Ferrari wil terugvechten in Noord-Amerika

Hoewel de komende races in Canada en de Verenigde Staten een week na elkaar zullen komen, is Ferrari-teambaas Jean Todt er niet van overtuigd van het feit dat het team van Renault F1 onverslaanbaar is.

Todt is vol vertrouwen dat de ontwikkelingen die Ferrari deze week heeft gepland, hen zullen helpen om Fernando Alonso te verslaan. "We zullen enkele nieuwe delen aan de auto testen, komende week. De komende circuits zijn erg snel en we hebben een erg efficiënte auto, dus ik denk dat we competitief zullen zijn. Maar hoe snel we zullen zijn in vergelijking met de anderen zien we pas wanneer we daar zijn. We zullen banden, de set-up en nieuwe onderdelen testen op Paul Ricard met Massa en (testcoureur) Badoer," aldus de Fransman.

Aan de andere kant is Todt niet onbekend met wat Alonso tot nu toe heeft gepresenteerd. "Hij heeft 74 van de 80 beschikbare punten gescoord en dat is opmerkelijk. Hij is snel, betrouwbaar en competitief, dus dat maakt het allemaal wat moeilijker voor de rest. Michael heeft 51 punten, dus het hangt allemaal af van de komende tien races."