Unieke trui voor Tom Boonen

Tom Boonen rijdt morgen Gent-Wevelgem in een bijzondere trui. Het is een combinatie van de regenboogtrui en het outfit van de leider in het Pro Tour-klassement.

Officieel zou Boonen moeten koersen in de trui van de aanvoerder in de Pro Tour, maar daar heeft Quick-Step iets op gevonden. ”We hebben aan de UCI gevraagd of we een combinatie van de regenboogtrui en de Pro Tour trui mochten laten maken”, legt manager Patrick Lefvre uit.

”Het is een witte trui geworden met de klassieke regenboog, maar heeft blauw aan de mouwen en de hals en draagt de logo’s van de Pro Tour.” Lefvre had een vooruitziende blik: ”We hebben dit in december al gevraagd. Anticiperen heet zoiets.”

Boonen schat het winnen van Gent-Wevelgem hoog in. ”Ik rijd nog drie wedstrijden dit voorjaar en die zijn alledrie even belangrijk.” Boonen kan de stunt van Rik Van Looy uit 1962 overdoen: in n jaar de Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix winnen. ”Ik denk daar niet meteen aan, maar alles is mogelijk. Al wordt het moeilijk, de Ronde van Vlaanderen was weer een serieus nummertje.”