'Renault wil GPMA de rug toekeren'

Renault F1 onderzoekt de mogelijkheid om uit de GPMA te stappen. Het is een publiek geheim dat de Franse renstal zich kan vinden in de voorstellen van de FIA aangaande de toekomst van de sport. Flavio Briatore wil dan ook spoedig tekenen bij Bernie Ecclestone, maar niet alle leden van de GPMA denken daar zo over.

"We tekenen allemaal, of we tekenen niet”, aldus de woordvoerder van de GPMA-teams. Hoewel er telkens geruchten zijn dat een definitieve deal aanstaande is, begint het nu wel erg lang te duren voordat de spreekwoordelijke puntjes op de i zijn gezet. Briatore heeft al een aantal maal gezegd dat wat hem betreft de onderhandelingen al lang afgerond hadden kunnen zijn.

Ook op de Nrburgring werd er geen overeenstemming bereikt tussen de verschillende partijen. Het Duitse blad ’auto motor und sport’ meldt dat Renault naar een ontsnappingsmogelijkheid zoekt, al is het nog maar de vraag of die er is. Volgens het Duitse blad speelt voor Renault ook het feit mee dat de teams met terugwerkende kracht per 1 januari 2006 betaald worden. Voorwaarde voor deze betaling is wel dat het Concorde Agreement wordt ondertekend.

De directeur van Toyota, John Howett, is net als Briatore ook van mening dat een deal niet ver weg is. "Het gaat de goede kant op, ik snap alleen niet waar al die haast plotseling vandaan komt".