Uitslag AS Monaco - Willem II

Willem II heeft vanavond haar eerste wedstrijd in de UEFA Cup verloren. In Monaco had de ploeg weinig kans tegen de plaatselijke AS, het werd 2-0.

Bij Willem II ontbraken een hoop spelers, vooral verdedigers. Hierdoor moest trainer Robert Maaskant flink puzzelen om tot een opstelling te komen. Voor de wedstrijd had hij nog vertrouwen - "waarom zouden we niet kunnen stunten?" - maar in de wedstrijd kwam de Brabantse ploeg er weinig aan te pas. Maaskant wou de stijl van Willem II niet veranderen en begon met drie spitsen. Dit leidde echter niet tot kansen.

AS Monaco kwam in de 24ste minuut op voorsprong door een goal van Kapo, hij scoorde via de rebound nadat Moens een schot van Adebayor had gekeerd. Vlak na rust verdubbelde Adebayor de voorsprong met een kopbal. Hierna werd het eigenlijk nooit meer spannend; Monaco speelde de wedstrijd simpel uit en boekte een makkelijke overwinning, die stukken hoger uit had kunnen pakken als Moens geen goede wedstrijd had gekeept en de Fransen minder nonchalant met hun kansen waren omgesprongen