Moodie is Ancic de baas in Tokio

Wesley Moodie heeft sensationeel het toernooi van Tokio op zijn naam geschreven. De Zuid-Afrikaan – pas 98e op de ATP-ranking – overleefde tegen Mario Ancic twee matchpoints: 1-6, 7-6 (7) en 6-4.

In het Ariake Colloseum begon Ancic als uitgesproken favoriet aan de wedstrijd. De Kroaat maakte die status aanvankelijk waar: Moodie kwam er niet aan te pas. De tweede set bleef lang volmaakt in evenwicht, tot in de tiebreak. Daarin kreeg Ancic zijn kansen om de wedstrijd te beslissen. Moodie werkte ze echter knap weg. In de laatste set besliste een break op 4-4 de ontmoeting. Het is Moodies eerste winst van een ATP-toernooi. Gisteren overleefde de Zuid-Afrika in de halve finale tegen Jarkko Nieminen ook al vier matchpoints. ”Ik dacht na die eerste set dat Mario de zege binnen had. Ik kan het dus nog moeilijk geloven allemaal,” reageerde Moodie na afloop.

De vrouwen werkten deze week ook een toernooi af in Tokio. De winst was weggelegd voor het pas zestienjarige supertalent Nicole Vaidisova. De Tsjechische won van Tatiana Golovin in de eindstrijd. Golovin moest in de tweede set opgeven met een achillespeesblessure. De eerste set ging naar Vaidisova, na een tiebreak. De afgelopen week was Vaidisova al de beste in Seoel.