Uitslagen Engeland speelronde 23

In de Premier League bekroonde Robben zijn rentree bij Chelsea met een doelpunt in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Wigan Athletic. Ook lijstaanvoerder Manchester United won, Aston Villa werd met 3-1 voorbij verslagen.

Liverpool won zaterdag vrij eenvoudig met 0-3 van Watford. Op bezoek bij de nummer laatst van de Engelse Premiership zorgden Craig Bellamy en tweemaal Peter Crouch voor de treffers. Dirk Kuijt begon bij de Reds in de basis en werd in de 77ste minuut gewisseld voor de Noor John Arne Riise.

Arjen Robben keerde tegen Wigan Athletic weer terug in het team van Chelsea na aan de kant te hebben gestaan met een blessure. Chelses won met 4-0, en Robben bekroonde zijn rentree met een goal. Frank Lampard maakte in de veertiende minuut het eerste doelpunt, nadat Wigan geen antwoord had op zijn indraaiende vrije trap. Achttien minuten na rust verdubbelde Robben de score. Hij pikte een slechte terugspeelbal op en kon keeper Chris Kirkland in alle rust omspelen. Ook in de 3-0 had Robben een belangrijk aandeel. De Nederlander gaf een lage voorzet die door een blunder van Kirkland in het doel van Wigan verdween. In blessuretijd bepaalde Drogba de eindstand met een kopbal op 4-0.

De achterstand van Chelsea op koploper Manchester United bleef zes punten, omdat de Red Devils thuis met 3-1 van het Aston Villa van Wilfred Bouma wonnen. Park Ji-Sung, Michael Carrick en Cristiano Ronaldo stelden de zege veilig. Gabriel Agbonlahor scoorde de tegenstreffer.

Arsenal won zaterdag met 2-0 uit bij Blackburn Rovers. De ploeg uit Londen speelde bijna de gehele wedstrijd met tien man. Gilberto Silva werd na twaalf minuten spelen met rood van het veld gestuurd omdat hij verhaal haalde bij Robbie Savage, die een overtreding op hem had gemaakt. De ploeg van trainer Arsène Wenger kwam met een man minder toch op voorsprong tegen Blackburn. Nadat Lucas Neill een overtreding maakte op Robin Van Persie, kopte Kolo Touré de toegekende vrije trap van Thierry Henry raak. Thierry Henry tikte twintig minuten voor tijd op fraaie wijze de 2-0 binnen.

Jerrel Hasselbaink was trefzeker voor Charlton Athletic in de thuiswedstrijd tegen zijn oude club Middlesbrough. Het hielp echter niets, Charlton ging met 1-3 onderuit.