FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 3 april 2005

Meer woningen dan ooit op de markt

Icoon economisch nieuwsHet aantal woningen dat te koop staat is groter dan ooit. Eind maart waren er 132.400 beschikbaar, ruim 2,5 procent meer dan een kwartaal geleden en bijna tien procent meer dan een jaar geleden. Dat meldt Spacemakers.nl, een website van ontwikkelaars. Ondanks het grote aanbod nam de vraagprijs toe in vergelijking met een jaar geleden.

Een rijtjeswoning steeg met 2,8 procent het meest in prijs, de vraagprijs van een appartement het minst met 0,9 procent. De aanhoudende hoge prijzen zorgen ervoor dat het aantal te koop staande huizen fors groeit; veel mensen kunnen het niet betalen. Omdat er toch voldoende aanbod is zetten bovendien steeds meer mensen eerst hun huis te koop alvorens ze op zoek gaan naar een nieuwe woning. Tot slot zorgt onzekerheid over de ontwikkeling van de hypotheekrente voor een afwachtende houding bij potentiële kopers.

De projectontwikkelaars verwachten dat het aanbod het komend kwartaal verder toeneemt. Op langere termijn zou de vraagprijs omlaag gaan.

Vooruitblik Tennisweek 11

Na het tennisgeweld in Indian Wells en Miami staan er deze week slechts twee toernooien op het programma. In Valencia en Casablanca strijden de tennissers na het hardcourt nu op het gravel om de titel.

Open de Tenis Comunidad Valenciana:
In Valencia strijden slechts 32 deelnemers om de hoofdprijs. Daarbij zijn wel de goede gravelspelers te vinden zoals Ferrero, Ferrer, Gonzalez, Lopez en Nadal. Vol verwachting zal worden gekeken naar de terugkeer van Gustavo Kuerten, die na een blessure weer op de tennisbaan te vinden is.

Plaats:Valencia, Spanje.
Datum:04 April – 10 April 2005.
Deelnemers:32.
Ondergrond:Gravel.
Prijzengeld: ¤319,000.
Titelverdediger:Fernando Verdasco (Spa).
Site:Klik.

Grand Prix Hassan II:
In Casablanca wordt het eerste toernooi van Afrika gespeeld. Op het gravel komen de wat minder bekende/goede spelers tegen elkaar uit zoals Volandri, Santoro, Rochus, Vanek en Horna.

Plaats:Casablanca, Marokko.
Datum:04 April – 10 April 2005.
Deelnemers:32.
Ondergrond:Gravel.
Prijzengeld:¤302,000.
Titelverdediger:Santiago Ventura (Spa).
Site:Klik.

Rathergood maakt echte nummers

Rathergood kennen we natuurlijk van onvergetelijke kunststukjes zoals "We like the moon", "Hippo girl", "Tales of the Blode" (en volgende), "Gaybar" en ga zo maar door. Nu zijn ze in de flash filmpjes altijd al bijzonder creatief met muziek, maar nu hebben ze hun krachten gebundeld in 7 Seconds of Love alwaar reeds 3 nummers te downloaden zijn. En het klinkt best okay! Vergeet niet naar de clips van "First drink of the day" en "Winners" ook meteen te bekijken. En natuurlijk alles wat verder op de site staat wat je nog niet kende of heimelijk nog een keer wilt zien.

Federer ontsnapt tegen Nadal

Roger Federer heeft in een spannende finale het Tennis Masters Series toernooi van Miami gewonnen. Hij was net te sterk voor Rafael Nadal.

Het beloofde al een spannende confrontatie te worden tussen de Zwitser en de Spanjaard. Federer verloor slechts één partij dit jaar en Nadal wist zijn laatste twee toernooien in winst om te zetten. Vorig jaar wist Nadal zelfs van Federer te winnen (één van de zes verliespartijen van Federer in 2004).

Nadal, de jongste finalist ooit in Miami, begon overweldigend in de finale. Hij stond in de eerste set maar twee games af en pakte de tweede in de tiebreak met 7-4. In de derde set was hij een heel eind op weg naar de verrassende ontknoping, maar de nummer één van de wereldranglijst ontsnapte in de verlenging. Daarna was er voor het Spaanse talent geen redden meer aan: 2-6 6-7 (4-7) 7-6 (7-5) 6-3 6-1.

De toernooiwinst van Federer is al de vijfde van het jaar (na Dubai, Quatar, Rotterdam en Indian Wells). Hij won al 18 finales op rij en is nu 22 wedstrijden ongeslagen.

Schumacher verdedigt inzet F2005

Michael Schumacher heeft het vervroegd inzetten van de nieuwe auto van Scuderia Ferrari verdedigd. Hij viel al vroeg in de race uit, maar zei achteraf dat de F2005 het potentieel heeft om races te gaan winnen dit jaar.

Michael Schumacher startte vandaag vanaf de tweede startplaats en kon in de beginfase van de race kopman Fernando Alonso goed bijhouden. Hij viel echter uit in de elfde ronde, dus het is niet duidelijk of zijn goede rondetijden verklaard kunnen worden door de geplande pitstopstrategie van de Duitser of door de kwaliteit van de nieuwe auto. Schumacher kiest echter voor de laatste optie.

Schumacher: "Ik viel uit doordat ik vanwege een gebrek aan hydraulische druk niet meer kon schakelen. Uiteraard ben ik teleurgesteld. Maar ik denk dat het inzetten van de nieuwe auto een fantastische prestatie van het team is en absoluut de juiste beslissing. De wagen was erg competitief tot ik uitviel en dat zal in de komende races alleen maar beter worden."

Punten ronde 14

Het leek een eeuwigheid te duren zo met al het interlandvoetbal ertussen, maar ronde 14 is nu ook volledig gespeeld. Door het verlies van AZ en Ajax moesten vele topdeelnemers van ons spel het dit keer met iets minder punten doen.

Het was dan ook een verrassende naam aan de top van deze ronde. meerkoet wist met 110 punten de hoogste score neer te zetten. Ook VerrekteZakHooi, dutchcamel en Sally wisten deze ronde meer dan 100 punten te scoren.

In het klassement maakt VerrekteZakHooi een mooie sprong van de vijfde naar de tweede plaats. reffie behoudt weliswaar de leiding, maar ziet ook bankzitter en P8R, die beiden Jappio voorbij gingen, dichterbij komen.

Bij de subleagues pakte de winnende goal de winst deze ronde. Deze subleague haalde 78 punten. Aan de leiding in het subleagueklassement gaat Il Mondo met 891 punten.

De deadline voor het wisselen is dit maal donderdag 7 april om 18:00 uur, vanwege de wedstrijd AFC Ajax - Willem II. Uit ronde 13 staan nog steeds twee inhaalwedstrijden op het programma, die nog steeds over de teams van ronde 13 worden berekend. Hiermee rekening houden bij eventuele wissels voor ronde 15 heeft dus geen zin.

Villeneuve: "Het wordt allemaal beter"

Als Jacques Villeneuve eens een kijkje zou nemen op de grote Formule 1 nieuwssites die het web telt zou hij zich zorgen moeten gaan maken. Op vrijwel elke site wordt door nieuwsposters en in reacties gespeculeerd over het stopzetten van zijn carrière.

De Sauber coureur gaf echter in een interview met de Toronto Sun aan dat hij dit niet doet: "Ik lees ze niet. Mijn vrienden snappen niet waarom ik niet gestressed ben en waarom ik me geen zorgen maak door al deze media-aandacht," aldus de Canadees.

"Ik weet gewoon zeker dat het beter zal gaan in de toekomst." De 33-jarige Canadees en oud-wereldkampioen loopt echter hopeloos achter op zijn teamgenootje Felipe Massa en er gaan dan ook veel geruchten dat hij zijn twee-jarige contract bij het Zwitserse team wel eens niet uit zou kunnen dienen.

Jacques voegde toe: "Je moet gewoon in jezelf geloven, het komt allemaal wel goed. Daarnaast ben ik een tevreden mens, het gaat ook al stukken beter (in Bahrein)."


Villeneuve(l) en toenmalig teamgenoot Heinz-Harald Frentzen in beter tijden

Punten Ronde van Vlaanderen

Met de Ronde van Vlaanderen werd de FOK!wielermanager gestart en nu zijn ook de punten bekend. Veel mensen hadden Tom Boonen of Peter van Petegem, maar de echte top wist meer renners goed te gokken.

Een bekende uit de top vijf van vorig jaar wist de toppositie te pakken. jmherder pakte 414 punten en wist daarmee redlek, Jeroen_M, Hamilton en Chi666 voor te blijven. Het verrassende is dat geen van de mensen uit de top 5 een gelijk puntenaantal heeft behaald.

Bij de subleagues wist Il Mondo het hoogste puntenaantal te scoren met 245 punten. Tweede in de subleaguestand is #FTR met 239 punten.

Voor de volgende wedstrijd, Gent Wevelgem, kan iedereen weer twee normale renners en één toprenner uit zijn team wisselen. Let wel op dat je hiervoor tot 6 april 00:01 uur de tijd hebt.

''Lonsdale-jeugd' radicaliseert in hoog tempo'

brouwmeester had ons via de nieuws-submit te melden:

Extreem-rechtse jongeren in Nederland worden zorgwekkend snel radicaler, zo meldt het NRC Handelsblad dit weekend. Uit navraag bij politie en gemeenten blijkt dat in verscheidene plaatsen onderzoeken naar zogenaamde 'Lonsdale-jongeren' zijn begonnen. Hieronder worden overwegend autochtone tieners verstaan, die het kledingmerk Lonsdale dragen en waarbij een harde kern zich racistisch uit en meer overlast en geweld veroorzaakt dan tot nu toe bekend was.

Het hoofd van de regionale inlichtingendienst RID in Utrecht noemt het proces van radicalisering van 'Lonsdalers' in zijn regio zelfs ''potentieel gevaarlijker dan moslimterrorisme''. Extreem-rechts kenner Jaap van Donselaar, als cultureel antropoloog verbonden aan de universiteit van Leiden en de Anne Frankstichting, zegt dat extreem-rechts geweld veel vaker plaatsvindt en toeneemt dan aanvankelijk gedacht werd. Gevraagd naar de regio's die er het meeste last van hebben: ''Er zijn eigenlijk nog maar heel weinig gebieden waar het níet voorkomt.''

Autochtoon tegen allochtoon en vice versa
'Lonsdale-jongeren' worden door politie en jeugdonderzoekers meer en meer als een gevaar beschouwd omdat een algemeen klimaat van verrechtsing hen sneller tot daden aanzet. ''Vanuit de openbare orde gezien vormen ze een potentieel kruitvat'', aldus districtschef W. van Amerongen van de politie in Venlo. Van Donselaar: ''Die jongeren lijken te handelen in de geest van wat veel ouders ook vinden. Ik kan me geen jeugdcultuur herinneren die zo mééging in een maatschappelijke controverse.''

Onderzoekers en politie maken zich niet alleen zorgen over autochtone extreem-rechtse jongeren. Ook jongeren van allochtone afkomst die autochtone racistische jongeren opzoeken, leiden tot hoofdbrekens. Zo deden zich onlangs in Veenendaal en Geldrop massale vechtpartijen voor. En gisteren liep het uit de hand in Venray. Politiekorpsen proberen echter zo weinig mogelijk ruchtbaarheid te geven aan nieuwe incidenten, uit vrees voor een sneeuwbaleffect.

Wisgerhof en Valencia langer bij NEC

NEC heeft de aflopende contracten van de spelers Peter Wisgerhof en José Valencia verlengd.

Verdediger Wisgerhof, die in 2000 overkwam van Vitesse naar de Nijmegenaren, verlengde zijn contract met twee jaar. Middenvelder Valencia, die vorig jaar overgenomen werd van Jong Ajax, verlengde zijn club tevens met twee jaar.

Tevens verlengde de club uit De Goffert ook het contract met doelman Raymond van Emmerik met twee seizoenen, en jeugdspeler Chaimil Mormon verlengde zijn contract met een jaar.

[upd] Man overleden na val door dak

JahWe had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 30-jarige man uit Hoorn is zaterdagavond met ernstig hersenletsel opgenomen in het ziekenhuis. Hij was als gast bij een vrijgezellenfeest in een café. Tijdens een potje voetbal kwam de bal op het dak van een opslagloods. De man beklom het dak, maar zakte daarboven door een plastic golfplaat heen. Hij viel vervolgens acht meter naar beneden op een betonnen vloer.

Toen de man wegbleef dachten zijn vrienden aan een geintje en keerden terug naar het café. Na een half uur vertrouwden ze het niet meer, gingen op onderzoek uit en alarmeerden ze de hulpdiensten. De politie moest de loods openbreken om bij het slachtoffer te komen. Deze bleek ernstig gewond te zijn.

Update 07:17
De man is zondagavond aan zijn verwondingen overleden.

Superslim topmodel stopt Sloveense tv-show

Icoon opmerkelijk nieuws Tot verbazing van de makers van een Sloveens tv-programma dat wilde aantonen dat topmodellen dom zijn, blijkt dat er een schoonheidskoningin rondloopt met een extreem hoog IQ. De show kon dan ook niet anders dan geannuleerd worden.

Iris Mulej, een voormalige Miss Universe-deelneemster, werd door de wetenschappers van het betreffende programma getest en zij bleek een IQ van 156 te hebben. Ze was heel goed op het gebied van de logica. Ze had een goed ruimtelijk inzicht, geen problemen met wiskundige vergelijkingen en een uitstekend probleemoplossend vermogen.

Het resultaat van de test zorgde ervoor dat Slovenië TV, de staatszender, het programma in ieder geval moest annuleren om een andere show te bedenken. Een woordvoerder van Bronz Model Management dat Iris Mulej vertegenwoordigt zegt dan ook trots: "Zij konden geen programma maken dat domme modellen belachelijk maakt, toen bleek dat zij slimmer was dan iedereen die daar werkt. Ze vragen zich nu af of ze een programma kunnen maken over 's werelds slimste topmodel. Ook proberen ze nu Guinness over te halen om dit als een record te beschouwen".

De inmiddels 22-jarige Mulej verliet op haar zestiende haar school om een modelcarrière te beginnen. Eerder vertelde ze dat één van haar ambities was om groepseks te hebben met één man en drie andere vrouwen. In 2002 was zij een Miss Universe-deelneemster.


De slimme Iris Mulej heeft seksuele ambities

Collina arbiter bij Lyon-PSV

De Italiaanse arbiter Pierluigi Collina is door de Europese voetbalbond UEFA aangesteld als scheidsrechter voor het Champions League-treffen tussen Olympique Lyon en PSV. Dat duel wordt dinsdag aanstaande in Frankrijk gespeeld.

De arbiter was ook aangewezen voor de interland tussen Nederland en Armenië, maar die wedstrijd moest hij laten lopen vanwege privé-omstandigheden.

De Italiaan floot dit seizoen al eerder een wedstrijd van PSV. Het Champions League kwalificatie-duel tegen Rode Ster Belgrado in augustus 2004 stond ook onder leiding van Collina. PSV verloor die wedstrijd overigens met 3-2.

Kroatische aprilgrap veroorzaakt massaal protest

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Kroatische nieuwswebsite had een bijzonder 'succesvolle' 1-aprilgrap dit jaar. Het bericht dat het land dreigde uitgesloten te worden van het wereldkampioenschap voetbal leidde tot massale straatprotesten. In Zagreb en Pakostane konden rellen op het nippertje worden voorkomen.

Volgens de nieuwssite had de wereldvoetbalbond FIFA het voornemen om Kroatië uit te sluiten van het WK Voetbal in 2006 in Duitsland, tenzij het de gevluchte oorlogsmisdadiger generaal Gotovina zou uitleveren. Een niet geheel ongeloofwaardig bericht, aangezien de Europese Unie de toetredingsonderhandelingen met Kroatië eerder opschortte vanwege de oorlogsmisdaden van Gotovina. In het bericht werd zelfs FIFA-baas Sepp Blatter geciteerd. "Het is duidelijk dat de Kroaten meer om voetbal geven dan om wat dan ook. Na overleg met de Europese Commissie hebben we besloten Kroatië uit de Wereldbeker te houden tot het land generaal Ante Gotovina uitlevert", aldus 'Blatter'.

Naar aanleiding van het bericht gingen in Zagreb en in Pakostane, het geboortedorp van Gotovina, duizenden mensen de straat op. Ze schreeuwden leuzen voor Gotovina en tegen de FIFA. "Er was een grote demonstratie voor de vroegere woonplaats van Gotovina. De gemoederen raakten danig verhit, maar het bleef nog net vreedzaam. In Zagreb was er nog meer volk op de been. Daar waren de demonstranten pas echt woedend, maar er werd niemand gearresteerd", meldde een politiewoordvoerder. De website haastte zich om te verklaren dat het allemaal maar een grapje was.

Overzicht HCE (week 13)

Dit weekend werd na een week rust vanwege de interlands weer een volledig competitieprogramma afgewerkt Hieronder vind je de uitslagen van deze week en de tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie Week 13
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00VitesseFC Twente1 - 1
.
za19.30sc HeerenveenAjax2 - 1
za19.30Willem IIDe Graafschap 4-1
za19.30ADO Den HaagRKC Waalwijk 0 - 0
za19:30PSVFC Utrecht 2 - 0
.
zo14.30RBC RoosendaalFC Den Bosch 1 - 2
zo14.30FeyenoordAZ 4 - 2
zo14.30NECFC Groningen 4 - 3
zo16.30Roda JCNAC Breda 2 - 1


NaamGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenVoorTegen
1PSV272241707213
2AZ261862606122
3Feyenoord261655537432
4AFC Ajax261655535227
5Vitesse271359444437
6SC Heerenveen271359444443
7FC Twente271269423630
8Roda JC2710611364744
9FC Utrecht2710611362931
10RKC Waalwijk279810353438
11FC Groningen279612333845
12Willem II279513323350
13NAC Breda278613303553
14NEC277812293139
15ADO Den Haag277614273043
16RBC Roosendaal276219202660
17De Graafschap274617182862
18FC Den Bosch263320121560

Mathijsen twijfelgeval tegen Villarreal

AZ-voetballer Joris Mathijsen mist waarschijnlijk de eerste UEFA-Cup wedstrijd van AZ in de kwartfinales uit tegen Villarreal, aanstaande donderdag.

De voetballer, die dinsdag 25 wordt, viel zondag in de met 4-2 verloren competitiewedstrijd tegen Feyenoord in de rust uit met een blessure aan zijn knie. Mathijsen heeft al een aantal maanden last van dat gewricht.

"Het is het bekende verhaal bij hem", aldus trainer Co Adriaanse. "Ik weet niet of hij ons zware programma kan volhouden. Maar we hebben niet voor niets een brede selectie. Kew Jaliens is speciaal aangetrokken om eventuele defensieve problemen op te vangen. Hij moet en kan het vaandel van Joris Mathijsen overnemen, als dat nodig is."

Naast Mathijsen zal middenvelder Meerdink, door een zware blessure aan zijn knie, donderdag tevens niet in actie komen. Bankzitter Elkhattabi zal dinsdag de trein naar Villarreal nemen, de voetballer heeft last van vliegangst.

Terri Schiavo's autopsie


Terri Shiavo, de halve wereld stond tegen over elkaar. Moest ze nou wel of niet in leven gehouden worden. Uiteindelijk hebben de wijze heren besloten dat de voeding gestopt mocht worden en dat gebeurde.
Intussen vochten haar ouders door om de sonde weer in te mogen brengen en haar man vocht dit iedere keer met succes aan.
Inmiddels is Terri overleden en al gecremeerd.

Voor de crematie is er autopsie gedaan en hier zijn al foto's van verschenen.
Let op, klik niet als je niet tegen foto's van dode lichamen kan

[update]
Otpor schreef als reactie dat dit een hoax is. En dat klopt. Op meerdere sites zijn Lisa Mcpherson autopsie foto's gebruikt alsof deze van Terri Shiavo zijn.
De uiterlijke overeenkomsten zijn enorm.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 13)

Icon Sport - Holland Casino EredivisieNadat er vorige week vanwege interlands geen competitie-programma was, werd dit weekeinde weer een volledig competitieprogramma afgewerkt. Met name Feyenoord en PSV deden goede zaken dit weekeinde.

Met de nieuwe trainer Blind blijken de prestaties van Ajax niet meteen te verbeteren. Het tweede verlies in twee wedstrijden werd zaterdag geboekt tegen sc Heerenveen. Doordat PSV tegen Utrecht stabiel won, heeft Ajax nu een achterstand van 17 punten op de koploper en lijkt ook de tweede plek uit het zicht te verdwijnen.

De nummers vier en twee van de ranglijst, Feyenoord en AZ, moesten het vandaag tegen elkaar opnemen. AZ zou bij winst de tweede plek, die recht geeft op de voorronde van de Champions League, redelijk veilig kunnen stellen. Feyenoord bleek vandaag echter de betere ploeg. Castelen en Kalou blonken uit en leidden Feyenoord naar een fraaie 4-2 overwinning en daarbij naar de derde plaats op de ranglijst.

Uitslagen:
Vrijdag 1 april
Vitesse - FC Twente 1-1

Zaterdag 2 april
sc Heerenveen - Ajax 2-1
Willem II - De Graafschap 4-1
ADO Den Haag - RKC Waalwijk 0-0
PSV - FC Utrecht 2-0

Zondag 3 april
RBC Roosendaal - FC Den Bosch 1-2
NEC - FC Groningen 4-3
Feyenoord - AZ 4-2
Roda JC - NAC Breda 2-1

De actuele stand kan je hier vinden.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Investeerders dreigen Eidos-directie met ontslag

De investeerders in Eidos dreigen met het ontslaan van de Eidos-directie wanneer deze niet ingaan op een overname bod van concurrent SCi. Op dit moment wil de directie juist in zee gaan met Elevation Partners, die een bod van 50 pence per aandeel biedt (een totaal van 71 miljoen pond).
SCi heeft een bod op tafel gelegd van 66 pence per aandeel, wat neerkomt op 96 miljoen pond. SCi heeft al support van aandeelhouders die 30 % in handen hebben van Eidos-aandelen.

Een investeerder vertelde het volgende gisteren aan de Britse krant The Telegraph: "Het is belachelijk dat de Eidos-directie het bod van Elevation nog niet heeft afgeslagen. Als Eidos niet zal doen wat de investeerders willen dan zijn we misschien genoodzaakt om een buitengewone aandeelhoudersvergadering bijeen te roepen om de directie te laten ontslaan."

De directie wil Elevation echter nog wat extra tijd geven om hun bod te verhogen voordat ze het aanbod afslaan. Eidos wacht ook nog steeds op de details van beide boden. Elevation heeft gezegd dat een deel van de directie kan aanblijven, terwijl SCi hierover geen garantie kan geven. Wanneer Eidos ingaat op het bod van SCi dan zullen ze een compensatie bedrag van 700.000 pond moeten betalen aan Elevation.

Volgens een bank die contacten heeft met Elevation willen ze Eidos wel heel graag hebben en zullen ze zeker een hoger bod uitbrengen. Wie er uiteindelijk met Eidos aan de haal gaat zal dus nog een tijdje onduidelijk blijven. De investeerders en de directie van Eidos verschillen blijkbaar erg veel van mening.

Man met zwaard veroorzaakt bloedbad in Duitse kerk

Icoon Buitenlands nieuwsIn een kerk in het Duitse Stuttgart heeft zondagmiddag een bloedbad plaatsgevonden. Volgens getuigenverklaringen zou een jonge man de methodistische kerk tijdens een dienst zijn binnengestormd, om vervolgens met een samoeraizwaard om zich heen te slaan. Eén persoon werd dodelijk verwond, drie anderen zwaar gewond.

De melding bij de politie kwam even voor 16.00 uur binnen. Agenten die snel ter plekke waren troffen volgens eigen zeggen 'horrorbeelden' aan. "Afgehouwen ledematen liggen verspreid door de kerk", vertelde een politiewoordvoerder. De dader is door de politie met pepperspray overmeesterd. De politie onderzoekt nog of er zich in de kerk meer slachtoffers of daders bevinden.

Het voorval vond plaats in een evangelisch-methodistische kerk in de wijk Zuffenhausen. De meeste kerkgangers zouden een Tamil of Indiase achtergrond hebben. Er waren vanmiddag ongeveer 65 personen in het gebouw aanwezig.

Lichaam paus opgebaard in Vaticaan

Icoon Buitenlands nieuwsDe gisteren overleden paus Johannes Paulus II ligt sinds vandaag opgebaard in het Vaticaan. Het lichaam van de kerkvorst ligt in een zaal van het Apostolische Paleis. Katholieke geestelijken en andere hoogwaardigheidsbekleders, waaronder de Italiaanse president Ciampi en premier Berlusconi, kregen vandaag de kans de paus de laatste eer te bewijzen.

Het lichaam wordt naar verwachting morgenmiddag overgebracht naar de Sint Pieters-basiliek, waar ook het publiek toegelaten wordt. Wanneer de uitvaart zal plaatsvinden is nog niet bekend. In ieder geval niet voor donderdag, zo melden althans 'betrouwbare bronnen' binnen het Vaticaan. De paus heeft in 1996 vastgesteld dat de uitvaart binnen de vierde en zesde dag na het overlijden moet plaatsvinden.

Het Vaticaan maakte vandaag bekend dat Johannes Paulus overleed aan een septische shock en een onomkeerbare hartstilstand. Een septische shock is een complicatie die voorkomt bij een infectie in het lichaam. De paus zou op het laatst grote moeite hebben gehad met ademhalen. Hij werd om 21.37 uur doodverklaard nadat er op het cardiogram twintig minuten lang geen beweging meer te zien was. Om 21.53 uur werd het overlijden bekend gemaakt.

Morgen komen de 117 kardinalen voor het eerst bijeen die later in de maand tijdens het conclaaf in de Sixtijnse Kapel de nieuwe paus zullen aanwijzen. Onder hen de Nederlandse kardinaal Simonis. De kardinalen komen samen om de uitvaart te regelen. Officieel komt iedere gedoopte rooms-katholieke man voor het pausambt in aanmerking, in de praktijk ligt het echter voor de hand dat de kardinalen de nieuwe Heilige Vader uit hun midden kiezen. Er is op voorhand geen uitgesproken favoriet voor de opvolging van Johannes Paulus II.

De paus ligt opgebaard in het Vaticaan
De paus ligt opgebaard in het Vaticaan

Vuilniszakken met 150 dode honden gevonden

Icoon opmerkelijk nieuws Een Amerikaanse bouwvakker kwam afgelopen woensdag tijdens een autorit over een afgelegen weg tot een vreselijke ontdekking. Hij trof namelijk de karkassen en lichaamsdelen van ongeveer 150 honden aan, zo verklaarde een sheriff uit de Amerikaanse staat Virginia afgelopen donderdag.

De honden waren vlakbij een oever buiten Gate City, nabij de grens met Tennessee, gevonden. Het onderzoeksteam van de sheriff werd vervolgens opgebeld om de plaats nader te bekijken. "De geur was vreselijk en er lagen daar ongelofelijk veel honden", zei Chris Holder. "Ik heb nog nooit zoiets gezien. Het ziet eruit alsof de zakken hier opzettelijk gedumpt zijn", aldus de sheriffs onderzoeker.

De dieren zaten in plastic afvalzakken en ook in zogenaamde 'biohazard' zakken. Sommigen zakken waren zo vol dat de inhoud naar buiten is gekomen, aldus Holder. Volgens hem lagen de honden ongeveer twee tot vijf dagen dood op de plek.

De zakken bevatten verschillende hondenrassen. Het onderzoeksteam trof onder andere Rottweilers, Duitser herders, Labradors en enkele honden van kleine rassen aan. De dieren hadden schijnbaar een spuitje gekregen en werden daarna gedumpt. Er werd ook speelgoed in de zakken gevonden.

Wielrennen: Uitslag Ronde van Vlaanderen

De Ronde van Vlaanderen is gewonnen door Tom Boonen. Op magnifieke wijze wist Boonen te bewijzen vandaag de sterkste te zijn.

Ruim 200 kilometer was het voorspel lang, voordat de echte toppers zich lieten zien in de Ronde van Vlaanderen. Ballan, die zich al in de driedaagse van De Panne liet zien, kiest de aanval en komt alleen voorop te rijden. Op de Valkenberg voert Andreas Klier de forcing door. Hij krijgt Tom Boonen en Peter van Petegem mee, terwijl Erik Dekker moet lossen. De drie grote favorieten, Klier, Boonen en Van Petegem, vormen met nog 30 kilometer te gaan samen met de ervoor ontsnapte Petito en Zabel een groep, die nog een halve minuut achterstand hebben op Ballan.

Ballan wordt door de vijf ingerekend en kan verrassend mee met de toppers. Op de Muur en de Bosberg proberen Klier, Van Petegem en Boonen ieder de anderen uit het wiel te rijden, maar op de heuvels lukt het ze niet. Op negen kilometer voor het einde springt Boonen op het vlakke toch weg. Eerst Klier en daarna Van Petegem proberen naar hem toe te springen, maar redden het niet bij de sterke Boonen te komen. De vijf man achtervolgen tezamen, maar verliezen alleen nog maar tijd op Boonen. Met gebalde vuisten en met de armen omhoog komt een duidelijk geëmotioneerde Boonen over de finish. Hij weet de Ronde van Vlaanderen te winnen, voor Klier en Van Petegem, die tweede en derde worden.

Zie voor veel meer wielernieuws de FOK!wielersite!

Uitslagen HCE (03/04/05)

Vanmiddag werden er drie wedstrijden gespeeld in de Holland Casino Eredivisie. De uitslagen vind je hieronder.

RBC Roosendaal - FC Den Bosch 1-2
5' Donny de Groot 1-0
6' Jochen Jansen 1-1
49' Jochen Jansen 1-2

Geel : Haemhouts, Cas (beiden Den Bosch)

Feyenoord - AZ 4-2
19' Salomon Kalou 1-0
43' Romeo Castelen 2-0
47' Salomon Kalou 3-0
49' Robin Nelisse 3-1
64' Salomon Kalou 4-1
88' Michael Buskermolen 4-2

Geel : De Cler. Lindenbergh (beiden AZ)

NEC - FC Groningen 4-3
14' Edgar Barreto 1-0
24' Bart van den Eede 2-0
34' Hugo 2-1
45' Stefano Seedorf 2-2
60' Sander van Gessel 2-3
69' Bart van den Eede 3-3
80' Andrzej Niedzielan 4-3

Geel : Sankoh, Krstev (beiden Groningen)

Uitslag Ronde van Vlaanderen

De Ronde van Vlaanderen is gewonnen door Tom Boonen. Op magnifieke wijze wist Boonen te bewijzen vandaag de sterkste te zijn.

Om tien uur vanochtend mochten de renners na twee weken van voorbereidingswedstrijden eindelijk aan de Ronde van Vlaanderen starten. Verrassend was het starten van Max van Heeswijk, die in de startlijsten niet was opgenomen. Bij de start en in de eerste plaatsen waar de koers langs kwam had zich veel publiek verzameld.

In de eerste uren werd er rustig gekoerst met 43 kilometer per uur. Er waren wel enkele uitlooppogingen, maar pas na twee uur kwam de koers wat los. Een kopgroep van zes man pakt genoeg voorsprong om wat langer vooruit te blijven. Meest opvallende naam in de kopgroep is Magnus Backstedt, de winnaar van Parijs - Roubaix van vorig jaar.

De kopgroep, bestaande uit Barredo, Backstedt, Mourey, Zaballa, Marzoli en Boucher, krijgt maximaal vijf minuten voorsprong. Bij het begin van de bergzone begint het peloton echter in te lopen. Voor ieder moeilijker stuk schroeven de favorieten het tempo op om vooraan te zitten en niet in het gedrang terecht te komen. T-Mobile, Quick Step en Domina Vacanze zijn daarbij met name actief.

In de sprint naar de Oude Kwaremont heeft Davitamon - Lotto het ongeluk aan de zijde. Twee knechten voor Van Petegem, Vansummeren en Vansevenant, vallen en moeten opgeven. Op de volgende heuvel, de Paterberg, toont Quick Step vooraan aan machtig te zijn en rijdt met drie man op kop van een nog groot peloton. Het peloton gaat op de Paterberg wel in lijn, man voor man, naar boven.

De kopgroep dunt op de heuvels uit tot drie man en ook het voorste deel van het peloton varieert in grootte. Bij de klimmetjes tonen zich steevast Van Petegem, Boonen en Klier. Echt de forcing doorvoeren gebeurt echter nog niet, terwijl er dan nog maar 50 kilometer is te rijden en de kopgroep bijna gepakt is.

Ballan, die zich al in de driedaagse van De Panne liet zien, kiest de aanval en komt alleen voorop te rijden. Op de Valkenberg voert Klier de forcing door. Hij krijgt Boonen en Van Petegem mee, terwijl Dekker moet lossen. De drie grote favorieten, Klier, Boonen en Van Petegem, vormen met nog 30 kilometer te gaan samen met de ervoor ontsnapte Petito en Zabel een groep, die nog een halve minuut achterstand hebben op Ballan.

Ballan wordt door de vijf ingerekend en kan mee met de toppers. De Muur levert niet het verwachte spektakel op. Van Petegem trekt op kop wel door, maar na de Muur is de hele groep nog bij elkaar. Op de Bosberg probeert eerst Klier het en daarna Boonen, maar ze krijgen elkaar niet eraf gereden. Petito en Zabel zijn duidelijk de minderen, maar komen toch telkens terug. Ballan kan verrassend goed volgen.

Op negen kilometer voor het einde springt Boonen weg. Eerst Klier en daarna Van Petegem proberen naar hem toe te springen, maar redden het niet bij de sterke Boonen te komen. De vijf man achtervolgen tezamen, maar verliezen alleen nog maar tijd op Boonen. Met gebalde vuisten en met de armen omhoog komt een duidelijk geëmotioneerde Boonen over de finish. Hij weet de Ronde van Vlaanderen te winnen, voor Klier en Van Petegem, die tweede en derde worden.

Uitslag:
1. Tom Boonen (Bel) in 6u22'49"
2. Andreas Klier (Dui) +0.33
3. Peter van Petegem (Bel) +o.43
4. Erik Zabel (Dui) z.t.
5. Roberto Petito (Ita) z.t.
6. Alessandro Ballan (Ita) z.t.
7. George Hincapie (VS) +1.43
8. Leon van Bon (Ned) z.t.
9. Segei Ivanov (Rus) z.t.
10. Vladimir Goussev (Rus) z.t.
11. Juan Antonio Flecha (Ita) z.t.
12. Karsten Kroon (Ned) z.t.
13. Bernhard Eisel (Oos) +2.04
14. Fabian Baldato (Ita) z.t.
15. Allan Johansen (Den) z.t.
16. Stuart O'Grady (Aus) z.t.
17. Nico Mattan (Bel) z.t.
18. Mirko Celestino (Ita) z.t.

Rayman DS

Tsja, toen ik me aanmeldde voor de Rayman DS-review had ik al het gevoel dat dit wel eens vervelend kon gaan worden. De geluiden die ik er al over gehoord had waren niet al te lovend en ik hou niet zo van matige games. Waarom ik het dan toch deed wist ik in eerste instantie niet: verveling, nieuwsgierigheid naar een matige game of toch maar gamen wat er te gamen valt? Toch koos ik ervoor, het kon toch nog best een aardige game zijn? En ik had nog nooit echt een Rayman-game gespeeld, dus dit was een mooie kans. Achteraf gezien lijkt er maar één woord te passen bij de keuze voor Rayman DS:

zelf·kwel·ling (de ~ (v.))
1 het kwellen van eigen lichaam of geest door wroeging of een andere vorm van pijniging, ook wel:


Uitslag Grand Prix van Bahrein

Fernando Alonso heeft in een bloedheet Bahrein op overtuigende wijze zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt. De Spanjaard bleef moeiteloos Jarno Trulli en Kimi Räikkönen voor. Ferrari reed een teleurstellende race: Rubens Barrichello eindigde buiten de punten en Michael Schumacher viel uit.

Bij de start van de opwarmronde kreeg Christian Klien zijn wagen niet van de grid. Hij werd de pits ingeduwd en werd daarmee de eerste uitvaller. Bij de start van de race pakte Alonso direct de raceleiding. Teamgenoot Giancarlo Fisichella viel al na vier ronden uit met een defecte motor.

Alonso kwam al snel onder druk te staan van Michael Schumacher, maar tot een gevecht kwam het niet. In bocht negen blokkeerde de Duitser zijn remmen en reed vervolgens direct naar de pits om zijn wagen in de garage te parkeren met versnellingsbakproblemen. Ook Barrichello's auto had problemen, maar hij wist de race uit te rijden, zij het op een negende plaats.

Opvallend was de prestatie van Pedro de la Rosa in de McLaren Mercedes. De invaller van Juan Pablo Montoya leverde rondenlang gevechten met achtereenvolgens Rubens Barrichello en Mark Webber. Beiden moesten uiteindelijk het onderspit delven en de la Rosa reed naar een prima vijfde plaats.

BAR Honda werd geplaagd door remproblemen. Nadat Takuma Sato uit was gevallen met een oververhitte remschijf, leek ook Jenson Button hetzelfde lot ten deel te vallen. Door een aangepaste rijstijl wist de Brit zijn wagen nog een tijd in de race te houden, maar een defecte koppeling tijdens zijn laatste pitstop betekent ook voor hem het einde van de race.

Uitslag Grand Prix van Bahrein:


Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Fernando AlonsoRenault F1 1:29:18.531
2 Jarno TrulliToyota F1 + 13.409
3 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes + 32.063
4 Ralf SchumacherToyota F1 + 53.272
5 Pedro de la RosaMcLaren Mercedes + 1:04.988
6 Mark WebberBMW Williams F1 + 1:14.701
7 Felipe MassaSauber Petronas + 1 ronde
8 David CoulthardRed Bull Racing + 1 ronde
9 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari + 1 ronde
10 Tiago MonteiroJordan Grand Prix + 2 ronden
11 Jacques VilleneuveSauber Petronas + 3 ronden
12 Patrick FriesacherMinardi F1 + 3 ronden
13 Christijan AlbersMinardi F1 + 4 ronden
- Jenson ButtonBAR Honda koppeling
- Takuma SatoBAR Honda remprobleem
- Nick HeidfeldBMW Williams F1 motor
- Michael SchumacherScuderia Ferrari versnellingsbak
- Giancarlo FisichellaRenault F1 motor
- Narain KarthikeyanJordan Grand Prix batterij
- Christian KlienRed Bull Racing electronica

Nieuwe beelden Final Fantasy-film bekend

Er zijn weer nieuwe beelden van Square-Enix' nieuwste animatiefilm, Final Fantasy VII: Advent Children bekend geworden. De film speelt zich af twee jaar na het gevecht tegen Sephirot. Clad woont in de ruïnes van Midgar waar een mysterieuze ziekte de bevolking teistert. De Shinra schijnen de oorzaak te zijn vanwege hun gebruik van de Mako-energie. De film zal dit jaar in de bios komen en rond de zomer op DVD verschijnen. De film zal ook op UMD-formaat verschijnen (waardoor hij op de PSP afgespeeld kan worden). De PSP-versie zal enkele nog niet nader genoemde verschillen bevatten ten opzichte van de DVD-versie.

Shadow Warrior source code gereleased

Ontwikkelaar 3D Realms heeft de source code van Shadow Warrior vrijgegeven. Deze game was een aantal jaren terug aardig populair.

De code hangt wel vast aan de GPL licentie, wat betekent dat de ontwikkelaar nog steeds de copyrights van het spel bezit (ze verkopen het spel nog steeds). De reden voor het vrijgeven was de vraag naar de code. Mensen staan blijkbaar te popelen om ermee aan de slag te gaan. Wie geen verstand heeft van programmeren doet er verstandig aan geen poging te wagen met de code. Eerder al zijn de source codes van Rise of the Triad en Duke Nukem 3D vrijgegeven. Deze zijn te vinden op de forums van 3DRealms.

Je kunt de source code van Shadow Warrior hier downloaden:

Fileshack
3DGamers

Hier staat een readme over de source-code:

3DRealms



Peirsol zwemt wereldrecord

Dat hij zou winnen was wel te verwachten maar dat hij ook een wereldrecord zou zwemmen had niemand rekening mee gehouden, toch deed Aaron Piersol dat op de 100 meter rugslag tijdens de Amerikaanse WK trials.

Doordat niemand het had verwacht bleef het even stil toen Peirsol zijn record had gezwommen en dit verscheen op de borden. Hij verbeterde zijn oude tijd van 0.53.45 met drie tienden van een seconde, het oude record had hij gezwommen als startzwemmer voor de Amerikaanse wisselslagploeg tijdens de slotdag van de Olympische Spelen in Athene.


Aaron Peirsol viert zijn wereldrecord op de 100 rug.

Bejaarde man moet zelf gras maaien

Icoon opmerkelijk nieuwsEen gepensioneerde Duitse man die zijn dochter en schoonzoon juridisch probeerde te dwingen om zijn gras te maaien is uiteindelijk gedwongen om het zelf te doen. De 72-jarige Paul Müller wilde zijn tuin graag netjes houden, maar vond dat hij te oud was om het gras te maaien. Volgens hem zouden zijn dochter Karin en haar man Peter Hoffer verantwoordelijk moeten zijn, gezien het feit dat hij met hen samenwoont in Bonn.

Verzekerd van zijn eigen gelijk stapte de bejaarde man naar de rechtbank om het stel vervolgens te verplichten om het gras te maaien. Het plan liep echter totaal verkeerd. De rechtbank oordeelde namelijk dat de gepensioneerde man zelf verantwoordelijk is voor het maaien van het gras. Bovendien mag zijn 43-jarige dochter een professionele tuinman aannemen op zijn kosten indien hij verzuimt het gras te maaien.


Gemaaid gras staat netjes

Kinderen krijgen taakstraf voor bloemen plukken

Drie meisjes van 12 en 13 jaar hebben een alternatieve taakstraf gekregen, omdat ze bloemen uit het gemeenteplantsoen plukten. Agenten betrapten het drietal gisteren op heterdaad en besloten tot actie over te gaan.

"Het komt niet vaak voor dat we bij zo'n vergrijp ingrijpen, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat iedereen maar naar hartelust gemeentelijke bloemen gaat plukken", zo licht een woordvoerder van de politie de actie toe. De kinderen kregen ter plaatse een alternatieve straf. Ze moesten de bloemen naar een verpleeghuis in de buurt brengen. "Ze hadden officieel een HALT-straf opgelegd kunnen krijgen", aldus de woordvoerder, "maar op deze manier kwam de boodschap ook wel over."

De mensen in het verpleeghuis waren blij met de bloemen en de meisjes beloofden plechtig de bloemetjes voortaan te laten staan.

Cruiseschip ramt restaurant Amsterdam-Noord

Gizz had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen cruiseschip heeft zondag aan het begin van de middag een kade in Amsterdam geraakt. Het ongeval vond plaats bij het restaurant Wilhelmina Dok in Amsterdam-Noord, nabij het IJplein. Het restaurant werd geraakt en is ernstig beschadigd. De brandweer is bezig het gebouw te stutten, om te voorkomen dat het instort.

Het binnenvaart passagierschip, dat in de buurt van het restaurant lag, wilde even na half een wegvaren. Het schip bleek echter onbestuurbaar, en voer frontaal tegen de kade en het gebouw aan. Drie personen raakten bij de aanvaring gewond, twee passagiers en een gast op het terras voor het Wilhelmina Dok. De drie zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Het restaurant ligt aan Het IJ, recht tegenover de cruiseschipterminal aan de Piet Heinkade.

Cruiseschip ramt kade Amsterdam-Noord
Het Wilhelmina Dok in Amsterdam raakte ernstig beschadigd


Meer foto's van de aanvaring

Honden vergiftigd in natuurgebied Vlasroot

In de bossen van het natuurgebied Vlasroot, tussen Waalre en Veldhoven, is een dierenbeul actief. Vorige week overleden drie honden na het eten van een giftig stuk worst, dat in het natuurgebied verstopt lag. Gisteren werden wederom twee dieren het slachtoffer. Een van hen is al overleden, de andere hond verkeert in kritieke toestand.

Een vrouw uit Waarle wandelde gisterochtend rond half tien met haar twee honden Dutchy en Kiki langs de Dommel. "Ik was nog op het gedeelte waar de honden wel los mogen en dus liepen ze vrij rond. Het was me opgevallen dat ze een tijdje achter een boom stonden, maar ik dacht er verder niet bij na." Bij thuiskomst begon Dutchy te schuimbekken. De vrouw bracht het dier meteen naar de dierenarts, maar die kon niets meer doen. Ook Kiki gedroeg zich vreemd. Haar toestand is nog altijd kritiek.

De vrouw ging dezelfde middag nog terug naar het bos, om de oorzaak te zoeken. Achter de bewuste boom vond ze een soort Gelderse worst die doordrenkt was met gif. "Het had een enorme ziekenhuislucht en was keurig in stukjes gesneden", vertelt de hondenbezitster. De politie onderzoekt de worst nu.

Onbegonnen werk
Milieuwachter Wim van Vliet van de gemeente Veldhoven noemt de zoektocht naar de dader onbegonnen werk. "Het gaat vaak om bestrijdingsmiddelen die overal te koop zijn. Daarom zou je iemand op heterdaad moeten betrappen." Samen met twee collega's doorzoekt hij regelmatig het gebied. Ook vorig jaar stierven een aantal honden door vergiftiging en werd er diverse keren gif gevonden. Het wordt dan ook geadviseerd de hond aan de riem te houden. Het gif is overigens niet alleen schadelijk voor honden. Ook vossen en roofvogels lopen gevaar gedood te worden.

Visser moet weekvangst inleveren

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsMet een satellietvolgsysteem wordt de hele Nederlandse vissersvloot in de gaten gehouden. Een Texelse visser werd op die manier gisteren betrapt op vissen binnen de 12-mijlzone. Op de visafslag in IJmuiden moest hij daarom meteen zijn hele weekvangst met een waarde van ongeveer 17.000 euro inleveren.

De Algemene Inspectiedienst van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit controleert streng op het vissen binnen de 12-mijlzone. Dit is verboden voor schepen met meer dan 300 pk. Woordvoerster A. Douven: "De vis zit wat dichter bij de kust om kuit te schieten. De vangst is momenteel niet zo goed dus dan willen vissers het wat dichter bij de kust proberen. Maar dat net doen als je na een week vissen op de terugweg bent, is niet slim. Volgens het landelijke handhavingsbeleid wordt alle vis die aan boord van het schip was, in beslag genomen en verkocht. Dat vissers zo de fout ingaan, gebeurt niet vaak."

Overlevende gered onder puinhopen Nias

Icoon Buitenlands nieuwsReddingswerkers hebben vijf dagen na de zeebeving een overlevende onder het puin vandaan gehaald op het Indonesische eiland Nias. Na een reddingsoperatie van zeven uur kon de man worden bevrijd door hulpverleners uit Singapore en Mexico.

Vrijdagavond laat werden Nias en de andere getroffen eilanden voor de kust van Sumatra opnieuw opgeschrikt door een naschok. Deze naschok had een kracht van 5,8 op de schaal van Richter. De grote zeebeving van tweede paasdag had een kracht van 8,7 op de schaal van Richter. Daarna zijn er zeker zevenhonderd kleinere en grotere naschokken geweest.

Overlevende
Overlevende gered op Nias

Adviseur Clinton bekent vernietiging dossiers

JahWe had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsSandy Berger, de belangrijkste adviseur op het gebied van nationale veiligheid van president Bill Clinton, heeft bekend geheime stukken uit de National Archives te hebben vernietigd. Het gaat om documenten over terrorismebestrijding.

Berger liet drie dossiers verdwijnen die betrekking hadden op mogelijke terreuraanslagen tijdens de millenniumnacht. Eerder beweerde hij dat hij de documenten per ongeluk had verwijderd, maar vrijdag bekende hij de stukken expres meegenomen en verknipt te hebben. Waarom Berger de documenten vernietigde is niet duidelijk.

De verdwijning van de stukken kwam aan het licht door onderzoek van de 11 september-commissie. De door Berger verduisterde stukken hadden namelijk licht kunnen werpen op de maatregelen die de regering van Clinton had genomen om terroristische aanslagen tijdens oudejaarsavond 1999 te voorkomen.

Sandy Berger's maximale straf is een boete van 100.000 dollar en een jaar gevangenisstraf. Hij heeft echter een deal gesloten met het openbaar ministerie, waarbij hij schuld zou bekennen in ruil voor strafvermindering. Daarmee zou zijn straf neerkomen op alleen een boete van 10.000 dollar. Deze deal moet nog worden goedgekeurd door de rechter die de zaak leidt.

'TMF klopt kijker geld uit de zak'

Icoon Muziek nieuwsMuziekzender TMF heeft de kijkers van de TMF Awards ten onrechte opgeroepen de 'Artist of the Decade' te kiezen. Kijkers konden gedurende de uitzending vrijdag de naam van hun favoriet sms'en naar de zender. Op de ochtend van de uitzending was echter al bekend dat Marco Borsato met de prijs aan de haal zou gaan, zo meldt De Telegraaf vandaag.

De speciale award was ingesteld vanwege het tienjarig bestaan van de muziekzender en omdat de TMF Awards voor de tiende keer werden uitgereikt. Borsato kreeg de prijs aan het einde van de uitzending uitgereikt. Volgens De Telegraaf werd de sms-sturende kijker geld uit de zak geklopt. De kosten per verstuurd bericht bedroegen 70 eurocent.


Marco Borsato werd uitgeroepen tot 'Artist of the Decade'

Duitsers demonstreren tegen neonazi's

Icoon Buitenlands nieuwsDuizenden Duitsers hebben zaterdag gedemonstreerd tegen de neonazipartij NPD. De demonstraties vonden plaats in München en Verden (Nedersaksen). In München waren circa zesduizend mensen op de been. Ze betoogden met fluitjes, spreekkoren en spandoeken met teksten als 'Nazis raus' tegen enkele honderden fascisten.

De burgemeester van München, Christian Ude, demonstreerde ook mee. "De stad heeft genoeg gehad van de neonazi's. Jullie zijn hier niet welkom". Ruim dertig personen werden aangehouden door de politie, onder meer voor het dragen van verboden symbolen.

In Verden was de verhouding ongeveer duizend demonstranten tegen circa tweehonderd neonazi's. Om de groepen uit elkaar te houden waren duizend agenten uit heel Nedersaksen op de been.

Demonstratie in Duitsland
Duizenden duitsers demonstreren tegen neonazi's

Realisme in oorlogsgames

Spelmakers streven naar perfectie en realisme. Een spel is pas perfect als het natuurgetrouw is, als het niet van de werkelijkheid te onderscheiden is en als je het gevoel hebt zelf deel te nemen aan de werkelijkheid. Gran Turismo en Forza vechten om een eerste plekje als het gaat om wie de auto\'s zo natuurgetrouw mogelijk kan neerzetten. Gran Turismo bevat van 700 auto\'s unieke geluidsfragmenten van de motorgeluiden. De engine van Half-Life 2 is zo realistisch dat mensen misselijk worden tijdens het spelen. Brothers in Arms bevat omgevingen die tot op de steen en grasspriet zijn nagebouwd; Normandië herleeft op je TV en jij mag er middenin zitten. Is dit eigenlijk wel zo wenselijk? Wil je eigenlijk wel misselijk worden omdat je het gevoel hebt IN een spel te zitten? Misselijk worden van wagenziekte, van de engine, of gewoon omdat de sfeer te realistisch is?

Overleden Terri Schiavo gecremeerd

Icoon Buitenlands nieuwsDe overleden comapatiënte Terri Schiavo is zaterdagochtend in Florida gecremeerd. Dat maakte advocaat George Felos gisteren bekend. Er zouden nog geen plannen zijn voor een bijzetting of begrafenis van de as van de vrouw. Schiavo overleed donderdag na een jarenlange juridische strijd tussen echtgenoot Michael Schiavo en ouders Bob en Mary Schindler.

Met de dood van de vrouw is de strijd tussen Schiavo en het echtpaar Schindler niet opgehouden. De ouders hadden het lichaam van de vrouw willen begraven in Florida, en planden een begrafenis op dinsdag. Michael Schiavo kreeg echter toestemming van de rechter om zijn vrouw te cremeren en de as bij te zetten in een familiegraf in Pennsylvania. Vrijdag werd autopsie uitgevoerd op het lichaam van Terri Schiavo. Deze moet uitsluitsel geven over wat tot de coma heeft geleid, en wat de lichamelijke staat van de vrouw was.

Geleense vrouw doodt partner

Icoon Binnenlands nieuws In een woning aan de Rijksweg Noord in Geleen heeft de politie zondagmorgen het levenloze lichaam van een 46-jarige man gevonden. De buren hadden de politie gewaarschuwd naar aanleiding van een hoog oplopende ruzie. Het slachtoffer woonde samen met een 49-jarige vrouw, die nu van het misdrijf verdacht wordt.

De 49-jarige vrouw kwam zich om 07.30 uur zelf bij de politie melden, en is aangehouden. Over de precieze toedracht is nog niets bekend, maar de politie spreekt wel van een 'drama in de relationele sfeer'.

Blind rekent niet meer op Champions League

Na de tweede nederlaag in twee wedstrijden denkt Danny Blind niet meer de Champions League te kunnen halen met Ajax.

De nederlagen tegen PSV en SC Heerenveen hakken erin bij Ajax. Met een zwaar programma in de komende weken met wedstrijden tegen Willem II, AZ en Feyenoord moet de ploeg hopen dat het niet meer schade op loopt. De achterstand op de tweede plek is op het moment zo groot, dat trainer Danny Blind het niet meer ziet gebeuren dat de club die plek weet te bereiken.

Het is een zure appel waar Blind doorheen moet bijten: "Dat is puur realisme. De Champions League kunnen we vergeten. Als we hier hadden gewonnen en AZ verliest zondag van Feyenoord dan hadden we volgende week in ons onderlinge duel met AZ op een punt kunnen komen. Maar ja, we hebben niet gewonnen."

De wedstrijden tegen Willem II, AZ en Feyenoord ziet Blind somber in: "Dat zijn duels waarin je punten kunt verliezen. Als je ze echter achter elkaar krijgt dan wordt het perspectief niet rooskleuriger. Ik denk dat mijn ploeg ook erg veel moeite gaat krijgen om de afgelopen twee nederlagen te slikken."

Brandweermannen gewond bij brand Leiden

Icoon Binnenlands nieuwsTwee brandweerlieden uit Leiden zijn met ernstige verwondingen in het brandwondencentrum in het Zuiderziekenhuis in Rotterdam opgenomen. De beide vuurbestrijders raakten vannacht gewond door een explosie bij een brand op een bedrijventerrein in Leiden. Een derde brandweerman liep lichte verwondingen op.

Een woordvoerder van de brandweer verklaarde zondagochtend dat de toestand van de ernstig gewonde spuitgasten stabiel is. De brand was rond 7.00 uur meester.

Uitslag tweede kwalificatie Bahrein

Vanochtend werd de tweede kwalificatie voor de GP van Bahrein verreden. Fernando Alonso reed net zoals gisteren de snelste tijd en pakte de pole position. Het was erg warm tijdens deze kwalificatie met 38 graden, de temperatuur van de baan is 48 graden.

Als eerste starten de twee Minardi coureurs, Christijan Albers was daarbij sneller dan zijn teamgenoot Friesacher. Daarna kwamen de twee Jordan's op de baan, beide coureurs hadden erg veel problemen bij het insturen van bocht één. Karthikeyan was dit keer niet sneller dan zijn teammaatje Monteiro, daarmee komt het onderlinge kwalificatieduel tussen de twee op 2-1 voor de Indiër. Villeneuve was de laatste coureur van de eerste groep, de Canadees kon weer niet imponeren in de Sauber en start de race op plaats vijftien.

Rubens Barrichello wist met veel moeite een tijd neer te zetten nadat zijn versnellingsbak hem weer problemen gaf. De Braziliaan parkeerde zijn nieuwe F2005 aan het einde van zijn snelle ronde op de kop van de pitstraat, en moest teruggeduwd worden naar zijn box. De grote verrassing van de tweede groep was Ralf Schumacher. De Toyota coureur zette een scherpe tijd neer waarop veel coureurs zich stuk beten. Hij klom van plaats elf naar plaats zes op de startgrid.

Felipe Massa had geen goede kwalificatie, de Sauber coureur maakte een fout en verloor twee plaatsen op de grid. Hij start nu vanaf plaats twaalf. Pedro de la Rosa en Christian Klien reden daarentegen een erg goede kwalificatie. Beide coureurs wonnen een plaatsje omdat Kimi Räikkönen een langzame tijd liet noteren. Mark Webber reed een goed rondje en was daarmee de eerste die onder de tijd van Ralf Schumacher dook.

Giancarlo Fisichella was de eerste rijder van de laatste groep. De Italiaan kende veel problemen in zijn rondje en viel daardoor ver terug naar plaats tien. Nick Heidfeld blijft goed presteren in de Williams en begint de race op plaats vier, één plek voor zijn teamgenoot. Michael Schumacher had, zoals velen vandaag, ook geen foutloze ronde, maar pakte wel de voorlopig snelste tijd met een grote voorsprong van 8 tiende van een seconde. Uiteindelijk is de tijd goed voor een tweede plaats. Jarno Trulli reed weer een goede kwalificatie, maar verliest uiteindelijk toch zijn tweede plaats aan Schumacher en begint de race vanaf plek drie. De snelste tijd in deze kwalificatie is nu ook weer neergezet door Fernando Alonso. De Spanjaard pakt daarmee zijn tweede pole position op rij.

De uitslag van de tweede kwalificatie vind je hier.

Uitslag kwalficatie 1+2:

Nr.Coureur TeamTijd
1 F. Alonso Renault 3:01.902
2 M. Schumacher Ferrari 3:02.357
3 J. Trulli Toyota 3:02.660
4 N. Heidfeld Williams 3:03.217
5 M. Webber Williams 3:03.262
6 R. Schumacher Toyota 3:03.271
7 C. Klien Red Bull 3:03.369
8 P. de la Rosa McLaren 3:03.373
9 K. Räikkönen McLaren 3:03.524
10 G. Fisichella Renault 3:03.765
11 J. Button BAR 3:04.248
12 F. Massa Sauber 3:05.202
13 T. Sato BAR 3:05.563
14 D. Coulthard Red Bull 3:05.844
15 R. Barrichello Ferrari 3:07.693
16 J. Villeneuve Sauber 3:07.983
17 T. Monteiro Jordan 3:09.428
18 N. Karthikeyan Jordan 3:10.143
19 C. Albers Minardi 3:10.422
20 P. Friesacher Minardi 3:11.261

Start-Up sound

Bibliotheken brengen de nazi in ons omhoog; zodra iemand ook maar een beetje een geluid maakt, doen we niks lievers dan beschuldigend kijken.

En oogcontact zoeken met medeslachtoffers; "Ja, wat een klootzak, ophangen aan zijn ballen ja, inderdaad, helemaal mee eens!"

"Wat zeg je? Dat bedoelde je niet? Ohw... doe toch maar je telefoonnummer, want ik wil je..."

Nog steeds geen quicktime? Get with the program, sucker!

[upd] Vechtpartij na ingooien ruiten moskee

Zaterdagavond heeft in Venray een vechtpartij plaatsgevonden tussen enkele tientallen mensen. Dat gebeurde nadat de ruiten van een moskee ingegooid waren.

Bij de vechtpartij raakte een persoon gewond aan zijn hoofd. De politie hield een 21-jarige man uit Zwolle aan. Hij was in het bezit van een wapenstok. Het is onduidelijk of de man bij de vechtpartij betrokken was.

De politie verklaarde de rest van de avond en nacht extra waakzaam te zijn.

Update 09:36
Volgens getuigen ging de knokpartij tussen een groep van ongeveer zestig mensen van Turkse afkomst en een twintigtal Lonsdale-jongeren.

In Venray botsten al eerder rechts-radicale 'Lonsdale-jeugd' en allochtonen. De politie probeert door gesprekken het langslepende conflict te deëscaleren. Uit een onderzoek van politie en justitie bleek eerder dat in de driehoek Venlo-Helden-Venray nogal wat jongeren zijn die er rechts-radicale en xenofobe sympathieën op nahouden.

De maatschappij, dat ben jij. Deel 3

Oma

Om zeven uur stipt opent ze haar ogen, zoals elke ochtend. Terwijl ze opstaat, lijkt het of haar botten nog meer protesteren dan de dag daarvoor, de ouderdom komt daadwerkelijk met gebreken. De koffie pruttelt en de lucht is strakblauw, een ideale ochtend om een lekker lange wandeling te maken met de hond. Ze gaat aan tafel zitten, nipt van haar koffie en knabbelt aan haar boterham. Automatisch gaat haar blik naar de lege plek aan tafel die vandaag nog leger lijkt dan de dag daarvoor. Nadat ze zijn stoel had weggehaald, ging het iets beter. Die stoel was toch te confronterend. Als ze bezoek had, durfde niemand in de stoel te gaan zitten, zelfs twee jaar na zijn overlijden was het nog steeds zijn stoel. De hond is na zijn ochtendmaaltijd weer in zijn mandje gaan liggen en kijkt versuft om zich heen. Enerzijds verafschuwt ze de hond omdat het nooit haar hond is geweest, het is zijn hond. Voor haar hoefde een nieuwe hond niet zo, maar nu is ze dankbaar dat ze elke dag een reden heeft om op te staan.

Wandelen in het waterige januarizonnetje doet haar goed. Ze besluit dan ook op de terugweg nog even langs zijn graf te gaan, terwijl ze eerst van plan was linea recta terug te gaan naar huis en bij de verwarming te gaan lezen. Ze poetst een vlekje van de steen af en staart droef voor zich uit. Verdriet slijt niet meer op deze leeftijd. Elke dag opnieuw wordt je geconfronteerd met je verlies en het gemis lijkt alleen maar groter te worden. Bijna vervloekte ze haar gezondheid, maar in plaats daarvan sloeg ze snel een kruisje en bad kort tot de Heer. Tijdens de korte wandeling naar huis herhaalt ze de cliché's die ze al tweeëneenhalf jaar tegen zichzelf zegt om moed in te praten. "Hij heeft niet geleden, blijkbaar was zijn tijd gekomen, hij heeft een goed leven gehad en als de Heer het tijd vond om hem bij Zich te roepen, mag ik daar niet aan twijfelen." Krampachtig probeert ze aan andere dingen te denken. Ze voelt een golfje misselijkheid opkomen, maar ze slikt het weg. Al een paar dagen is ze wat misselijk, misschien toch maar even naar de dokter morgen.

Als de soep begint te pruttelen stappen haar oudste dochter en haar man binnen. De kinderen zijn de afgelopen tijd zo goed voor haar geweest, elk weekend, elke feestdag, op zijn verjaardag en zijn sterfdag, altijd is er wel iemand voor haar. Twintig jaar geleden had ze stiekem gebaald van haar grote schare kinderen, maar nu vond ze het toch wel fijn dat ze er altijd voor haar waren. Ze schenkt het kokende water in de antieke theepot en haar oudste zoon stapt binnen, met zoveel mensen lijkt het huis meteen stukken minder koud en eenzaam, al blijft het gevoel. Ook al is het gezellig en krijgt ze ondertussen twee telefoontjes van twee van haar andere kinderen, ze kan niet helemaal ontspannen door de misselijkheid en haar droeve gevoel. Opmerkzaam als ze is, vraagt haar oudste dochter of mem zich wel helemaal goed voelt. Na haar relaas gedaan te hebben, wil de dochter persé de weekendarts bellen. "Ik ken u al wat langer dan vandaag, mem. U gaat morgen toch niet, dus komt de dokter maar mooi nu langs." Haar protesten halen niets uit en dankzij de overredingskracht van haar schoonzoon staat de dokter een uurtje later op de stoep. Hij voelt wat en hij klopt wat en vermoedt een griepje. Haar zoon vraagt aan de dokter of hij het wel zeker weet en er wordt afgesproken dat ze nu lekker naar bed gaat en als ze woensdag nog klachten heeft, dat hij dan weer komt.

Na afscheid genomen te hebben van haar zoon, stopt haar dochter haar in bed. "Rust u maar even lekker uit, ik loop wel even langs de buurvrouw en ik vraag wel of ze u over een uurtje een kopje soep wilt komen brengen. Belt u me morgen maar even als u wakker bent." Nu ze in bed ligt, merkt ze pas hoe moe ze is. Ze sluit haar ogen en denkt aan hem. Haar ademhaling stokt af en toe en wordt steeds oppervlakkiger. Opeens ziet ze hem staan. Hij ziet er gezond en vitaal uit en de tranen staan in zijn ogen. "Ben je daar nu eindelijk? Je weet dat ik er niet van hou om te moeten wachten." Met een glimlach om haar mond loopt ze naar hem toe. Eindelijk rust.

Grote isp's helpen BREIN met vorderingen

E-Jey, djduke en owned.for.life hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Logo Stichting BREINStichting BREIN, dat "speurt naar on- en offline piraterij", is gestart met het sturen van vorderingen aan p2p-gebruikers. Omdat de organisatie alleen de beschikking heeft over ip-adressen en niet over naw-gegevens, heeft het de hulp nodig van de internet service providers (isp's). Veel isp's blijken die hulp te geven.

BREIN vraagt de isp's de sommaties door te sturen aan hun klanten. Planet Internet, Het Net, @Home, Wanadoo en Tiscali hebben laten weten dit te doen. XS4ALL wil geen vorderingen doorsturen en werkt alleen mee aan vorderingen van een rechter-commissaris.

De burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom heeft de tekst van de door BREIN verstuurde vorderingen op zijn site gepubliceerd. In de vorderingen staan een sommatie aan de abonnee om zich aan BREIN bekend te maken, een onthoudingsverklaring die gericht is op voorkoming van verdere inbreuken in de toekomst en een schikking voor de geleden schade.

De onthoudingsverklaring verplicht de abonnee om nooit meer inbreuk te maken op de door Buma/Stemra uitgeoefende auteursrechten en de naburige rechten van de bij de NVPI aangesloten leden (de platenindustrie). Verder verplicht de abonnee zich na ondertekening om nooit meer "direct of indirect op enigerlei wijze betrokken [te] zijn of belang [te] hebben" bij de verspreiding van illegale bestanden op internet.

Als een abonnee de verklaring ondertekent en toch doorgaat met de verspreiding van bestanden, dan levert dat een boete van 5000 euro per dag op. Omdat de onthoudingsverklaring geen einddatum bevat, kan BREIN de peer-to-peer gebruikers ook in de verre toekomst een boete opleggen.

Bits of Freedom ontraadt internetters de verklaring te ondertekenen. BREIN vraagt de isp's om de naam, adres en woonplaats van de abonnee bekend te maken als deze niet binnen vijf dagen reageert. Als een provider de verklaring helemaal niet wil doorsturen naar de abonnee, dan vraagt BREIN per direct om de naw-gegevens.

Het is niet bekend of en zo ja hoeveel providers al naw-gegevens hebben verstrekt. Hiervoor zal BREIN waarschijnlijk eerst naar de rechter moeten stappen. Het is nog niet zeker of een rechter zal toestemmen met de eis van BREIN. BREIN heeft eerder aangegeven uit te zien naar een rechtszaak.

Vlaanders mooiste

Vandaag zijn de Vlaamse vlakten weer het toneel van een gebeuren dat nergens ter wereld zijn gelijke kent. Vandaag valt het normale leven in de Vlaanders werkelijk stil, Vandaag is voor een Vlaming hét hoogtepunt van het jaar. Vandaag gebeurt eindelijk waar de Vlamingen al een jaar naar uitkijken. Vandaag is het voor een Vlaming tijd voor de Ronde, nee dat is niet in juli die paar weken waar straks weer een Amerikaan zegeviert, de enige echte Ronde wordt vandaag verreden. Het hoogtepunt van het Klassieke Voorjaar, het topevenement tijdens de Vlaamse Wielerweek. Vlaanders Mooiste, de Ronde van Vlaanderen.



Clijsters pakt zege in Miami

Kim Clijsters heeft het WTA-toernooi van Miami gewonnen. In de finale won zij van de Russin Maria Sharapova.

Clijsters is weer helemaal terug in het internationale tenniscircuit. Na een slepende polsblessure won zij vorige week het toernooi van Indian Wells en nu ook het toernooi van Miami. In de finale won de Belgische van Maria Sharapova: 6-3, 7-5. Op het toernooi was de gehele wereldtop aanwezig.

Sinds haar terugkeer in februari heeft Clijsters pas één nederlaag geleden. Met twee toernooizeges komt de top tien positie op de wereldranglijst snel dichtbij. Twee weken geleden stond Clijsters nog rond plek 130. Clijsters is pas de tweede speelster die Indian Wells en Miami achter elkaar wint. Alleen de Duitse Steffi Graf ging haar hierin voor.

Producer rijker dan Madonna en Paul McCartney

Clive Calder, producer van onder andere Britney Spears en de Backstreet Boys, staat op nummer één in een door de Britse krant Times opgestelde lijst van de rijkste in Groot-Brittannië wonende showbizzfiguren. De uit Zuid-Afrika afkomstige Calder heeft volgens de krant een vermogen van 1,9 miljard euro. Hij heeft zijn vermogen voornamelijk verkregen met de verkoop van zijn onafhankelijk label Zomba aan het Duitse BMG.

Onder hem staan Paul McCartney (1,12 miljard euro), Andrew Lloyd Webber (980 miljoen euro) en Cameron Mackintosh, eigenaar van meerdere theaters (560 miljoen euro). Pas op de vijfde plaats in de lijst van rijkste showbizzfiguren in Groot-Brittannië komen Madonna en Guy Ritchie. Zij hebben naar schatting een gezamenlijk vermogen van 'slechts' 329 miljoen euro.

Clive Calder
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.