FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 4 juli 2005

Mon carnet de Tour (2) (Tourdagboekje)

Dit is mijn "carnet de jour" van de Tour, mijn carnet de Tour, mijn Tourdagboekje voor Fok!, een paar keer tijdens de Tour geef ik hierin mijn visie op het wedstrijd- en alles-er-naast gebeuren in de Tour.


Ik riep het in het voorseizoen al: "Santo Subito Boonen"! Verklaar hem zo snel mogelijk Heilig, of tenminste het moet zelfs niet meer de Vlaamse wielerverslaggevers en het Vlaamse wielerpubliek hebben het al gedaan. Boonen begint meer en meer een Merckxiaanse status bij het publiek te krijgen. Het is ook in deze moderne wielertijden tamelijk uniek wat hij dit seizoen al gedaan heeft. Hoe lang zou het al geleden zijn dat een renner die een klassieker in het voorjaar won ook nog eens in de Tour kon toeslaan? En dan doet hij het beide al dubbel. Hij won niet één klassieker, maar de historische dubbelslag Ronde Van Vlaanderen - Parijs Roubaix. Slechts een handvol renners deden dat hem al voor.

Lees hier het vervolg van deze column op de columnpagina

Mon carnet de Tour (2) (Tourdagboekje)

Dit is mijn "carnet de jour" van de Tour, mijn carnet de Tour, mijn Tourdagboekje voor Fok!, een paar keer tijdens de Tour geef ik hierin mijn visie op het wedstrijd- en alles-er-naast gebeuren in de Tour.

Mijn vroegste herinnering aan de Tour dateert van lang geleden. Ik moet een jaar of acht geweest zijn toen ik op "Radio Tour" hoorde hoe men een verwoede strijd leverde om de gele of groene trui. Op mijn fietsje reed ik nadien in het park hier vlakbij samen met mijn kameraadjes mijn eigen Tour de France. Toen droomde ik nog dat ik ooit zou meerijden in wat terecht de mooiste koers ter wereld wordt genoemd. Waarom was ik gefascineerd door de Tour? Meer dan door de andere wedstrijden? Nu ja, op die andere Ronde, die van Vlaanderen na misschien. Ik vermoed om dezelfde reden die honderdduizend mensen ook nu nog ieder jaar naar het parcours drijft. De Tour wordt gereden tijdens de vakantie en daardoor is iedere fan er eigenlijk altijd intensief mee bezig. In de Tour wordt altijd feller gereden. De Tour heeft ook altijd een grotere internationale dimensie gehad dan bijvoorbeeld de Giro, een koers die nochtans louter sportief gerust de vergelijking moet kunnen doorstaan. Maar toch is de Tour uniek. Kijk je niet om de koers, dan wel om de poëtische beelden van kastelen, natuurschoon en ander fraais die we elk jaar op de buis te zien krijgen. Als je niet gaat om live de renners te zien, dan ga je om het geweldige mediacircus te bekijken. En toch begon het ooit allemaal zo klein, maar tegelijk was de Tour al sinds haar begin een fenomeen.



Veel Nederlanders accepteren homofilie

Volgens een onderzoek van Netwerk en bureau Motivaction accepteren de meeste Nederlanders homoseksualiteit. Een flinke meerderheid van 83% vindt dat homostellen dezelfde rechten moeten hebben als heterokoppels.

De acceptatie van homoseksualiteit is de afgelopen zes jaar gestegen, maar deze algemene trend staat in de grote steden onder druk, omdat daar veel 'Nieuwe Nederlanders' wonen. Toch staat ook bij hen een kleine meerderheid positief tegenover homoseksualiteit. Zo is 68% van de Nederlandse Marokkanen van mening dat twee mannen of twee vrouwen prima kinderen kunnen opvoeden. Onder Nederlandse Turken ligt dat op 52%. Onder alle Nederlanders ligt dat op 80%.

Van alle ondervraagde Nederlanders tussen de 15 en 60 jaar wil 79% dat het voor mensen van gelijke sekse mogelijk blijft om te trouwen. Eveneens 79% noemt homoseksualiteit een normaal menselijk verschijnsel, 4% een ziekte, eveneens 4% een modeverschijnsel en 1% als een straf van God.

Van alle ondervraagden zegt 4% afwijzend te zullen reageren als het eigen kind les krijgt van een homoseksueel en 7% zou afwijzend reageren als een eigen kind homoseksueel blijkt te zijn. Bij Turkse en Marokkaanse Nederlanders is dat beduidend meer dan bij de hele bevolking. 43% van de Marokkaanse Nederlanders en 41% van de Turkse Nederlanders zou afwijzend staan tegenover de homoseksualiteit van een eigen kind. 14% van de Turkse Nederlanders en 7% van de Marokkaanse Nederlanders staat negatief tegenover een homoseksuele leerkracht voor het eigen kind.

Geweld
Veel Nederlanders (89%) maken zich grote zorgen over agressie tegenover homoseksuelen. Slechts 1% heeft begrip voor geweld tegen homo's en 93% wijst het geweld rigoreus af. Bij Nederlandse Marokkanen heeft echter 30% begrip voor geweld tegen homo's en wijst 13% het absoluut af. Onder Nederlandse Turken zegt slechts 2% begrip te hebben voor geweld en wijst 86% het volledig af.

Hoveel Nederlanders er homoseksueel zijn valt uit dit onderzoek niet met zekerheid vast te stellen, omdat 7% geen antwoord geeft op de vraag over zijn of haar seksuele voorkeur; 3% zei homoseksueel te zijn, eveneens 3% biseksueel en 87 procent valt alleen op de andere sekse.

-
Cijfers Maatschappelijke Barometer
Uitgesplitst naar vier burgerschapsstijlen
Onderzoek onder Marokkaanse Nederlanders
Onderzoek onder Turkse Nederlanders

Veroorzaakster dodelijk ongeluk meldt zich

IcoonEen 35-jarige vrouw uit Ossendrecht heeft zich vandaag bij de politie gemeld in verband met het dodelijke ongeval van gisteren. Ze zou zondagochtend in Hoogerheide een 16-jarige jongen uit Wouw hebben aangereden, die ter plekke overleed.

Het slachtoffer zat bij een vriend achterop een brommer. Toen de twee een kruispunt overstaken, werd de achterkant van de brommer geraakt door de auto van de Ossendrechtse. De vrouw had die nacht wel iets gemerkt, maar heeft hier geen verdere aandacht aan gegeven. Vandaag zag de vrouw bloemen bij de kruising liggen en realiseerde ze zich wat er was gebeurd. De politie hield haar aan, maar liet haar 's middags weer gaan.

McEwen: "Strijd groen voor mij over''

Na zijn diskwalificatie in de derde etappe geeft Robbie McEwen de strijd om het groen al op. De Australiër denkt dat zijn achterstand op Tom Boonen nu al onoverbrugbaar is.

Tijdens de laatste meters in Tours toucheerden McEwen en O’Grady elkaar even. De jury legde de schuld neer bij de Australiër van Davitamon-Lotto en zette hem van de derde plaats terug naar de 186e stek, met als gevolg nul punten voor de groene trui. Na twee massasprints is het verschil in het puntenklassement tussen Boonen en McEwen al 44 punten.

Een hopeloze achterstand in de ogen van de Australiër: ”Voor mij is het verhaal groene trui over. Ik raakte ingesloten en kon nergens heen. Over O’Grady hoor je niemand klagen. Iemand anders zou in mijn plaats zijn gevallen en een zware valpartij hebben veroorzaakt.” De tweevoudig winnaar van het groen was niet te spreken over de jury: ”Ongelooflijk dat mensen die er eigenlijk geen verstand van hebben zulke beslissingen mogen nemen.”

Verkerk nog lang uit de roulatie

Martin Verkerk komt niet in actie bij de Dutch Open later deze maand. De tennisser heeft nog teveel last van zijn schouderblessure.

Verkerk heeft inmiddels twee operaties aan zijn schouder ondergaan. Vorige maand liet de runner-up van Roland Garros 2003 nog weten alles op alles te zetten om zijn titel in Amersfoort te verdedigen. Zijn trainer Nick Carr zegt nu dat dat plan onhaalbaar is: ”Het heeft geen zin om dingen te haasten. We gaan pas weer echt aan de slag als hij helemaal pijnvrij is. Dat is nog niet het geval”

De laatste tijd heeft Verkerk zich alleen beperkt tot fysieke training; hij heeft de afgelopen periode nauwelijks op de baan gestaan. Mede daardoor denkt Carr dat de rentree van het servicekanon nog even op zich laat wachten: ”De US Open is ook geen optie. We hopen ons op de Australian Open te kunnen richten.”

Lefgozer

Hebben we het op de weblog al eens over idioten gehad? Al vaak genoeg dus...
Meestal waren dit idioten die het een kick vonden om zichzelf of anderen pijn te doen door bijvoorbeeld lichaamshaar in brand te steken. Maar er zijn ook idioten langs gekomen die het leuk vinden om met een fiets heel hard op de grond te vallen.
De volgende idioot vindt het leuk om tijdens een 'hurricane' de golven te bedwingen en terwijl de straten onder water lopen, is deze 'lefgozer' aan het surfen...

Milan haalt Griekse keeper

AC Milan heeft vandaag een keeper aangetrokken en er één verhuurd. Christian Abbiati wordt een jaartje uitgeleend aan Genoa, terwijl Dimitrios Eleftheropoulos de vervanger wordt van Abbiati.

De 27-jarige Abbiati is al drie jaar niet meer eerste doelman bij AC Milan. Hij heeft bovendien de pech dat vaste keus Dida nauwelijks geblesseerd is. Om zijn kansen op het WK van 2006 intact te houden wilde Abbiati meer speeltijd. Die kan hij krijgen bij promovendus Genoa, de club die nog naarstig op zoek was naar een nieuwe goalie. In de overeenkomst is een optie opgenomen die impliceert dat Genoa de keeper voor drie miljoen euro definitief kan overnemen.

Milan kwam al meteen met een vervanger voor Abbiati op de proppen: de Griek Eleftheropoulos. Deze 28-jarige keeper is afkomstig van Messina, waar zijn contract afliep. Eleftheropoulos tekende een contract voor één seizoen bij de runner-up van de afgelopen Champions League, met een optie voor nog een seizoen.

Column: De dominantste verliezers

Tijdens de eerste races van 1998 had McLaren een overwicht dat dermate groot was, dat iedere concurrent op meer dan een ronde achterstand werd gezet. De techniek en aërodynamica waren prima, de Mercedes motor een klasse op zich. Meedogenloos leek het team af te stevenen op een wereldtitel.

Uiteindelijk won Häkkinen de titel pas in de laatste race. Dat Schumacher tot dan toe een serieuze bedreiging kon zijn had tal van oorzaken. Een versnellingsbak die nog wel eens stuk ging, wat foutjes, en een Schumacher die vrijwel iedere keer dat het wat tegenzat maximaal profiteerde. Dat jaar heeft mijn beeld over McLaren duidelijk gevormd.

Het Engelse team had dat jaar en vele jaren sindsdien de neiging om een dominante positie te verspelen door bijvoorbeeld slechte betrouwbaarheid, knullige strategische fouten en pech. Ook dit jaar wordt dit beeld bevestigd zonder weerga. Wie de uitslagen bekijkt is snel geneigd om te denken dat McLaren na Renault het snelste team is. Dat McLaren in werkelijkheid veel sneller is, zie je er niet aan af.

We zijn amper over de helft van het seizoen, maar we kunnen nu wel al concluderen dat McLaren veel, heel veel punten heeft laten liggen. In Australië was het de regen die dwars zat, in Maleisië zat de kwalificatie tegen en bleek een ventieldop defect. In Bahrein was het weer de kwalificatie die tegenviel, hoewel dat in de race aardig werd weggewerkt. In San Marino leek het lek van de kwalificatie eindelijk boven water, maar viel Räikkönen vanuit leidende positie uit met een technisch defect.

Spanje en Monaco werden dominant gewonnen, maar in Europa liet de ophanging het afweten door de klappen van een vernachelde band. Canada werd met wat geluk gewonnen, maar in de USA kon het team weer niet profiteren van de snellere auto. En ook afgelopen weekend werd weer een redelijk zekere overwinning niet behaald door het ploffen van een motor, op vrijdag nog wel. Een fantastische kwalificatie en race konden de schade beperkt houden, maar McLaren zou met deze auto moeten domineren, niet de schade beperkt houden.

Let wel dat het niet alleen de schuld is van McLaren of Mercedes, het is alles. Het is ook pech, het is ook onvermijdelijk dat iedereen wel eens een technisch defect heeft. Maar bij McLaren lijkt het er wat meer bij te horen dan bij andere teams. Dat geeft ze karakter, zou je kunnen zeggen, maar ik betwijfel of Kimi het ook zo zal zien.

Ook voor de volgende race is McLaren, en vooral Räikkönen dan, huizenhoog favoriet. Maar ik zie het alweer gebeuren... een slecht getimede regenbui, een sputterende versnellingsbak, een lekke band, wat kan er allemaal nog meer gebeuren? Een aanrijding tussen de rijders, een onbenullige zwarte vlag, een defecte pit-lane speed limiter – het zijn allemaal van die dingen die nou eenmaal soms gebeuren, maar in het geval van McLaren net eventjes te vaak en op de verkeerde momenten.

Met nog negen races te gaan en een achterstand van 24 punten moet Kimi al meer dan twee punten per race goed maken op Alonso. Zelfs als je in een dominante auto zit die niet van McLaren is, is dat al een schier onmogelijke opgave, zeker gezien de goede betrouwbaarheid van de Renaults en het constante presteren van Alonso. Maar in een McLaren tart het helemaal ieder verwachtingspatroon. Niet onmogelijk, zeker niet, maar wel heel erg onwaarschijnlijk.

Ron Dennis gaf na de Grand Prix van Frankrijk al te kennen dat hij Alonso zou aanmoedigen veel tennis te gaan spelen, dat scheen te helpen. Maar als hij zijn Finse protégé een kans wil geven op de wereldtitel, mag hij in dat met architectuurprijzen overladen, godallemachtig dure hi-tech centrum wel eens een fatsoenlijke afdeling voor kwaliteitscontrole inrichten. Dan maar wat minder karakter.

Meer geld voor opvang van slachtoffers loverboys

shredder had ons via de nieuws-submit te melden:

Prostitutie Maatschappelijk Werk (PMW) krijgt 150.000 euro per jaar van de gemeente Rotterdam voor het bieden van hulp aan slachtoffers van loverboys. Dat is genoeg om ongeveer twintig meisjes op te vangen, zo liet een woordvoerder van de gemeente Rotterdam vandaag weten.

Sinds januari dit jaar heeft het PMW meer dan dertig meiden begeleid. In heel 2004 waren dat er twintig. De stijging van het aantal meldingen wordt ook veroorzaakt omdat leraren, politie, ouders en de meisjes zelf het RDW beter weten te vinden.

De slachtoffers krijgen hulp bij het doen van aangifte en bij het zoeken van een onderduikadres. Meisjes en jongens krijgen steun bij het zoeken van huisvesting, werk, en een opleiding als ze uit de prostitutie willen. Het extra geld wordt ook gebruikt voor voorlichting op scholen om te waarschuwen tegen dit soort praktijken.

De leefdtijd van de slachtoffers is tegenwoordig hoger dan vroeger: nu gemiddeld 19 jaar. Loverboys laten nu pas meiden werken als ze meerderjarig zijn: zo proberen ze de pakkans te verkleinen.

De meisjes die het PMW begeleidt, hebben in verscheidene steden in het land en daarbuiten als prostituee gewerkt. Het betreft onder meer Schiedam, Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Antwerpen.

Veel interesse voor eerste training Ajax

Onder het toeziend oog van een paar honderd supporters is Ajax maandagochtend de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen.

De aanhang van de Amsterdamse club zag onder andere de nieuwkomers Rosenberg (Malmö FF), Lindenbergh (AZ) en de Armeniër Manucharyan, die vorig seizoen al was vastgelegd.

Maduro, Babel en Vermeer ontbraken, de drie, die met Oranje deelnamen aan het WK voor spelers tot twintig jaar, hebben nog een paar weken vakantie. Datzelfde geldt ook voor Trabelsi en Charisteas, die met respectievelijk Tunesië en Griekenland deelnamen aan de Confederatie Beker die in Duitsland werd gehouden.

Op vrijdag 5 augustus zal voor Ajax het nieuwe seizoen beginnen met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Dinsdag 9 of woensdag 10 augustus wacht voor Ajax vervolgens de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League.

Punten Grand Prix van Frankrijk

Afgelopen weekend is de Grand Prix van Frankrijk verreden, dus de punten zijn weer verdeeld.

In totaal wisten 11 spelers een totaal aantal punten te behalen van 647, onder deze spelers is ook onze nieuwe nummer één en groot Ferrari-fan American_Nightmare. In totaal heeft hij nu 4740 punten.

Bij de subleagues gaat het Sneker racing team deze Grand Prix aan kop met 606 punten. In het totaalklassement gaat Pension Pervers aan de leiding met 4437 punten.

Pizazz!

Hey, everybody! We're Pizazz, and we want you to be your best friends!
We love to party, we love to have fun, and we love to sing and dance!! We love all these totally awesome things so much that we want to share them with our best friend in the world, you!
So have loads of great fun hangin' out, watchin' our video, and listenin' to our songs! We're gonna give it to ya!!!

Wat je ermee moet? See for yourself.

Met dank aan Het_Biertje voor de submit

Oltmans maakt voorlopige selectie voor EK bekend

Bondscoach Roelant Oltmans heeft zijn voorlopige selectie voor de Europese titelstrijd hockey eind augustus in het Duitse Leipzig bekendgemaakt. Hij heeft twintig man geselecteerd en zal daar mogelijk nog spelers van Jong Oranje aan toe gaan voegen.

Uiteindelijk zullen er 18 hockeyers meegaan naar het Europees kampioenschap. De definitieve selectie zal Oltmans vlak voor het toernooi bekendmaken. In de aanloop naar het EK zal Oranje in eigen land nog tegen Nieuw-Zeeland (30 juli) en twee keer tegen Polen (6 en 7 augustus) oefenen. Ook zal Nederland in augustus meedoen aan een toernooi in Hamburg en aan de Rabo Trophy.

De mannenselectie:

Ronald Brouwer, Guus Vogels (HGC), Matthijs Brouwer, Rob Reckers (Oranje Zwart), Jeroen Delmee (Den Bosch), Geert-Jan Derikx, Rob Derikx, Floris Evers, Roderick Weusthof (SCHC), Paul Frederik van Esseveldt, Timme Hoyng, Jesse Mahieu, Klaas Veering, Balder Bomans, Taeke Taekema (Amsterdam), Karel Klaver, Teun de Nooijer, Thomas Boerma (Bloemendaal), Sander van der Weide (Real Club de Polo), Thijs de Greeff (Klein Zwitserland).

Zenden dolblij bij nieuwe club

Boudewijn Zenden heeft maandag een tweejarig contract bij Liverpool getekend. De voormalig speler van ondermeer PSV is erg blij met zijn nieuwe werkgever.

"Als een club als deze voor je komt, hoef je geen vragen meer te stellen", aldus de Nederlander op de website van de Reds. Zenden verruilde Middlesbrough transfervrij voor de club uit Liverpool.

"Rafa Benitez (manager van Liverpool, red.) was voor mij van grote invloed om hier te komen, maar de grootste invloed had de naam Liverpool FC en zijn fantastische fans. Ik heb de finale van de UEFA Champions League in een hotel gekeken en wat mij bijbleef was dat de supporters bij een 3-0 achterstand in de rust 'You'll never walk alone zongen'. Ik kan niet wachten tot ik mijn eerste wedstrijd in een Liverpool-shirt kan spelen."

FOK!radio: actie tegen Jamba

FOK!RadioLuister nu live naar FOK!radio en hoor het volgende: Topics werden volgeluld over de Jamba-banner op de FrontPage. Vooral het geluid dat de banner produceerde als je eroverheen ging zorgde voor veel ergenis. Daar hebben meer mensen op internet last van. De Crazy Frog zorgt bij menig FOK!ker voor onmiddelijke uitslag. Maar nu lijkt er dan toch een tegenbeweging te komen. Een grootschalige actie is van start gegaan. Patrick de Groot van LPIweb is een handtekeningen actie gestart. Deze handtekeningen zullen aan het moederbedrijf van Jamba worden aangeboden. De Groot zal vanavond vanaf 20:00 uur in FOK!radio zijn actie toelichten. We zijn natuurlijk ook benieuwd of hij denkt dat z'n actie zal slagen.

Verder natuurlijk Meki. Vorige week spraken we met hem af dat hij een grootse aanbieding in FOK!radio zou doen. Wat dit is hoor je vanavond. Uiteraard zal admin Yvonne weer met ons roddelen en neemt Cynix zijn week met ons door.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Daarnaast zal blinky weer een stelling neerleggen waarop je kunt reageren. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Eerste warezgames voor PSP een feit

Hackers zijn er inmiddels in geslaagd om de PSP illegale versies van vier bekende spellen te laten spelen vanaf de memorystick. Eerder waren amateur programmeurs er al in geslaagd het apparaat eigen gemaakte spelletjes, emulators en andere eigen code te laten draaien.

Pas sinds enkele dagen zijn zij ook in staat de PSP op te starten met illegale kopieën van orginele PSP games, te weten Mercury, Lumines, Coded Arms en Puzzle Bobble. Deze games kunnen gedownload worden van het internet en worden gespeeld vanaf de memorystick.

Sony is inmiddels op de hoogte van de exploit die gebruik maakt van een bug in de software om het protectiesysteem van het apparaat te omzeilen. In de recentste versies van de software is de bug inmiddels verholpen en het is zo goed als zeker dat deze nieuwe piraterij niet gaat werken op de Europese modellen wanneer deze uitkomen in september.

Een woordvoerder zei vanmorgen dat de exploit geen "seriously bad news" is, maar slechts een ander argument vormt tegen grijze import.

Orginele Japanse PSP's met firmwareversie 1.0, latere Japanse en vroege Amerikaanse met firmwareversie 1.5 zijn vatbaar voor de exploit. Zij kunnen er zonder enige modificaties aan de hardware gebruik van maken.
Echter, mensen die hun firmware upgraden via internet zullen hun kans verspelen. Daarnaast is Sony van plan automatische firmware-upgrades te gaan intergreren in toekomstige games en op die manier de exploit op veel PSP's proberen uit te schakelen.

De piraterij omtrent games op de PSP is niet het enige dat Sony zorgen baart. Zo is er ook al gratis software beschikbaar om dvd's te rippen naar formaten die afgespeeld kunnen worden vanaf te memorystick. Hiermee wordt ook nog eens de filmpiraterij voor het apparaat in de hand gewerkt.

Zafarin naar Top Oss

Dave Zafarin komt volgend seizoen uit voor Top Oss. De 27-jarige aanvaller tekende vandaag een tweejarig contract bij de club uit Brabant.

Vandaag al trainde Zafarin mee met zijn nieuwe ploeg. De aanvaller komt over van Fortuna Sittard, waar hij vorig seizoen tot zes doelpunten kwam in 33 wedstrijden. Top Oss wordt al de vierde club in vier jaar voor Zafarin, na zwerftochten langs De Graafschap en FC Kärnten. Daarvoor hield Zafarin het zeven jaar vol bij Roda JC, waar hij in het seizoen 1995/1996 zijn debuut maakte. Eerder contracteerde Top Oss ook al Maickel Ferrier, Bert Zuurman en Fabian Peppinck.

Standen MLB per 03-07-2005

Het blijft tegenzitten voor de Dodgers nu ook J.D. Drew geblesseerd is geraakt door een bal die hij op zijn pols kreeg. Hij speelde wel nog een inning door maar is toen toch maar foto’s laten maken wat uitwees dat hij zijn pols gebroken heeft.

American League :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Boston 46 34 .575 - 24-14 22-20 16-18 7-3 11-7 12-6 6-4 L1
Baltimore 44 37 .543 2.5 24-19 20-18 20-12 12-13 4-2 8-10 2-8 L1
New York 41 39 .513 5.0 24-18 17-21 12-20 6-6 12-6 11-7 4-6 W2
Toronto 42 40 .512 5.0 20-16 22-24 22-13 6-9 6-8 8-10 6-4 W1
Tampa Bay 27 55 .329 20.0 19-23 8-32 12-19 4-12 8-9 3-15 2-8 L5

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Chicago 54 26 .675 - 27-12 27-14 6-4 26-5 10-11 12-6 6-4 L1
Minnesota 45 34 .570 8.5 26-18 19-16 13-5 19-15 5-4 8-10 7-3 W3
Cleveland 44 36 .550 10.0 19-17 25-19 7-6 13-19 9-8 15-3 7-3 W1
Detroit 37 41 .474 16.0 19-22 18-19 9-12 12-15 7-5 9-9 2-8 L2
Kansas City 26 54 .325 28.0 15-24 11-30 8-8 6-22 3-15 9-9 1-9 L3

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Los Angeles 50 31 .617 - 24-14 26-17 3-3 19-14 16-8 12-6 8-2 W3
Texas 42 38 .525 7.5 23-16 19-22 6-6 14-9 13-14 9-9 5-5 L1
Oakland 40 41 .494 10.0 27-16 13-25 13-18 4-5 13-10 10-8 9-1 W1
Seattle 34 46 .425 15.5 20-22 14-24 10-14 6-6 8-18 10-8 2-8 W1

National League :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
Washington 50 31 .617 - 29-10 21-21 16-13 14-8 8-4 12-6 9-1 W6
Atlanta 45 37 .549 5.5 24-12 21-25 24-18 11-5 3-6 7-8 7-3 W1
Florida 42 37 .532 7.0 23-17 19-20 20-21 7-6 5-5 10-5 7-3 W2
Philadelphia 41 41 .500 9.5 24-18 17-23 15-24 12-7 7-2 7-8 2-8 L1
New York 40 41 .494 10.0 25-18 15-23 20-19 11-10 4-2 5-10 6-4 L2

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
St. Louis 51 30 .630 - 27-16 24-14 7-8 26-9 8-8 10-5 6-4 W1
Chicago 40 40 .500 10.5 21-21 19-19 5-10 18-15 11-6 6-9 4-6 L4
Houston 38 42 .475 12.5 24-13 14-29 4-11 19-18 8-5 7-8 6-3 W1
Milwaukee 38 43 .469 13.0 23-16 15-27 4-9 19-19 7-8 8-7 6-4 L1
Pittsburgh 35 45 .438 15.5 17-19 18-26 6-7 15-23 9-8 5-7 3-7 W1
Cincinnati 31 50 .383 20.0 24-22 7-28 10-10 12-25 2-7 7-8 2-7 L1

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
San Diego 45 37 .549 - 27-16 18-21 6-0 12-9 20-17 7-11 5-5 W2
Arizona 41 42 .494 4.5 20-20 21-22 4-9 5-5 24-18 8-10 5-5 W2
Los Angeles 38 43 .469 6.5 22-20 16-23 3-6 8-8 22-16 5-13 4-6 L2
San Francisco 34 46 .425 10.0 17-22 17-24 2-7 7-6 19-21 6-12 4-6 L2
Colorado 28 52 .350 16.0 21-19 7-33 4-5 10-17 8-21 6-9 6-4 L1

FC Twente test broer N'Kufo

FC Twente heeft de komende vier weken Yannick N'Kufo op proef. De 18-jarige aanvaller, die bij het Zwitserse FC Lausanne-Sport speelt, is de broer van Twente-spits Blaise.

De jonge N'Kufo zal waarschijnlijk het tweede elftal van de Tukkers gaan versterken. Twente werkte maandag de eerste training af in voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Op de training waren nog geen nieuwe gezichten te zien.

Ver(ge)stoorde sterrenwichelaar...

Astrologe klaagt NASA aan voor vernielen komeet

MOSKOU - Een Russische astrologe eist een schadevergoeding van de NASA omdat het Amerikaanse ruimtevaartagentschap maandag de komeet Tempel 1 heeft vernield. Volgens de sterrenwichelaarster is haar horoscoop daardoor verstoord en heeft de NASA haar 'spirituele rechten' geschonden.

Volgens astrologe Marina Bai is nu de baan van de komeet veranderd en kan zij haar werk niet meer naar behoren doen. Ze wil 300 miljoen dollar van de NASA.

Ik voel me ook wat uit m'n doen.... Misschien moet ik de NASA ook maar eens bellen....

Voor iedereen die dit projectje van de NASA wel serieus neemt: Your first look inside a comet.

Punten derde etappe

Ook de derde etappe zit er ondertussen weer op. En dus zijn de punten weer verdeeld.

f1warrior pakte vandaag 191 punten em was daarmee de beste. Koekebakkertje werd tweede met 188 en pakte de leiding in het algemeen klassement. De gehele top-5 wisselde van invulling, alleen Chiel-Montagne bleef op de derde plek zitten.

Bij de subleagues was Kopfschmerz CC het beste met 124 punten. Nijmegen Tourfanaten. werd tweede en behield daarmee de leiding in het klassement.

Morgen is er voor de manager een rustdag, want de ploegentijdrit telt niet mee voor de manager. Er kan nog worden gewisseld voor de volgende etappe en wel tot 6 juli 00:00.

Uitslagen MLB 03-07-2005

Vijftien wedstrijden gisteren waarin 129 punten werden gescoord en 24 homeruns werden geslagen

American League :

Team123456789Tot.HE
New York Yankees000100000190
Detroit Tigers000000000060
Homeruns :
New York Yankees : -
Detroit Tigers : -

Team123456789Tot.HE
Toronto Bluejays1200000025101
Boston Redsox100000001280
Homeruns :
Toronto Bluejays : -
Boston Redsox : -

Team123456789Tot.HE
Tampa Bay Devilrays001100000271
Minnesota Twins00001110x340
Homeruns :
Tampa Bay Devilrays : Lee
Minnesota Twins : Lecroy

Team123456789Tot.HE
Chicago White Sox000110000261
Oakland Athletics00000430x7160
Homeruns :
Chicago White Sox : Dye, Thomas
Oakland Athletics : Lecroy

Team123456789Tot.HE
Texas Rangers100000000140
Seattle Mariners00001001x260
Homeruns :
Texas Rangers : Matthews
Seattle Mariners : -

Team123456789Tot.HE
Cleveland Indians5100102009130
Baltimore Orioles0020002004100
Homeruns :
Cleveland Indians : Hafner, Broussard
Baltimore Orioles : Roberts, Matos

Team123456789Tot.HE
L.A. Angels010220xxx5120
Kansas City Royals00000xxxx041
Homeruns :
L.A. Angels : -
Kansas City Royals : -
Wedstrijd afgebroken wegens regen

National League :

Team123456789Tot.HE
Florida Marlins101000100380
New York Mets000000000032
Homeruns :
Florida Marlins : -
New York Mets : -

Team123456789Tot.HE
Houston Astros0202004019120
Cincinnati Reds000000000042
Homeruns :
Houston Astros : Ensberg
Cincinnati Reds : -

Team123456789Tot.HE
Pittsburgh Pirates00200052211160
Milwaukee Brewers0030050021091
Homeruns :
Pittsburgh Pirates : Castillo, Sanchez
Milwaukee Brewers : Moeller, Weeks

Team123456789Tot.HE
Colorado Rockies111100000472
St. Louis Cardinals020020001590
Homeruns :
Colorado Rockies : Wilson, Mohr, Gonzalez
St. Louis Cardinals : -

Team123456789101112Tot.HE
Washington Nationals1001000000215100
Chicago Cubs0000000020204113
Homeruns :
Washington Nationals : Schneider
Chicago Cubs : Ramirez, Hairston

Team123456789Tot.HE
San Fransisco Giants1000221006111
San Diego Padres01501101x9101
Homeruns :
San Fransisco Giants : -
San Diego Padres : -

Team123456789Tot.HE
Atlanta Braves000000211461
Philadelphia Phillies000300000330
Homeruns :
Atlanta Braves : -
Philadelphia Phillies : Howard

Team123456789Tot.HE
Arizona Diamondbacks51001000310120
L.A. Dodgers010200000381
Homeruns :
Arizona Diamondbacks : Green, Tracy
L.A. Dodgers : Philips

Drie nieuwelingen voor Benfica

Benfica heeft vandaag de aankoop van drie nieuwe spelers bekendgemaakt. Anderson, Kariaka en Beto komen de ploeg van trainer Ronald Koeman volgend seizoen versterken.

De Braziliaan Anderson, 25 jaar, is afkomstig van Corinthians. De verdediger tekende een contract voor vijf seizoenen bij de Portugese kampioen. Kariaka is een Russische middenvelder van 27 jaar, die tot 2009 heeft getekend. Beto is een bekende naam in de Portugese competitie. Vorig seizoen kwam de 28-jarige Braziliaanse middenvelder uit voor het gedegradeerde Beira Mar. Benfica meldde vandaag ook dat de Angolese aanvaller Pedro Mantorras zijn contract met liefst zes jaar heeft verlengd.

Coulthard: "Mika beter dan Kimi "

David Coulthard heeft tijdens het grootste gedeelte van zijn F1 carrière een Fin als teamgenoot gehad. Tussen 1996 en 2001 had de Schot tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen als teamgenoot, en van 2002 tot en met 2004 was dit Kimi Räikkönen.

Maar wie is volgens de Schot de beste van de twee ? "Het zijn allebei buitengewone rijders. Als je me er toe zou dwingen om een onderscheid te maken - er was een periode toen ik keek naar de telemetrie van Mika en dacht 'Bloody Hell! Dat is indrukwekkend'," aldus de coureur van Red Bull Racing.

"Ik heb niets tegen Kimi, maar ik kan niet zeggen dat ik me ooit herinner dat ik dezelfde reactie heb gehad tijdens het bestuderen van zijn gegevens. Ik vind dat Mika meer betrouwbaarder supersnel was. Kimi maakt zo nu en dan een ongewoon kleine, en daardoor verrassende fout - maar ik ben aan het muggenziften nu."

Wel denkt David dat Kimi nog zal kunnen gaan groeien. "Ik denk dat hij in staat zal zijn om hetzelfde succesniveau te behalen als Mika op het moment dat Kimi besluit met pensioen te gaan."

Nederland koopt massaal op Marktplaats.nl

Nederlandse consumenten verhandelen massaal hun afdankertjes op internet. Alleen al op marktplaats.nl gaat volgens ruwe schattingen jaarlijks twee miljard euro om. Dat is een half miljard meer dan de omzet van reguliere internetwinkels en online reisbureaus bij elkaar.

Marktplaats.nl kent pas sinds kort software, die nagaat hoeveel er via de website wordt verhandeld. Aan de hand van cijfers over mei is er een schatting van vorig jaar gemaakt: 16,6 miljoen advertenties met een gemiddelde verkoopbedrag van 52 euro. Dit is in totaal 860 miljoen euro aan aangeboden goederen.

Daarnaast zijn er 730 duizend auto's aangeboden. Oscar Diele, directeur van Marktplaats.nl: "Met een gemiddelde verkoopprijs van 4700 euro kun je zeggen dat er voor 3,4 miljard euro aan occasions bij ons is aangeboden." Bij elkaar is er 4,2 miljard euro aangeboden vorig jaar op de website. Ongeveer de helft leidt tot een succesvolle verkoop, het totaal verhandelde waar wordt dan twee miljard euro.

Marktplaats.nl werd acht maanden geleden gekocht voor 225 miljoen euro door eBay.

NAC voegt Schenning toe aan trainersstaf

NAC Breda heeft twee oud-spelers toegevoegd in haar trainersstaf. Mark Schenning en Koos Waslander zullen aankomend seizoen betrokken worden bij het eerste elftal.

Schenning, tot vorig seizoen nog speler bij de club uit Breda, zal in een nieuw gecreëerde functie van teammanager moeten functioneren. Hij zal ook assistent-trainer worden van de beloftes. De verdediger moest zijn profcarrière wegens problemen aan zijn rug beëindigen.

Waslander was hoofdtrainer van Spijkenisse en Unitas en bij RBC Roosendaal assistent. Hij zal de functie van tweede assistent van hoofdtrainer Ton Lokhoff gaan vervullen. Het afgelopen seizoen trainde hij al de beloften van NAC Breda, dat zal hij overigens ook aankomend seizoen blijven doen.

Grote kans op dodelijke griep-pandemie

Wereld Gezondheidsorganisatie Wetenschappers maken zich ernstig zorgen over de potentie van de Aziatische vogelgriep om naar een mens-op-mens variant te muteren en een wereldwijde griep-epidemie (een pandemie) te veroorzaken, die vele malen erger kan zijn dan de Spaanse griep-pandemie van 1918 die 25-50 miljoen levens eiste. Op een conferentie in Maleisië is een dringend beroep op rijke landen gedaan om landen bij te staan die op dit moment kampen met uitbraken van de H5N1-variant van de vogelgriep. Het gevaar is acuut, omdat er al besmettingen van dier op mens zijn geweest. Als er mensen worden geïnfecteerd die toevallig aan een menselijke griep-vorm lijden dan kan er een hybride variant ontstaan die net zo besmettelijk is als de 'gewone' griep, maar veel dodelijker omdat er geen afweer tegen is. Omdat er tegenwoordig veel van werelddeel naar werelddeel wordt gereisd is het risico van een wereldwijde uitbraak dan enorm, waarbij tientallen of zelfs honderden miljoenen mensen zouden kunnen overlijden. Griep-pandemieën doen zich gemiddeld om de 20-30 jaar voor, de laatste was 40 jaar geleden.

Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie doen Aziatische landen hun uiterste best om vogelgriep-uitbraken het hoofd te bieden, maar zonder hulp uit het Westen is het dweilen met de kraan open. Volgens een woordvoerder is de houding van veel Westerse landen er één van zelfvoldaanheid, maar dit is misplaatst. Het effect van een pandemie zal veel erger zijn dan dat van SARS twee jaar geleden, en zal tevens tot grote economische schade leiden omdat internationale handel nagenoeg stil zal komen te liggen. Waarschijnlijk wordt het risico door veel landen onderschat omdat er nog maar 55 gevallen van overlijden bekend zijn, in China, Vietnam en Thailand. Inmiddels kampen Cambodja en Noord-Korea ook met vogelgriep-uitbraken, maar daar zijn nog geen menselijke slachtoffers bekend.

In 1918 was de kans om bij besmetting te overlijden zo'n 2%. Dat lijkt weinig, maar er overleden veel meer mensen dan in de Eerste Wereldoorlog. Schattingen over die kans bij een gemuteerde vogelgriep-pandemie lopen sterk uiteen, maar experts zijn het er over eens dat die een stuk hoger zal liggen dan in 1918, op zo'n 30-60%. Nieuwe ziektes hebben wel de neiging in eerste instantie aanleiding tot overdreven schattingen te geven omdat de steekproeven klein zijn en degenen die wel ziek worden maar niet overlijden vaak niet meegeteld worden. Toch is een kans van meer dan 30% niet onwaarschijnlijk en moet op basis van de huidige gegevens met de mogelijkheid van dergelijke overlijdensrisico's rekening worden gehouden.

Het probleem in Azië is dat vogels en mensen vaak naast elkaar leven en gevogelte in bedrijfjes aan huis in dichtbevolkte gebieden wordt verwerkt. Verder worden levende vogels op markten verhandeld. Dit zijn de ideale omstandigheden voor vogelgriep om naar de mens over te springen. Meer hygiëne en betere werkomstandigheden moeten het risico verminderen. Uiteindelijk gaan maatregelen meer om uitstel dan voorkoming; de verwachting is dat het er toch een keer van komt. Hoe langer dat echter duurt, des te groter de kans dat er een effectief vaccin is ontwikkeld, waar momenteel onderzoek naar wordt gedaan. Volgens een recent onderzoek zijn de gezondheidsdiensten in Nederland niet op een grote griep-uitbraak voorbereid.


Het H5N1-vogelgriepvirus kan naar een mens-op-mens variant muteren bij gelijktijdige besmetting van zowel H5N1 als 'gewone' menselijke griep

Federer wil nu Roland Garros winnen

Nadat hij voor de derde maal op rij Wimbledon op zijn naam schreef, heeft Roger Federer zich een nieuw hoofddoel gesteld. De Zwitser wil de Open Franse tenniskampioenschappen in Parijs winnen. Het grandslam op het gravel van Roland Garros is het enige nog ontbrekende op zijn imposante erelijst.

"Ik heb laten zien dat ik de drie andere allemaal kan winnen als ik mij goed voel en goed speel. In Parijs heb ik mijzelf pas één kans gegeven. Dit jaar. "

Federer kreeg in de halve finale op Roland Garros dit jaar klop van de latere winnaar, de 19-jarige Spanjaard Rafael Nadal. Eerder was de beste tennisser van de wereld nooit verder dan de vierde ronde gekomen. Federer zei voor dit speciale doel zijn wedstrijdschema aan te passen en in ieder geval meer toernooien te gaan spelen op gravel.

Eerste training van Gaal bij AZ

Louis van Gaal heeft zijn eerste training als nieuwe coach bij AZ afgewerkt. Bij de start op het nieuwe voetbalseizoen waren Jan Kromkamp en Joris Mathijsen wegens blessures niet van de partij, Henk Timmer was ziek en Haris Medunjanin en Ron Vlaar kregen extra rust omdat ze mee hebben gedaan aan het WK voetbal onder 20.

Kromkamp liet wel zijn gezicht zien aan de nieuwe coach. De rechtsback is dicht bij een overgang naar het Spaanse Valencia CF. "Dat is een speler waaraan getrokken wordt. Hij is niet de enige waaraan getrokken wordt, maar deze interesse is zeer concreet. Ik probeer hem te houden, maar dat zal moeilijk worden," aldus van Gaal.

Verder zei van Gaal dat het vertrek van Lindebergh naar Ajax en het mogelijke vertrek van Kromkamp zwaar kan gaan wegen. "Lindenbergh is een ervaren speler en daarvoor hebben we Stijn Schaars terug. Ik heb vertrouwen in Schaars, maar hij moet het wel waarmaken. We kunnen ook niet dezelfde kwaliteit terugkopen voor Kromkamp."

Op de eerste training voor het nieuwe seizoen verwelkomde de nummer drie van het afgelopen voetbalseizoen maar liefst vijf nieuwelingen: Shota Arveladze (Glasgow Rangers), Pius Ikedia (Ajax/RBC Roosendaal), Danny Koevermans (Sparta), Danny Mathijssen (Willem II) en Stijn Schaars (Vitesse).

Boonen opnieuw ongenaakbaar in de spurt

De Belg Tom Boonen heeft zijn tweede ritzege in deze Tour de France beet. Hij versloeg na gisteren in Les Essarts nu ook in Tours het hele peleton in de spurt. David Zabriskie blijft leider.

De derde rit kon er eentje voor vrijbuiters zijn, onder andere de Belg Philippe Gilbert ontsnapte een tijdje in de beginfase, maar de uiteindelijke traditionele lange vlucht van de dag was er eentje met een Nederlander. Erik Dekker kreeg de Fransman Nicolas Portal en de Zwitser Rubens Bertogliati mee. Vooral Dekker reed beresterk, maar na een vlucht van 180 werden ze gegrepen. Dekker sprokkelde evenwel genoeg bergpunten tijdens de vlucht om de bergtrui van de Franse chouchou Voeckler af te snoepen.

In de massaspurt evenwel stond er andermaal geen maat op Tom Boonen. De Belg zette vrij laat aan maar pakte nog meer dan een fietslengte op de andere spurters. De Oostenrijker Wrolich werd vrij verrassend 2de, Stuart O'Grady kreeg de 3de plaats toegewezen. Dat laatste gebeurde door de deklassering van Robbie McEwen die in de slotmeters tegen zijn landgenoot aanleunde.

Morgen staat de ploegentijdrit op het programma.

Uitslag derde etappe La Châtaigneraie - Tours

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 131T. BoonenQSTBEL4:36:09
2 168P. WrolichGSTAUTz.t.
3 121S. O'GradyCOFAUSz.t.
4 175B. EiselFDJAUTz.t.
5 094A. DavisLSWAUSz.t.
6162R. FörsterGSTGERz.t.
7113M. BackstedtLIQSWEz.t.
8145A. GeslinBTLFRAz.t.
9106T. HushovdC.A.NORz.t.
10184A. FurlanDOMITAz.t.
11035I. GalvezIBAESPz.t.
12138G. TrentiQSTUSAz.t.
13152G. BortolamiLAMITAz.t.
14118L. PagliariniLIQBRAz.t.
15034D. BeckeIBAGERz.t.
16088M. QuinziatoSDVITAz.t.
17075J. FlechaFASESPz.t.
18154G. GlomserLAMAUTz.t.
19046F. RodriguezDVLUSAz.t.
20163S. LangGSTGERz.t.
22056J. PosthumaRABNEDz.t.

Algemeen klassement na etappe drie

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 029D. ZabriskieCSCUSA8:48:31
2 001L. ArmstrongDSCUSA+ 00:02
3 102L. BodrogiC.A.HUN+ 00:47
4 019A. VinokourovTMOKAZ+ 00.53
5 004G. HincapieDSCUSA+ 00:57
43134S. KnavenQSTNED+ 1:50

Brands opvolger Van Geel bij AZ

Marcel Brands is de nieuwe technisch directeur van AZ. De 43-jarige Brands is nu nog werkzaam bij RKC Waalwijk, ook als technisch directeur.

Brands is de opvolger van Martin van Geel die afgelopen maand naar Ajax vertrok. In september gaat hij aan de slag in Alkmaar, waar hij een overeenkomst voor onbepaalde tijd heeft afgesloten. Volgens Brands is hij de laatste twee jaren door diverse clubs benaderd: ”Maar dit is de eerste keer dat ik er een goed gevoel bij had. Ik beschouw AZ ook als een absolute promotie.” Als speler was Brands actief voor Feyenoord en RKC Waalwijk. In 1988 promoveerde Brands met RKC naar de eredivisie.

Inter huurt Walter Samuel

Walter Samuel speelt volgend seizoen weer in de Serie A. De Argentijnse verdediger wordt gehuurd door Internazionale. Bij Real Madrid kon hij vorig seizoen weinig indruk maken.

De 27-jarige Samuel verhuisde vorig seizoen van AS Roma naar Real Madrid voor een bedrag van 22 miljoen euro. In de Spaanse hoofdstad lag de Argentijn onder vuur; hij kon nooit echt overtuigen. Als Internazionale tevreden is over de prestaties van Samuel dan kan het hem volgend seizoen overnemen voor zestien miljoen euro. Real Madrid hoopt met de weer fitte Jonathan Woodgate de vervanger voor Samuel al in huis te hebben.

EGM: PS3 krijgt webbrowsing en kan media downloaden

Kaz Hirai, hoofd van Sony Computer Entertainment America, heeft in de laatste EGM zijn zegje gedaan over de online-capabiliteiten van de PS3. In het interview zei hij dat hij geen reden zag waarom "Sony of iemand anders niet met een web browser voor de PS3 zou komen". Bovendien zal het mogelijk zijn om een USB keyboard en/of muis in te pluggen in de PS3. Het wel of niet maken van een web browser zal afhangen van de vraag hiernaar. Bij het uitkomen van de PS2 werd al gepraat over de mogelijkheid om media zoals video en audio te downloaden naar de console. Dit was volgens Hirai toen al mogelijk, maar de benodigde infrastructuur was er nog niet. Met de PS3 zal dit allemaal wel mogelijk zijn. Hij bekritiseert de manier waarop Microsoft alles lijkt in te zetten op Xbox Live. Sony zal zich niet alleen op online concentreren:
quote
I think especially with this generation of hardware - not PS3, but PS2 - I've said from day one that online is not the be-all end-all. It's a great experience. It's a very important thing that we embark on... But we also don't want to lost sign of the fact that it's all about great content. Talking about online is great, like I said, I'm not belittling it. But there are other important aspects that one cannot forget to ensure success to move on and transition to the next generation.

Briatore een tevreden man

Na de overwinning van zijn pupil Alonso in de ‘thuis Grand Prix’ van het Franse team was de teambaas van Renault F1, Flavio Briatore, meer dan tevreden over het optreden van zijn team. Voor de Italiaan staat nu vast dat de strijd om de titel zal gaan tussen ‘zijn’ Renault en het team van McLaren Mercedes.

"Op dit moment zijn wij net zo sterk als McLaren, dus het gaat tussen ons en hen. Ik ben ervan overtuigd dat iedere race zondag anders zal worden. Als wij naar Engeland gaan moeten wij ons verdedigen. Het belangrijkste is dat wij weten dat we nog maar met èèn tegenstander te maken hebben, daar concentreren wij ons nu op", aldus Briatore.

"Het is een overwinning voor Renault en voor Michelin, wij zijn uiterst gelukkig, het was een fantastische dag voor ons. In het constructeurskampioenschap zijn we verder uitgelopen op McLaren".

"Onze dank gaat ook uit naar Michelin, zij hebben het de afgelopen dagen niet gemakkelijk gehad, maar voor ons was het ook niet eenvoudig. Maar als je deze zege meemaakt dan besef je wie het uiteindelijk verdient heeft."

"Toch ging niet alles naar wens bij het Franse team. Wederom werd Giancarlo Fisichella geplaagd door problemen. Toen Giancarlo een pitsstop maakte, kregen wij een probleem met de tankinstallatie. Het is niet te geloven dat wij niet in staat zijn om 2 auto’s op een normale manier over de finish te krijgen, vandaag was het hele team bijzonder sterk. Ik vind het triest voor Fisichella, dit had zijn dag kunnen worden", aldus een tevreden teambaas.

Zanardi wint na 7 jaar weer een wedstrijd

Voormalig formule 1-coureur Alessandro Zanardi heeft voor het eerst weer een wedstrijd gewonnen, nadat hij in 2001 beide benen verloor tijdens een ongeval in een CART wedstrijd in Duitsland. In oktober 1998 zegevierde Zanardi voor de laatste maal, door die overwinning toen wist hij het CART- kampioenschap te veroveren.

Zanardi won afgelopen zondag met de BMW 320i in Mugello een wedstrijd voor het Italiaans Touring Car Kampioenschap. Uiteraard moet hij het gas via een handgreep aan het stuur bedienen, maar remmen doet hij door middel van een beenprothese.

"Ik kan niet ontkennen dat de racerij mijn leven is blijven bepalen en bepaalt. De zoektocht naar sportief succes blijft mijn voornaamste drijfveer. Het maakt niet uit of de tegenstand groot of klein is. Wat telt is aan kop te rijden!", aldus de Italiaan.

Jongen doet in vrouwenkleding examen

unreal en 1034247 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een jongen in Rusland werd betrapt nadat hij verkleed als vrouw een examen maakte. Hij had zich zwaar opgemaakt en had ook vrouwenkleren aangetrokken. De Rus deed dit zodat hij het examen kon maken in plaats van zijn zus. Dit is bekend gemaakt door persbureau Interfax.

De jongeman werd ontdekt doordat zijn gecreëerde boezem overmatig gevuld was. Het faculteitshoofd van de Universiteit van Moskou verklaarde dat de surveillanten hem betrapten door zijn 'ongebruikelijk prominente vrouwelijke geslachtskenmerken'.

NASA aangeklaagd voor beschadigen komeet

Een astrologe uit Rusland heeft NASA aangeklaagd en eist een schadevergoeding van de ruimtevaartorganisatie omdat zij de komeet Tempel 1 hebben vernield. Volgens de Russische is haar horoscoop hierdoor verstoord en heeft NASA haar 'spirituele rechten' geschonden.

Afgelopen weekend werd door de sonde Deep Impact een projectiel afgevuurd, welke maandagochtend tegen de komeet aan botste. De astrologe zegt dat de baan van de komeet is gewijzigd en dat zij daardoor haar werk niet meer kan doen. Marina Bai, zo heet de Russische, eist nu 300 miljoen dollar.

Eerder heeft ze al geprobeerd om het experiment tegen te houden, maar tevergeefs. Toen de rechtbank haar zaak liet voorkomen, was er niet genoeg tijd meer om de komeet te 'redden'. De advocaat van Bai zegt dat er een 'solide juridische grond' bestaat in de zaak.

Minder XTC vanuit Nederland de VS binnen

JWvW had ons via de nieuws-submit te melden:

Opnieuw hebben de Verenigde Staten minder XTC-pillen uit Nederland in beslag genomen. In 2003 wisten de Amerikaanse autoriteiten nog de hand te leggen op 1,1 miljoen pillen die vanuit Nederland werden geëxporteerd, in 2004 waren dit er nog maar 200.000. Dit meldde minister Donner, van Justitie, met een brief aan de Tweede Kamer.

Al eerder dit jaar lieten de Amerikaanse drugsbestrijders weten dat ze tevreden zijn met de Nederlandse bestrijding van XTC-smokkel. Vorig jaar had president Bush nog zware kritiek op het beleid dat Nederland voerde om XTC-smokkel te bestrijden.

In Nederland nam het aantal XTC-pillen dat de autoriteiten in beslag namen toe van 5,4 miljoen pillen in 2003 naar 5,6 in 2004. Vorig jaar werden er bijna tweehonderd mensen opgepakt door de Nationale Recherche. Dit aantal was gelijk aan het jaar daarvoor. De hoeveelheid grondstof voor XTC die door de politie in beslag werd genomen was erg hoog: 11.120 liter.

Heidfelds toekomst ziet er goed uit

De toekomst van Nick Heidfeld ziet er goed uit volgens Werner Heinz, de manager van de Duitse coureur. Volgens hem zal 'Quick Nick' zeker in 2006 op de grid staan.

"We hebben verschillende opties voor volgend seizoen." aldus Heinz. Heidfeld heeft al jaren een goede band met BMW en dr. Mario Theissen. Deze gaan volgend jaar naar het team van Sauber toe, het team waar Heidfeld in reed van 2001 tot en met 2003.

Heidfeld: "Ok ik woon dicht in de buurt van Hinwil, maar dat zal denk ik niet een beslissende factor zijn. Ik wil gewoon samenwerken met het team wat het beste is voor mij." Ook Mario Theissen probeerde de geruchten te ontzenuwen: "Er zijn nog zes maanden voordat we ons daar echt druk over gaan maken."

Proces tegen Australische smokkelaarster heropend

Het proces tegen een jonge Australische, die in mei tot twintig jaar celstraf werd veroordeeld vanwege drugssmokkel, is weer heropend door een Indonesische rechtbank. De verdediging van het meisje mag van de rechtbank meer getuigen oproepen, onder wie Australische douaniers en luchthavenmedewerkers.

Schapelle Corby, 27 jaar oud, werd op Bali veroordeeld nadat in haar koffer ruim vier kilo marihuana was aangetroffen. Zelf houdt de 27-jarige vol dat de drugs in haar koffer werden gestopt, en dat ze zelf niks met de drugssmokkel te maken heeft. In Australië werd met grote opschudding gereageerd op de veroordeling van twintig jaar celstraf.

Heerenveen contracteert Kroaat

SC Heerenveen heeft Danijel Pranjic aangetrokken. De linkspoot, die op alle posities op de linkerflank inzetbaar is, is afkomstig van Dinamo Zagreb, en tekende een contract bij de Friezen voor drie seizoenen met een optie voor nog een jaar.

Vorig seizoen scoorde de Kroaat in het UEFA Cup duel in Zagreb tegen sc Heerenveen de 2-0 voor zijn club. De 23-jarige Kroaat begon zijn loopbaan bij Osijec en speelde al twee maal in het nationale elftal van Kroatie.

Toyota tevreden na Frankrijk

Jarno Trulli blijft dit seizoen goed presteren. De Italiaan slaagde er tijdens de Grand Prix van Frankrijk op het circuit van Magny Cours in om zijn Toyota als vijfde over de eindstreep te sturen en behaalde daarmee opnieuw vier WK-punten. Ook Ralf Schumacher eindigde in de punten, de Duitser werd zevende.

Trulli zei dat hij het wel een moeilijke race vond. "Na mijn wonderbaarlijke kwalificatie, was het vandaag allemaal een stuk lastiger. Mijn start was goed en ik slaagde er in om iedereen achter me te houden. Helaas worstelde ik wat met de wegligging van mijn auto, waardoor ik niet helemaal vol door kon rijden. Ik heb de hele race keihard gewerkt om andere auto's achter me te houden. Het was niet eenvoudig, want sommige coureurs waren echt veel sneller. Deze vijfde plaats is een goed resultaat, we kunnen tevreden zijn."

Ralf Schumacher was ook erg tevreden met zijn uiteindelijk zevende plaats. "Gezien het feit dat ik als eerste naar buiten moest in de kwalificatie, moet ik erg tevreden zijn met deze zevende plaats. Na alle problemen die we dit weekend gehad hebben voelt het goed om met twee punten naar huis te gaan. Het team veranderde mijn strategie, waardoor ik uiteindelijk slechts twee pitstops hoefde te maken. Ik wil het team dan ook bedanken voor hun hulp."

Extra team om Veluwse poema te vangen

Nationaal park De Hoge Veluwe is niet erg onder de indruk van roofdierenopvang Pantera wat betreft de jacht op de Veluwse poema. Daarom heeft men een scherpschutter met een speciale vergunning voor verdoven op grote afstand, een dierenarts en een wildspeurhond klaar staan. Deze kunnen meteen in actie komen als het beest weer ergens wordt gesignaleerd.

De Hoge Veluwe-directeur baron van Voorst tot Voorst acht de kans dat zijn team de veluwse poema vangt minstens net zo groot als de kans op succes van Pantera: ''Die organisatie is waarschijnlijk heel goed in het houden van katachtigen in kooien, maar vangen is een ander verhaal. Dat blijkt wel, want hoe is het mogelijk dat ze wel foto's kunnen maken, maar het beest dan niet vangen?'' De gemeente Ede heeft om die reden eveneens besloten niet meer uitsluitend Pantera in te schakelen.

Arno van der Valk van Pantera klaagde dit weekeinde nog over de afnemende medewerking op de Veluwe. Volgens hem werkt alleen de gemeente Apeldoorn nog goed mee. Die gemeente betaalt ook nog steeds een dagvergoeding aan de poemajagers uit Friesland. Van Voorst tot Voorst vindt zo'n dagvergoeding van de zotte: ''Waarom geen behoorlijke beloning als Pantera de poema in een kooi kan laten zien? Een dagvergoeding kan flink in de papieren gaan lopen. Het is wel belastinggeld dat de gemeente uitgeeft. Ik vind het wijs van de burgemeester van Ede dat hij daar snel mee is gestopt.''

In het nationale park De Hoge Veluwe is de poema overigens nog niet waargenomen. ''Jachtopzieners en wildbeheerders lopen bij ons 24 uur per dag in het veld. Zij kennen zowel het gebied als het wild door en door. Als er een poema binnen de hekken zou zijn, zou dat meteen aan het gedrag van het wild te merken zijn, nog afgezien van sporen die zij dan ook zouden vinden. Daar hebben wij Pantera helemaal niet voor nodig'', aldus Van Voorst tot Voorst.

Veel mensen twijfelen of er wel echt een poema rondloopt. Nogal wat mensen menen dat er op de foto's hooguit een grote boskat staat. De gemeente Ede blijft voor alle zekerheid wel waarschuwen dat toeristen beter in de avond en nacht de natuurgebieden kunnen vermijden en honden alleen aangelijnd uit te laten.


Foto van Pantera met alleen poema.
Klik hier voor grote versie


Een hele rits Veluwse poema foto's vind je op de site van Pantera.

Van Gemerden opgeroepen door Bogstra

Melle van Gemerden is door Davis Cup-Coach Tjerk Bostra opgenomen in de selectie voor het kwartfinaleduel tussen Nederland en Slowakije.

De andere spelers die op zijn geroepen door Bogstra zijn Raemon Sluiter, Dennis van Scheppingen, Rogier Wassen en Peter Wessels. Nederland kan geen beroep doen op Martin Verker, John van Lottum en Sjeng Schalken, deze spelers kampen allemaal met blessures.

Toch kan Schalken misschien nog een rol gaan spelen. Hij gaat mee naar de wedstrijd als assistent coach en verklaarde zelf misschien mee te spelen in de dubbel, mocht dat aan hem gevraagd worden.

Er wordt van 15 tot en met 17 juli gespeeld in Bratislava, Slowakije. De ondergrond waar men op gaat spelen is hardcourt.

FIA en GPDA vergaderen in Silverstone

De FIA en de Grand Prix Drivers' Association (de GPDA) zullen aankomende vrijdag gaan vergaderen in Silverstone. De president van de FIA, Max Mosley, en de directeur van de GPDA, David Coulthard, zouden dit telefonisch zijn overeengekomen. Een woordvoerder van de FIA heeft dit inmiddels bevestigd.

Max Mosley zou David Coulthard hebben uitgekozen omdat zijn handtekening bovenaan de verklaring van de negentien Michelin-coureurs over het debacle van de Grand Prix van Amerika stond. Tevens zou de GPDA niet meer op goede voet leven met haar eigen president, Michael Schumacher. De coureur van Ferrari heeft geen enkel document ondertekend en heeft een andere mening dan de meeste coureurs over de gebeurtenissen in Indianapolis.

Räikkönen met minder pk in Silverstone

Kimi Räikkönen zal minder pk beschikbaar hebben tijdens de GP van Engeland dan zijn teamgenoot Juan Pablo Montoya.

De Fin had een nieuwe motorspecificatie van de Mercedes V10 achter in de wagen liggen op de vrijdag in Frankrijk. Deze motor blies hij echter op waarna het team de motor door een oudere specificatie moest vervangen.

Met deze motor zal hij ook in Silverstone moeten rijden waar Montoya aan de start zal staan met de motor met nieuwe specificatie en meer pk. Räikkönen: "Wat er vrijdag gebeurde heeft ons weekend kapot gemaakt. Ik heb dan maar twee punten verloren ten opzichte van Alonso, maar we hadden willen winnen."

Toch wist de Fin met een oude specificatie motor een hele knappe kwalificatietijd met een zware auto neer te zetten. Verder wist hij in de race de snelste raceronde neer te zetten voor Fernando Alonso.

Theissen: "We zijn dringend aan een test toe"

Het BMW Williams team beleefde een teleurstellende kwalificatie en race tijdens de Grand Prix van Frankrijk. Zowel Heidfeld als Webber konden niet aan de tijden komen die de top reed. Het nieuwe aërodynamicapakket betekende geen vooruitgang, maar meer een achteruitgang voor het team.

BMW-Motorsport directeur Mario Theissen: "Komende zondag is al het al weer racen geblazen in Silverstone. Dat betekent dat we niet mogen testen deze week. Dat is voor ons fataal, want de nieuwe auto functioneert niet zoals die zou moeten. We moeten nu eigenlijk dringend gaan testen, om de zwaktes van deze auto uit te bannen." Williams mag deze week niet testen omdat het samen met acht andere teams zichzelf een testlimiet heeft opgelegd om de kosten te drukken.

"We zullen nu eerst de data gaan analyseren. Wellicht kunnen we hieruit opmaken waar het probleem zit. Met het pakket dat we in Magny Cours hebben gebruikt kunnen we gewoon niet winnen, dat staat vast. In de kwalificatie en de race waren we anderhalve seconde langzamer dan de snelste wagens. Daarmee kunnen we niet van achteren mee naar voren rijden, daarbij maakten de problemen die Nick en Mark hadden het drama compleet."

Nawijn naar 'bezemkast' verwezen

FOKwa, 314, pberends en Mike-E hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het uit de LPF opgestapte Kamerlid Hilbrand Nawijn spreekt schande van de nieuwe kantoorruimte die hem in het Tweede-Kamergebouw is aangeboden door Kamervoorzitter Frans Weisglas. Volgens Nawijn is ''een hondenhok er niets bij.''

De voormalige minister van Integratie heeft van Weisglas drie kamers aangeboden gekregen. Díe huisvesting is volgens hem belabberd. ''Ik zit weggestopt tussen de archiefkasten. Ik ben gekozen met 22.000 voorkeurstemmen en heb recht op representatieve kantoorruimte. Als voorzitter Weisglas mij niets beters kan bieden, zoek ik wat anders.'' Desnoods zal hij zich vestigen in het voormalige huis van Pim Fortuyn, het Palazzo di Pietro. Daar is voldoende kantoorruimte, aldus Nawijn. Hij houdt er nu al partijvergaderingen.

Weisglas laat weten niet via de media over deze kwestie met Nawijn van gedachten te willen wisselen. Hij wacht een boze brief af die de oud-minister hem gestuurd heeft.

PSP kan nu ook als webserver dienen

Een poos terug is het een aantal mensen gelukt om op het internet te surfen met je PSP. Alsof dit nog niet gek genoeg was is het ook gelukt om van de PSP een heuse webserver te maken met het programma PSP HTTPD.
"[...]
PSP HTTPD is a new webserver for the PSP. Its in the early stages at the moment but lets you access the memory stick and two internal flash devices on the PSP via your web browser. Please note that there are many security holes in this release so do not make your PSP IP address public! This release will also only work on Infrastructure mode (no DHCP).

Known bugs
Full of security holes. Don't put it on a public IP if you value your data

Only works with innfrastructure mode static IP assignments (no DHCP), I think there needs to be some callback code, but I dont know the name of the callbacks

Only supports the GET method, somewhere between HTTP 0.9 and HTTP 1.0, though browsers are happy with the data.
[...]"


De source van het programma is hier te downloaden.

PSV'er Wilson op proef bij Derby County

Lindsay Wilson zal deze week op proef zijn bij Derby County uit de Engelse Football League Championship. De 26-jarige Australiër is eigendom van PSV en speelde de afgelopen twee seizoenen op huurbasis voor FC Volendam en Helmond Sport.

Met Helmond Sport liep de verdediger in de nacompetitie promotie mis. Zijn ploeg eindigde in Groep B tweede achter Sparta. In 2002 verhuisde Wilson van Olympic Sharks naar PSV. Hij speelde eerder voor Sydney Olympic en Canberra Cosmos.

Nieuwe patch beschikbaar voor Sudeki

Zoo Digital Publishing heeft voor haar RPG Sudeki een nieuwe patch uitgebracht. De patch rekent af met verschillende bugs in het spel.

Hier een overzicht van de fixes in deze patch:

quote
1) High pitched audio bug fixed by taking all frequency capping out with
command line switch.
2) Crash bug at game boot-up fixed on Intel graphics chipsets due to
invalid texture mode.
3) Crash bug at game boot-up fixed on GeForce Ti 4200 & Geforce3 64MB
graphics cards when Anti-Aliasing is switched on.
4) Fixed miscellaneous issues with PS2 Dualshock 2 controller.
5) Fixed miscellaneous issues with Logic3 Wireless PS2 controller.
6) Fixed miscellaneous issues with Thrustmaster Firestorm Wireless
controller.
7) Fixed miscellaneous language issues for French, German, Italian and
Spanish.


Je kunt de patch downloaden op de officiële website van Sudeki. (31MB)

Interview met Chief Xbox Officer

Kikizo heeft een interview gehouden met Robbie Bach van Microsoft, die zich onder andere bezighoudt met de ontwikkeling van de Xbox 360. Het gehele interview is hier te vinden. Een samenvatting van het interview:

Xbox Live wordt inderdaad opgesplitst in zilveren en een gouden uitvoering. Met de zilveren versie kunnen geen games online gespeeld worden. Wel is er voor mensen met de zilveren versie de mogelijkheid om de gouden versie uit te proberen.

Bij de launch zal EA zes titels uitbrengen, nog 25 andere zijn in ontwikkeling.

In totaal worden er momenteel zo'n 160 titels ontwikkeld.

Bij de launch zullen er zo'n vijftien titels te koop zijn.

Voor de Xbox worden geen 1st party-titels meer ontwikkeld.

De prijs van de Xbox staat nog niet vast; momenteel wordt in de verschillende regio's marktonderzoek gedaan. Er zal geen vaste prijs komen voor alle regio's.

1st party studios zullen minder, maar kwalitatief hoogwaardigere titels gaan uitbrengen. Ze willen hiermee de lat hoger leggen voor andere developers.

De alpha kits lieten maar 25% van de kracht zien van de uiteindelijke versie van de Xbox 360.

Bach ziet Microsoft over vijf jaar als marktleider.

Mols naar ADO Den Haag

Michael Mols speelt volgend seizoen voor ADO Den Haag. De 34-jarige aanvaller komt transfervrij over van FC Utrecht.

Mols tekende een contract voor één seizoen bij ADO Den Haag. Vorig seizoen keerde Mols weer terug in de Nederlandse competitie na vijf jaar bij Glasgow Rangers te hebben gespeeld. Hij scoorde slechts één keer vorig seizoen, zijn rentree bij de club uit de Domstad viel dus een beetje tegen. Mols speelde van 1996 t/m 1999 ook al bij FC Utrecht, toen scoorde hij 49 doelpunten. In Nederland speelde hij verder nog voor Cambuur Leeuwarden en FC Twente.

FOK!wear

Je FOK!t 's ochtends bij je ontbijt, je FOK!t 's middags tijdens je werk of tussenuur, en vlak voordat je aan de avondmaaltijd begint neem je nog even een digitale dosis FOK! om het af te leren. Maar wat doe je als je niet bij een online computer zit? Dan loop je rond in een officieel FOK!shirt!

Bestel je shirt nu!
Als je binnen twee weken in een echt FOK!shirt wil rondlopen, bestel je vandaag nog een shirt naar keuze. Er zijn vier soorten in diverse kleuren. Je maat kun je in het bestelproces opgeven.

Bestellen kan hier.

onder mom van: je zal het toch maar gemist hebben in eerste instantie.

Volkswagen pakt Rally Raid titel

Bruno Saby en navigator Michel Périn hebben voor Volkswagen de FIA Cross Country Rally World Cup gewonnen na hun overwinning in de Rallye d’Orient. De wedstrijden uit het FIA Cross Country kampioenschap lijken op “Le Dakar” alleen dan maar een week lang.

Saby heeft na zijn overwinning een voorsprong van 34 punten en hierdoor is het onmogelijk om hem in de resterende twee wedstrijden voorbij te gaan. Teamgenoot Giniel de Villiers werd tweede in de rally met navigatrice Tina Thörner.

De Volkswagen Touareg lijkt op scherp te staan om Mitsubishi volgend jaar in Dakar van de troon te stoten. Men heeft met deze auto drie overall overwinningen geboekt sinds maart van dit jaar. De doorontwikkeling van de TDI motor is ook goed gegaan nadat de wagen zijn debuut maakte in de Dakar van 2004.

Ook de driver line-up voor de zware woestijnrally is beter dan voorgaande jaren. Waarschijnlijk zal VW met vier wagens aan de start verschijnen met als teams Saby/Périn, de Villiers/Thörner, Kleinschmidt/Pons en Sainz/Schulz. Saby en Kleinschmidt weten allebei hoe het is om de wedstrijd te winnen. Ook Giniel de Villiers heeft inmiddels veel ervaring met de race nadat hij voorgaande jaren veel indruk maakte met de Nissan pick-up van het fabrieksteam.


De Volkswagen Touareg in Dakar 2005

Banden probleem voor Minardi

Het was geen al te beste wedstrijd zondag in Frankrijk voor het team van Minardi F1. Beide coureurs kwamen redelijk mee, maar door bandenproblemen moesten ze de race vrij vroeg staken. Friesacher kon zijn auto zelf aan de kant zetten, maar Albers schoot met hoge snelheid van de baan.

"Ik had een goede start. Ik haalde Friesacher en Monteiro in en liep daarna wat op ze uit. Helaas had ik wel veel overstuur, waardoor Monteiro me na mijn pitstop in kon halen. Voordat ik problemen kreeg met de banden ging het goed. Ik reed dezelfde tijden als Karthikeyan," aldus de Nederlander.

Friesacher zei dat zijn auto het tempo van zijn teamgenoot niet kon volgen. "De auto was de hele tijd erg nerveus en ik kon niet het tempo van Christijan en de Jordans volgen. Na mijn tweede pitstop begaf mijn band het en dat betekende het einde van mijn race. Ik hoop dat het volgende week in Silverstone beter gaat."

Teambaas Paul Stoddart was ook erg teleurgesteld na de race. "Jammer dat beide auto's niet aan de finish zijn gekomen. Er is iets fout gegaan bij de tweede pitstop. We zullen met Bridgestone onderzoeken wat er gebeurd is."

FOK! eindigt medicijnenzoektocht op 2e plaats

Een maand geleden viel er hier al een oproep te lezen om je computer in te zetten voor de bestrijding van ziekten als AIDS en kanker. De oproep werd geplaatst ter gelegenheid van de vierde zogeheten 'stampede', waarbij in de maand juni in wedstrijdverband werd gekeken wie er de meeste computerkracht in kon zetten voor het onderzoeksproject Find-a-Drug. Vanuit FOK! werd er voor het eerst aan de stampede meegedaan, wat een groot succes is geworden.

Uiteindelijk besloten bijna driehonderd FOK!kers mee te doen, en na een aarzelende start klom ons team langzaam omhoog in de ranglijsten. Na een spannende strijd wisten we zelfs, ten koste van "De Stampertjes", naar de 2e plaats te stijgen. Aan het einde van de maand was de hoogste dagscore regelmatig voor FOK!, maar het gat naar nummer één "The Bearhunters" bleek niet meer te overbruggen.

Het stampedeteam van FOK! wist dus de meeste Tweakers te verslaan, maar al het rekengeweld bleek net niet genoeg voor de eerste plaats. Desondanks was het een geslaagde maand, waarin veel nuttig werk is verzet. Alle FOK!kers die hebben meegedaan worden dan ook bedankt voor hun inzet. Met name de users devzero en mvdlubbe bleken in staat te zijn veel computerkracht in te zetten. De top drie wordt afgemaakt door joosd. Als je wilt weten op welke plaats jij geëindigd bent, kun je de complete ranglijst onderaan deze pagina bekijken.

Met de maand juni mag de stampede dan afgelopen zijn, maar het Find-a-Drug onderzoeksproject draait natuurlijk gewoon door. De deelnemers kunnen allemaal voor zichzelf beslissen of ze hun computer willen blijven inzetten of niet. Een aantal FOK!kers heeft inmiddels zelfstandig besloten een vast subteam op te richten, met de naam Fokschaap. Ze zullen gaan kijken of ze binnen de Dutch Power Cows, het grootste Nederlandse team dat tevens de stampede organiseerde, wél de eerste plaats kunnen behalen.

Meer informatie over Fokschaap kun je in een topic op het forum vinden. Daar, en in het vorige FP-bericht, vind je ook informatie over het meedoen met het Find-a-Drug project.


Met dank aan Mist voor zijn tekst voor dit stuk.

City of Heroes expansion aangekondigd

In augustus zal alweer de vijfde gratis content update voor City of Heroes beschikbaar komen. De update heeft als naam Issue #5: Forest of Dread meegekregen en zal een aantal nieuwe dingen met zich meebrengen. Zo zal er een nieuwe zone Croatoa bij komen, maar ook nieuwe badges die je kan verdienen. Ook zullen er nieuwe powers voor de superhelden bijkomen namelijk: Archery en Sonics.

Meer informatie over City of Heroes vind je op de Europese pagina

"[...]
"With our first Super Summer Slam Spectacular well underway, this is shaping up as a great summer for City of Heroes players," says Stephen Reid, Content and Community Manager, NCsoft Europe. "With regular activities and events, and new content appearing on a regular basis, City of Heroes provides for its devoted community like few other games."
[...]"


Het is geel.

Het is een tijdje stil geweest rond het gele gevaarte. Na jarenlang seksueel misbruik door Dennie Cristiaan (Bewijsstuk 2) kwam hij in een diep dal terecht, en was hij kind aan huis bij diverse instanties. Zijn laatste publieke optreden was tijdens de ziekte van Fokke, nu twee jaar geleden. Toen al was hij zijn wilde haren kwijtgeraakt en was hij slechts een schaduw van zijn oude zelf. En het kon nog erger, onze held geraakte onder een tientonner en overleed, maar niet voordat hij zijn liefdeszaad bij een Argentijnse schone deponeerde.

Het is... De zoon van Slork.

Voor het gemak noemen we hem maar gewoon Slork.

AGOVV test oud-speler Real Madrid

AGOVV start de voorbereiding met een oud-speler van Real Madrid in de selectie. Gonzalo Garcia Garcia is op proef bij de ploeg uit Apeldoorn.

In 2002 kwam Garcia Garcia, die als voetbalnaam ‘Recoba’ heeft, over van Compostela naar Real Madrid. Bij Real kon de Uruguayaan echter geen indruk maken, vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Palencia, een ploeg uit de Segunda Division. Daar slaagde de 21-jarige aanvaller er niet in een contract af te dwingen. Momenteel is hij zoekende naar een nieuwe club. Bij AGOVV speelt ‘Recoba’ onder de naam ‘Gonzalo’, om verwarring met de ster van Internazionale te voorkomen.

Mayo: "Slechtste tijdrit ooit"

Iban Mayo snapt niet waarom hij zaterdag zo’n dramatische tijdrit reed. De Bask van Euskaltel verloor al ruim drie minuten op Lance Armstrong.

Het meest besproken thema na afloop van de tijdrit van zaterdag was het moment dat Armstrong zijn rivaal Ullrich inhaalde. Minstens zo opvallend was echter dat Iban Mayo slechts als 175e eindigde. De 27-jarige Mayo heeft zijn hele seizoen afgestemd op de Tour, toch verloor de Bask al vele minuten na één dag: ”Ik reed de slechtste tijdrit uit mijn leven. Ik had vooraf gedacht dat ik een minuut of zo zou verliezen op de specialisten, niet drie. Voor mij is het erg moeilijk te aanvaarden dat ik slechts sneller was dan vijftien anderen en dat ik zelfs de langzaamste uit mijn team was. We zullen zien wat de ploegentijdrit gaat opleveren.”

Gelukkig voor de fragiele Bask zijn de regels van de ploegentijdrit sinds 2004 iets aangepast, zodat de tijdsverschillen beperkter zullen zijn. Maar ondanks dat is het zeer goed mogelijk dat Mayo met een achterstand van vijf minuten op Armstrong de bergen ingaat. Zijn ploegleider Gorospe gaat niet bij de pakken neerzitten: ”We houden de moed erin. Om eerlijk te zijn had niemand verwacht dat Mayo zo veel tijd zou verliezen. Normaal verliest hij drie minuten in vijftig kilometer, niet in twintig.”

Vier zelfmoorden per dag in Nederland

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is vandaag gekomen met cijfers over zelfmoord. Daaruit blijkt dat vorig jaar 1.514 inwoners van Nederland een einde maakten aan hun leven. Volgens het CBS een 'normaal' gemiddelde in vergelijking met de laatste jaren. De meeste zelfmoordenaars zijn mannen (66%). Een gemiddelde van vier zelfdodingen per dag is ruim 1% van het totaal aantal mensen dat dagelijks in Nederland sterft (370).

In de afgelopen jaren is het aantal gevallen van zelfdoding onder personen van middelbare leeftijd wél toegenomen. Mannen zijn gemiddeld 47,6 jaar wanneer ze zelfmoord plegen, vrouwen 51,5. Vorig jaar was 47% van de slachtoffers van middelbare leeftijd. Eind jaren negentig was dit nog 36%.

Trein
Verhanging is bij mannen favoriet (bijna 50%), bij vrouwen ligt dat op 33%. Een overdosis pillen gebruikt 25% van de zelfmoordenaars. Voor een aanstormende trein springen komt onder mannen en vrouwen naar verhouding even vaak voor: 11% kiest daarvoor. Ouderen springen overigens zelden voor een trein in vergelijking met jongeren.

Inwoners van grote gemeenten plegen 25% vaker zelfmoord dan mensen uit kleine en middelgrote gemeenten. Bij de grote steden scoort Groningen ongeveer 60% boven het landelijk gemiddelde, Amsterdam 40% en Eindhoven 30%.

Doodsoorzaak
Omdat de totale sterfte onder jongeren laag is, speelt zelfdoding als doodsoorzaak in deze groep een relatief grote rol. In de leeftijdsgroep van 10 tot 25 jaar vormen verkeersongevallen de belangrijkste doodsoorzaak, gevolgd door zelfdoding. Tussen 25 en 45 jaar is het zelfs de meest voorkomende doodsoorzaak.

Boven de 45 jaar neemt het belang van andere doodsoorzaken toe, waardoor het aandeel van zelfdoding in het totaal van de doodsoorzaken sterk afneemt.

-
Publicatie CBS.

IRL: Kanaan wint na close finish

Regerend kampioen Tony Kanaan heeft na twaalf maanden weer een race gewonnen. Hij won gisteren op de baan van Kansas met een minimale voorsprong van 0.012 sec op de nummer twee Dan Wheldon en 0.024 sec. op de nummer drie Vitor Meira.

Het leek er lange tijd op dat Dan Wheldon zijn vijfde overwinning van het seizoen zou gaan pakken nadat hij 111 van de 200 ronden aan de leiding lag. De Brit zei zelf enigszins gefrustreerd te zijn omdat hij maar zo weinig te kort kwam. Maar hij wist het ook te relativeren omdat hij nog steeds 76 punten voorsprong heeft op de nummer twee in het kampioenschap Kanaan.

Danica Patrick vertrok vanaf pole maar wist niet haar eerste overwinning ooit te pakken doordat ze veel electrische problemen had waardoor ze de traction control uit moest zetten. Verder verklaarde ze na afloop ook dat de vijfde versnelling die ze had net iets te lang was voor de race vandaag hierdoor kon ze niet terug vechten.

Tony Kanaan was erg blij met zijn overwinning. Kanaan: “Ik ben deze race anders ingegaan dan anderen. Vanaf dat we hier kwamen heb ik gewerkt aan de race setup en heb me daarna pas druk zitten maken over de kwalificatie. Mijn auto reed perfect op het hogere gedeelte van de baan, maar dat heb ik in het begin van de race niet laten zien. Ik wilde niemand extra informatie geven. Dat pakte aan het eind goed uit omdat ik zo de leiding kon pakken.”


De finish in Kansas

Uitslag Argent Mortgage Indy 300

positiecoureurteamchassis/motor/bandenAantal rondes
1Tony KanaanTeam 7-ElevenDallara/Honda/Firestone200
2Dan WheldonKlein Tools/Jim BeamDallara/Honda/Firestone200
3Vitor MeiraRahal Letterman Menards Johns ManvillePanoz/Honda/Firestone200
4Dario FranchittiArcaExDallara/Honda/Firestone200
5Tomas ScheckterPennzoil PantherDallara/Chevrolet/Firestone200
6Scott SharpDelphiPanoz/Honda/Firestone200
7Darren ManningTarget Chip Ganassi RacingPanoz/Toyota/Firestone200
8Helio CastronevesMarlboro Team PenskeDallara/Toyota/Firestone200
9Danica PatrickRahal Letterman Racing Argent PioneerPanoz/Honda/Firestone200
10Buddy RiceRahal Letterman Racing Argent PioneerPanoz/Honda/Firestone200

Miljoenen smsjes voor Live 8

Volgens de organisatoren van Live 8 hebben ruim 26,4 miljoen mensen hun naam per sms gestuurd naar het benefietconcert. Gedurende de Live 8 concerten konden sympathisanten een petitie ondertekenen om de schulden aan Afrika kwijt te schelden, eerlijke handelsregels in het leven te roepen en hulp aan het continent te intensiveren.

Om op deze lijst te komen konden mensen de Live 8 website bezoeken of per sms hun naam versturen. Met 26,4 miljoen tekstberichten is er een wereldrecord gehaald. Het vorige record stond met 5,8 miljoen sms-berichten op naam van het Amerikaanse televisieprogramma American Idol.

Volgens America Online werd er nog een record behaald. De livestreams van de Live 8 concerten, verzorgd door de provider, werden door 5 miljoen internetters bekeken.

Onderhandelingen Liverpool en Gerrard gestaakt

De besprekingen tussen Liverpool en speler Steven Gerrard over een nieuw verbeterd contract zijn volgens diverse Engelse media vastgelopen.

Zondagavond trokken de vertegenwoordigers van de 25-jarige middenvelder zich terug uit de onderhandelingen. Gerard heeft nog een contract bij Liverpool tot medio 2007.

Liverpool opende afgelopen woensdag de besprekingen om het contract open te breken, volgens de Engelse international was dat rijkelijk laat. Naar verluidt is Gerrard tevens ontevreden over het nieuwe aanbod, en de speler zou op de training bovendien ruzie hebben gehad met coach Rafael Benitez.

De Engelse krant Daily Star meldt dat Chelsea Gerrard wil overnemen voor 45 miljoen euro en ook Real Madrid zou interesse hebben.

Vroegâh had Lego geen dark side.

Je moet het maar hebben, te veel tijd. Bij A dog named Fish hebben ze lekker met de lego lopen spelen:
quote:
Saturday night Michi and I finally assembled my Lego Star Destroyer. It took us close to 10 hours (we started around midnight). We let my webcam take a picture every five seconds and made a stop motion video out of the pictures (over 7000 of them).
Gaat er iemand meebouwen aan een Deathstar?

Via /. en Robert.

Ron Dennis: "We hadden makkelijk kunnen winnen"

De teambaas van McLaren Mercedes, Ron Dennis, zegt dat Kimi Räikkönen de Grand Prix van Frankrijk had gewonnen als zijn motor het afgelopen vrijdag niet had begeven.

Maar als en wanneer tellen echter niet, het gaat om wie het eerste over de finish komt, en dat weet de Brit ook. "Maar het moge duidelijk zijn dat we echt heel snel zijn en dat we de komende race voor de overwinning gaan".

Door dat de motor moest worden verwisselt startte Raikkonen niet vanaf de derde startplaats, maar vanaf de dertiende. "Elke keer als je een probleem hebt in de kwalificatie of in de vorige race, is dat een enorme handicap in de kwalificatie. Toch was het een geweldige race, maar we kwamen hier natuurlijk om te winnen. Zonder die problemen, hadden we dat door onze geweldige snelheid hadden ook eenvoudig gekund," aldus Dennis.

De snelste raceronde tijdens de wedstrijd van Kimi Räikkönen onderstreept de bewering van Dennis. Toch wil Dennis niet aan het kampioenschap denken. "We concentreren ons nu volledig op de Britse Grand Prix op Silverstone, want daar willen we een sterk resultaat neerzetten. Dat is ons eerste doel."

GP2: Niemand kon Rosberg bijhouden

Nico Rosberg heeft de tweede race van de GP2 op het circuit van Magny Cours met overmacht gewonnen. Hij was meer dan een seconde per ronde sneller dan iedereen op de baan.

Rosberg pakte zijn overwinning al bij de start. De man op pole, Clivio Piccione, vertrok langzaam en Rosberg pakte meteen de leiding. Ondertussen kwamen vanuit het achterveld Lopez en Kovalainen aanzetten terwijl vooraan Rosberg een groot gat sloeg met de nummer twee Yoshimoto.

Kovalainen was tijdens deze race in zijn element en haalde alles en iedereen in. Vooral het gevecht tussen de Fin en de nummer twee in het algemeen klassement Adam Carroll was geweldig. Beide coureurs maakten een foutje waarbij ze elkaar voorbij konden gaan, maar de laatste maal reden ze daarna wel een aantal bochten naast elkaar. Uiteindelijk wist Kovalainen toch de positie over te nemen.

Overal op de baan waren mooie gevechten te zien die soms te wild eindigden waardoor een aantal mensen uitvielen. In de laatste rondes probeerde Kovalainen de nummer twee Yoshimoto nog in te halen maar hij was niet snel genoeg. Hij eindigde uiteindelijk op één seconde van de Japanner. Nico Rosberg pakte een gemakkelijke overwinning.

positiecoureurteamachterstand
1N. RosbergART0
2H. YoshimotoBCN Comp.25.3
3H. KovalainenArden25.8
4N. JaniRacing eng.34.9
5N. LapierreArden39.2
6A. CarrollSuper Nova42
7G. PantanoSuper Nova45
8E. VisoBCN Comp.1:01.8
9O. PlaDPR1:05.3
10F. FauzyDAMS1:05.9

Maas naar Heracles Almelo

Het AD meldt dat Heracles Almelo zich versterkt heeft met Rob Maas. De 35-jarige middenvelder komt transfervrij over van het Duitse MSV Duisburg en zal een contract voor één jaar tekenen. In Nederland speelde Maas eerder voor FC Eindhoven, RKC Waalwijk en Feyenoord, in 1996 verhuisde hij naar Duitsland.

In de Bundesliga speelde Maas twee seizoenen voor Arminia Bielefeld en vijf voor Hertha BSC. Afgelopen seizoen kwam de Nederlander uit voor Duisburg in de tweede Bundesliga, waarin hij acht wedstrijden speelde.

Schildpadden

Iedereen ziet een schilpad als een sloom dier terwijl dit helemaal niet zo is: Schildpadden kunnen verdomd snel zijn. Ze kunnen zelfs aanvallen, iets wat je hier nog even terug kunt zien. Jullie hebben waarschijnlijk ook nog nooit een schilpad zien drinken en hiermee doel ik voornamelijk op het vloeibare goud: Bier. Ze doen er alles voor, en probeer het biertje van een schildpad nooit uit zijn handen proberen te pakken, want dan ben je de pineut.

Schildpadden hebben veel geheimen. Niemand ziet een schildpad ooit voetballen of hardlopen. Misschien geloof je het niet, maar ze kunnen het wel. Zie hier het bewijs.

Brandwonden voor Webber

Het team van BMW Williams kende een erg zwaar weekend in Frankrijk en vertrekt dan ook ontgoocheld naar Silverstone, waar het zich zal moeten proberen te herpakken. Na een zware wedstrijd eindigden Mark Webber en Nick Heidfeld als 12de en 14e.

"Ik kende een groot probleem met de warmte in de cockpit en het werd zelfs zo erg dat ik tijdens mijn stops vroeg me met water te laten besproeien. Ik heb er zelfs een grote brandwond aan overgehouden op mijn rechterheup. We hebben nog veel werk te doen," aldus Webber.

Heidfeld kwam tijdens de race maar liefst zes maal de pits in. Nadat hij achter Webber en Coulthard reed kende de Duitser problemen. "Ik dacht dat het om de ophanging ging omdat het erg vreemd aanvoelde, vooral dan op de rechte stukken. Maar langs de radio vertelden ze dat het differentieel een probleem had. De wagen was erg moeilijk te besturen," aldus Heidfeld.

Marokkaanse Al-Qaeda-topman gedood

Eén van de meest gezochte leiders van terreurorganisatie Al-Qaeda is gisteren in Saoedi-Arabië doogeschoten. Het betreft de 36-jarige Marokkaan Younis Mohammed Ibrahim al-Hayari, die de leider was van Al-Qaeda in Saoedi-Arabië. Hij werd tijdens een schietpartij in de hoofdstad Riaad door ordetroepen gedood.

Ibrahim al-Hayari stond boven aan het Saoedische lijstje van de 36 meest gezochte moslimextremisten. Al deze personen zijn volgens het Arabische land betrokken geweest bij aanslagen die sinds 2003 in Saoedi-Arabië zijn gepleegd. De gedode Marokkaan zou ook nauwe banden hebben onderhouden met de in april gedode Abdoel Karim al-Majati, die ook één van de leiders was van Al-Qaeda in Saoedi-Arabië en eveneens afkomstig was uit Marokko.

Buiten het doden van Ibrahim al-Hayari werden ook drie arrestaties verricht. Verder werden er wapens, communicatieapparatuur, computers en papieren in beslag genomen.

Younes Mohamed Ibrahim Al-Hayari
De gedode Al-Qaeda-topman

SMS-ende automobilist veroorzaakt ongeval

Icoon Een SMS-ende automobilist heeft op de autosnelweg bij Terschuur een aanrijding veroorzaakt waarbij vijf auto's betrokken raakten. Een 29-jarige man uit Barneveld raakte gewond, voor de rest was er de nodige blikschade.

Tijdens het rijden was de man naar eigen zeggen druk doende met het versturen en ontvangen van berichtjes via zijn telefoon. Dat boeide hem zo intens dat hij te laat een rijdende auto met boottrailer opmerkte. Hij knalde op de combinatie, waarbij de boottrailer losraakte en schade opliep.

Een 48-jarige automobilist liep schade op aan zijn wagen door rondvliegende brokstukken. Hetzelfde overkwam twee tegenliggers op de andere rijbaan. De auto van de gewonde Barnevelder raakte total-loss, evenals de boottrailer. De brokkenmaker heeft een proces-verbaal aan zijn broek.

Hooligans slaags in Halfweg

Stimodrol had ons via de nieuws-submit te melden:

Tijdens het Awakeningsfestival in Spaarnwoude bij Halfweg zijn zaterdagavond zo'n 100 hooligans met elkaar in gevecht geraakt. Volgens de politie betrof het 'voetbalfans' uit Amsterdam en Rotterdam. Vermoedelijk hebben beide groepen vooraf afgesproken elkaar in Halfweg te treffen.

De hooligans bekogelden elkaar met stenen, hekken, flessen en fietsen. Eén agent raakte gewond en is in het ziekenhuis behandeld. De politie verrichte geen aanhoudingen.

WK-20.
Tijdens de finale en troostfinale van het WK jeugdvoetbal in Utrecht heeft de politie zaterdag wel aanhoudingen verricht: 18 mensen werden er gearresteerd. Twaalf van hen maakten zich buiten het stadion schuldig aan illegale kaartverkoop.

Zes Nigerianen werden in stadion De Galgenwaard aangehouden wegens wangedrag. Daarbij deelde één Nigeriaanse voetbalfan een kopstoot uit aan een agent.

Tiener doodgestoken om iPod

Anonymous had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws In New York zijn twee tieners gearresteerd op verdenking van het doodsteken van een jongen. Dit omdat het tweetal de draagbare iPod-muziekspeler van de jongen wilde hebben. Dat meldt de politie aldaar.

Tezamen met drie vrienden werd de 15-jarige Christopher Rose belaagd door een clubje jonge mannen. Twee van hen eisten de iPod van Rose op. Toen hij weigerde deze af te staan, staken ze hem tweemaal in zijn borstkas. Vervolgens ging de groep er met iPod en een rugzak vandoor.

De iPod is zeer populair bij dieven in New York. Volgens de politie zijn alleen al dit jaar in de metro van New York vijftig mensen beroofd van hun iPod.

iPod
De populaire Ipod

FOK! Prijswinnaars week 26

Onderstaande winnaars mogen naar het concert van Bright Eyes in Paradiso:


Oen
Cure
akie


Let op!: we gebruiken het emailadres dat bij FOK! bekend is om je te informeren over de verdere gang van zaken. Twijfel je of dit het juiste is, mail dan even naar pr@fok.nl.

Naar Club e-motion mogen:

Exterazzo
tazmanian
alexzel
Madnessy
Knoekie
DLevi
RicXDesign
DJRandall
NehcslowZ
S7en


Alle winnaars van harte gefelicteerd!

Toevoeging: natuurlijk hadden jullie ook nog de winnaars van de Lama prijsvraag tegoed. Onderstaande winnaars kunnen binnenkort de single verwachten:


Orion-666-
The_Voice_Within
RptR
sjorti
HTuller

Wauters blijft bij Rabobank

Marc Wauters heeft zijn contract bij Rabobank met één seizoen verlengd. Daarna zal de 36-jarige Belg stoppen met wielrennen.

Wauters begint volgend seizoen aan zijn negende jaar bij de Nederlandse ploeg, in 1998 kwam de Belg over van Lotto. Zijn hoogtepunt in al die jaren vond plaats in 2001 tijdens de Tour de France. Wauters won toen de tweede etappe met aankomst in Antwerpen; hij mocht zelfs een dag in de gele trui rondfietsen. In 1999 won hij de herfstklassieker Parijs-Tours. Momenteel is Wauters bezig aan zijn dertiende Tour de France. Eerder verlengden ook al Michael Boogerd en Thorwald Veneberg hun contract bij de bankiersploeg.

Allochtonen negatief over Verdonk

Icoon Allochtonen zijn niet echt te spreken over het beleid van minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie Rita Verdonk. Dat blijkt uit een enquête door dagblad Trouw gehouden onder duizend inwoners van de vier grote steden. Daaruit komt naar voren dat een 'handjevol' allochtonen haar beleid steunt. Bij de autochtonen is één op de drie voorstander.

Trouw hield de enquête naar aanleiding van problemen rond de kranslegging van de minister bij het slavernijmonument in Amsterdam, wat afgelopen vrijdag plaatsvond. Daar werd Verdonk uitgejouwd met name door groepen Antillianen en Surinamers. Zeven op de tien Antillianen is van mening dat de bewindsvrouw te weinig respect toont. Bijna de helft van de Surinamers is dezelfde mening toegedaan.

De specifieke beleidsmaatregelen van Verdonk stuiten vooral op kritiek bij Antillianen. Zaken als inburgeringcursussen en taaltoetsen in het buitenland en het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers zien ze negatief. Dat is bij de autochtone Nederlanders en Surinamers niet het geval. Een meerderheid van hen is voor deze maatregelen, terwijl Turken en Marokkanen problemen hebben met de taaltoets en het inburgeringsexamen.

Marokkanen hebben met name kritiek op de verscherpte eisen omtrent 'importbruiden'. Bij Turken, die het vaakst een partner uit hun land van herkomst halen, is de kritiek wat minder groot.

Breukink tevreden over zijn renners

Na de tweede etappe in de Tour de France was ploegleider Erik Breukink van de Rabobank-ploeg tevreden over zijn renners.

"De ploeg heeft gedaan wat we hebben afgesproken. We moesten proberen mee te gaan als er groepen wegsprongen. Maar je moet een beetje geluk hebben."

Joost Posthuma had dat geluk niet. De tourdebutant was direct na het begin van de etappe erg actief. "Ik had me voorgenomen meteen als ik een kansje zag ervoor te gaan. Toen ik met een groep weg was, zag ik Bobby Julich. Dan kan je beter meteen afstappen, want daarmee kom je nooit weg. Twee keer demarreerde ik, maar Julich haalde me twee keer terug. Die groep van vier mocht van hem wel weg."

Tijdens de eerste vlakke Tourweek rekent Beukink niet op een overwinning van een van zijn rijders. "Je hebt veel etappes waarvan je voor 99 procent zeker weet dat ze op een massasprint uitlopen. Het was erg moeilijk om daar in deze etappe doorheen te breken. Erik Dekker is goed in vorm en daarmee dachten we een kans te hebben in de laatste tien kilometer."

Dekker probeerde het nog wel in de slotfase van de etappe, maar maar de sprintersploegen, en met name FDJeux.com en Quick Step, gaven de Nederlander geen ruimte.

Michael Rasmussen, Michael Boogerd en vooral Denis Menchov hebben bij Rabobank een beschermde status. "Marc Wauters heeft als taak de hele dag bij Menchov te blijven. Die moet hem vrijhouden van valpartijen. Rasmussen en Boogerd krijgen ook extra assistentie."

Interview: KUS

KUS is een nieuwe meidengroep, die met de single 'Lekker Ding' ('iemand moet het doen, z'n allereerste zoen...') een flinke hit scoorde.

Hoe zijn zij bij 'KUS' terecht gekomen? Hoe reageren zij op kritiek? En hoe reageren ze als ik ze vertel dat hun muziek ook wel als kleuterpop wordt bestempeld?



Je leest het in dit interview per email, dat wij aan de vooravond van hun tweede single, 'Natuurtalent' hadden.

Ferrari: Er had meer ingezeten

Michael Schumacher wist door het uitvallen van Juan Pablo Montoya zondag weliswaar het podium nog te behalen tijdens de Grand Prix van Frankrijk, maar het team van Ferrari was niet tevreden. De Italiaanse renstal stelt dat er meer in had gezeten, als Jarno Trulli niet voor Schumacher zat in de beginfase van de race.

"In het eerste deel van de race zaten we vast achter Trulli. We waren niet competitief genoeg om vandaag te winnen, maar Michael had een positie hoger kunnen eindigen zonder dat oponthoud", aldus technisch directeur Ross Brawn.

De Duitse wereldkampioen is het met Brawn eens."Ik denk dat de derde positie het hoogst haalbare was. Ik heb inderdaad de nodige tijd verloren toen ik voor achttien ronden vastzat achter Trulli. Montoya ging me voorbij. Ik had dus problemen met verkeer. Zonder dat was ik met mijn strategie voor Kimi geëindigd".

'Deep impact' op komeet succesvol

Icoon Wetenschappelijk nieuwsDe botsing van ruimtesonde Impactor met komeet Tempel 1 is succesvol verlopen. Ruimtevaartorganisatie NASA hoopt door de botsing meer te weten te komen over het ontstaan van het zonnestelsel. Even voor achten (Nederlandse tijd) raakte de sonde ter grootte van een wasmachine de komeet. Foto's laten een grote explosie zien.

Een camera aan boord van de sonde zond de beelden naar het op 500 kilometer afstand gelegen ruimteschip Deep Impact. Deze moet ook materiaal verzamelen dat bij de botsing is vrijgekomen. Kometen bestaan uit ijs, stof en gassen die gevormd zijn bij het ontstaan van een zonnestelsel. Wetenschappers hopen door het bestuderen van het materiaal meer te weten te kunnen komen over het ontstaan van een zonnestelsel en wellicht zelfs het leven.

De Deep Impact vertrok zes maanden geleden naar de Tempel 1, een komeet met een straal van ongeveer drie kilometer, op een afstand van 133 miljoen kilometer van de aarde. De Impactor, een koperen kogel van 370 kilo, werd gisteren door het ruimteschip gelanceerd. Volgens de NASA is de Impactor precies op de afgesproken plek ingeslagen.

Deep Impact op de Tempel 1
Het moment van de botsing

Onzekerheid blessure Jansen

Michael Jansen is maandag niet van de partij als Vitesse begint met de voorbereidingen op het nieuwe voetbalseizoen.

De verdediger van de club uit Arnhem heeft nog altijd last van zijn hoofd na de botsing met Steven Pienaar in de competitiewedstrijd tegen Ajax van 15 mei. Wat Jansen precies mankeert is vooralsnog niet duidelijk.

"Zolang de onderzoeken niet zijn afgerond, brengen we niets naar buiten. We hadden gehoopt dat de diagnose voor de eerste training duidelijk was, maar dat is niet zo. Aan speculaties heeft een speler niets," aldus clubarts van Beek.

De club maakte tevens bekend dat men nog op zoek is naar een speler. "We halen zeker nog een vervanger voor Schaars. Maar het is niet gezegd dat we een specifieke linkermiddenvelder zoeken", aldus manager voetbal Jan Streuer.

Beloki tevreden over rentree

De Tour de France verwelkomde in de eerste twee dagen de comeback van Joseba Beloki. De Spanjaard van Liberty Seguros is heel content met zijn prestaties gedurende het eerste weekend.

Twee jaar na zijn desastreuze val in de afdaling van de Col de la Rochette maakte Beloki zaterdag zijn rentree in de Ronde van Frankrijk: ”Er waren dagen dat ik dacht dat ik nooit meer zou terugkeren in de Tour. Het was een heel speciale dag voor me. Maar ik heb geen zin om gewoon wat mee te rijden, ik ga echt wat proberen.”

Beloki werd 56e in de tijdrit, op ruim twee minuten van David Zabriskie: ”Het was de eerste tijdrit die ik reed sinds twee jaar, en hoewel het geen parcours voor mij was ging het heel goed, zeker in het laatste gedeelte.” Ook ploegleider Saiz van Liberty Seguros was een tevreden man na het openingsweekend: ”We hebben een goed niveau gehaald tot nu toe. Igor Gonzalez de Galdeano werd tiende in de tijdrit, Beloki deed het goed en ook over de prestatie van Heras (79e op 2.20) zijn we tevreden. Er zit tenminste een stijgende lijn in na onze matige Dauphiné Libéré.”

Sparta en PSV akkoord over huurlingen

Sparta Rotterdam en PSV zijn akkoord gegaan over de komst van drie huurlingen naar de Rotterdamse club. Dit impliceert overigens nog niet dat het drietal ook daadwerkelijk gaat spelen voor de promovendus, want ze moeten zelf nog tot een overeenkomst komen.

Het gaat om de spelers Csaba Fehér, Michael Lamey en Jasar Takak. Fehér kwam vorig seizoen naar Eindhoven, maar kwam slechts in actie in vier competitiewedstrijden. Lamey speelde slechts één wedstrijd meer voor de landskampioen. Jasar Takak kwam helemaal niet aan spelen toe bij de halve finalist van de Champions League; hij werd verhuurd aan RKC Waalwijk.

Sparta is na de promotie erg actief op de transfermarkt. De ploeg kocht ook al Ponk (FC Utrecht), Zoontjes (AZ), Olfers (Feyenoord), Gudelj (NAC Breda), Cvetkov (Helmond Sport) en Oost (RKC Waalwijk).

Saudi-Arabië feliciteert VS met Independence Day

Saudi-Arabië heeft president Bush gefeliciteerd met Onafhankelijkheidsdag (Independence day), de belangrijkste Amerikaanse feestdag die vandaag wordt gevierd. In zijn gelukwens schreef kroonprins Abdullah dat Saudi-Arabië vastberaden is om de wereld stabieler te maken. "Samen met onze vrienden doen we alles om het terrorisme uit te roeien", aldus de Saudische leider.

Het streng islamitische Saudi-Arabië is één van de belangrijkste bondgenoten van Amerika in het midden-oosten. Het land strijdt al twee jaar op eigen bodem tegen Al-Qaeda-terroristen. Gisteren werd weer een kopstuk van het terreurnetwerk omgebracht.

Alles over Independence Day kun je hier lezen.

Noodweer trekt over Nederland

Zware buien en onweer trekken op dit moment over Nederland. Het KNMI waarschuwt in het hele land voor onweer en hevige regenval. In Zeeland begon het afgelopen nacht al rond 02:00 uur. Zware regen zorgde voor veel wateroverlast langs de Zeeuwse kust. De politie en de brandweer kregen tientallen meldingen binnen van ondergelopen kelders en riolen die het water niet konden verwerken. Inmiddels is het rustiger geworden.

Ook in België waren er problemen door de regen. De politie en brandweer kregen honderden meldingen binnen van ondergelopen huizen en andere problemen in onder meer Ieper, Poperinge, Heuvelland en Roeselare.

Op dit moment ligt het regengebied boven de lijn Amsterdam-Rotterdam-Zeeland en trekt naar het Oosten.

DVD: The ultimate war collection.

In het kader van de viering van 60 jaar bevrijding in Nederland heeft Just Entertainment een unieke DVD-verzamelbox uitgebracht. In een stijlvol uitgevoerde box zijn maar liefst 14 DVD’s opgenomen, met vijf complete BBC- documentairereeksen over de Tweede Wereldoorlog. Als bonus bevat de box de aangrijpende, eveneens door de BBC geproduceerde film, The Diary of Anne Frank. Wat maakt deze box, met ruim 30 uur topkwaliteit voor iedereen die geïnteresseerd is in deze periode uit de recente geschiedenis, zo de moeite waard?
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.