Uitslagen Duitsland speelronde 23

In de Duitse Bundesliga is dit weekeinde de 23e speelronde gespeeld. Hamburg was de grote verliezer, terwijl Stuttgart, Schalke en Kaiserslautern zeer tevreden op het weekend kunnen terugkijken.

Bayern München ontving in haar Allianz-Arena Eintracht Frankfurt. Roy Makaay stond niet in de basis; hij werd vervangen door de Peruaan Paolo Guerrero. Deze beschaamde het vertrouwen van coach Felix Magath niet. Na twintig minuten profiteerde hij van een blunder van verdediger Aleksandar Vasoski voor de 1-0. Tien minuten later was het echter Christoph Preuß, die welgeteld een minuut van de gelijkmaker mocht genieten. Guerrero bediende Michael Ballack, die de Beierse voorsprong weer herstelde. Twee minuten voor rust was het opnieuw Guerrero die de 3-1 ruststand op het bord bracht. Een kwartier na rust wist keeper Oka Nikolov een voorzet van Sebastian Deisler niet te pareren en kon Ballack simpel de bal in het lege doel schuiven om de wedstrijd op slot te gooien. Pas zes minuten voor tijd kon Frankfurt weer wat terug doen; Alexander Meier verschalkte reservekeeper Michael Rensing op aangeven van Du-Ri Cha, maar ook hij kreeg slechts een minuut de tijd om zijn treffer te vieren. Een Peruaanse treffer, met Guerrero als aangever en Claudio Pizarro als afmaker, bepaalde de eindstand op 5-2.

Hamburg maakte zich op voor de thuiswedstrijd tegen Stuttgart. Met Khalid Boulahrouz en Nigel de Jong in de basis speelden de Hamburgers een zeer matige wedstrijd, evenals hun tegenstanders. De eerste helft werd vrijwel inspiratieloos afgewerkt, en de vier gele kaarten, gelijk verdeeld over de twee ploegen, leken tot aan de 43e minuut de hoogtepunten van een kleurloze eerste helft te worden. Toen was het Silvio Meißner die de Stuttgarters op voorsprong zette op aangeven van Jesper Grønkjær. De verdediging van HSV viel hierbij veel te verwijten. In de tweede helft werd De Jong vervangen door Rafael van der Vaart, net terug van zijn enkelblessure. Ook Sergej Barbarez moest het veld ruimen; voor hem kwam Mustafa Kucukovic. Het haalde vrijwel niets uit en de voorsprong van Stuttgart kwam nooit in gevaar. De frustratie bij HSV groeide, en Raphael Wicky kwam goed weg na een overtreding op Zvonimir Soldo. Voordat een dergelijk incident zich herhaalde werd hij gewisseld voor Guy Demel. Ook Thimotee Atouba ontloopt een kaart, die hem voor de volgende wedstrijd een schorsing zou hebben opgeleverd. Uiteindelijk moet Hamburg de wedstrijd toch met tien man afmaken. In de laatste minuut ontvangt aanvoerder Daniël van Buyten zijn tweede gele kaart na een opstootje met Meißner, die zijn eerste in ontvangst neemt. Om nog wat zout in de wonde te strooien profiteert Mario Gomez van een verkeerde terugspeelbal van Van der Vaart voor een 0-2 eindstand.

Werder Bremen was gastheer voor Borussia Mönchengladbach. Miroslav Klose was eindelijk teruggekeerd van zijn blessure, en na een invalbeurt tegen Juventus mocht hij dit keer weer in de basis starten. De topscorer in de Bundesliga had slechts een kwartier nodig om te tonen hoe het komt dat Werder de meest scorende ploeg in de competitie is. Volledig uit het niets en na een periode van druk op het Bremer doel werd een aanval over veel schijven koel afgerond door Klose. Borussia is direct van de kaart en tien minuten later is K&K compleet. Kasey Keller weet een inzet van Johan Micoud slechts via de lat te redden maar de bal stuitert terug het veld in. Ivan Klasnic schiet vervolgens raak. In de tweede helft wordt Gladbach nauwelijks meer gevaarlijk. Aan de zijde van Werder krijgen Klose en Nelson Valdez nog enkele kansen, maar Keller toont zich een betrouwbare doelman.

Op bezoek bij Arminia Bielefeld wisten Bert van Marwijk en zijn Borussia Dortmund geen punten te pakken. Rüdiger Kauf maakte het enige doelpunt voor de Bielefelders, die clubtopscorer Isaac Boakye geblesseerd zagen uitvallen. Kaiserslautern blijft de stijgende lijn voortzetten op de vorm van Ivoriaan Boubacar Sanogo. Tegen Mainz tekende hij voor beide treffers in de 0-2 overwinning. Hannover 96 verspeelde punten in de uitwedstrijd tegen het VfL Wolfsburg van Kevin Hofland, Rick Hoogendorp en Tommie van der Leegte. Vijf minuten voor tijd tekende Juan Carlos Menseguez voor de 2-1 voor Wolfsburg. Schalke blijft in het spoor van de top, dit keer met een overwinning op het laaggeklasseerde Nürnberg, dat het de gehele tweede helft met een man minder moest doen. Goals van Kevin Kuranyi en de Braziliaan Lincoln, beiden rond het uur, bezegelden het lot van de Beierse formatie. Duisburg behaalde een knappe 2-1 zege tegen Hertha BSC.