Groen licht voor FC Omniworld

FC Omniworld is weer een stap dichter bij betaald voetbal gekomen. De voetbalclub uit Almere heeft van de KNVB een licentie gekregen voor het spelen van betaald voetbal volgens jaar. Aankomende juli zal de club voor het laatst aan een test worden onderworpen.

Mocht Omniworld ook goed door deze test komen, dan zal het de eerste betaald voetbalclub uit de provincie Flevoland zijn.

Op 30 Juni zal de test worden uitgevoerd. "Dan wordt er gekeken naar het stadion en met name de veiligheid van het publiek. Dat kan een omvangrijke operatie zijn, maar gezien de omvang van ons stadion valt dat erg mee. Bovendien is de KNVB nauw betrokken bij het hele bouwproces en kunnen we dus direct bijsturen indien nodig. Op het stadion zal het dan ook echt niet meer stuklopen", aldus Gert-Jan de Kort.

FC Omniworld zal komend seizoen gaan werken met een begroting van 1,5 miljoen euro. Dat is vergelijkbaar met het bedrag waarmee de kleinste clubs uit het betaalde voetbal werken. Binnen nu en een paar weken zal bekend worden wie de nieuwe hoofdtrainer wordt.

"We hebben een lijstje met namen. Technisch manager Jeffrey Kooistra is druk in gesprek met de persoon die bovenaan staat ", aldus De Kort. "Het is in ieder geval iemand met ervaring in het betaalde voetbal. Nu we de licentie hebben, komt alles in een stroomversnelling terecht. Ook spelers zullen sneller ja zeggen tegen Omniworld."

Als alles goed gaat zal de selectie 1 juli beginnen met trainen, en op vrijdag 12 augustus wordt de eerste wedstrijd in de Gouden Gids Divisie gespeeld. De selectie telt nu acht spelers, de komende weken wordt die uitgebreid naar achttien man.