Theissen: "We zijn dringend aan een test toe"

Het BMW Williams team beleefde een teleurstellende kwalificatie en race tijdens de Grand Prix van Frankrijk. Zowel Heidfeld als Webber konden niet aan de tijden komen die de top reed. Het nieuwe aërodynamicapakket betekende geen vooruitgang, maar meer een achteruitgang voor het team.

BMW-Motorsport directeur Mario Theissen: "Komende zondag is al het al weer racen geblazen in Silverstone. Dat betekent dat we niet mogen testen deze week. Dat is voor ons fataal, want de nieuwe auto functioneert niet zoals die zou moeten. We moeten nu eigenlijk dringend gaan testen, om de zwaktes van deze auto uit te bannen." Williams mag deze week niet testen omdat het samen met acht andere teams zichzelf een testlimiet heeft opgelegd om de kosten te drukken.

"We zullen nu eerst de data gaan analyseren. Wellicht kunnen we hieruit opmaken waar het probleem zit. Met het pakket dat we in Magny Cours hebben gebruikt kunnen we gewoon niet winnen, dat staat vast. In de kwalificatie en de race waren we anderhalve seconde langzamer dan de snelste wagens. Daarmee kunnen we niet van achteren mee naar voren rijden, daarbij maakten de problemen die Nick en Mark hadden het drama compleet."