AO: Williams verrast Petrova

Serena Williams heeft zich weten te plaatsen voor de achtste finales van de Australian Open. De ongeplaatste Amerikaanse stond een set en een break achter tegen de als vijfde geplaatste Russin Nadia Petrova, maar wist met 1-6, 7-5 en 6-3 de partij alsnog naar zich toe te trekken.

Nadat ze de eerste set verloor, leek het erop dat Williams de partij ging verliezen. In de tweede game van de tweede set wist ze de service van Petrova echter te breken en liep ze uit naar een 3-0 voorsprong. Petrova schakelde een tandje bij, won vijf games op rij en mocht serveren voor de wedstrijd. Maar Williams wist zich terug te knokken naast Petrova. Nadat de Russin ook haar volgende opslaggame had ingeleverd, mede door twee dubbele fouten, moest de derde set de beslissing gaan brengen.

In de derde set was Williams net even constanter dan Petrova. Beide speelsters leverden al vroeg in de set een keer hun servicegame in, maar nadat Petrova voor de tweede keer werd gebroken was het pleit beslecht in het voordeel van de Amerikaanse.