Davenport naar finale Wimbledon

Lindsay Davenport staat voor de derde keer in haar loopbaan in de finale van Wimbledon. Gisteren kon ze het karwei door de regen net niet afmaken, vandaag volstonden vier minuten voor een finaleplaats.

Voordat de buien gisteravond over Wimbledon neerstortten maakten Davenport en Mauresmo er een spannende wedstrijd van. De eerste twee sets eindigden in een tiebreak en in de derde set brak Davenport op 3-3 de service van Mauresmo.

De wedstrijd ging vanmiddag verder op een stand van 5-3 voor Davenport en 15-0 voor Mauresmo in de negende game. Een vreemde situatie voor beide speelsters, want na vier punten zou deze wedstrijd alweer voorbij kunnen zijn. Mauresmo behield op love haar opslag, met enkele sterke services. Davenport serveerde vervolgens makkelijk de wedstrijd uit. Een gemiste volley van Mauresmo deed de Française de das om. Na zeven punten was de wedstrijd alweer over.

Morgen staat Davenport tegen Venus Williams in de finale. Williams versloeg Maria Sharapova in de halve finale. In 2000 stonden beide Amerikaansen ook al tegenover elkaar in de finale. Toen trok Davenport aan het kortste eind.