"Toyota zal geen kampioen worden"

Nu Toyota een deel van het potentieel dat het team heeft verzilvert, gaat door de paddock de vraag of het team ook mee kan doen om het kampioenschap. Volgens Jarno Trulli is het daar nog veel te vroeg voor.

In Maleisië wist Trulli de eerste podiumplaats voor Toyota binnen te halen. Met een hoog budget en volgens sommige insiders de beste motor van de Formule 1, zou het team misschien wel mee kunnen doen voor het kampioenschap. Jarno Trulli is er snel bij om die hoogmoed te voorkomen. Hij denkt dat de prestaties van de auto nog niet stabiel genoeg zullen zijn dit seizoen.

Hij vertelde: "Ik blijf met mijn beide voeten op de grond. We gebruiken nog niet ons volledige potentieel. Dit zal geen kampioensseizoen worden voor ons." Trulli hint er zelfs op dat het nog te vroeg is om races te winnen.

Team-president John Howett heeft echter de doelen van het team al naar boven bijgesteld. Volgens hem zou het team bij de beste drie teams in de Formule 1 kunnen eindigen dit jaar. Hij vertelde over de auto: "We zullen het pakket van onze auto dit jaar nog verder verbeteren. We willen het momentum behouden en verwachten ons beste seizoen ooit te hebben."