONSIRELAND1:19.179+0.55911
3Nico HÜLKENBERGGERMANY1:19.350+0.73010
4Tomas ENGECZECH REPUBLIC1:19.358+0.7386
5Jeroen BLEEKEMOLENNETHERLANDS1:19.441+0.82114
6Neel JANISWITZERLAND1:19.583+0.96314
7Ananda MIKOLAINDONESIA1:19.739+1.11914
8Narain KARTHIKEYANINDIA1:19.772+1.15215
9Ho-Pin TUNGCHINA1:19.779+1.1597
10Adrian ZAUGGSOUTH AFRICA1:19.888+1.26813
11Bruno JUNQUEIRABRAZIL1:19.902+1.28214
12Alvaro PARENTEPORTUGAL1:19.918+1.2985
13Matt HALLIDAYNEW ZEALAND1:19.932+1.31214
14Alex YOONGMALAYSIA1:20.154+1.53414
15Jonathan SUMMERTONUSA1:20.288+1.66815
16Enrico TOCCACELOITALY1:20.308+1.68815
17Karl REINDLERAUSTRALIA1:20.809+2.1898
18Salvador DURANMEXICO1:20.828+2.20811
19James HINCHCLIFFECANADA1:21.137+2.51713
20Allam KHODAIRLEBANON1:21.240+2.62014
21Robbie KERRGREAT BRITAIN1:21.256+2.6369
22Nur ALIPAKISTAN1:24.317+5.69716
23Christian MURCHISONSINGAPORE 0

Thee remt haargroei bij vrouwen

Icoon Opmerkelijk Turkse Groene muntthee kan helpen extreme haargroei bij vrouwen tegen te gaan. Dat zeggen de Turkse onderzoekers onder leiding van professor Mehmet Numan Tamer. Twee keer per dag groene muntthee drinken vermindert het mannelijke hormoongehalte in het lichaam. Deze hormonen kunnen extreme haargroei veroorzaken op de buik, borsten (!) en het gezicht van vrouwen.

De wetenschappelijke benaming hiervoor is Hirsutisme en wordt meestal met medicijnen behandeld die helpen mannelijke hormonen in het lichaam terug te dringen. Volgens de Turkse wetenschappers is de thee een "goed natuurlijke alternatief" hiervoor. Overmatige haargroei wordt zelden veroorzaakt door een serieuze ziekte, maar leidt tot verdriet en schaamte en mogelijk psychische problemen.

Vrouwen maken van nature slechts kleine hoeveelheden testosteron aan. Bij een overproductie van dit hormoon leidt dit tot extreme haargroei. Muntthee brengt het testosterongehalte naar beneden, bij zowel mannen als vrouwen. Dit lijkt ook uit een eerder onderzoek in de Turkse stad Isparta. Daar verminderde de muntthee het libido bij mannen.

Het is onduidelijk of overmatig drinken van muntthee tevens het gevolg heeft dat iemand ál zijn haar verliest en op welke plekken dit gebeurt.


Kopje thee ?

Met dank aan Ratt voor de submit.

Coulthard pessimistisch

Het heeft er alle schijn van dat Red Bull Racing geen orde op zaken heeft kunnen stellen na het teleurstellende 2006. Eerder liet Mark Webber zich al uit over het gebrek aan ontwikkelingssnelheid, nu is het de beurt aan teamgenoot David Coulthard.

Het team kende tijdens de voorbereiding op het komende seizoen diverse problemen, met name tijdens de test in Jerez. In Barcelona daarentegen wist Coulthard de laatste dag als snelste af te sluiten. Dat het team nog niet alle problemen onder controle had bleek al tijdens de eerste testdag in Bahrein. Beide coureurs kenden problemen met de benzinedruk en waren niet bovenin de tijdentabel te vinden.

"We werken op dit moment nog aan de versnellingsbak, de betrouwbaarheid en het opbouwen van de samenwerking met Renault en het leren begrijpen van hun elektronica. Het gebruik van de Bridgestones is nog niet geoptimaliseerd. We moeten nog veel doen om het te laten werken zoals we willen. We hebben nog wel wat updates in Bahrein en voorafgaande aan de race in Australië en hopelijk helpen deze," aldus de Schot. Over zijn eigen kansen durft hij zich niet uit te spreken: "Op dit moment zouden we niet de doelen kunnen bereiken die ik mij voor dit jaar gesteld heb. We krijgen echter nog wat nieuwe dingen en als we die doorgevoerd hebben kunnen we dat hopelijk wel." Dat de Schot hiermee toegeeft dat de situatie bij Red Bull niet rooskleurig is lijkt hem niet te deren.

Desondanks wilt Coulthard het seizoen niet meteen afschrijven. Als een echte rasoptimist ziet hij wel degelijk mogelijkheden: "Natuurlijk is dat realistisch. Andere teams doen ook niets wat menselijk onmogelijk is. Zij hebben gewoon de goede mix van technische investeringen en faciliteiten. Dat hebben we ook nodig bij Red Bull Racing en dan komen de resultaten vanzelf." Opvallend aan deze opmerking is dat de Schot aangeeft dat het organisatorisch nog niet optimaal gaat bij het team. Dit terwijl ze in Adrian Newey een topontwerper hebben binnengehaald.

Skiër Jerman zorgt voor primeurs

De Sloveen Andrej Jerman heeft bij wereldbekerwedstrijden afdaling in het Duitse Garmisch-Partenkirchen voor twee primeurs gezorgd. Hij boekte zijn eerste wereldbekeroverwinning en dankzij die winst sneuvelde ook een uit het seizoen 1993/1994 stammend record. Dit seizoen hebben skiërs uit maar liefst twaalf verschillende landen een wedstrijd gewonnen.

Jerman klokte een tijd van 1.56,82 en met die tijd bleef hij de Oostenrijker Hans Grugger en de Canadees Erik Guay voor. De leiding in de stand om de wereldbeker blijft in handen van de Zwitser Didier Cuche.

Nog meer kindermisbruik door Nederlandse directeur in Nepal

Icoon BinnenlandsNadat twee weken terug in Nepal al de 59-jarige Nederlander Henk M. - directeur van kindertehuis Hamro Jivan in Kathmandu - werd aangehouden wegens kindermisbruik, is er nu een andere Nederlandse directeur die beschuldigd wordt van kinderverkrachting. Het betreft de 55-jarige streng christelijke Gert V., zo schrijft De Telegraaf vandaag.

V. misbruikte overigens al eerder kinderen in door hem opgerichte tehuizen in Bangladesh. Daarna verhuisde hij naar Nepal. In 2000 richtte hij in Bangladesh het kindertehuis Dacca Home op dat gesteund werd door een gelijknamige stichting. Hij ontfermde zich daar over 150 veelal gehandicapte straatkinderen. De evangelische gemeenschap Elim, geleid door oude vrienden van V., steunde de Nederlandse directeur financieel. Net als particulieren en bedrijven.

In de zomer van 2005 werd Gert V. door de stichting Dacca Home teruggehaald naar Nederland. Dat gebeurde toen lokale vrijwilligers hun zorgen hadden geuit over de seksuele afwijking van de Nederlandse directeur. ''In Nederland heeft V. in gesprekken een en ander bekend. De activiteiten die V. toegaf, zijn hier strafbaar'', aldus de huidige voorzitter van Dacca Home. Het bestuur deed in augustus 2005 aangifte bij de politie in Arnhem van de misdragingen van V.

Justitie bevestigt dat er aangifte is gedaan van misbruik van kinderen in Bangladesh door Gert V. en laat weten dat er een onderzoek is gestart. Dat zit echter muurvast doordat Bengaalse autoriteiten tot nog toe niet meewerken. De streng christelijke Gert V. zegt dat kinderen vrijwillig seksuele handelingen met hem hebben verricht. De evangelische gemeenschap Elim weigert commentaar en blijft geloven in V.'s goede daden.

V. zit nu in Nepal. Daar heeft hij een nieuw kindertehuis opgericht: Maitri Griha, dat zich ook weer richt op gehandicapte straatkinderen. De Nederlandse ambassade in Nepal is op de hoogte van V.'s aanwezigheid.

Henk
Ondertussen heeft de twee weken geleden in Nepal gearresteerde Henk M. bekend dat hij kinderen seksueel heeft misbruikt. Hij zit vast in een Nepalese cel. M. zou zo'n beetje alle 48 kinderen die in kindertehuis Hamro Jivan worden opgevangen, hebben misbruikt. Op kindermisbruik staat in Nepal een straf van 15 jaar.Henk M.

Red Bull gaat extra testen

In navolging op de zesdaagse testsessie in Bahrein zal het team van Red Bull Racing een extra test inlassen. Het team wilt op deze manier de betrouwbaarheid en snelheid van de bolide vergroten.

Naar alle waarschijnlijkheid zal de test plaatsvinden in Spanje, maar ook Frankrijk wordt genoemd als mogelijk decor. Red Bull Racing is hiermee het enige team dat extra zal testen voor het seizoen op 18 maart begint.

Mark Webber reageerde al gefrustreerd na zijn eerste dag in Bahrein: "Het was een frusterende ochtend. We liepen tegen een probleem aan dat we in Europa niet tegenkwamen." Het lijkt erop dat het team enkele nieuwe onderdelen wil testen, die nu in de windtunnel aan test worden onderworpen. Het zou dan met name gaan om de voor- en achtervleugels, welke door Adrian Newey opnieuw zouden zijn ontworpen.

Halte Waterlooplein...

We hebben weer een hele handige site voor jullie gevonden waar je eigenlijk niets aan hebt! Stel je gaat binnenkort op vakantie naar een mooie stad ergens ter wereld. Uiteraard wil jij je trip zo goed mogelijk voorbereiden. Niets van de toeristische hoogtepunten van die stad wil je missen. Goede planning is nodig.En dan komt deze site erg goed van pas.

Noem een stad en als deze een metro, ondergrondse o.i.d. heeft kun je hier een plattegrond vinden van het netwerk.

Is dat handig?

[Update] PU: HD DVD Drive voor nieuwste 360 games

Vanaf vandaag moet de HD DVD uitbreiding voor de Xbox 360 in de winkels liggen voor het bedrag van 200 euro. Met deze uitbreiding kun je op je Xbox 360 voortaan ook HD DVD films afspelen. Volgens Microsoft gaat de uitbreiding niet gebruikt worden voor games.

De Power Unlimited, het grootste gamesmagazine van de Benelux, weet echter zeker dat er in de toekomst wél gebruikt gemaakt gaat worden van de HD DVD drive voor games: Wij vinden het nog steeds een vreemde keuze van Microsoft om niet meteen een HD-DVD-speler in te bouwen in de Xbox 360. Toen de glimmende doos van Bill Gates net uit was, toen was het nog niet zo'n probleem maar games worden tegenwoordig alleen maar groter. Gamers móéten dus wel een HD-DVD-speler kopen, anders is het onmogelijk om de nieuwste 360 games te spelen.

Of we uiteindelijk ook daadwerkelijk de HD DVD drive voor games moeten gaan gebruiken zal de toekomst ons leren.

Update 14:30u

Power Unlimited heeft haar bericht inmiddels aangepast en bovenstaande quote is uit het artikel verdwenen.

Henin naar finale Dubai

Justine Henin heeft zich geplaatst voor de finale van het WTA-tennistoernooi in Dubai. In de halve finale versloeg de nummer twee van de wereld de Russin Svetlana Kuznetsova met 1-6, 6-4 en 6-0.

Tegen Kuznetsova, van wie ze twaalf van de dertien vorige partijen won, begon ze slecht. Na amper tien minuten keek Henin al tegen een achterstand van 0-3 aan. In de vierde game kon ze haar opslag behouden, maar verder raakte de Belgische niet, waardoor de eerste set met 6-1 naar Kuznetsova ging.

In het tweede bedrijf liep een beter spelende Henin uit tot 4-1. Kuznetsova wist terug te komen naar 4-4, maar Henin trok met 6-4 alsnog de set naar zich toe. In de derde set was Henin veruit de betere, en met 6-0 trok ze de wedstrijd naar zich toe.

Vijftiende plaats voor Van Calker

Tijdens wereldbekerwedstrijden in het Duitse Königssee heeft Edwin van Calker samen met Sybren Jansma in de tweemansbob beslag gelegd op de vijftiende plaats. Vincent Kortbeek en Ivo van Haaren stonden na de eerste run 29e en mochten in de tweede run niet meer starten.

Van Calker deed 50.11 seconden over zijn eerste en 49.88 seconden over zijn tweede run. Met zijn totaaltijd van 1:39.99 bleef hij 86 honderdste van een seconde achter de Duitse winnaars André Lange en Kevin Kuske.

In de stand om de wereldbeker staat Van Calker met 103 punten op de 21e plaats. De Amerikaan Steven Holcomb en de Canadees Pierre Lueders delen de leiding met 660 punten.

KNMI wil weeralarm nuanceren

Icoon WeerHet KNMI wil, naast de voorwaarschuwing, de waarschuwing en het weeralarm, ook gebruik kunnen maken van iets tussen de waarschuwing en het weeralarm in. Dit zou dan vooral worden gebruikt bij sneeuwval of zware onweersbuien.

Het weerinstituut heeft dit besloten na veel kritiek op en zorgvuldige evaluatie van het weeralarm van 7 februari, toen de overlast erg meeviel. Volgens het KNMI werd dat weeralarm wél terecht gegeven. ''De verwachte intensiteit van de sneeuwval is lokaal bereikt en gemiddeld over het land zat de neerslag tegen de criteria voor een weeralarm aan'', zei woordvoerder Harry Geurts.


'Stoommaaltijd vult niet'

Icoon GezondheidEen groot aantal stoommaaltijden bevat onvoldoende energie voor een hoofdmaaltijd. Dat constateert de Consumentenbond na een onderzoek van 25 stoommaaltijden. Een aantal maaltijden bevat te weinig groente of juist te veel verzadigd vet of zout.

Zestien maaltijden leveren te weinig calorieën. Twee stoommaaltijden met zalmfilet van Albert Heijn bevatten meer ongezonde vetten dan is vastgelegd in het keurmerk 'Gezonde Keuze klavertje'. De supermarkt heeft het keurmerk geïntroduceerd in samenwerking met het Voedingscentrum.

Volgens Albert Heijn heeft de Consumentenbond slechts één exemplaar van elke stoommaaltijd getest. ''De stoommaaltijden worden, met uitzondering van de saus, handmatig samengesteld. In het ene bakje kan een groter stukje zalm zitten of een kleiner stukje brocolli'', aldus een woordvoerster.

De Consumentenbond weerspreekt dit en zegt wel degelijk op wetenschappelijke wijze de inhoud van de maaltijden te hebben onderzocht. ''We hebben van elke maaltijd drie exemplaren samengevoegd tot een zogenaamd mengmonster'', aldus een woordvoerder.

[A1GP] Uitslag rookie training Durban

Zojuist zijn de beide rookie trainingen van de A1GP op het circuit van Durban verreden. In beide trainingen was Loic Duval voor het team van Frankrijk het snelst.

Uitslag eerste rookie training Durban:

Pos.RijderTeamTijdVerschilRonden
1Loic DUVALFRANCE1:20.490-15
2Narain KARTHIKEYANINDIA1:20.797+0.30714
3Marcel FASSLERSWITZERLAND1:21.279+0.78916
4Jonathan SUMMERTONUSA1:21.557+1.06714
5Christian MURCHISONSINGAPORE1:21.772+1.28215
6Richard LYONSIRELAND1:21.822+1.33214
7Oliver JARVISGREAT BRITAIN1:22.039+1.54912
8Ian DYKAUSTRALIA1:22.107+1.61714
9Renger VAN DER ZANDENETHERLANDS1:22.160+1.67014
10Michele RUGOLOITALY1:22.271+1.78115
11Ho-Pin TUNGCHINA1:22.479+1.98917
12Kevin LACROIXCANADA1:22.582+2.09213
13Allam KHODAIRLEBANON1:24.098+3.60816
14Filip SALAQUARDACZECH REPUBLIC1:27.237+6.7476
15Luiz RAZIABRAZIL1:27.261+6.7715
16Moreno SOEPRAPTOINDONESIA1:28.472+7.98210
17Nur ALIPAKISTAN1:31.952+11.4628
18Alvaro PARENTEPORTUGAL 0
19Adrian ZAUGGSOUTH AFRICA 1

Uitslag tweede rookie training:

Pos.RijderTeamTijdVerschilRonden
1Loic DUVALFRANCE1:19.836-3
2Narain KARTHIKEYANINDIA1:20.120+0.28412
3Ho-Pin TUNGCHINA1:20.746+0.91011
4Marcel FASSLERSWITZERLAND1:20.924+1.08810
5Michele RUGOLOITALY1:20.947+1.11111
6Renger VAN DER ZANDENETHERLANDS1:20.966+1.13010
7Jonathan SUMMERTONUSA1:21.097+1.2619
8Christian MURCHISONSINGAPORE1:21.409+1.5736
9Oliver JARVISGREAT BRITAIN1:21.443+1.60712
10Richard LYONSIRELAND1:21.448+1.6129
11Alvaro PARENTEPORTUGAL1:21.550+1.7148
12Ian DYKAUSTRALIA1:21.678+1.84213
13Adrian ZAUGGSOUTH AFRICA1:21.684+1.8482
14Kevin LACROIXCANADA1:21.943+2.10714
15Filip SALAQUARDACZECH REPUBLIC1:22.924+3.0888
16Allam KHODAIRLEBANON1:23.066+3.2308
17Moreno SOEPRAPTOINDONESIA1:23.809+3.97313
18Nur ALIPAKISTAN1:27.264+7.42812
19Luiz RAZIABRAZIL 0

Pitt en Jolie adopteren Vietnamees kindje

Het showbizzkoppel Brad Pitt en Angelina Jolie gaat een jongetje uit Vietnam adopteren. Ze hebben inmiddels de papieren hiervoor ingediend. Dat meldde het Amerikaanse blad US Weekly. Het stel heeft al drie kinderen.

Angelina Jolie adopteerde eerder het meisje Zahara uit Ethiopië en de jongen Maddox uit Cambodja. Later werd de actrice zelf zwanger en beviel ze van dochter Shiloh. Het koppel zou de papieren hebben ingediend bij de Amerikaanse immigratie- en bevolkingsdienst. Ze willen een jongetje adopteren uit het Tam Binhweeshuis in Ho Chi Minh.

Jolie wil zo veel mogelijk kinderen adopteren. Eerder vertelde ze in verschillende interviews een groot gezin met tien kinderen te willen. Het liefst wil ze uit elk continent een adoptiekind.


Brad Pitt en Angelina Jolie

Hardwareverkopen Japan

Het is weer vrijdag, het begin van je weekend en de bekendmaking van de hardwareverkopen vanuit Japan. Er is weinig verrassends deze week, de DS en de Wii gaan aan kop.

ConsoleDeze weekVorige weekTotaal 2007Totaal
Nintendo DS136.999201.2981.241.14815.246.827
Nintendo Wii63.61878.550667.0961.586.739
PSP34.50532.175337.6184.869.747
PS320.67623.431199.410656.968
PS216.19216.033165.62920.320.488
Xbox 3605.2104.81157.827322.529
GBA1.8361.90020.54515.318.624
Cube3473833.8064.173.274

Warhawk zal een PSN-game worden

Er gingen al een tijdje de geruchten, maar het lijkt nu toch echt waar te zijn. WarHawk op de PlayStation 3 zal geen volledige retail-game worden (die in de winkels te koop zal zijn), maar een downloadbare game op het PlayStation Netwerk.

WarHawk zal nu alleen een multiplayer-game worden, en dus alleen te downloaden via het PSN-netwerk. Het schijnt ook dat dit niet het enige grote spel is dat alleen via het PSN-netwerk te downloaden zal zijn. Volgens een blog op 1up heeft Sony nog veel meer (grote) verrassingen voor ons in petto. Elke grote ontwikkelaar van Sony heeft ook een game voor het PlayStation Netwerk in ontwikkeling. Ook een aantal third party-ontwikkelaars heeft nieuwe games in ontwikkeling, dus geen ports van oude games.

Tijdens de Gamers Developers Conference (begin maart) zal hierover hopelijk wat meer bekend worden. Sony is dus met een hoop nieuwe games op PSN bezig, maar waarschijnlijk zullen ze op de GDC meer info geven.

Sanchez definitief naar ADO

Sergio Sanchez gaat definitief naar ADO Den Haag. Vandaag werd de transfer van de Spaanse keeper door alle betrokken instanties goedgekeurd. Hierdoor is Sanchez aankomende zondag in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord
inzetbaar.


De club uit het Zuiderpark kampt met een keepersprobleem. Als de 29-jarige Sanchez wordt ingezet, dan zal hij de vijfde doelman zijn waarop de club dit seizoen een beroep doet.

Forza 2 trailer en nieuwe auto's bekend

Het gaat hard met de media van Forza 2. De laatste tijd komen er regelmatig nieuwe screenshots voorbij, maar nu is er een nieuwe trailer verschenen. In deze trailer kun je een beetje zien hoe de photomode werkt, maar ook hoe de Auction House werkt.

Het zal dus mogelijk zijn om je eigen getunede auto's te koop aan te bieden in een soort veiling. Andere gamers kunnen dan bieden op jouw auto, en de hoogste bieder wint. Hiermee kun je dus geld verdienen in Forza wanneer je een mooie gepimpte auto hebt gemaakt.

Hier kun je de trailer bekijken

Daarnaast hebben ze ook een lijst uitgegeven met alle Europese productie-auto's die in Forza 2 te vinden zullen zijn:

2001 Aston Martin V12 Vanquish
2005 Aston Martin DB9 Coupe
2004 Audi TT Coupe 3.2 quattro
2000 Audi S4
2004 Audi S4
2003 Audi RS 6
2006 Audi RS 4
2004 Bentley Continental GT
1997 BMW Motorsport M3 E36
2005 BMW Motorsport M3 E46 Coupe
2002 BMW Motorsport M3-GTR
2007 Jaguar XK Coupe
1993 Jaguar XJ220
1961 Jaguar E-type S1
2002 Koenigsegg CC8S
1992 Lancia Delta Integrale EVO
1974 Lancia Stratos HF Stradale
2003 Lotus Elise 135R
2005 Lotus Elise 111S
2005 Lotus Exige
2005 Lotus Exige Espionage
1989 Lotus Carlton
2005 Lotus Exige Cup 240
2002 Lotus Esprit V8
1972 Lotus Elan Sprint
1997 McLaren F1 GT
2003 Mercedes CLK55 AMG Coupe
2004 Mercedes C32 AMG
2005 Mercedes SLR
1998 Mercedes AMG Mercedes CLK GTR
1954 Mercedes 300SL Gullwing Coupe
2003 MINI Cooper-S
2004 Opel Speedster Turbo
1999 Pagani Zonda C12
2007 Peugeot 207 RC
2004 Peugeot 206 RC
2007 Peugeot 207 Super 2000
2003 Renault Sport Clio V6 RS
2002 Saab 9-3 Aero
2003 SEAT Leon Cupra R
2005 SEAT Cupra GT Prototype
2001 TVR Tuscan S
2001 TVR Tuscan R
2005 TVR Sagaris
1998 TVR Cerbera Speed 12
2006 Vauxhall Astra VXR
2004 Vauxhall VX220 Turbo
2005 Vauxhall Monaro VXR
2004 Volkswagen Beetle
1995 Volkswagen Corrado VR6
1992 Volkswagen Golf GTi 16v Mk2
2003 Volkswagen Bora VR6
2006 Volkswagen Golf GTi
2003 Volkswagen Golf R32
2004 Volvo S60 R

Hier kun je de lijst vinden met Ferrari's, Lamborghini's, Porsches en Maserati's.

IBM-ingenieurs helpen gameontwikkelaars met PS3

Developers voor de PS3 laten steeds vaker weten dat het een krachtig beest is, maar dat het erg lastig is om die kracht uit het apparaat te krijgen.

John Carmack bijvoorbeeld (bekend als nerd en rakettenbouwer) had het volgende te vertellen over de PS3:
"I think the decision to use an asymmetric CPU by Sony was a wrong one. There are aspects that could make it a winning decision, but they're not helpful to the developers - It's not like the PlayStation 3 is a piece of junk or anything. I was not a fan of the PlayStation 2 and the way its architecture was set up. With the PlayStation 3, it's not even that it's ugly--they just took a design decision that wasn't the best from a development standpoint."

Om programmeurs als Carmack tegemoet te komen gaat IBM, samen met Toshiba en Sony de ontwerper van de Cell-chip, nu gamedevelopers helpen met het programmeren voor de Cell.
IBM doet dit door middel van workshops, waar developers presentaties krijgen van IBM ingenieurs, maar ook zelfs met hun problemen kunnen komen. Dit wordt door de developers zeer gewaardeerd, aangezien de IBM ingenieurs al meer dan 5 jaar met de Cell-chip lopen te spelen, en hem immers zelf ontworpen hebben. IBM kan dus goed helpen om extra performance uit de chip te persen.

De Toren van Oneindige Hoogte: The Lost Chapters

Vorig jaar knalde de actie van het digitale papier in het vervolgverhaal 'De Toren van Oneindige Hoogte', waarin de strijd losbarst wanneer een systeembeheerder en de sterkste speler in een ongekend populair en revolutionair nieuw virtueel spel, de handen ineen slaan om de machtswellusteling te verslaan die de macht in de spelwereld probeert te grijpen.

Hoewel er maar weinig losse eindjes in het verhaal zitten, zal de trouwe lezer zich wellicht hebben afgevraagd, wat er precies met Strever gebeurde, nadat hij zich in het spel opofferde. Vandaar voor alle liefhebbers van de serie, doen we vanaf maandag 12 uur, speciaal voor de viering van het 5 jarig bestaan van de weblog, de missende hoofdstukken van Strever en Erissy.

Voor iedereen die geen idee heeft waar het over gaat, of die nog een geheugen opfrissertje nodig heeft: hier het pdf-bestand van het hele verhaal of alle delen op de weblog zelf hier:

|1|2|3|4|5|6|7|8|9|10|11|12|13|14|15|16|17|18|19|20|21|22|23|24|25|

Veel leesplezier.

Britney Spears draait door

Britney Spears is deze week totaal uit haar dak gegaan toen ze naar het huis van haar aanstaande ex Kevin Fenderline in San Fernando Valley ging. Op haar aanbellen werd niet opengedaan, waarna de 25-jarige kaalgeschoren zangeres haar woede koelde op de auto van een opdringerige paparazzo. Later is Spears voor de derde keer binnen deze maand naar een afkickkliniek gebracht.

Foto's van de doorgedraaide Britney zijn verschenen op de Amerikaanse website X17online.

Ondertussen heeft Amanda Alexander, het zusje van Britney's ex Jason, laten weten dat La Spears al langer drugs gebruikt: ''In 2003 heb ik haar al XTC zien gebruiken. En later was er ook cocaïne in het spel.'' Jeugdvriend Ken Smith beaamt: ''Ik heb Britney ook meerdere malen onder invloed van drugs meegemaakt. Die meid weet wel hoe ze een feestje moet bouwen.''

Gisteren stond er een rechtszaak op stapel over de voogdij van de twee zoontjes van Spears en Federline. De laatste wil namelijk een aangepaste voogdijregeling wegens de recente problemen van Britney. Door de nieuwe opname van de zangeres is die rechtszaak gisteren afgelast.

Met dank aan Mirjam85 voor de submit.

Rosberg blij met FW29

Williams coureur Nico Rosberg is erg blij met de nieuwe bolide, de FW29. Afgelopen tests was de bolide steeds bovenin de tabellen te vinden.

"Een absolute vooruitgang!", zo noemde hij de nieuwe wagen. "Hiermee gaan we een paar plaatsen naar voren. Ik denk dat we een betrouwbare auto zullen hebben die de snelheid heeft om in de punten te finishen. Het is een duidelijke stap voorwaarts. De auto heeft veel meer grip en is betrouwbaarder." Op de vraag of Williams met deze bolide na een zeer tegenvallend 2006 zich weer met de top kan meten, durft de jonge Duitser nog geen antwoord te geven: "Dat hopen we, maar dat zal wel wat optimistisch zijn. In de F1 kan je niet direct terug zijn aan het front."

Sprinttitel voor Italië, Finland

Tijdens het WK in het Japanse Sapporo hebben de Italiaanse langlaufheren goud veroverd op het onderdeel teamsprint. In de finale gleed Christian Zorzi zijn ski's net iets eerder over de meet dan de Rus Vassili Rotsjev. Tsjechië pakte het brons.

Bij favoriet Noorwegen ging het mis. Tor Arne Hetland viel in de finale, waardoor de Noren kansloos waren voor een medaille.

Bij de vrouwen pakte Finland de wereldtitel. Marit Björgen probeerde namens de Noren al vroeg weg te lopen van de rest van het veld, maar die inspanning kwam haar duur te staan. Uiteindelijk eindigde Noorwegen nog achter de Duitsen als derde.

Backwards Compatibility in Europa minder goed

De Europese PS3 zal iets anders zijn dan de Japanse en Amerikaanse versies. In de Europese PS3 zal de BC namelijk voor een groter deel gedaan worden door software en minder door de dedicated PS2 chip die ingebakken zit. Hierdoor zullen er minder PS2 games speelbaar zijn op de Europese PS3.

Sony: Rather than concentrate on PS2 backwards compatibility, in the future, company resources will be increasingly focused on developing new games and entertainment features exclusively for PS3.

De PS3 is vanaf 23 maart 2007 hier te koop voor een bedrag van nog geen 600 euro.

China electrocuteert jonge verslaafde gamers

Internet- en gameverslaafde kinderen worden in China behandeld met schoktherapie.

Veel Chinese ouders vinden het een doodzonde dat hun kind weg loopt te rotten achter de computer. Mochten ze het luie gedrag van hun kroost helemaal zat worden, dan zijn er afkickklinieken aanwezig die de kinderen wel van hun verslaving afhelpen.

Deze afkickklinieken zijn een soort van bootcamp voor nerds, onder een streng militair regime worden de kinderen behandeld met hypnose, medicijnen, counseling en schoktherapie.

Schoktherapie wordt eigenlijk niet meer toegepast in de westerse wereld (op 1 vorm na), en was vooral populair in de jaren 20 en 30. De reden dat het niet meer wordt gebruikt zijn de ethische kwesties die het oproept, de lange termijn effecten en de steeds betere medicijnen.


This hurts me more than it hurts you...

COMA Deel VII

Deel I, Deel II, Deel III, Deel IV, Deel V, Deel VI.

Ik word wakker gemaakt. Het is nog donker. Lucas maakt me wakker. Hij heeft een mes vast. “Kijk… Kijk naar mijn hand.” Lucas snijdt zichzelf in zijn hand. Bloed komt eruit. Ik raak het aan en proef het. Niets raars mee. Gewoon het typische mensenbloed. “Nu jij.” Ik pak het mes aan van Lucas, maak het schoon en snijd mezelf ook. Hetzelfde gebeurt, bloed komt eruit. “Goed zo, nu weten we beiden dat we echt zijn. Steven is nep, hij zal niet bloeden aangezien waanideeën niet bloeden. Ik ga het nu niet uitproberen echter. Hij zal niet instemmen en als we het nu zouden doen zouden we hem wakker maken. Nee… Het is goed zo.” Lucas ruimt het mes op en doet een pleister op de wond. Ik doe precies hetzelfde. We gingen beiden weer slapen. We moesten uitrusten. Morgen zouden we op zoek gaan naar meer lotgenoten…

Ik word wakker gemaakt door een omroepster, dat krijg je als je in een winkelcentrum overnacht. De stem schalmt door het centrum: “Goedemorgen dames en heren! Vandaag zijn de winkels tot acht uur open en is er een opruiming bij Heremans!” Ook een manier om wakker te worden, maar gelukkig betekent dit dat de stroom hier wel werkt. Logisch eigenlijk ook, aangezien gebouwen met commerciële doeleinden dan ook voor hen eigen stroomvoorziening moeten zorgen. De eigenaar van dit winkelcentrum zal wel zijn eigen kerncentrale in het Noorden hebben staan. Nu ik er eigenlijk over nadenk… De commerciële kerncentrales werden helemaal door robots onderhouden, maar die van de gewone burger… Die zullen wel zijn ontploft, de toezichthouders zullen namelijk ook in slaap zijn gevallen…

Gelukkig liggen de centrales ver in het koude Noorden, we zullen er nooit last van krijgen. Heel Oud-Scandinavië is bezaaid met kerncentrales, omdat daar bijna geen mensen meer wonen en de extreme kou zorgt er ook mooi voor dat er nooit een reactor oververhit zal raken . Steven loopt naar me toe terwijl hij op een Mars zit te eten.. “Ik had honger.” Verderop zie ik een winkel waarvan de ruit kapot is. “Die ruiten zijn hier gelukkig niet zo sterk, dat komt omdat de reclameborden ons in de gaten houden. Maar er is niemand die de beelden van die camera’s in de gaten houdt.”

De reclameborden, ja wat een grappige dingen zijn dat om mee te klooien. Ze scannen je gezicht en weten dan meteen of ze wel of niet een slachtoffer hebben gevonden. Ben je een man, dan krijg je reclame van het nieuwste geurtje voor mannen en vice versa. Ze mochten nooit te persoonlijk worden, dit zou immers een inbreuk op onze privacy zijn. De borden waren nog niet zo ver ontwikkeld. Deed je een hand voor je gezicht, dan wisten ze niet wat ze moesten doen.

“Als je slim bent haal je ook alvast iets. Ik had al een tas van thuis meegenomen en Lucas ook al. We hebben er wat eten in gedaan, ik vertelde Lucas ook dat het slim zou zijn als we wat wapens meenemen. Dat pistool van gisteren heb ik meegenomen. Als ik jou was zou ik ook wat bescherming meenemen, wie weet komen er dadelijk allemaal zombies! Hahahhahaha, dat zou wat zijn. Net als die remake van die oude klassieke film… Dawn of the Dead. Hahahhaha, ik zie het al helemaal voor me.”

Steven had wel een punt. Wat als die slaap inderdaad net als die van een rups was? Wie weet wat er kon gebeuren. We waren twee dagen verder en we wisten nog steeds niets over wat er nu eigenlijk was gebeurd. We zullen vandaag wel zien wat we ontdekken. Laat ik even eerst wat eten pakken en hopelijk een wapen vinden...

Nintendo: GameCube ontwikkeling niet gestaakt

Nintendo heeft vandaag een persbericht uitgegeven waarin zij de uitspraken van de Amerikaanse executive Perrin Kaplin tegenspreken. De uitlatingen van Kaplin zijn onder andere hier te vinden.
Zo stelt Nintendo dat de productie van zowel GameCube hard- en software gewoon door gaat. Zo stelt een Nintendo woordvoerder afkomstig van het Verenigd Koninkrijk het volgende:

"I can confirm that globally, Nintendo is still continuing production of GameCube hardware and GameCube software."

Mensen die een GameCube hebben kunnen dus weer gerust gaan slapen...

DVD: BooHet is Halloween als een groepje tieners besluit op spooktocht te gaan. Ze kiezen voor het verlaten ziekenhuis Santa Mira. Na een brand op de derde verdieping, waar de psychiatrische afdeling zat, werden herstelwerkzaamheden steeds bemoeilijkt door raadselachtige ongelukken. Het ziekenhuis werd geheel gesloten en volgens velen spookt het er flink, vooral op de derde verdieping.

Overvallers beroven 'verkeerde' toeristen

Icoon Domme criminelenEen groepje overvallers dacht een slag te kunnen slaan in Costa Rica. Ze meenden dat een groep met Amerikaanse bejaarden 'on tour' een makkelijk doelwit was. Daarin bleken ze zich lelijk vergist te hebben. De beroving liep voor één van hen zelfs fataal af.

Eén van de toeristen, een 70-jarige gepensioneerde militair, nam overvaller Warner Segura (20) zo hard in een houdgreep dat hij zijn sleutelbeen brak. Even daarvoor was de touringcar, waarin de toeristen zaten, aangehouden door de bandieten die gewapend waren met een mes en vuurwapens. De in de houdgreep genomen overvaller werd door de toeristen nog naar het ziekenhuis gebracht maar hij bleek bij aankomst te zijn overleden. Het Rode Kruis behandelde ook nog één van de toeristen die een paniekaanval had gekregen.

De Amerikanen die op vakantie waren met een cruiseschip, kwamen aan land in de havenstad Limon. De groep van twaalf bejaarden zou een tijdje in de omgeving rondkijken maar de touringcar kwam per ongeluk in een gevaarlijke buurt in de stad terecht.

De Costa Ricaanse autoriteiten zijn niet van plan aanklachten in te dienen tegen de toeristen die hun cruise hebben voortgezet na het incident. ''Ze hadden het recht zichzelf te verdedigen toen ze werden aangevallen'', aldus een woordvoerder van de politie. Ook vertelde hij dat de gedode overvaller een lang strafblad bezat.

Met dank aan Nood-kloon voor vertaling en de submit.

Wing Commander Arena is XBLA game

Nadat gisteren al het nieuws uitkwam dat Wing Commander Arena naar de Xbox 360 kwam, is er nu meer bekend over de game.
De game wordt een multiplayer space combat Xbox Live Arcade titel, met de mogelijkheid om met 16 spelers tegelijkertijd te spelen. Er zullen uiteraard Online Leaderboards zijn, waarbij bijgehouden kan worden hoe goed je bent in de game vergeleken met de rest van de wereld.

Er zullen 4 verschillende game modi aanwezig: Singleplayer, Multi-team, Multi-free for all en Multi-one on one. Er kan gevochten worden in 18 verschillende schepen, op 8 verschillende maps. De schepen zijn onderverdeeld in 2 verschillende rassen (waarschijnlijk mensen en Kilrathi), met voor elke ras light fighters, medium fighter en bombers.
Als wapentuig zijn onder andere "cloaking devices, energy sucking torpedoes, mines, homing missiles en energy weapons" aanwezig.
De game wordt eind van de lente verwacht op XBLA.

Robben inzetbaar tegen Arsenal

Arjen Robben kan meespelen in de finale om de League Cup aankomende zondag tegen Arsenal. De Nederlander raakte afgelopen dinsdag, in het Champions League-duel met FC Porto, geblesseerd aan zijn hamstring. Onderzoek heeft uitgewezen dat de kwetsuur niet ernstig is.

De trainer van Chelsea, José Mourinho, kent echter wel problemen in de defensie. Aanvoerder John Terry en Khalid Boulahrouz zijn beiden geblesseerd. The Blues kunnen wel weer een beroep doen op Ashley Cole, die last had van een knieblessure.

[upd] 'Boerka op straat moet kunnen'

Een boerka op straat moet kunnen. Maar het is niet wenselijk als het een belemmering is bij het werk in, bijvoorbeeld, openbare functies of banen waarbij menselijk contact belangrijk is.

Dat zei PvdA-minister Ella Vogelaar, de kersverse minister voor Wonen, Wijken en Integratie, gisteravond in het televisieprogramma Nova. Eerder was al bekend dat het nieuwe kabinet wél van plan is om het dragen van gelaatsbedekkende kleding te verbieden als dat voor de handhaving van de openbare orde nodig is.

De vorige minister die over integratie ging, Rita Verdonk, had juist een algeheel verbod op boerka's bepleit.

Update 11.17 uur
De eerste Kamervragen over de uitspraken van minister Vogelaar komen er al aan. De CDA-Tweede Kamerleden Mirjam Sterk en Wim van de Camp willen opheldering van de minister.

Sterk en Van de Camp willen van Volgelaar weten welke stappen ze gaat nemen om het dragen van gezichtsbedekkende kleding in ongewenste situaties tegen te gaan. In de vorige kabinetsperiode steunde het CDA een motie om het dragen van boerka's in het openbaar te verbieden. In het regeerakkoord is echter van dit verbod afgezien.Met dank aan Twarres en neegij voor de submit.

Turkse president mijdt concert met Beatrix

De Turkse president Ahmet Necdet Sezer zal tijdens het staatsbezoek dat koningin Beatrix, kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima volgende week afleggen aan Turkije, niet aanwezig zijn bij het concert dat onze koningin tijdens het bezoek zal aanbieden. Volgens een officiële lezing verbiedt het Turkse protocol de president aanwezig te zijn.

De ware reden is volgens ingewijden dat er tijdens het concert van het Nederlands Blazers Ensemble en op de aansluitende receptie, er vrouwelijke gasten zullen zijn die een hoofddoekje dragen. In Turkije is het al sinds 1924 verboden om een hoofddoek te dragen in openbare gebouwen. De Turkse president mag daarom als hoogste Turkse gezagsdrager niet aanwezig zijn als er in openbare gebouwen vrouwen hoofddoekjes dragen. Naar verluidt was Sezer om dezelfde reden ook afwezig bij de gala-avond die de Zweedse koning Carl Gustaf en koningin Silvia tijdens hun staatsbezoek aan Turkije aanboden.

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) zegt dat de afzegging van Sezer niet als een verrassing komt en 'gerespecteerd' wordt. Koningin Beatrix logeert tijdens haar staatsbezoek in het persoonlijk gastenverblijf van president Sezer in Istanboel.

Langzame flitsers

Flitspalen, metalen onkruid wat de berm langs menig Nederlandse weg ontsierd, maar het kan erger en voor dat erger gaan we naar onze oosterburen want in het Duitse Siegburg heeft de gemeenteraad twee flitspalen in de voetgangerszone neergezet. Dit om de bussen en het verkeer wat de winkels van nieuwe koopwaar voorziet wat rustiger aan te laten doen.

Alleen aan een ding hadden de bedenkers van dit plan niet gedacht, de apparatuur is zodanig gevoelig ingesteld dat fietsers met grote regelmaat op de foto worden gezet en sinds dat bekend is hebben ze in Siegburg regelmatig last van allerlei lolbroeken die dat ene foutje heerlijk misbruiken.....

Slepers Smit staken

Icoon StakingDe slepers van Smit Harbour Towage (Smit HTR) hebben sinds half zeven vrijdagochtend het werk neergelegd. Zij staken omdat de directie van de haven van Rotterdam niet is ingegaan op het ultimatum van de vakbonden voor een betere cao. Tijdens de staking ligt de haven van Rotterdam voor het grootste deel plat voor schepen die een sleepboot nodig hebben.

Alle 240 slepers van Smit HTR leggen tot zaterdagochtend half zeven het werk neer. Smit HTR is met een marktaandeel van zeventig procent verantwoordelijk voor het grootste deel van de sleepdiensten in de Rotterdamse haven.

De onderhandelingen over een nieuwe arbeidsovereenkomst lopen sinds begin dit jaar. De bonden eisen een eenjarige cao en een loonsverhoging van 45 euro per maand. Ook willen zij een eenmalige uitkering voor onder meer reiskosten en ziektekosten. Smit HTR stelt een dubbele loonsverhoging van vier procent voor en twee keer een eenmalige uitkering van vier procent. Er is onenigheid over de manier waarop deze eenmalige uitkering moet worden verstrekt en over de werkroosters.

5 jaar FOK!sport:: De 8e winnaar

De vraag van eergisteren was : Wie heeft de meeste sportposts op FOK!sport ? Het antwoord was D. Nuongirl.

Uit alle goede inzendingen hebben we een winnaar gekozen en dat is geworden Luctor.et.Emergo. Hij wint Dolly het sexy opblaasbare schaap. Genetisch gemodificeerd voor jouw plezier. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door Bestel.nl. Gefeliciteerd!

Dit weekend geven we weer hele mooie prijzen weg, dus hou FOK!sport in de gaten!!

Virtual Console brengt twee klassiekers

Vanaf vandaag zijn er weer twee goede redenen om jouw felbegeerde Wii-punten in te gaan leveren bij de Virtual Console van de Nintendo Wii. Er zijn namelijk twee klassiekers te verkrijgen deze keer:
- The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Deze klassieker kun je voor 1000 Wii-punten downloaden.
- Kid Icarus. Deze platformer kun je voor 500 Wii-punten downloaden.

Blijf jouw Virtual Console op de Nintendo Wii in de gaten houden de komende weken voor meer klassiekers.Zelda en Kid Icarus op de Virtual Console

Politie vond carnavalsvlag racistisch

PolitieDe politie in Rijen heeft deze week voorafgaand aan de carnavalsoptocht in het Brabantse dorp een 'racistische' vlag in beslag genomen die een aantal jongeren meevoerden op een carnavalswagen. Een wellicht wat overijverige diender zag in de carnavalsvlag van Moergestel racistisch en fascistische motieven.

Volgens de politie hadden de jongeren op de wagen militaire kleding aan en was de praalwagen in legerstijl uitgevoerd. ''De vlag is meegenomen voor onderzoek omdat deze mogelijk aanstootgevend of discriminerend zou kunnen zijn'', aldus een politiewoordvoerder.

De wagen met de vlag was van de verenigde carnavalsgroepen CV Verweg en CV Après Ski Team uit Moergestel. Het betrof een zogenaamde 'herriewagen'. Dit type carnavalswagens is mateloos populair bij jongeren. Ze vallen op door de muziek die uit de luidsprekers knalt. De wagen had met de inbeslaggenomen vlag eerder probleemloos meegereden in de optochten van Haaren, Moergestel en Loon op Zand.

Bernard Smits, voorzitter van de Moergestelse carnavalsvereniging De Pierewaaiers, snapt ''geen reet'' van de inbeslagname. De vlag is vorig jaar geïntroduceerd toen de vereniging 44 jaar bestond. ''Het is notabene de vlag van de vroegere gemeente Moergestel in de kleuren geel, groen en rood en met een uit blokken samengestelde cirkel'', aldus Smits. Er zijn er toen zo'n honderd van verkocht. De 17-jarige Tom Kuypers die op de wagen reed waarvan de vlag door de politie werd afgepakt, is laaiend dat de vlag van zijn woonplaats een racistisch en fascistisch stempel heeft gekregen. ''Een zielige vertoning.'' Zijn boosheid is nog groter omdat de 'herriewagen' ook nog eens in Rijen achter moest blijven. De groep carnavalsvierders is toen maar per trein huiswaarts gekeerd.

Terug
De politie heeft de vlag inmiddels teruggeven. Het blijkt inderdaad dat het om de oude vlag van Moergestel gaat. Op 7 mei 1971 kreeg Moergestel zijn eigen gemeentelijke vlag in de kleuren geel, rood en groen. De kleuren verwijzen naar de drie plaatselijke gilden: Sint-Catharina, Sint-Sebastiaan en Barbara en Sint-Joris. De witte schijf met een rood kruis symboliseert Sint-Jan: de patroonheilige van de parochie. Voor het ontwerp van de vlag liet het gemeentebestuur van Moergestel zich indertijd ondermeer adviseren door de Stichting voor Banistiek en Heraldiek in Muiderberg.

Volgens de politie berust alles op een misverstand. Er was op dat moment maar één jongen die bij de carnavalswagen aanwezig was, en die kon niet uitleggen waar de vlag voor stond. De politie baalt ervan dat de groep jongeren na afloop van de optocht niet even langs het bureau is gelopen. ''Dan hadden ze alsnog kunnen uitleggen waar de vlag vandaan komt. Natuurlijk hadden ze hem dan meteen teruggekregen.''


New Yorkers kunnen 'Bush' schoppen

Icoon Opmerkelijk Mensen in New York hebben sinds donderdag de mogelijkheid om president George Bush een trap voor zijn achterste te geven. Althans de Britse performancekunstenaar Mark McGowan die met een masker van Bush op zijn hoofd door de straten van Manhattan kruipt.

De actie van McGowan ging donderdag in het bijzijn van collegakunstenaars en de verzamelde pers van start en duurt 72 uur. Alhoewel het gewone publiek aarzelend is heeft McGowan al een aantal schoppen voor zijn kont moeten incasseren. Op zijn rug hangt een bordje met daarop de tekst: 'Kick My Ass'.

Volgens McGowan werkt zijn masochistische service als een therapie voor de mensen die zich zo zouden kunnen bevrijden van hun frustraties over de president. De Republikein is op dit moment in eigen land bijzonder onpopulair, zeker in een Democratisch bolwerk als New York. Overigens ontkent de Brit dat hij een politiek standpunt inneemt.

Het is niet de eerste bizarre actie van hem. Zo haalde McGowan in 2003 het nieuws toen hij een pinda elf kilometer met zijn neus had voortgeduwd. Ook kwam de Brit in beeld, nadat hij 47 auto's had bekrast bij wijze van kunst. Eerder hield hij al een 88 kilometer lange kruiptocht in Engeland om de aandacht vestigen op de eenzaamheid die veel mensen tijdens de feestdagen voelen.

Nationale Recherche doet grote wapenvondst

MisdaadIn een woning in Amsterdam-Buitenveldert heeft de Nationale Recherche een grote wapenvondst gedaan. In het appartement lagen een reiskoffer en een sporttas met twaalf pistolen en revolvers, een geweer, drie Uzi-machinepistolen, twee Kalashnikovgeweren en een anti-tankraket.

Ook trof de politie twintig handgranaten, geluidsdempers en dozen munitie aan. De inval vond woensdagavond al plaats, maar de politie maakte de vondst vrijdagochtend pas bekend.

De politie forceerde de deur van het appartement met explosieven om een zo groot mogelijk verrassingseffect te bereiken. De bewoner, een 29-jarige man met een Amerikaans paspoort, is aangehouden. Hij zat op het moment van de inval tv te kijken.

De verdachte maakt volgens een woordvoerder vermoedelijk deel uit van een zeer gewelddadige criminele organisatie met banden in Engeland, Jamaica en Nederland. Leden van de bende zouden in Engeland liquidaties op hun geweten hebben. De man wordt vrijdag aan de rechter-commissaris voorgeleid.

Met dank aan tha-bass voor de submit.

Iederwijsjuf Eri overleden

Juf Eri van den Biggelaar uit Lierop is maandag overleden. De onderwijzeres haalde vorige maand het nieuws, omdat ze kinderen uit haar klas een grafkist liet maken. Die is inmiddels af.

Van den Biggelaar gaf les op de Iederwijsschool in Someren. Ze leed aan een ongeneeslijke vorm van baarmoederhalskanker. Met het ontwerpen en het bouwen van haar kist wilde ze de kinderen -waaronder haar eigen kinderen die ook op de school zaten- bij haar naderende dood betrekken. De uitvaart vindt in besloten kring plaats.


Kinderen timmerden een kist voor juf Eri


Met dank aan LeroyBrown voor de submit.

Primeur Bettini in Verenigde Staten

De vierde etappe van de Ronde van Californië is gewonnen door de Italiaanse wielrenner Paolo Bettini. Het was de eerste keer dat de wereldkampioen zegevierde op Amerikaans grondgebied. Bettini won de massasprint na 215,2 kilometer koersen voor de Duitser Gerald Ciolek en de Argentijn Juan José Haedo.

In het klassement veranderde er niets. De Amerikaan Levi Leipheimer behoudt de leiding met drie seconden voorsprong op de Duitser Jens Voigt en vijftien seconden op de Australiër Rory Sutherland.

Boek: Gordon Dahlquist - De Glazen Boeken van de Dromeneters

Een boek als een baksteen, bijna 900 bladzijden dik. Een aantrekkelijke cover die meteen de aandacht trekt. Op de achterflap slechts een kreet uit een engelse boekreview: "Deze Victoriaanse thriller, met zo'n 900 pagina’s actie, avontuur en erotiek verdient het om ruimschoots geprezen te worden. Een fantastisch boek!" In de binnenflap een korte omschrijving van de inhoud, waarvan ik niet direct warm wordt en een vergelijking met Aryhur Conan Doyle, Alexandre Dumas en Edgar Allan Poe. Allemaal niet heel erg overtuigend. Maar ik heb het boek wel opgepakt en ben het gaan lezen, vanwege dat mooie covertje en die beloofde erotiek natuurlijk...

Spider-Man 3 screenshots

Over de hele wereld kijken True Believers reikhalzend uit naar Sam Raimi's derde film rond de tiener met de eigenschappen van een spin. Ditmaal wordt de symbiont die later Venom zal vormen geïntroduceerd. Voor Peter Parker betekent dit dat hij niet alleen met Sandman en New Goblin op de vuist mag, maar vooral ook met zichzelf en z'n duistere kant.
Voor console-bezitters betekent de release van deze film dat een derde game met de webslingeraar in de hoofdrol er aan komt. Vanaf 4 mei kunnen bezitters van een DS, PSP, X360, PS3, Wii of PS2 zelf hun donkere zijde verkennen.
Hoe dat er op de X360 uit zal zien, kun je hieronder bekijken.
Wat gebeurde er op........

In het kader van vijf jaar FOK!sport brengen we je de gehele maand februari de serie Wat gebeurde er op...... Aan de hand van nieuwsberichten duiken we terug in de geschiedenis van FOK!sport.

23 februari

2006

- AZ heeft zich niet kunnen kwalificeren voor de achtste finales van de UEFA Cup. De Alkmaarders winnen wel met 2-1 na verlenging, maar het 2-0 verlies in Spanje zorgt ervoor dat Betis doorgaat.
- De Amerikaanse tennisster Lindsay Davenport boekt in Dubai, waar ze haar titel verdedigt, de 700e zege uit haar tenniscarrière.

2005

- FC Barcelona ontvangt in het eigen Camp Nou Chelsea voor de eerste wedstrijd in de zestiende finales van de Champions League. De formatie van Frank Rijkaard wint met 2-1.

2004

-Op FOK!sport waren er toen nog dagen dat er geen nieuws werd geplaatst. 23 februari 2004 was zo'n dag.

2003

-Op FOK!sport waren er toen nog dagen dat er geen nieuws werd geplaatst. 23 februari 2003 was zo'n dag.

Betrouwbaarheid zwak punt bij BMW

Volgens Robert Kubica heeft zijn nieuwe BMW problemen met de betrouwbaarheid. Ondanks dat BMW zich tijdens voorgaande tests vaak vooraan lieten zien, blijkt er nog veel werk te verrichten.

"We kunnen een goed ritme aanhouden, vooral tijdens de lange runs, en we zijn ook redelijk snel in de eerste ronde op nieuwe banden," vertelt Kubica, "Als de wagen rijdt, is deze snel." Het probleem van de BMW zou liggen in de versnellingsbak en hydraulische systemen. "Er zijn problemen die verholpen moeten worden, en dat is de opdracht op dit moment," vertelde de Pool verder. "We zijn nog niet echt klaar voor Melbourne, en de eerste race is niet ver meer van ons verwijderd, er zijn nog maar zes testdagen te gaan."

Honda moet sneller

Jenson Button is bang dat hij komend seizoen niet voor de overwinningen zal kunnen gaan. Volgens de Brit is RA107 nog lang niet zo snel als de concurrenten.

"Of we net zo snel zullen zijn in Australië als Renault, Ferrari en McLaren? Ik weet het niet", vertelt Button, "Ik zou graag willen dat de wagen wat sneller was, maar dat vindt iedereen, omdat we niet de snelheid hebben van de top teams, en dat is teleurstellend. Maar we hebben een goede balans in de wagen en de we hebben al flink progressie geboekt en hopen dat nog meer te vinden hier in Bahrein."

Door de snelheid die Honda afgelopen seizoen liet zien, waren velen van mening dat Honda een grote outsider zou zijn voor het kampioenschap. Maar de tijden in Valencia tijdens hun eerste tests waren niet naar verwachting. "De nieuwe wagen is beter dan de oude en dat is positief. Maar toen we in Valencia arriveerden stonden we niet op de plek die we hadden verwacht. Het grootste probleem was dat we geen balans in de wagen konden vinden, en we waren ver verwijderd van snelle tijden", besluit de coureur.

Ten Cate trots maar ook teleurgesteld

Henk Ten Cate had gemengde gevoelens na afloop van de UEFA Cup wedstrijd van Ajax tegen Werder Bremen. De Amsterdammers wonnen met 3-1, maar volgens Ten Cate was er meer mogelijk geweest.

"We hebben het in Duitsland laten liggen”, waarmee Ten Cate doelde op de 3-0 nederlaag in de eerste wedstrijd. "We speelden daar lange tijd met tien man en kregen een doelpunt tegen dat nooit had mogen tellen. Daarbij verzuimden we te scoren."

"Ook vandaag in de tweede wedstrijd tegen Werder hadden we het misschien nog kunnen halen. Al moet ik ook wel zo eerlijk zijn dat zij ook wel enige kansen hebben gemist. Ajax heeft vandaag karakter getoond. Ik denk dat we hier volgend jaar mee verder kunnen.”

Sampdoria voorlopig zonder geschorste Flachi

Francesco Flachi is gisteren door de Italiaanse voetbalbond geschorst. Woensdag maakte het Italiaans olympisch comité bekend dat eind januari sporen van cocaïne zijn aangetroffen in de urine van de 31-jarige aanvaller van Sampdoria.

Flachi kan nog een verzoek indienen om de B-staal van zijn dopingtest te laten onderzoeken. Als die ook positief blijkt, staat de Italiaan een lange schorsing te wachten.

Afgelopen september werd Flachi door de Italiaanse bond nog voor twee maanden geschorst omdat hij zich schuldig gemaakt had aan illegaal gokken.

Hoger beroep Catania afgewezen

De Italiaanse voetbalbond heeft het hoger beroep van Catania afgewezen. De club uit de Serie A zal de rest van dit seizoen zonder publiek op neutraal terrein moeten blijven spelen. De straf is het gevolg van rellen tijdens de thuiswedstrijd tegen Palermo op 2 februari waarbij een politieagent om het leven kwam.


Wel verlaagde de beroepscommissie de opgelegde boete van 50.000 naar 20.000 euro. Aankomende zondag speelt Catania tegen koploper Internazionale in het Manuzzi-stadion van Cesena.

De Italiaanse regering gaf gisteravond weer twaalf stadions vrij voor publiek. Bergamo, Empoli, Florence, Lecce, Livorno, Perugia, Pescara, Trieste, Udinese en Verona mogen alleen seizoenkaarthouders toelaten. De stadions van Modena en Messina zijn helemaal vrijgegeven.

Van Gaal lyrisch over De Zeeuw

Na afloop van de 2-2 gisteravond tegen Fenerbahçe gaf AZ-coach Louis van Gaal Demy de Zeeuw een groot compliment. Hij noemde de middenvelder een fantastische speler.

"Het is ongelooflijk wat die jongen gepresteerd heeft vandaag. Hij was de eerste helft al goed en in de tweede deed hij er nog een schepje bovenop," aldus Van Gaal, die er na het inbrengen van Jenner en Martens na de rust weer in begon te geloven. "De Turkse spelers wisten toen niet meer waar ze moesten lopen."

Tekenfilms van toen

De meeste filmpjes op het FOK! weblog zijn doorgaans maximaal een paar minuten maar daar wijken we deze keer royaal af. Namelijk met een filmpje van bijna een half uur. En zijn kleinere broertjes en zusjes die allemaal rond de 10 minuten duren, klik, klik, klik, klik en klik

Maar geloof me het is de moeite waard, iemand is achter de montagetafel gaan zittten en heeft een compilatie gemaakt van heel veel beroemde intro's van tekenfilms uit de jaren '80 en '90, wat mij betreft een groot feest van herkenning.

Dus ga er even lekker voor zitten en geniet van een reisje terug in de tijd.

Met dank aan Quannum voor de geweldige submit.

Vrijdagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Zombie Horde 3 (shooter) en Falldown 2 (behendigheidsspel)
Hoe goed ben jij? Ik heb 1.118.448 punten gehaald met Falldown (in de easy mode)!

Met dank aan een anoniempje en sMOOs voor de submit van Zombie Horde!
Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

Laatste reviews en specials
special
Fotoverslag GameForce 2019 + Interview
special
Fun met Funda #167 - Rustig wonen in Drogteropslagen
special
Interview Nino Roos (Asterion)
special
Nieuwe bioscoopervaringen: ScreenX- en MX4D-zalen geopend
review
Gemini Man
review
Code Vein
©FOK.nl e.a.