Speculaties rond Super Aguri stoeltjes

De deelname van Super Aguri in 2006 is al zo goed als in kannen en kruiken. Al is nog steeds de vraag wie de coureurs voor het team gaan worden. Voormalig BAR-coureur Takuma Sato lijkt al zo goed als zeker van een stoeltje in het team. Eén van de nieuwe gegadigde voor het tweede zitje is Sakon Yamamoto.

Eén van de eerste coureurs die naast Sato in verband met het team werd gebracht was de Brit Anthony Davidson. Maar zoals het er op dit moment uit ziet blijft Davidson vrijdagtester voor Honda Racing F1 (voormalig BAR). Tenminste, voor het eerste gedeelte van het seizoen. Een andere naam die wordt genoemd is die van Adam Carroll. Al lijkt Super Aguri zich vooral op Japanse coureurs te willen richten.

Formule Nippon-coureur Yuji Ide is één van de Japanse coureurs die aan Super Aguri wordt gekoppeld. Dit lijkt voornamelijk te komen omdat Ide over de steun beschikt van het Japanse bedrijf Mobilecast. De andere Japanner die aan het Super Aguri-team wordt gelinkt is Sakon Yamamoto. Yamamoto is onder meer bekend van zijn optreden op de vrijdag op het circuit van Suzuka. Waar hij verraste met een uiteindelijk 17e plek tijdens de laatste vrije training.

Tevens wil Super Aguri niet al te afhankelijk zijn van beginnelingen, omdat er nog maar een beperkt aantal Arrows A23-chassis' beschikbaar zijn. Hierdoor kan het team niet al te veel ongelukken gebruiken. Tegen Autosport behandeld teammanager Daniel Audetto de voor- en nadelen van deze eventuele keuze. "Yamamoto is aantrekkelijk voor de sponsoren gezien zijn Japanse achtergrond. Wij hebben het liefst echter iemand die ook over enige ervaring beschikt. Als we iets niet kunnen gebruiken, dan zijn het wel crashes in de beginfase van het seizoen."

Al lijkt de rol van Anthony Davidson nog steeds niet helemaal uitgespeeld. Volgens Audetto bestaat er nog steeds een kans dat Davidson voor het Super Aguri-team kan gaan rijden als de nieuwe bolide klaar is voor gebruik. "We verwachten geen wonderen de eerste races, dus wat dat betreft is het voor Anthony beter om de Honda-bolide te ontwikkelen. Maar dat kan veranderen als wij over ons nieuwe chassis beschikken," aldus Audetto.