FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 1 april 2005

Peiling: PvdA maakt verlies weer goed

Icoon politiek binnenland nieuwsWas de PvdA vorige week na het debat in de Eerste Kamer over de gekozen burgemeester nog de grote verliezer, deze week wint de partij van Wouter Bos de drie zetels die toen verloren gingen weer terug. De sociaal-democraten staan op 50 zetels, acht meer dan bij de laatste verkiezingen.

De VVD is de verliezer van de week, de liberalen gaan terug van 30 naar 27 zetels. De partij lijkt hiermee de rekening te betalen voor het tumult dat is ontstaan in de regeringscoalitie. De beide andere coalitiepartijen CDA en D66 blijven in zeteltal gelijk, respectievelijk op 32 en op vier zetels. De deze week geregistreerde Groep Wilders moet net als de VVD inleveren, en komt uit op vijf zetels. In de meest recente peiling van bureau Peil.nl van Maurice de Hond staat de partij van het voormalige VVD-Kamerlid op vijftien zetels.

Het verlies van Wilders komt ten goede aan de SP en GroenLinks, die beiden een zetel erbij krijgen. Een linkse coalitie van PvdA, SP en GroenLinks zou momenteel 74 zetels halen. De gezamenlijke regeringspartijen komen niet verder dan 64 zetels.

2e Kamer
22-01-2003
Peiling
25-03-2005
Peiling
01-04-2005
Partij%zet.%zet.%zet.
CDA28,64420,83221,032
PvdA27,34230,34732,450
VVD17,92819,23017,427
SP6,399,51410,115
LPF5,781,010,91
GroenLinks5,185,185,99
D664,163,353,35
ChristenUnie2,132,642,34
SGP1,621,821,72
Groep Wilders---5,173,65
Overige partijen0,901,301,40

TMF Awards: Marco Borsato weer geëerd

Marco Borsato heeft voor de tiende keer op rij de TMF-award gewonnen voor beste Nederlandse zanger. Hij kreeg de prijs uitgereikt in Ahoy' in Rotterdam. Op hetzelfde moment vierde de muziekzender zijn tienjarig bestaan op de Wilhelminapier in Rotterdam met een gratis concert.


Marco Borsato werd in Ahoy' ook geëerd als 'Artist of the Decade". De TMF-award voor beste Nederlandse zangeres ging naar Anouk. Within Temptation kreeg de prijs voor beste Nederlandse rockgroep. DJ Tiësto won net als vorig jaar twee prijzen, de TMF-award in de categorie 'dance' en de 538-single-award. De prijs voor de beste Nederlandse nieuwkomer werd gewonnen door Ali B.

De overige winnaars:

Beste mannelijke artiest internationaal
Usher

Beste vrouwelijke artiest internationaal
Anastacia

Beste popgroep nationaal
Di-Rect

Beste popgroep internationaal
Destiny's Child

Beste rock nationaal
Within Temptation

Beste rock internationaal
Good Charlotte

Beste dance internationaal
Special D

Beste urban nationaal
Lange Frans en Baas B

Beste urban internationaal
Alicia Keys

Beste nieuwe artiest nationaal
Ali B

Beste nieuwe artiest internationaal
Natasha Bedingfield

Beste video nationaal
Zinloos - Lange Frans en Baas B

Beste video internationaal
I want more - Faithless

Beste UK act
Girls Aloud

TLTTT

The Last Top Tip Topic is een feit voor Onzin. Maar op de Weblog blijven we zeker de topics plaatsen die er uit springen.
Dit was The Last Top Tip Topic:

Bupatih , iemand die we regelmatig in de TTT voorbij hebben zien komen en fel tegen het sluiten van de TTT is, heeft het toch sportief opgepakt.
En dat door een topic te openen die echt als een waardige afsluiter gezien mag worden, namelijk TTT-eerbetoon op CD uitgelekt !!

Wacko Jacko de 'grootste dwaas'

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsMichael Jackson is in Amerika opnieuw verkozen tot dwaas van het jaar. Net als in 2003 en 2004 voert hij het gekkenlijstje aan, dat ieder jaar ter gelegenheid van 1 april wordt gepubliceerd. De King of Pop, die momenteel terechtstaat wegens vermeend kindermisbruik, wordt door 80 procent van de ondervraagden niet helemaal serieus genomen.

Was het vorig jaar nog zus Janet die dankzij Nipplegate de tweede plek binnensleepte, dit jaar ging die eer naar moordenaar Scott Peterson. Peterson werd eerder deze maand tot de dood veroordeeld wegens het omleggen van zijn hoogzwangere vrouw. Lifestylegoeroe Martha Stewart, die voor vijf maanden de bak in draaide wegens een voorkenniszaak, Paris Hilton, wier mobieltje werd gehackt en George Bush, die werd herkozen als president, eindigden respectievelijk als derde, vierde en vijfde. Voor de telefonische enquête werden 1030 Amerikanen benaderd.

Michael Jackson

'1,7 miljoen Iraakse kinderen zijn ondervoed'

henkdevries had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsSinds de Amerikaanse invasie in Irak, nu twee jaar geleden, is het aantal ondervoede kinderen daar verdubbeld van vier naar acht procent. In oktober 2004 schatte Unicef het aantal ondervoede Iraakse kinderen op 1,7 miljoen. Evenzoveel kinderen miste één of meerdere ledematen door clusterbommen. Hierbij moet wel gezegd worden dat er ook kinderen zijn die zowel ondervoed als gehandicapt zijn.

Uit onderzoeken van sterftecijfers vóór en na de inval werd geconcludeerd dat men in Irak 2,5 keer zo veel kans heeft om te overlijden sinds de Amerikanen Irak binnenvielen. Vooral vrouwen en kinderen sterven, voornamelijk aan ondervoeding en besmetting.

XS4ALL vergroot mailbox naar 2,5 GB

MUZZ had ons via de nieuws-submit te melden:

Internetprovider XS4ALL heeft besloten de mailboxen van haar abonnees te vergroten naar 500 MB per mailbox. Bij elkaar optellende betekent dat dat de gebruiker, die beschikking heeft over 5 mailboxen, een totale opslag van 2,5 GB krijgt.

Nu nog hebben de abonnees per mailbox een beschikbare ruimte van 20 MB. Overigens geldt de vergroting alleen voor abonnees die een spamfilter gebruiken. "XS4ALL ziet graag dat abonnees zich actief beveiligen en wil daar op deze manier iets tegenover zetten", aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Simon Hania, technisch directeur van XS4ALL, spreekt tegen dat het een 1 aprilgrap zou zijn: "We zijn hier bijna een half jaar mee bezig geweest. De datum van 1 april is natuurlijk geen toeval. Vorig jaar kwam Gmail op die datum met zijn box en toen geloofde ook niemand het. Maar het was wel waar."

De KPN-dochter zegt over te gaan op deze vergroting omdat de huidige opslaglimiet niet meer aan de wensen van de huidige internetter voldoet. "Door het groeiend aantal adsl-aansluitingen - en een intensieve uitwisseling van foto's, presentaties en andere grote attachments via e-mail - hebben internetters behoefte aan meer opslagcapaciteit bij hun provider." XS4ALL heeft ook de maximale grootte per bericht vergroot, naar 30 MB.

De komende dagen voert XS4ALL de wijziging geleidelijk door. Aan het einde van het weekend moeten alle klanten die een spamfilter gebruiken de grote mailbox hebben.

Versnellingsbak probleem voor Ferrari

Een kapotte versnellingsbak hield Rubens Barrichello vanmiddag tijdens de vrije training aan de kant. Het team doet nu zijn best om morgen een extra versnellingsbak voor Rubens Barrichello aanwezig te hebben.

De vervroegde ingebruikname van de F2005 levert ook bij een groot team als Ferrari problemen op. Zo had het team normaal gesproken pas zondag voor de race een extra versnellingsbak gehad. Nu de versnellingsbak van Barrichello kapot is, vliegt men de extra versnellingsbak voor morgen extra snel in.

Zaterdag zou Barrichello dan de versnellingsbak kunnen gebruiken, maar het team hoopt eigenlijk de oude te kunnen repareren en wil de nieuwe dan pas zondag in de F2005 van Barrichello te monteren. Probleem is dan dat het team de FIA moet overtuigen dat de oude dusdanig kapot is dat die vervangen moet worden, terwijl ze deze dan juist hebben gerepareerd. Mocht de nieuwe versnellingsbak in de auto van Barrichello worden gemonteerd, moet het team bovendien hopen dat er dit weekend niet nog één kapot gaat.

Zo ervaart het team ook wat het is om niet teveel reserveonderdelen te hebben. De extra versnellingsbak was te laat klaar om vandaag al in Bahrein aanwezig te zijn en de vraag is of het team bij meer reserveonderdelen dit probleem heeft.

[update] Onduidelijkheid over situatie paus

De Italiaanse staats-tv meldt dat de rechter bronzen deur van de St. Pieter is gesloten. Dit gebeurt alleen als er een paus is overleden. De zender Sky Italia meldt dat de paus buiten bewustzijn is. Een officieel overlijdensbericht is er nog niet.

Update 20:02
De paus zou nog niet dood zijn, maar wel stervende. Volgens het Italiaanse persbureau Ansa is er nu geen hoop meer voor de kerkvorst. Zijn naasten zouden al afscheid hebben genomen van Johannes Paulus II.

Update 21:01
Inmiddels hebben ook andere media gemeld dat de paus is overleden. De Italiaanse tv-zender RAI meldde dat het hart van de paus niet meer klopt en dat de electrocardiogram geen uitslag meer geeft. Een aantal media heeft deze berichten echter weer teruggetrokken. Volgens CNN heeft het Vaticaan ontkend dat de paus al zou zijn overleden.

Babylon van zelfdestructie

Soms wordt het je allemaal even teveel, proefpersonen die niet op komen dagen, mannen die zich inschrijven voor een vrouwenonderzoek, terwijl dat expliciet vermeld staat, wekenlange migraine met aura's die elke LSD-slikker jaloers zouden maken en, tot slot, een punaise in het linkerwiel van je rolstoel. Hoe groot zou de kans daarop nu werkelijk zijn? Op de universiteit van *piep* in ieder geval zeer groot, want het is inmiddels al de vierde keer dat zo'n duivelse papierprikker het zwakke rubber penetreert.

Invalide man overleden na aanrijding

De politie heeft vrijdagmiddag een 29-jarige man uit Breda aangehouden na een ongeval in zijn woonplaats. Bij het ongeval kwam een 68-jarige bestuurder van een invalidenwagen om het leven.

Omstreeks 15.10 uur kreeg de invalide man voorrang van een automobilist, waarna hij over een voetgangersoversteekplaats reed. Een achterop komende tweede auto haalde echter de wachtende automobilist in en schepte de invalide man. Het slachtoffer werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het ongeval. De weg waar het ongeluk plaatsvond, was vanwege het onderzoek vrijdagmiddag uren afgesloten voor verkeer.

1 April....

deze sites kunnen gewoon niet serieus zijn.... (al zal dat wel leuk zijn.... ):

Professional Killings voor al Uw moorden....

Dat is aardig:
"We offer discounts for packages of three hits or more"

Cannibal Flesh Donor Program

Er zit een diepere gedachte achter:
"you agree to donate your body, in the event of your death, for human consumption, thereby reducing the number of animals raised and slaughtered for food."

En dit is er zeker één: Googlegulp.... een energiedrankje van Google....

Van der Vaart niet tegen Heerenveen

Rafael van der Vaart zal de uitwedstrijd zaterdag van Ajax tegen SC Heerenveen aan zich voorbij moeten laten gaan.

De middenvelder van de Amsterdammers, die afgelopen woensdag nog inviel in de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Armenië, heeft te veel last van een blessure aan zijn hamstring. De blessure van Van der Vaart is niet ernstig, maar trainer Danny Blind besloot toch om de middenvelder in Amsterdam te laten.

'Nieuwe terroristische aanslagen Indonesië voorbereid'

JahWe had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsIn Indonesië zijn militante moslims bezig met de voorbereidingen voor nieuwe terroristische aanslagen. Dat beweert dagblad The Straits Times althans, naar aanleiding van een brief die zij in handen heeft gekregen. De aanslagen zouden net zo bloedig moeten worden als de bomaanslagen op Bali in 2002.

De brief is afkomstig van een lid van het netwerk Jemaah Islamiyah (JI). Hij is gericht aan bommenmaker Azahari Husin. Deze voortvluchtige Maleisiër is volgens de autoriteiten een van de leiders achter de terreuraanslagen die de afgelopen jaren het leven kostten van meer dan tweehonderd mensen in Indonesië. De brief is gedateerd op 26 november 2004 en ondertekend door Akhmad Mulkhani, die op 25 november een bijeenkomst leidde van meerdere cellen van Jemaah Islamiyah. Op die bijeenkomst werden verschillende potentiële doelen besproken. Jakarta zou een belangrijk doelwit zijn.

In de brief worden de steden Palembang en Padang op Sumatra genoemd als plaatsen waar terroristen worden opgeleid. Twaalf personen, in leeftijd variërend tussen 20 en 27 jaar, zouden bereid zijn te sterven als 'martelaar'.

Volgens Ansyaad Mbai, antiterreurfunctionaris in Indonesië, is de brief authentiek en een betrouwbaar document. "Indonesië staat een Bali-achtige aanval te wachten."

[upd] Paus ligt in kritieke toestand

Icoon Buitenlands nieuws De gezondheid van paus Johannes Paulus II is deze morgen wederom sterk achteruit gegaan. Volgens zijn woordvoerder heeft de paus vanochtend een hartmalaise (cardio-circulatoire instorting) en een septikemie, een vergiftiging door de verspreiding van bacteriën in de bloedbaan gekregen.

In eerste instantie werd gesproken dat de kerkvorst een hartstilstand had gekregen. Het Vaticaan nuanceerde dit door te spreken van een kritische bloeddrukdaling. Gisteren werd bekend dat de 84-jarige paus kampte met hoge koorts als gevolg van een infectie aan de urinewegen. Daarvoor kreeg hij antibiotica.

Op diens nadrukkelijke verzoek wordt de paus nu in zijn eigen appartement bijgestaan door zijn medisch team. Vorige maand kreeg de 84-jarige paus een buisje aangebracht in de luchtpijp na problemen met ademhalen en slikken. Sindsdien viel hij negentien kilo af. Woensdag kreeg hij een sonde omdat hij moeite had met eten. Voor het eerst in zijn ruim 26-jarige pontificaat kon de bejaarde kerkvader vorige week niet de Paasvieringen leiden.

Update 10:27 uur
Italiaanse media melden nu dat de Paus in coma ligt. Het Vaticaan heeft dit echter officieel ontkend.

Update 10:39 uur
"Absolute onzin", zo bestempelen functionarissen van het Vaticaan het bericht dat de Paus in coma ligt. Hij ligt dus niet in coma volgens de officiële berichten.

Update 12:33 uur
In de meeste recente officiële berichtgeving vanuit het Vaticaan is het volgende bekend gemaakt. Twee intensive care specialisten, twee andere specialisten en twee verpleegkundigen staan permanent tot zijn beschikking. De paus is de kruisweg voorgelezen, zoals hij deze iedere vrijdag volgt. Ook een aantal naaste kardinalen heeft de kerkvorst bezocht.

De huidige situatie is als volgt. De situatie is nog steeds 'zeer ernstig', bloeddruk is instabiel. Hoewel de situatie 'zeer ernstig'is, is de algehele fysieke toestand stabiel. De paus is volledig bij bewustzijn. Het persbureau van het vaticaan zal de rest van de dag open blijven. Mochten er nog bijzondere ontwikkelingen volgen, dan zullen deze worden gemeld.

Paus Johannes Paulus II

Update 19:12
Het Vaticaan meldt dat de gezondheidstoestand van de paus in de loop van de middag verder is verslechterd. Hij lijdt aan hart- en nierproblemen. Zijn bloeddruk daalt en de paus ademt met steeds meer moeite.

AZ wilde gesprek tussen Luinge en Van Galen

AZ heeft geprobeerd een gesprek te regelen tussen arbiter Roelof Luinge en AZ-speler Barry van Galen. Trainer Co Adriaanse wilde op deze manier proberen de lucht tussen beiden te klaren omdat de twee in het verleden nogal eens zijn gebotst.

De laatste maal dat Luinge een wedstrijd van AZ fluit, in de strijd om de Amstel Cup tegen Feyenoord, kreeg van Galen een, terechte, rode kaart. Aankomende zondag zal Luinge opnieuw als arbiter aanwezig zijn in de competitiewedstrijd tussen Feyenoord en AZ.

De scheidsrechtersbaas van de KNVB, Jaap Uilenberg, vindt de opstelling van AZ echter onzin. "In de eerste plaats heb ik nooit een officieel verzoek ontvangen. Maar daarbij denk ik ook dat het geen goede zaak zou zijn. Elke scheidsrechter fluit soms wel zeven of acht keer dezelfde club en dan deel je ook wel eens vaker dan één keer een kaart uit aan een speler. Om dan elke keer een gesprek aan te gaan, vind ik flauwekul. Dan blijf je bezig."

"Je zou bovendien suggereren dat er een probleem is tussen Luinge en Van Galen en dat is er volgens mij niet. Het enige wat Roelof doet is de spelregels toepassen. Het dit verzoek legt AZ bovendien een lading op dit duel die nergens op slaat. Mijns inziens is dat een volstrekt onnodige benadering van de wedstrijd," aldus Uilenberg.

[Upd]FC Den Bosch - Feyenoord verboden

Burgemeester Jo Rombouts van Den Bosch heeft het duel
FC Den BoschFeyenoord verboden. Deze wedstrijd stond gepland om gespeeld te worden op woensdag zes april.

FC Den Bosch heeft niet genoeg voorwaarden gecreëerd om een wedstrijd zonder incidenten te kunnen laten verlopen. Pas wanneer de degradatiekandidaat de noodzakelijke maatregelen heeft getroffen mogen er weer wedstrijden gespeeld worden. Tot die tijd mogen er geen thuisduels gespeeld worden.

De situatie zoals die nu is in het ECCO Stadion is onveilig. Het is onverantwoord om competitieduels met toeschouwers te spelen volgens Rombouts.

Update 18.30

De KNVB heeft de wedstrijd FC Den Bosch - Feyenoord een week verschoven naar 13 april. Als burgemeester Rombouts de wedstrijd tegen Feyenoord opnieuw zalverbieden, dan wordt het duel op 13 april in Rotterdam gespeeld. Het aanvangstijdstip is dan niet 18.00 uur, maar 20.00 uur.

Geen DNA verdachten op stoeptegel

JahWe, DrJackle en Elgigante hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsOp de stukken stoeptegel die op 9 januari door twee Rijswijkse jongemannen van een viaduct werden gegooid is geen DNA van de verdachten gevonden. De stukken stoeptegel sloegen door de ruit van de auto van een 30-jarige Udense automobiliste. De vrouw raakte zwaargewond en overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Eén van de verdachten, de 18-jarige Davy V., heeft bekend dat hij samen met een andere verdachte stukken stoeptegel van het viaduct heeft gegooid. Hij zegt niet meer te weten wie het fatale stuk tegel gooide. Twee andere verdachten zaten verderop in een auto te wachten. Overigens is V. de enige verdachte die een bekentenis heeft afgelegd.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) dat de tegel onderzocht op DNA, zou wel een menselijke haar op de tegel hebben gevonden. Het is nog onbekend van wie de haar is. Ook zat er bloed van het slachtoffer op de tegel.

Het OM klaagt de vier Rijswijkse jongeren aan voor moord. Voordat ze de steen door de ruit van de Udense vrouw gooiden, wierpen ze ook al een zak puin van een ander viaduct. De zak landde op een vrachtwagen. De chauffeur kwam met de schrik vrij. Ruim een week na het incident arresteerde de politie de 4 verdachten. De verdachten zijn 18, 19 en 22 jaar oud.

Schumi-fanaat zorgt voor chaos

Een 28-jarige Duitser zorgde deze week voor chaos in de straten van Düsseldorf. Met een geleende Ferrari F360 veroorzaakte hij voor meer dan 300.000 euro schade. De auto, ter waarde van twee ton, was total loss.

Drie geparkeerde wagens, twee fietsen, een straatlamp, verkeerslichten, een elektriciteitskast, een reclamepaneel en twee huizen liepen schade op.

De man bleef zelf ongedeerd. Hij vertelde voorbijgangers dat er 'problemen waren met de versnellingen'. Een keer als Michael Schumacher met een Ferrari rijden, dat was de grote wens van de drieste automobilist. Volgens getuigen reed de man inderdaad veel te hard. Wonder boven wonder vielen er geen slachtoffers.


De Ferrari-rijder zorgde voor een enorme chaos

BBC wilde interview met Bob Marley

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Muziek nieuwsEen journalist van de Britse staatsomroep BBC moet gedacht hebben dat het wel interessant zou zijn om een interview te houden met reggaezanger Bob Marley. In een mail aan de Bob Marley Foundation werd verzocht of de rastafari een of twee dagen aanwezig kon zijn voor de opnames van een show rond Marley's hit 'No Woman, No Cry'.

In de mail werd benadrukt dat het programma alleen kon slagen met medewerking van de zanger zelf. Het schaamrood kleurde echter de kaken van de journalist toen hij te horen kreeg dat Marley al 24 jaar dood is. De reggaezanger overleed in 1981 op 36-jarige leeftijd aan kanker.

"Wij hadden geen idee dat er op deze planeet iemand rondliep die niet wist dat Bob Marley al jaren dood was", zei een woordvoerder van de Bob Marley Foundation. De BBC benadrukte dat de vergissing geen 1-aprilgrap was. "We schamen ons diep", liet een zegsman van de omroep weten.

Bob Marley

Schumi-fanaat zorgt voor chaos

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 28-jarige Duitser zorgde deze week voor chaos in de straten van Düsseldorf. Met een geleende Ferrari F360 veroorzaakte hij voor meer dan 300.000 euro schade. De auto, ter waarde van anderhalve ton, was total loss. Drie geparkeerde wagens, twee fietsen, een straatlamp, verkeerslichten, een elektriciteitskast, een reclamepaneel en twee huizen liepen schade op.

De man bleef zelf ongedeerd. Hij vertelde voorbijgangers dat er 'problemen waren met de versnellingen'. Een keer als Michael Schumacher met een Ferrari rijden, dat was de grote wens van de drieste automobilist. Volgens getuigen reed de man inderdaad veel te hard. Wonder boven wonder vielen er geen slachtoffers.

Schumi-fan veroorzaakt chaos
De Ferrari-rijder zorgde voor een enorme chaos

Plaatjes van Midnight Club 3: DUB Edition

Rockstar Games heeft nieuwe screenshots van Midnight Club 3: DUB Edition vrijgegeven. Ook is meer bekend geworden over enkele gameplay-elementen. 'Agro' maakt spelers immuun voor schade, 'Roar' zorgt ervoor dat je tegenstanders de controle over de wagen kwijtraken en 'Zones' vertraagt de tijd. Het spel moet 15 april uitkomen op de Xbox en PlayStation 2.

Dit zijn de screenshots:







Katamari Damacy 2 screenshots

Op de website van Katamari Damacy 2 zijn enkele nieuwe screenshots van het spel verschenen. In deze aparte game bestuur je een bal waaraan alles blijft plakken. Het doel is om je bal zo groot mogelijk te laten worden. In het begin blijft je bal nogal klein met aangeplakte potloden en gummetjes, maar later is het mogelijk je bal gigantisch groot te maken, met aanplakkende bruggen, huizen en meer. Het is nog onbekend of dit vervolg naar Europa komt.

Dit zijn de screenshots:






Annas en Fazekas raken OS goud kwijt

Kogelslingeraar Annus en Discuswerper Fazekas raken hun olympisch goud, wat ze hadden behaald tijdens de spelen in Athene, definitief kwijt.

Dit heeft het Internationaal Sporttribunaal (CAS) in Lausanne verklaard. Het CAS bevestigd hiermee de straf die het IOC de twee Hongaren eerder oplegde omdat ze op doping betrapt waren. Adrian Annus weigerde een extra dopingcontrole Robert Fazekas leverde bij een test de urine van iemand anders in.

Dit is deze week al het tweede bericht van atleten die hun olympische goud van Athene kwijtraken. Maandag werd bekend dat de Ierse springruiter O’Connor zijn medaille in moest leveren nadat zijn paard op doping was betrapt.

Screens van Black & White 2

Op het internet zijn nieuwe screenshots van Black & White 2 verschenen. In deze game speel je een god en kun je zowel goedaardig als kwaadaardig een aantal volkeren beïnvloeden. Dit doe je met spreuken en andere ongein, maar het belangrijkste aspect is toch wel je 'huisdier'. Dit beest moet jij namelijk opvoeden en gebruiken tegen concurrerende goden. Black & White 2 wordt aankomende herfst verwacht.

Dit zijn de screenshots:







Behulpzame hacker krijgt taakstraf

Icoon Binnenlands nieuwsEen Nederlandse hacker die zichzelf drie jaar geleden toegang verschafte tot het netwerk van een Amerikaans bedrijf krijg een taakstraf van 60 uur opgelegd. De rechtbank in Utrecht bepaalde dit vandaag. De hacker, Ewout Z., drong onder de nickname 'Kaas' binnen op het netwerk van Hellmuth, Obata & Kassabaum (HOK). Op het netwerk van HOK vond hij onder andere een plattegrond en bouwtechnische tekeningen van het Pentagon.

Z. wees HOK op het lek en het bedrijf ging in op zijn aanbod te helpen met het dichten van de veiligheidslekken. "Op hun verzoek heb ik rapporten over de gaten opgesteld. Daarmee was ik op 10 juli klaar. Ze beloofden me 3600 dollar te geven voor de informatie. Toen heb ik ze mijn adres gegeven. Op 16 juli stond de politie voor mijn deur."

Maar liefst elf agenten waren aanwezig bij de arrestatie. De Nederlandse politie arresteerde de man op verzoek van de Verenigde Staten. Ewout Z. verklaarde tegenover het Radio 1 journaal dat hij opgelucht was over het vonnis. De eis van de officier van justitie was 120 uur taakstraf en 3 maanden voorwaardelijk.

DSB keer terug bij langebaanschaatsen

Na één seizoen afwezigheid zal de DSB-ploeg van geldschieter Dirk Scheringa weer terugkeren in het langebaanschaatsen.

Voor de formatie zal een B-Licentie worden aangevraagd. Blikvangers van de schaatsploeg zullen Nationaal kampioene allround Moniek Kleinsman en Jenita Hulzebosch-Smit zijn, verder bestaat het team uit Marischka Huisman en Otto van der Pol. De ploeg zal worden gecoacht door Jan-Wiebe Last.

Door een wijziging in het reglement, dat twee logo's op de pakken mogelijk maakt, kan de DSB-ploeg terugkeren. Vorig seizoen was dat de reden dat Dirk Scheringa zijn schaatsploeg terugtrok. DSB maakte tot vorig seizoen deel uit van het langebaanschaatsen. Toppers als Jan Bos en de inmiddels gestopte Ids Postma maakten destijds echter zelden de hooggespannen verwachtingen bij de ploeg waar.

PSP staat centraal in iTunes-voor-film-plan

Cnet meldt dat Sony een soort van 'iTunes-voor-film-systeem online wil gaan opzetten. Met het systeem wil Sony de groeiende piraterij op internet tegengaan en daarbij heeft het haar PlayStation Portable (PSP) een centrale rol toebedeeld als mediaspeler en niet alleen als gamingplatform. Sony Pictures, de filmdivisie van Sony, wil binnen een jaar de 'top 500'-films gedigitaliseerd en online beschikbaar hebben staan opdat deze betaald gedownload kunnen worden.

"We willen de standaard zetten voor de businessmodellen, prijsmodellen en distributiemodellen, zoals Steve Jobs (de algemeen directeur van Apple Computer) dat voor muziek heeft gedaan, maar dan voor de filmindustrie," aldus Michael Arrieta, vice-directeur van Sony Pictures. "Ik probeer de nieuwe 'anti-napster' te creëren."

Europese leiders jaloers op haren Berlusconi

JahWe en 314 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsVeel Europese leiders zijn jaloers op de haardos van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi. Al verschillende politici vroegen de premier om het adres van degene die zijn haarinplantaten aanbracht. Dit zei hij gisteravond in een interview op de Italiaanse tv-zender RAI.

Berlusconi was te gast in een praatprogramma over politiek vanwege de opkomende regionale verkiezingen op 3 en 4 april. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij verschillende cosmetische ingrepen heeft gehad. Hij zegt dat hij het belangrijk vindt om er representatief uit te zien, omdat hij zijn land vertegenwoordigt op het internationale politieke toneel.

De Italiaanse premier noemde geen namen maar zei dat veel collega's 'oprecht geïnteresseerd zijn'. De regeringsleider is trots op zijn haar. "Eigenlijk zijn ze allemaal van mij. Ze zijn alleen verplaatst van de achterkant naar de voorkant."

Silvio Berlusconi
Berlusconi: Europese leiders zijn jaloers op mijn haarimplantaten

BAR tegenvallend in trainingen

Na twee teleurstellende races in Australië en Maleisië verliep ook de eerste dag van het Grand Prix-weekend in Bahrein niet volgens plan voor BAR Honda. Door technische problemen, slechte baancondities en een spin konden Jenson Button en Takuma Sato samen niet meer dan veertig ronden rijden.

Takuma Sato was weer terug in de paddock na zijn gedwongen afwezigheid in Sepang. In de ochtendsessie kon hij echter slechts twee ronden afleggen voor de wagen versnellingsbakproblemen ontwikkelde en de Japanner de rest van de sessie aan de kant moest blijven. 's Middags spinde Sato in ronde zes. Terwijl hij moest wachten op verkeer om de baan weer op te kunnen, faalde het systeem dat ervoor zorgt dat de wagen bij stilstand niet afslaat. Sato was hierdoor gedwongen zijn auto te verlaten. Later in de sessie kon hij echter nog twee vliegende ronden neerzetten in de gerepareerde auto.

Button's vrijdag verliep beter dan die van Sato. De Engelsman reed 's ochtends maar vijf ronden, omdat het circuit nog erg vuil was. In de tweede sessie was de baan grotendeels schoon gereden. Button reed 23 ronden en slaagde erin de afstelling van de wagen op orde te krijgen.

Val van de Muur is belangrijkste nieuwsfeit

Het belangrijkste nieuwsfeit van de afgelopen 25 jaar is de val van de Berlijnse Muur. Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond onder 3000 Nederlanders in opdracht van de NOS. Die liet het onderzoek doen ter gelegenheid van het 25-jarige bestaan van de Teletekst-afdeling.

Op basis van het onderzoek is een top 100 gemaakt. Daarin staat '11 september' op 2 en de tsunamiramp in Azië op 3. Het belangrijkste Nederlandse nieuws is de Bijlmerramp op nummer 5. De moord op Pim Fortuyn staat op 8, de vuurwerkramp in Enschede op 9 en de moord op Theo van Gogh op 11.

Teletekst top 9 laatste 25 jaar


De volledige top 100.

10 jaar cel voor Marokkaanse Nederlander

De Nederlandse Marokkaan Youssef 'Joseph' Oubelkas uit Raamsdonksveer is gisteren in Marokko in hoger beroep tot 10 jaar celstraf veroordeeld. Hij kreeg die straf opgelegd omdat hij mede schuldig zou zijn aan het voorhanden hebben van 7.000 kilo hash. Oubelkas, in 1980 in Nederland geboren uit een Nederlandse moeder en een Marokkaanse vader, werkte als periodieke kwaliteitscontroleur in drie pakstations voor fruit in Noord-Marokko bij Sonia Line. Op deze pakstations worden citrusvruchten gesorteerd en verpakt, voordat ze verscheept worden. Joseph werd daarvoor ingehuurd door het Nederlandse bedrijf Zwaardfruit.

De baas van Joseph, businesscontroller André Laarhoven van Zwaardfruit, gelooft in de onschuld van zijn werknemer. Joseph zelf zegt ook onschuldig te zijn. Samen met hem werden ook de directeur van Sonia Line, die een crimineel verleden heeft, en een bewaker tot tien jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hun rol is volgens Laarhoven duidelijk niet in orde. Oubelkas werkte een week per maand in Marokko, om zo de andere 3 weken thuis aan zijn eigen ICT-bedrijfje te kunnen werken

Joseph Oubelkas, afgestudeerd ingenieur aan de Hogere Informatica opleiding in Breda, mocht na afloop van de rechtszaak even kort met zijn moeder bellen. Hij zei de moed nog niet te hebben laten zakken. Zijn advocaat, Ronald Drenth, zal de zaak nu aanvechten bij de Hoge Raad.


10 jaar cel voor Joseph Oubelkas

-
Zie ook deze uitgebreide site met veel achtergrondinfo over deze zaak.

Ludieke actie van Heerenveen-fans

De kans dat het duel tussen SC Heerenveen en Ajax morgenavond gestaakt wordt wegens kwetsende spreekkoren van de Heerenveen-supporters is nihil. De Friezen zullen leuzen en liederen zingen die voor menigeen onverstaanbaar zullen zijn.

De KNVB heeft onlangs een lijst uitgegeven met daarop verboden spreekkoren. Bij het horen van die leuzen moet de arbiter het duel staken. De Friese supporters hebben een manier gevonden om de lijst te omzeilen; ze gaan in het Fries zingen.

Met deze actie willen de supporters aantonen dat het voor de scheidsrechters onmogelijk is om de spreekkoren te beoordelen, bijvoorbeeld omdat ze ze in dit geval niet verstaan. Hoe de leuzen zullen zijn, willen de initiatiefnemers niet kwijt omdat scheidsrechter Dick Jol zich dan zou kunnen instellen op de spreekkoren.

Met dank aan Fok!user SCH

Sparta - Ancient Wars screenshots en info

De ontwikkelaar van Sparta - Ancient Wars heeft drie nieuwe screenshots en wat informatie vrijgegeven over de game. Sparta zal de eerste in een reeks Ancient Wars worden. Het hoofddoel van de ontwikkelaar is om de gamereeks zo historisch correct mogelijk te maken; verwacht dus geen mythische wezens en Griekse goden.

Veel mensen zullen vast weleens van Sparta gehoord hebben. De vergane stad is onder meer bekend geworden door haar uitstekende soldaten, de beste uit die tijd. Of van Troje, Thermopylae en andere grote veldslagen.
De ontwikkelaar laat de game vooral draaien om die veldslagen, met name de Perzische Oorlogen spelen een grote rol. In meer dan dertig missies en drie verschillende campaigns wil de ontwikkelaar je mee terug nemen naar de Oudheid.

Om het spel goed tot haar recht te laten komen heeft de ontwikkelaar een eigen physics engine gebouwd. Dat betekent dat alle eenheden, gebouwen en de omgeving realistisch op elkaar zullen reageren. Zware cavalerie en olifanten schoppen soldaten door de lucht, bomen worden zwaar beschadigd door de afgeschoten stenen van catapulten, arbeiders die worden geraakt door projectielen vallen om de grond of sterven zelfs door de impact. Soldaten zullen duidelijke wonden tonen en dode soldaten blijven het gehele spel op de grond liggen. Ook zullen de blaadjes van de bomen door de wind door het scherm vliegen en water klotst op de stenen in de zee.

Sparta - Ancient Wars zal pas in 2006 op de PC uitkomen. Hieronder kun je enkele features van de game doorlezen en nieuwe screenshots bekijken:

"[...]
- Real time strategy game, orientated on historic timeline
- Revolutionary „Ancient Wars" 3D Engine providing many innovative features
- Three campaigns with different nations
- Special multi player maps
- More than 30 stunning missions
- Awesome directed battles without a limitation of unit numbers
- Fighting at sea and on land
- Self developed physics engine
- Cut scenes & sequences with in-game graphics
- Transportation systems receive battle points by upgrading with combat units
- Realistic injuries and remaining bodies.
[...]"





Uitslag tweede vrije training GP Bahrein

Met een tracktemperatuur van 52C en een buitentemperatuur van 38C was het een zware training voor zowel coureurs, bolides en de banden. Afgezien van Rubens Barrichello ondernamen alle coureurs echter een poging om veel rondjes af te leggen.

Ricardo Zonta, de vorige training nog snelste, legde het minst aantal rondjes af door slechts elf rondjes te rijden. Takuma Sato werd hierin tweede met slechts dertien rondjes doordat hij van het circuit raakte.

Renault reed deze training wel mee en wist een mooie tweede en zevende plek te verzilveren. Tevens was het goede tempo van de Ferrari tijdens een vrijdagtraining opvallend te noemen. Of dit een PR-onderdeel is om critici de mond te snoeren over de slechte prestaties van de afgelopen twee races is nog even afwachten tot de kwalificaties van morgen.

Nederlander Robert Doornbos presteerde het beste van onze twee landgenoten en eindigde wederom voor Jacques Villeneuve die zijn draai nog steeds niet gevonden lijkt te hebben bij Sauber. Teleurstellend was dit keer Christijan Albers als hekkensluiter.

Uitslag:

Pos. CoureurTeam Tijd
1 Alexander Wurz McLaren-Mercedes 1:30.695
2 Fernando Alonso Renault 1:31.969
3 Vitantonio Liuzzi Red Bull Racing 1:32.319
4 Pedro de la Rosa McLaren-Mercedes 1:32.333
5 Michael Schumacher Ferrari 1:32.431
6 Jarno Trulli Toyota 1:32.595
7 Giancarlo Fisichella Renault 1:32.708
8 Kimi Räikkönen McLaren-Mercedes 1:32.988
9 Jenson Button BAR-Honda 1:33.037
10 Ralf Schumacher Toyota 1:33.077
11 Nick Heidfeld Williams-BMW 1:33.152
12 Takuma Sato BAR-Honda 1:33.205
13 Christian Klien Red Bull Racing 1:33.436
14 Ricardo Zonta Toyota 1:33.443
15 Mark Webber Williams-BMW 1:33.563
16 David Coulthard Red Bull Racing 1:33.708
17 Felipe Massa Sauber-Petronas 1:33.726
18 Narain Karthikeyan Jordan-Toyota 1:33.981
19 Robert Doornbos Jordan-Toyota 1:34.222
20 Jacques Villeneuve Sauber-Petronas 1:34.300
21 Tiago Monteiro Jordan-Toyota 1:34.727
22 Patrick Friesacher Minardi-Cosworth 1:35.325
23 Christijan Albers Minardi-Cosworth 1:36.094
24 Rubens Barrichello Ferrarigeen tijd

Programma HCE (Week 13)

Hieronder vind je het programma van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van komend weekend.

Programma Holland Casino Eredivisie Week 13
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00VitesseFC Twente -
.
za19.30sc HeerenveenAjax -
za19.30Willem IIDe Graafschap -
za19.30ADO Den HaagRKC Waalwijk -
za19:30PSVFC Utrecht -
.
zo14.30RBC RoosendaalFC Den Bosch -
zo14.30FeyenoordAZ -
zo14.30NECFC Groningen -
zo16.30Roda JCNAC Breda -

Lodewijks niet tegen AZ

Feyenoord zal het aankomende zondag in de competitiewedstrijd tegen AZ moeten doen zonder keeper Patrick Lodewijks.

De sluitpost, die de laatste tijd de voorkeur kreeg van trainer Gullit, is nog niet volledig hersteld van de spierscheuring die hij vlak voor de wedstrijd tegen RKC opliep.

Lodewijks zou, als het echt nodig was het doel wel kunnen verdedigen, maar Gullit wil dat risico niet nemen. "Hij zou zondag kunnen keepen", verklaarde de trainer vrijdag. "Maar het risico dat de blessure dan verergert is te groot. Dan zijn we hem straks nog veel langer kwijt."

Door de afwezigheid van Lodewijks krijgt Gabor Babos weer een kans onder de lat bij de Rotterdammers.

Dader aanslag paus bidt voor zijn 'broeder'

Icoon Buitenlands nieuwsDe Turkse extremist die in 1981 een aanslag op paus Johannes Paulus II pleegde bidt in zijn cel voor zijn doodzieke 'broeder'. Dat heeft de advocaat van de man vrijdag laten weten. "Mijn cliënt is erg bedroefd", zegt raadsman Mustafa Demirbag. "Zijn gedachten zijn bij zijn broeder, de paus, en hij bidt voor hem."

De destijds 23-jarige Mehmet Ali Agca opende op 13 mei 1981 op het Sint Pietersplein het vuur op Johannes Paulus. De paus werd getroffen door meerdere kogels, en raakte levensgevaarlijk gewond. Een zes uur durende operatie redde zijn leven. Minder dan een maand later verscheen hij weer voor het raam van zijn werkkamer om het publiek op het Sint Pietersplein te zegenen.

In 1983 bezocht Johannes Paulus Agca in zijn gevangenis, waar de schutter een levenslange straf uitzit. "Ik heb gesproken met een broeder in wie ik alle vertrouwen heb", zei de paus na afloop. Een paar dagen na de aanslag had hij Agca al vergiffenis geschonken. Vermoed werd dat de Turk handelde in opdracht van de Bulgaarse of Russische geheime dienst, maar dat is nooit bewezen.

56k6

Wat went dat toch allejezus snel zo'n breedbandje. Nadat bleek dat de verbouwing, het opknappen en de verhuizing ongeveer twee maanden langer gingen duren dan verwacht en mijn schoonmoeder, waar ik nu al anderhalve maand bivakkeer, geen ADSL of kabel heeft, besloot ik een paar weken terug de telefoonlijn weer eens te gebruiken om de ergste afkickverschijnselen tegen te gaan. Zeker omdat op mijn werk de leuke sites allemaal geblocked zijn door dat geweldige Websense.
'Een beetje naïef', hoor ik u denken? Dat klopt, want bij het eerste filmpje van 3mb schoot de downloadtijd al richting 50 minuten. Ook bleek ik in de laatste jaren vergeten te zijn dat een browser het aantal items weergeeft dat nog geladen moet worden, zodat ik weer met tranen in de ogen van het geeuwen, zat te staren naar '19 items over', '18 items over', ............, '17 items over'. Nee, het Explorer-wereldbolletje draaide weer als vanouds. Dikke ellende dus.

Mijn zin om het internet op te gaan nam hierdoor zienderogen af. Een blik op het zwarte scherm waar voorheen, zelfs als ik niet achter de computer zat, altijd wel het vrolijke groene draakje van de bittorrent-client te zien was, deed de rillingen over mijn rug lopen. Ineens was ik aangewezen op de echte wereld in plaats van de virtuele. Ik voelde mij ontheemd en verward zonder mijn dagelijkse digitale shot. Moedeloosheid en een, na lang sluimeren, ontwakende depressie maakten zich van mij meester.

'Hoe is het mogelijk dat ik jaren achtereen op een 56kut6 verbinding heb gesurft?', vroeg ik mijzelf mokkend af. Websites verschenen op het scherm met de snelheid van dikke stront door een dun buisje. Uren moest je wachten voordat je een lullig mp3-tje binnen had. Films liet je links liggen omdat de telefoonkosten om ze binnen te halen hoger waren dan de prijs van een bioscoopkaartje. Waarom ergerde ik mij daar toen niet aan en nam ik het voor lief? Ik werd langzaam maar zeker steeds pissiger. Begon een hekel te krijgen aan dat rottige telefoonkabeltje dat zoveel dunner is dan de netwerkkabel. Vind je het gek dat de snelheid zo laag is? Er past geen zak doorheen!

Na een week mijn gezeik aangehoord te hebben, mepte mijn eega mij eens even stevig met de vlakke hand tegen het achterhoofd om er meteen achteraan te meldden dat het toch niet zo kon zijn dat mijn humeur (en daardoor dat van haar, maar dat zei ze er natuurlijk niet bij) vergald werd door een paar luizige kb-tjes per seconde en dat mijn leven toch niet werd bepaald door een zwart klote kastje aan de muur en dat ik mij voordat internet bestond, toch ook prima vermaakte!

'Voor internet...', mompelde ik zachtjes, 'wat deed ik ook al weer voor internet?' En ineens viel mijn oog op de goed gevulde boekenkast met daarin tientallen boeken die ik nog niet gelezen had. Tien minuten later zat ik al tot over mijn oren in de ratten van James Herbert.

Mijn humeur is inmiddels alweer iets beter. Voorlopig heb ik mijn alternatief gevonden. Heb ik de virtuele wereld even ingeruild voor de fantasiewereld om de realiteit te ontvluchten. En het leuke: ik lees nog met dezelfde snelheid als 10 jaar geleden.

Ploegen Ronde van Vlaanderen

De meeste ploegen voor de Ronde van Vlaanderen zijn bekend, al zijn er hier en daar nog wel wat twijfelgevallen. Hierbij een ovverzicht van alle ploegen.

T-Mobile
Eric Baumann
Rolf Aldag
Andreas Klier
Erik Zabel
Marcus Burghardt
Sergey Ivanov
Stephan Schreck
Steffen Wesemann
Gerolsteiner
Robert Förster
Frank Hoj
Markus Zberg
Heinrich Haussler
René Haselbacher
Peter Wrolich
Thomas Ziegler
Sebastian Lang

Rabobank
Mathew Hayman
Erik Dekker
Maarten den Bakker
Jan Boven
Steven de Jongh
Karsten Kroon
Gerben Löwik
Marc Wauters
CSC
Lars Ytting Bak
Matti Breschel
Thomas Bruun Eriksen
Vladimir Gusev
Allan Johansen
Lars Michaelsen
Jakob Piil
Luke Roberts

Discovery Channel
Roger Hammond
Stijn Devolder
George Hincapie
Lance Armstrong
Leif Hoste
Viatscheslav Ekimov
Benoit Joachim
Hayden Roulston
Quick Step
Tom Boonen
Wilfried Cretskens
Nick Nuyens
Filippo Pozzato
Kevin Hulsmans
Servais Knaven
Marc Lotz
Bram Tankink

Davitamon-Lotto
Wim de Vocht
Nico Mattan
Gert Steegmans
Johan Vansummeren
Leon van Bon
Peter van Petegem
Wim van Sevenant
Aart Vierhouten
Credit Agricole
Laszlo Bodrogi
Julian Dean
Sébastien Hinault
Thor Hushovd
Jaan Kirsipuu
Geoffroy Lequatre
Kilian Patour
Bradley Wiggins

Cofidis
Jimmy Casper
Jimmy Engoulvent
Peter Farazijn
Jans Koerts
Thierry Marichal
Stuart O'Grady
Staf Scheirlinckx
Cédric Vasseur
Francaise des Jeux
Ludovic Auger
Baden Cooke
Christophe Detilloux
Bernhard Eisel
Frédéric Guesdon
Christophe Mengin
Francis Mourey
Matthew Wilson

Domina Vacanze
Cadamuro Simone
Celestino Mirko
Cortinovis Alessandro
Furlan Angelo
Lorenzetto Mirco
Ludewig Jörg
Rigotto Elia
Nuritdinov Rafael
Liberty Seguros
Koen de Kort
Carlos Barredo
Sergio Paulinho
Aaron Kemps
Luis Leon Sanchez Gil
Allan Davis
Jesús Hernández
Javier Ramirez

Illes Balears
Daniel Becke
Imanol Erviti Imanol
Isaac Gálvez Lopez
Vicente García Acosta
Cayetano Julià Cegarra
Iker Leonet
Mikel Pradera
Vicente Reynés Mimo
Euskatel
Joseba Albizu Lizaso
Iker Flores Galarza
David Herrero Llorente
Inaki Isasi Flores
Inigo Landaluze Intxaurraga
Aketza Pena Iza
Aitor Silloniz Aresti
Anton Luengo Celaya

Saunier Duval
Bertogliati Rubens
Rafael Casero Moreno
Juan Jose Cobo Acebo
Manuel Quinziato
Ivan Ravaioli
Andrea Tafi
Francisco José Ventoso Alberdi
Constantino Zaballa Gutierrez
Lampre
Alessandro Ballan
Daniele Bennati
Giosuè Bonomi
Gianluca Bortolami
Salvatore Commesso
Paolo Fornaciari
Enrico Franzoi
Dario Pieri

Fassa Bortolo
Andrus Aug
Fabio Baldato
Fabian Cancellara
Francesco Chicchi
Claudio Corioni
Juan Antonio Flecha Giannoni
Alberto Ongarato
Roberto Petito
Liquigas Bianchi
Magnus Backstedt
Mauro Gerosa
Nicola Loda
Marcus Ljungqvist
Marco Milesi
Marco Righetto
Gianluca Sironi
Marco Zanotti

Phonak
Aurélien Clerc
Martin Elmiger
Bert Grabsch
Fabrizio Guidi
Robert Hunter
Uros Murn
Gregory Rast
Ignacio Gutierrez
AG2R
Simon Gerrans
Laurent Mangel
Nicolas Portal
Erki Pütsep
Mark Scanlon
Alexandre Usov
Tomas Vaitkus

Chocolade Jacques-T-Interim
Nico Eeckhout
Kevin van Impe
Pieter Ghyllebert
Benny de Schrooder
Frederik Willems
Wesley van Speybroeck
Wesley van der Linden
Koen Barbé
Team Wiesenhof
Ralf Grabsch
Andre Greipel
David Kopp
Roberto Lochowski
Martin Müller
Enrico Poitschke
Björn Schröder
Sebastian Siedler

Landbouwkrediet
Ludovic Capelle
Ludo Dierckxsens
Bert de Waele
Geert Verheyen
Glenn D'Hollander
Johan Verstrepen
James Vanlandschoot
Mathieu Criquielion
Mr Bookmaker
David Boucher
Johan Coenen
Gorik Gardeyn
Geert Omloop
Matthé Pronk
Erwin Thijs
Kristof Trouve

Turkse en Nederlandse leerlingen slaags

Anoniem had ons via de nieuws-submit te melden:

Gisteren hebben politie en particuliere bewakers voorkomen dat er een grootscheepse knokpartij zou plaatsvinden bij het Vellesan College in IJmuiden. Woensdag was er al een grote vechtpartij geweest tussen tientallen leerlingen en buitenstaanders, waarbij flinke klappen vielen. Een meisje raakte daarbij gewond aan haar knie en ook een leraar ontving de nodige klappen.

Aanleiding voor die vechtpartij, tussen Nederlandse en Turkse vmbo-leerlingen, was dat een leerlinge een ander had beschuldigd van diefstal van een paar sportschoenen. Via MSN waren vrienden uit Haarlem en Amsterdam opgeroepen om te komen 'helpen'.

Het Vellesan College is geschrokken over het gebeurde. ''We hadden dit niet zien aankomen en zijn ontzettend geschrokken'', zegt rector Bert-Jan Kollmer. Hij heeft zes direct betrokken leerlingen voor een week geschorst. '',Een volgende keer worden ze van school gestuurd.'' De ouders zijn via een brief op de hoogte gesteld van de vechtpartij en de genomen maatregelen. Ook vandaag zullen er nog bewakers rond de school surveilleren. De politie houdt de omgeving de komende tijd extra in de gaten.

Het bericht werd aan FOK! gisteren via de submit al gemeld door een leerling van 6 VWO, maar zonder verifieerbare bron. ''Naar aanleiding van een gestolen paar sportschoenen is er gister een grote vechtpartij geweest tussen 20 Nederlandse VMBO sletjes en circa 30 allochtonen met auto's etc...'', zo werd gesubmit. Het artikel was afkomstig van weblog 22rood.nl.

[upd] Politiek boos over acties omroep

Het plan van de TROS, AVRO en NCRV om vandaag de leden van D66 op te roepen tegen het paasakoord te stemmen, is zeer slecht gevallen in politiek Den Haag. De NCRV plaatst vandaag paginagrote krantenadvertenties en TROS-voorzitter Karel van Doodewaerd zal de D66-leden vanavond via een tv-spot, pal voor het NOS Journaal van 20.00 uur, toespreken.

De publieke omroep begeeft zich op een hellend vlak, zo meent CDA-Kamerlid Joop Atsma. Hij vindt dat de publieke omroep zich niet met politiek moet bezighouden. ''Als NCRV-lid ben ik ook niet gekend in deze onzinnige campagne'', zegt hij.

VVD-Kamerlid Fadime Örgü weet zeker dat de omroepactie een averechts effect zal hebben: ''De D66-achterban wil juist een nieuw omroepbestel''. Staatssecretaris Medy van der Laan (D66): ''Ik begrijp dat het onzekere tijden zijn voor de omroepen, maar het zou jammer zijn als ze krampachtig vasthouden aan het verleden. En ik ga er vanuit dat de advertenties niet zijn gefinancierd uit publieke omroepmiddelen. Dat geld is bedoeld om mooie programma's te maken.''

Update 13:30
De NCRV heeft spijt betuigd van de oproep die het vandaag in een aantal kranten heeft gedaan. Volgens de omroep wil men op geen enkele manier bijdragen aan een eventuele kabinetscrisis. In de media zou een verkeerde samenvatting van de tekst zijn gemaakt. ''Wij maken ons alleen grote zorgen over de rol van omroepverenigingen binnen het toekomstige publieke bestel, liever gezegd over het marginaliseren of zelfs opheffen van die rol. Zoals u in de advertentie ook kunt lezen roepen wij D66 op om niet akkoord te gaan met de mediaparagraaf van het Paasakkoord, zeker gezien de uitleg van de staatssecretaris in de media.''

De tekst van de NCRV-oproep.

Castro naar Roda JC

Roda JC heeft zich versterkt met de Belgische doelman Bram Castro. De doelman die afkomstig is van het Belgische Sint-Truiden, tekende in Kerkrade een contract voor drie seizoenen, met een optie op nog twee extra seizoenen.

De keeper zal bij Roda de concurrentie moeten aangaan met de huidige eerste keeper Vladan Kujovic, wiens contract onlangs nog met twee seizoenen werd verlengd. De 22-jarige Castro is vanaf 1 juli aanstaande transfervrij, zodat de Limburgers geen transfersom hoeven te betalen.

De 1.91 meter langer Castro stond sinds 2002 onder contract bij Sint-Truiden en keepte sindsdien in 26 wedstrijden van de Belgische club, waarvan vijftien dit seizoen.

Coach Azerbeidzjan biedt Owen excuses aan

De bondscoach van Azerbeidzjan, Carlos Alberto, zegt dat hij spijt heeft van zijn beledigingen aan het adres van de Engelse voetballer Michael Owen. Volgens hem was de tirade een gevolg van taalproblemen.

Alberto noemde Owen na de wedstrijd Engeland - Azerbeidzjan (2-0) een dwerg, die 'zijn tong moet schoonmaken en daarmee David Beckhams schoenen moet poetsen, want daar is regen opgekomen. Dat is het enige waar hij goed voor is.'

Nu zegt de bondscoach dat zijn tirade een gevolg was van een misverstand. "Ik dacht dat hij beloofd had vijf keer te scoren. Dat maakte mijn spelers en mij bijzonder kwaad", zei de Braziliaanse bondscoach van Azerbeidzjan. "Ik was nog steeds boos na de wedstrijd. Voor mij is het nu voorbij."

Alberto had de schreeuwende koppen in de Engelse kranten verkeerd begrepen. Waarschijnlijk was zijn kennis van het Engels onvoldoende om de woorden van Owen beter in te schatten. De spits van Real Madrid had gezegd dat hij tegen Azerbeidzjan records wilde breken. "Als dat het geval is accepteer ik zijn excuses en bied ik op mijn beurt hem mijn excuses aan."

Straatrover vangt bot bij agent in burger

Guuzz en -chuckie- hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsEen Amsterdamse straatrover had het letterlijk op de verkeerde gemunt toen hij in de afgelopen nacht een agent in burger probeerde te beroven. De politieman zat samen met een collega achter een autokraker aan, toen ze werden aangesproken door een groep van vijf mannen. De beide dienders waren vermomd als toerist.

Een van de vijf mannen griste plotseling een mobiele telefoon uit de handen van de agent. De rover werd daarop direct door de twee politiemannen in de kraag gevat, waarbij ze hun identiteit prijsgaven. De man verzette zich hevig tegen de arrestatie, en kreeg daarbij hulp van de andere mannen van de groep. De straatrover zag hierdoor kans aan de sterke arm te ontvluchten.

Nadat de overige groepsleden met pepperspray op een afstand konden worden gehouden lukte het de agenten de 31-jarige mobieltjesdief opnieuw aan te houden. De man is gearresteerd.

Rondzwervende machinist terecht

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Treinmachinist Hans van VoorstEen treinmachinist die twee maanden lang spoorloos was is terecht. Dat is vanochtend gemeld door een woordvoerder van de politie. De 44-jarige Hans van Voorst uit Callantsoog zou de afgelopen tijd met een personeelskaart het land rondgezworven hebben. Eind januari had hij in overspannen toestand zijn huis verlaten.

De man zou op zijn werk te horen hebben gekregen dat hij niet goed functioneerde. Het is niet bekend of de man zich zelf gemeld heeft, of dat hij ergens werd aangetroffen. Het Algemeen Dagblad besteedde gisteren aandacht aan de verdwijningszaak, en naar aanleiding daarvan waren verschillende tips over de verblijfplaats van de man binnengekomen.

Uitslag eerste vrije training GP Bahrein

De Ferrari's lijken terug te zijn met de nieuwe F2005. In deze eerste vrije training dit weekend wist Michael Schumacher de tweede tijd te rijden en teamgenoot Rubens Barrichello zette een nette vijfde tijd neer.

Toyota testcoureur Ricardo Zonta wist de snelste tijd neer te zetten waarmee Toyota wederom een goede prestatie in de vrije trainingen neerzet. De beide vaste coureurs Jarno Trulli en Ralf Schumacher kwamen deze sessie afgezien van een testronde niet in actie op de baan.

Nederlander Robert Doornbos lijkt er onderhand een gewoonte van te maken voor zowel zijn teamgenoten als oud wereldkampioen Jacques Villeneuve en het Minardi team te eindigen in de vrije trainingen. Christijan Albers wist nog een redelijke tijd neer te zetten in verhouding met zijn teamgenoot: hij was bijna een seconde sneller.

De leider in het teamkampioenschap, Renault, kwam tevens niet in actie. Er werd door beide coureurs alleen twee rondes gereden zonder een tijd neer te zetten.

Uitslag:

Pos. CoureurTeam Tijd
1 Ricardo Zonta Toyota 1:31.449
2 Michael Schumacher Ferrari 1:32.120
3 Vitantonio Liuzzi Red Bull Racing 1:32.509
4 Alexander Wurz McLaren-Mercedes 1:33.106
5 Rubens Barrichello Ferrari 1:33.111
6 Pedro de la Rosa McLaren-Mercedes 1:33.270
7 Mark Webber Williams-BMW 1:33.427
8 Kimi Räikkönen McLaren-Mercedes 1:33.836
9 Jenson Button BAR-Honda 1:34.002
10 Nick Heidfeld Williams-BMW 1:34.722
11 Christian Klien Red Bull Racing 1:34.722
12 Felipe Massa Sauber-Petronas 1:34.875
13 David Coulthard Red Bull Racing 1:34.984
14 Robert Doornbos Jordan-Toyota 1:35.432
15 Narain Karthikeyan Jordan-Toyota 1:35.766
16 Tiago Monteiro Jordan-Toyota 1:36.534
17 Jacques Villeneuve Sauber-Petronas 1:37.112
18 Christijan Albers Minardi-Cosworth 1:37.778
19 Patrick Friesacher Minardi-Cosworth 1:38.603
20 Takuma Sato BAR-Honda geen tijd
21 Giancarlo Fisichella Renault geen tijd
22 Fernando Alonso Renault geen tijd
23 Jarno Trulli Toyota geen tijd
24 Ralf Schumacher Toyotageen tijd

Wijzigingen in de FP-crew (maart)

Icoon SitenewsIedere eerste dag van de nieuwe maand geven we jullie een overzicht van de wijzigingen in de FP-crew van de maand daarvoor. Hieronder de wijzigingen van maart:

Afscheid
In maart namen we afscheid van nieuwsposter rmn, parttime nieuwsposter (en nieuwsposter op sport.fok.nl) okee6 en parttime nieuwsposter static. Ook stopten columniste (en weblogger) Francesca en columnist Xebrozius. Bedankt voor jullie werkzaamheden!

Welkom!
Gelukkig mochten we ook weer wat mensen welkom heten afgelopen maand. Omearos ging aan de slag als nieuwsposter, Alpeko als columnist, Meiske78 gaat weer aan de slag als reviewer (steenz verving haar als ER Nieuws) en Knut, methodmich en Silmarwen zijn voortaan naast hun andere taken op FOK! parttime reviewer. Allen nogmaals welkom en veel succes!

Boutahar enkele weken uitgeschakeld

NEC zal het een aantal weken moeten stellen zonder Said Boutahar. De middenvelder heeft een blessure aan zijn enkel.

Zeker zal hij de thuiswedstrijden tegen FC Groningen en Vitesse niet kunnen meespelen. Boutahar liep de blessure woensdag tijdens de training op. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de enkelbanden van de voetballer zijn beschadigd. Voor het herstel daarvan staat minstens twee weken.

Shearer gaat nog een jaar door

Voetballer Alan Shearer is teruggekomen op zijn besluit om na dit seizoen te stopen met zijn actieve voetballoopbaan.

Volgens Sky Sports zal de 35-jarige aanvaller ook aankomend seizoen nog te zien zijn in het shirt van Newcastle United. Derhalve kan Shearer, geboren en getogen in Newcastle, zijn jacht op het clubrecord van Jackie Milburn voortzetten. Milburn maakte 200 goals voor de Magpies.

Shearer staat nu op 191 treffers voor Newcastle. Van die 191 maakte hij er 138 in de Premier League, 20 in de FA Cup, 6 in de League Cup en 27 in Europese duels. Daar had hij 397 wedstrijden voor nodig. Bovendien is Shearer topscorer aller tijden in de Premiership met 250 doelpunten. Hij maakte er 112 voor Blackburn Rovers.

Rasmus Lindgren langer bij Ajax

Rasmus Lindgren heeft zijn contract bij Ajax met twee jaar verlengd. Eerder wees de Zweed een aanbod van Ajax af.

Lindgren debuteerde dit jaar op 13 februari tegen NAC, maar speelde dit jaar zijn meeste wedstrijden voor Jong Ajax. Lindgren zou na dit seizoen transfervrij zijn en wilde van de club duidelijkheid over de kansen die hij volgend jaar zou krijgen. Met name ook omdat andere clubs, waaronder SC Heerenveen, belangstelling toonden.

Ajax heeft Lindgren die duidelijkheid nu gegeven en hem een contract op niveau van de eerste selectie aangeboden. Directeur Arie van Eijden vertelde: "Dit nieuwe contract is gebaseerd op een plaats in de A-selectie. Deze verlenging is uiteraard tot stand gekomen op advies van de technische staf."

Ajax onderhandelt ook nog met keeper Hans Vonk over contractverlenging. De club wil de keeper graag behouden en heeft hem een contractverlenging aangeboden. Van Eijden vertelde daarover: "Hans heeft positief gereageerd op de aanbieding. Maar de handtekening ontbreekt nog."

Haar nog drie jaar bij AZ

Martin Van Geel en AZ zijn een nieuw driejarig contract overeengekomen. Het huidige contract van de assistent-trainer van de Alkmaarders loopt aan het eind van dit seizoen af.

Nu werkt Haar nog samen met trainer Co Adriaaanse, vanaf aankomend seizoen zal hij de assistent van de nieuwe coach Louis van Gaal gaan worden.

"Ik ben blij dat ik langer bij AZ kan werken", aldus de blije Haar. "De club ken ik door en door en ik verheug mij op de samenwerking met de nieuwe coach Louis van Gaal."

"Toyota zal geen kampioen worden"

Nu Toyota een deel van het potentieel dat het team heeft verzilvert, gaat door de paddock de vraag of het team ook mee kan doen om het kampioenschap. Volgens Jarno Trulli is het daar nog veel te vroeg voor.

In Maleisië wist Trulli de eerste podiumplaats voor Toyota binnen te halen. Met een hoog budget en volgens sommige insiders de beste motor van de Formule 1, zou het team misschien wel mee kunnen doen voor het kampioenschap. Jarno Trulli is er snel bij om die hoogmoed te voorkomen. Hij denkt dat de prestaties van de auto nog niet stabiel genoeg zullen zijn dit seizoen.

Hij vertelde: "Ik blijf met mijn beide voeten op de grond. We gebruiken nog niet ons volledige potentieel. Dit zal geen kampioensseizoen worden voor ons." Trulli hint er zelfs op dat het nog te vroeg is om races te winnen.

Team-president John Howett heeft echter de doelen van het team al naar boven bijgesteld. Volgens hem zou het team bij de beste drie teams in de Formule 1 kunnen eindigen dit jaar. Hij vertelde over de auto: "We zullen het pakket van onze auto dit jaar nog verder verbeteren. We willen het momentum behouden en verwachten ons beste seizoen ooit te hebben."

D66 vertrouwt nieuwe aanmeldingen niet

Logo D66D66 gaat alle aanmeldingen die de laatste dagen binnen zijn gekomen onderzoeken. Dat is in een vergadering van het Landelijk Bestuur van de partij besloten. De partij wil uitsluiten dat personen 'met onzuivere bedoeling' het partijcongres van zaterdag naar de hand willen zetten. Op het congres wordt besloten over voortzetting van de coalitie met CDA en VVD.

"Aanleiding is de extreme stijging van het aantal aanmeldingen vanaf dat moment. Dit geeft grond tot het vermoeden, dat er gehoor is gegeven aan de verschillende oproepen via de media en internet om met onzuivere bedoelingen stemrecht te verwerven om hiermee het congres te beïnvloeden", stelt de website van de partij. Eerder deze week flirtte protestbeweging Keer het Tij met de gedachte om via een lidmaatschap van de kleinste regeringspartij invloed uit te oefenen. De zorgen lijken echter vooral ingegeven door oproepen op de weblog GeenStijl. De redactie van de internetsite zou van plan zijn om vanuit verschillende delen van het land bussen naar het congres in Den Haag te laten rijden. "Prijs van dit alles is 50 euri inclusief D66 lidmaatschap, GeenStijl shirtje, lunchpakket en een kortingsbon van 10 euri voor de Pier van Scheveningen (45 euri voor lieden onder de 28 jaar)", aldus GeenStijl.nl.

D66 laat weten de gang van zaken te betreuren, aangezien 'hiermee diegenen die om zuivere redenen lid willen worden, benadeeld zijn'. De NOS zendt het congres van D66 morgen rechtstreeks uit. De beraadslagingen van de Democraten zijn vanaf 12.45 uur te zien op Nederland 2.

Wirdheim tekent bij HVM

Björn Wirdheim heeft getekend bij Champ Car-team HVM, nadat Mario Dominguez verrassend van HVM naar Forsythe Racing is overgestapt.

Dominguez neemt bij Forsythe de plaats in van Rudolfo Lavin, die naar verluid zijn budget niet bij elkaar kon krijgen. Wirdheim neemt bij HVM de plaats in van Dominguez. De Zweed kwam afgelopen jaar uit voor Jaguar in de vrijdagtrainingen van de Formule 1. In 2003 werd Wirdheim nog Formule 3000-kampioen.

Dit betekent dat er nog één stoeltje vrij is bij HVM, waar zowel Jos Verstappen als Ronnie Bremer aanspraak op maken.

20 jaar eis voor moord op wietkweekster

Gisteren is 20 jaar celstraf geëist voor de moord op de 27-jarige hennepkweekster Tinka van Rooij uit Breda. Hoofdverdachte Arno N. (34) heeft bekend dat hij Tinka met een stroomstootwapen heeft verlamd en daarna met een klauwhamer haar schedel heeft ingeslagen.

Arno bestierde samen met Tinka een aantal hennepkwekerijen. Tot groot ongenoegen van hem wilde Tinka uit het kweekleventje stappen, en eiste ze een afkoopsom. Justitie sluit echter niet uit dat gekrenkte gevoelens van een onbeantwoorde liefde ook meegespeeld kunnen hebben.

Drie medeverdachten die hebben geholpen met het dumpen van haar lichaam in de Biesbosch en uitwissen van de sporen, hoorden 15, 12 en 9 jaar tegen zich eisen. Het gaat respectievelijk om Angelo de B. (34), de 43-jarige Jack B. en diens 41-jarige zus Bettie, partner van Angelo.

Het lijk van Tinka werd volgens afspraak vervoerd naar een diepe plek in de Biesbosch waar de Amer samenkomt met de Nieuwe Merwede. Daar werd het in folie gerolde slachtoffer, dat even daarvoor in een speciaal geselecteerde afgelegen garage bij Zevenbergschenhoek genadeloos was afgemaakt, in een bootje gelegd. Na veel gezeul werd Tinka's lichaam verzwaard met al weken eerder gereed gelegde kettingen vanuit de boot afgezonken. Het had nooit meer boven mogen komen, maar dat gebeurde toch.

De vader van Tinka voerde als slachtoffer het woord in de rechtszaal. Hij zei: ''Ons Tinkeltje verlangde naar een toekomst met kinderen. Haar droom was in een mooie witte jurk, aan de arm van pappie, naar het altaar te lopen. Maar het werd een witte kist in het crematorium.'' Uitspraak over 14 dagen.


De vermoorde Tinka van Rooij

Illegalen in Amsterdam vaak van westerse komaf

revizo had ons via de nieuws-submit te melden:

Ruim de helft van de tienduizend mensen die zonder geldige verblijfstitel in Amsterdam verblijven blijkt afkomstig te zijn uit westerse, geïndustrialiseerde landen als België, Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. De afdeling O + S (Onderzoek en Statistiek) van de gemeente Amsterdam publiceerde deze cijfers na onderzoek.

"Het betreft veelal buitenlandse studenten of mensen met een tijdelijke werkvergunning die bij vertrek hebben verzuimd zich weer uit te schrijven en mensen die hun reguliere verblijfsvergunning nog niet hebben verlengd", aldus Jeroen Slot, O + S-woordvoerder. "Binnen de groep die gemakshalve als 'illegaal' wordt aangemerkt, blijkt dus nog heel wat differentiatie mogelijk. Het zijn heus niet allemaal criminele Joegoslaven. Dit gegeven komt nu voor het eerst aan het licht, omdat bij de statistische analyses nu ook de gegevens uit het GBA (gemeentelijke basis administratie) konden worden betrokken.

Naar schatting leven er zo'n zeventienduizend mensen illegaal in de politieregio Amsterdam-Amstelland. Binnen deze groep is er mogelijk een overlap van tienduizend mensen van wie de verblijfsvergunning is beëindigd. Niet bekend is of deze mensen ook nog steeds in Amsterdam wonen, danwel zijn vertrokken.

Verder blijkt het aantal Amsterdammers dat een dubbel paspoort bezit sinds medio jaren tachtig verachtvoudigd. Waar vijftienduizend Amsterdamse vreemdelingen zich in 1986 hadden laten naturaliseren met behoud van hun oorspronkelijke nationaliteit, was deze groep in 2004 al gestegen tot 113.000. Binnen deze groep bevinden zich vooral veel mensen met de Turkse of Marokkaanse nationaliteit. Voor die laatste groep is de dubbele nationaliteit geen keuze; zij mogen hun oorspronkelijke nationaliteit volgens de Marokkaanse wet niet eens opgeven.

Tegenover deze groei staat dat het aantal vreemdelingen in Amsterdam - daarmee alle mensen zonder de Nederlandse nationaliteit bij elkaar genomen - de laatste jaren fors is gedaald. In 1994 woonden er in Amsterdam nog 120.000 mensen zonder Nederlands paspoort, op dit moment zijn dat er nog 86.000, circa twaalf procent van de totale burgerbevolking. Formeel staan echter 360.000 Amsterdammers te boek als 'allochtoon', omdat ze in het buitenland zijn geboren en/of omdat één of beide ouders uit het buitenland afkomstig is.

Spelers en personeel Fortuna weer zonder loon

De komende weken zullen de spellers en het personeel van Fortuna Sittard het zonder salaries moeten doen.

De raad van commissarissen heeft bekend gemaakt dat er pas weer betaald zal worden als de belastingdienst akkoord gaat met het reddingsplan van de club. Het is al de derde keer in evenveel maanden dat de club geen salaris uit kan betalen. De fiscus heeft een bedrag van ¤850.000 op een totale schuld van 24 miljoen euro.

Door deze zelfde schuld werden eerder al punten afgetrokken. Grote vraag is nu wat de KNVB zal doen aangezien het Fortuna al eerder uitstel gaf.

Geert Wilders krijgt beveiligde woning

Icoon politiek binnenland nieuwsGeert Wilders krijgt aan het eind van deze maand een extra beveiligde woning in de Randstad toegewezen. Hij betaalt er een vaste bijdrage per maand voor en als Wilders in de toekomst niet meer wordt bedreigd zal het huis vrij komen voor andere politici die bedreigd worden. Volgens Justitie is de woning beveiligd genoeg om de locatie openbaar te maken.

Wilders woont al maanden in een gevangeniscel op Kamp Zeist. Eerder kreeg oud-VVD collega Hirsi Ali ook een beveiligd huis van Justitie. Volgens Donner was het moeilijk een geschikte woning te vinden.

Gisteren heeft de Groep Wilders zich laten registreren bij de Kiesraad in Den Haag. "Als het kabinet valt, zijn wij klaar voor verkiezingen", aldus Wilders.

Vingeren!

Stel je hebt niets te doen, want het is vrijdag, dus eigenlijk is het weekend praktisch gezien al weer begonnen, alleen moeten andere er nog aan wennen dat je je weekend al viert. Nodig ze dan uit voor een spelletje Finger Twister. Wees niet bang voor een ietwat vieze monitor naderhand en zorg dat iedereen zijn handen wast, voordat het spel begint, van die vieze chipsvingers staan niet mooi op je monitor.

Met dank aan inkie1010 voor de submit

NOS Teletekst bestaat 25 jaar

NOS Teletekst bestaat vandaag precies 25 jaar. In 1980 begon deze service op de publieke televisienetten vanuit de kelder van het Mediacentrum op het Mediapark in Hilversum. De NOS viert het jubileum vandaag in besloten kring en via allerlei media zal aandacht zijn voor het 25-jarig bestaan. Daarnaast zal het boek '25 jaar in 101 verhalen' uitkomen en is er een speciale site gemaakt.

Nog altijd is de dienst erg populair. Dagelijks kijken er 2,1 miljoen mensen naar Teletekst. Van alles is er te vinden op de pagina's. Van het nieuws op de 101, het sportnieuws op de 601, de file-informatie op de 703 tot de zon- en maanstanden op pagina 718. "Er zijn mensen die ervoor opstaan, om te zien hoe laat de maan opgaat", zo zegt redactiechef Eugène Leenders.

Inmiddels is de redactie verdeeld over de verschillende onderdelen van de NOS. De nieuwstak zit sinds begin dit jaar samen met het NOS Radionieuws. De servicepagina's worden nog bijgehouden vanuit de kelder. Maar duizenden pagina's worden ook nog automatisch aangemaakt. Zoals de aankomsttijden op Schiphol en de spoorweg-informatie.

"NOS Teletekst kost een kwartje per Nederlander per jaar", zo berekende Bernadette Slotboom, baas van NOS Online, waaronder ook Teletekst valt. "En de piek van de bezoeken is tijdens het achtuurjournaal. Kijkers zijn dus blijkbaar tijdens de nieuwsuitzending nog op zoek naar meer informatie. Zo zijn er ook veel kijkers die in de pauze van een film op SBS gauw even naar NOS Teletekst zappen." Dat ze niet naar de teletekst-pagina's van de commerciëlen gaan snappen de makers van de NOS wel. "De omgeving telt mee. Op SBS-Text komt nieuws toch wat onbetrouwbaar over wanneer dat tussen de advertenties voor rijpe negerinnen staat."

Dat NOS Teletekst nog altijd zo goed scoort (ook op internet) heeft volgens de makers een simpele reden. "Wie snel wereldnieuws tot zich wil nemen, heeft aan ongeveer tien korte tekstberichten genoeg." De NOS heeft vandaag mede hierom dan ook haar eigen internetsite aangepast. Teletekst-berichten komen voortaan integraal in een aangepaste omgeving op de nieuwssite van de NOS te staan. De redactie van NOSnieuws.nl maakt daarbij achtergronden die apart opvraagbaar zijn.

Ken je ze nog? Die nieuwsmomenten die bij bleven? Op het FOK!forum zijn ze verzameld. klik hier om ze te zien.


Teletekst in den beginne

Vier extra gaten

Zo daar zit je dan 's nachts nog achter een PC, na te genieten van een uit de hand gelopen doktertje spelen. Misschien ken je ze wel, onderhuidse bobbeltjes die je mateloos irriteren als je, je vingers er tegen aan duwt of als je er op leunt.

Eigenlijk had ik al een vrij lange haat-liefde relatie met mijn lichaam, m'n benen noch armen vonden het ooit nodig om te breken en eigenlijk was alleen mijn huid de zogezegde achilleshiel van mijn lichaam. Nee, geen puistjes, maar een onverklaarbare verandering van huidstructuur.
Vorige week kwam ik weer eens bij mijn huisarts, ik wilde even zeker weten of het Herpes Zoster virus, ook bekend als gordelroos, vanuit mijn ruggegraat een plekje had gevonden op m'n buik. De dokter moest het bevestigen en het zag er al weer genezend uit dus een heleboel chocolade eitjes en sinaasappelsap later bleef er een schraal stukje over.

Bij ons duurt een consult maximaal tien minuten daar kun je dus best wel wat meer in kwijt dan een ja/nee vraag. Ik wilde eens weten of het mogelijk was om wat interne bobbeltjes te laten verwijderen. Zo ging ik de afgelopen dag rond twee uur op de skates richting onze dokter, geweldige man. Na een oude HP/De Tijd te hebben door te hebben gebladerd en alles te weten over onze knuffel Baron mocht ik naar binnen.

Ik moet bekennen dat ik helemaal niets had met naalden, had ja, want na vandaag is m'n angst al bijna over zijn top. Een volle injectienaald werd op vier plekken in mijn lichaam in gebracht het prikken zelf viel eigenlijk best mee, maar dan het inspuiten van de treffende vloeistof er gaan zo veel in. Interne systeemfout: au, dit bericht herhaalde zich drie keer.

Zo lag ik met een ontbloot bovenlijf en drie gaten in twee armen vervolgens op mijn buik. De laatste prik moest aan de bovenkant van m'n bekken geplaatst worden. Ach echt pijn deed het niet en de schaartjes, pincetten, doekjes en E-40 naaigaren werden uit de kast gehaald. En omdat ik toch op m'n rug lag werd mijn laatst ontdekte vetbult blind verwijderd.

Het kreng kwam er eindelijk uit, ja het duurde even moest er natuurlijk ook nog gehecht worden, waarna ik een spiegelend stukje kunstwerk zag waardoor ik de laatste beelden van mijn rug kon waarnemen.

Niet getreurd, de blik op mijn beide armen was 30cm dus dat kan ik nog in detail beschrijven.

Hoe voelt dat nu zou snee in je arm? Eigenlijk voel je helemaal niets maar het geluid dat het maakt is toch best opvallend. Het geluid of je in rubber snijdt, nog opvallender, er komt geen druppeltje bloed uit het spleetje. Dat laatste zou iets te maken hebben met de gebruikte verdoving.

Ok, je arm ligt open, je kijkt er een beetje in, een hoop vetzakjes en na wat rommelen komt daar een blauwe ader naar boven (ik: dokter, ik zie wat blauws lopen. dokter: ja, ik deed al wat voorzichtiger) ach de man bleef scherp en wist hij mee bezig was. Dus er komt wat vet naar buiten en opeens een kapseltje met het betreffende stukje hard vet.

Toen het er eindelijk uit was, het moest immers voorzichtig gebeuren, bleek de arts naast behoorlijk langs een lijntje te kunnen snijden erg bedreven te zijn in het aanleggen van hechtingen. Diep respect.

Zo ging ik dus weer op de skates naar huis, lekker verder computeren even m'n oorlogswonden gedemonstreerd, toen er een bijzonder rode vlek door twee shirts heen begon te druipen. Mooie bloedvlek.

Nouja waarom ben ik nog zo laat op? M'n armen jeuken en dat is niet omdat het 1 april is...

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.