Federer ontsnapt tegen Nadal

Roger Federer heeft in een spannende finale het Tennis Masters Series toernooi van Miami gewonnen. Hij was net te sterk voor Rafael Nadal.

Het beloofde al een spannende confrontatie te worden tussen de Zwitser en de Spanjaard. Federer verloor slechts één partij dit jaar en Nadal wist zijn laatste twee toernooien in winst om te zetten. Vorig jaar wist Nadal zelfs van Federer te winnen (één van de zes verliespartijen van Federer in 2004).

Nadal, de jongste finalist ooit in Miami, begon overweldigend in de finale. Hij stond in de eerste set maar twee games af en pakte de tweede in de tiebreak met 7-4. In de derde set was hij een heel eind op weg naar de verrassende ontknoping, maar de nummer één van de wereldranglijst ontsnapte in de verlenging. Daarna was er voor het Spaanse talent geen redden meer aan: 2-6 6-7 (4-7) 7-6 (7-5) 6-3 6-1.

De toernooiwinst van Federer is al de vijfde van het jaar (na Dubai, Quatar, Rotterdam en Indian Wells). Hij won al 18 finales op rij en is nu 22 wedstrijden ongeslagen.