Uitslag AC Milan - Olympique Lyon

AC Milan is er in geslaagd opnieuw de halve finales van de Champions League te behalen. De Italianen wonnen thuis met 3-1 van Olympique Lyon.

Na de doelpuntloze ontmoeting in Frankrijk had Lyon bij een doelpunt in Milaan goede papieren. Toch was het AC Milan dat aanvallender aan de wedstrijd begon. Met Pippo Inzaghi en Andriy Shevchenko voorin waren de Italianen vrij gevaarlijk. Toch kwam Lyon af en toe goed eruit om wat terug te doen, vooral via Juninho, de spil op het middenveld. Zo moest Milan-doelman Dida enkele keren knap redden op een schot van zijn landgenoot. Jaap Stam moest al binnen een kwart van de wedstrijd het veld ruimen vanwege een blessure.

Na 25 minuten was het dan toch raak voor Milan. Clarence Seedorf, die een puike wedstrijd speelde, gaf een voorzet met links die goed werd binnengekopt door Inzaghi. Zes minuten later was het echter alweer gelijk, toen oud-Vitesse speler Mouhamadou Diarra een vrij trap van Juninho binnenwerkte, tevens met het hoofd. Op wat stuntelige momenten van Dida na, werd het voor beide goals niet zeer gevaarlijk meer in San Siro.

In het tweede bedrijf begon Milaan direct nog aanvallender, omdat het moest komen. Een gelijkspel is niet genoeg. Shevchenko speelde een vrij belabberde wedstrijd, maar Inzaghi bleef uitermate gevaarlijk. De Franse fans zaten met dichtgeknepen billen te kijken naar de kansen van Milan. Af en toe kwam Lyon er weer goed uit, maar dat resulteerde ditmaal niet in doelpunten. Toen Milan op het eind een verdediger inruilde voor een middenvelder sloeg het spel direct om. Twee minuten voor tijd was het Filippo Inzaghi die alle Franse hoop deed verdwijnen, zoals Italianen dat zo goed kunnen, met zijn tweede. Diep in blessuretijd besliste Andriy Shevchenko de wedstrijd na een snelle counter: 3-1.

AC Milan - Olympique Lyon 3-1
25' Inzaghi 1-0
31' Diarra 1-1
88' Inzaghi 2-1
90+3' Shevchenko 3-1