Overgang 'Barney' naar PDC bevestigd

De overgang van darter Raymond van Barneveld van dartbond BDO naar concurrent PDC is bevestigd. Het gerucht over de stap van 'Barney' zoemde deze week al nadrukkelijk rond, maar nu is het officieel. De PDC was "blij om te melden dat Raymond van Barneveld, de grootste Nederlandse darter uit de geschiedenis" de switch heeft gemaakt.


Van Barneveld zei zelf zijn beslissing als een nieuwe, frisse stap in zijn carrière te zien. "De belangrijkste reden? Phil Taylor verslaan", aldus de Hagenaar. De Engelsman Taylor staat bekend als de beste darter ter wereld en is al jaren zo goed als ongenaakbaar. Van Barneveld trof 'The Power' Taylor al meerdere malen in het verleden, maar wist hem pas twee keer te verslaan. Op het Masters of Dartstoernooi in Hengelo verloor hij vorig jaar nog kansloos van de Brit. "Veel mensen roepen al jaren dat ik de beste darter ter wereld ben. Alleen zie ik dat zelf helemaal niet zo. Phil is namelijk ook een fantastische speler. Hem verslaan is de grootste uitdaging", aldus de 38-jarige Van Barneveld tegen De Telegraaf.

Barney treedt morgenavond al aan tegen Ronnie Baxter, in de Premier league Darts. In deze competitie met de zeven sterkste darters van de PDC komen naast Van Barneveld, Taylor en Baxter ook Colin Lloyd, Peter Manley, Wayne Mardle en de Nederlander Roland Scholten in actie. De competitie heeft een prijzengeld van bijna 260.000 euro. Op 20 april, de dag dat Van Barneveld 39 jaar wordt, treft Barney Phil Taylor.