Zware straf Feyenoord

Feyenoord heeft van de UEFA een zware straf opgelegd gekregen naar aanleiding van de supportersincidenten tijdens de UEFA Cup-wedstrijd thuis tegen Sporting Lissabon.

De eerstvolgende thuiswedstrijd in Europees verband zal de Rotterdamse club zonder publiek moeten spelen. Daarnaast kreeg de club uit de Kuip tevens een boete opgelegd van 25.000 Zwitserse Francs.

Feyenoord zal zich eerst over de uitspraak buigen en daarna beslissen of ze eventueel in beroep zullen gaan tegen de straf. Voorzitter Jorien van den Herik zei dinsdagmorgen in zijn reactie dat er weldegelijk nog beroepsgronden zijn. "Per slot van rekening hebben wij meteen alle mogelijke maatregelen genomen en waren nog vóór de uitspraak alle daders opgepakt."

Wel zei van den Herik dat hij de straf had zien aankomen. "De uitspraak bleef te lang onderweg om nog te hopen dat die enigszins mild zou uitvallen. De schadepost is op deze manier enorm. Er zijn nu geen inkomsten, maar uitsluitend kosten. We zullen daarvan een juiste berekening maken. In eerste inschatting gaat het om een totale verliespost van ongeveer een half miljoen euro. Omdat de eerstkomende UEFA-wedstrijd in het nieuwe seizoen in de begroting is opgenomen, is dat een enorme verliespost. Bovendien mist het elftal in die wedstrijd de onontbeerlijke steun van de fans en moeten nu weer de goeden onder de kwaden lijden. Ook voor al die goed willenden is dit heel erg vervelend."

De Rotterdammers meldden eerder al dat ze kosten van de straf op de vier daders zullen verhalen