DTM: Uitslag Eurospeedway

Mattias Ekström heeft met zijn overwinning op de Eurospeedway de leiding in de Deutsche Toerenwagen Meisterschaft weer overgenomen van Gary Paffett. De Zweed wist in een spannend duel Paffett net voor te blijven.

Paffett had door zijn overwinning op Zandvoort een voorsprong van één punt op Ekström. Hij kwalificeeerde zich echter op de zevende plaats, twee plekken achter Ekström. De startopstelling werd aangevoerd door Jamie Green, gevolgd door Heinz-Harald Frentzen. Green verknalde zijn start en Frentzen pakte direct de leiding.

Ekström en Paffett kwamen al vroeg in de race met elkaar in gevecht. Al in ronde vier probeerde de Brit voor het eerst de derde plaats van zijn voorganger over te nemen, maar zijn inhaalactie mislukte. De strijd zou de rest van de race voortduren. Ook de verplichte pitstops brachten geen voordeel voor Paffett.

Mika Häkkinen kende weer geen gelukkige wedstrijd. Hij kreeg het aan de stok met Christian Abt en de wagens kwamen hardhandig met elkaar in botsing. Abt moest zijn beschadigde wagen in de pits parkeren, Häkkinen finishte op een kansloze twaalfde positie. Ook Jean Alesi kende veel pech. Hij kreeg, nadat hij Frentzen van de baan had geduwd, een drive through-penalty en eindigde als achtste.

Het gevecht tussen Paffett en Ekström leek even nog verstoord te worden door een straf voor Paffett. De Brit was bij het uitrijden van de pitstraat over de witte lijn gereden, maar de wedstrijdleiding besloot om geen consequenties aan deze fout te verbinden. Paffett hoopte ondertussen op een fout van Ekström zodat hij de leiding kon overnemen, maar de Zweed reed een foutloze wedstrijd en won.

poscoureurautoachterstand
1Mattias EkströmAudi
2Gary PaffettMercedes00.401
3Tom KristensenAudi03.062
4Laurent AielloOpel04.756
5Manuel ReuterOpel06.082
6Bruno SpenglerMercedes18.762
7Heinz-Harald FrentzenOpel21.368
8Jean AlesiMercedes23.299
9Alan McNishAudi29.766
10Martin TomczykAudi30.198
11Rinaldo CapelloAudi30.553
12Mika HäkkinenMercedes34.762
13Frank StipplerAudi36.747
14Alexandros MargaritisMercedes39.608

Submitter:  Bron: FOK!