Parma blijft in Serie A

Parma blijft behouden voor de Serie A. In een playoff om degradatie veroordeelde het Bologna tot de Serie B. Het werd 2-0 in Bologna.

In de laatste wedstrijd van Pierluigi Collina rekende bijna niemand meer op een stunt van Parma. De ploeg had de heenwedstrijd in het eigen Tardini stadion met 1-0 verloren. Bovendien maakte Parma toen een redelijk machteloze indruk. Gisteren waren de rollen precies omgedraaid. In het eerste kwartier echter kreeg Bologna via Gamberini nog twee uitstekende kansen. In de zeventiende minuut kwam Parma totaal onverwacht op voorsprong: Cardone schoot van dichtbij binnen. Aan het eind van een boeiende eerste helft zorgde Gilardino met een intikker zelfs voor de 2-0 voorsprong. In het tweede bedrijf was het Parma-keeper Frey die de hoofdrol voor zich opeiste met enkele fraaie reddingen.

Zo draait een wisselvallig jaar voor Parma dus niet uit op degradatie. In de competitie was de ploeg vaak ondermaats, maar in het UEFA Cup toernooi werd de halve finale gehaald.