Doornbos: "Contract is rond"

Robert Doornbos hoopt voor de Kerst bekend te kunnen maken waar hij volgend jaar gaat rijden. Hij zegt bijna rond te zijn met een Formule 1-team voor 2006.

Doornbos vertelde tijdens de Minardi-test op Vallelunga: "Ik heb een idee van wat ik volgend jaar ga doen en ik wil het graag vertellen, maar ik mag nog geen details vrijgeven. Het is een investering in mijn carrière als het doorgaat."

Afgaande op Doornbos' woorden dat het om een investering in zijn toekomst gaat, wordt er al druk gespeculeerd over een van de topteams. Daar zou hij dan wellicht een rol als derde coureur kunnen gaan vervullen. Op dit moment hebben Williams en BMW Sauber nog een vacature voor een derde coureur openstaan.

Update:

Doornbos zegt dat de onderhandelingen met zijn nieuwe werkgever rond zijn en dat hij een contract gaat tekenen. "Als alles goed gaat komt er snel een bekendmaking, maar voor de inkt op het contract droog is kan ik niet zeggen waar het is," aldus de Nederlander. "Maar het is een topteam en het is een grote stap vooruit. Ik word vrijdagcoureur en ga alle testwerk doen."