Belgische beker voor Zulte

Zulte Waregem heeft een uitstekend seizoen bekroond met de Beker van België. De nummer zes van de competitie versloeg Excelsior Moeskroen in het Koning Boudewijnstadion: 2-1.

Tim Matthys tekende in blessuretijd voor de winnende treffer, waardoor Zulte komend seizoen acte de présence geeft in de UEFA Cup. De wedstrijd viel enigszins tegen; veel kansen creëerden beide teams niet. De eerste de beste mogelijkheid voor Zulte was meteen raak: Stefan Leleu kopte een vrije trap van Matthys binnen. Zulte nam hierna het heft in handen, zonder verder tot scoren te komen. Een kwartier na rust maakte Adnan Custovic namens Moeskroen gelijk. Moeskroen leek door te drukken, totdat Matthys’ gouden moment in de toegevoegde speeltijd een eind maakte aan de finale.