Paasraces Zandvoort mistig en nat

Circuitpark Zandvoort heeft haar raceseizoen geopend met de traditionele Paasraces. Op een mistig en nat circuit haalde het team van Olaf Mathey en Duncan Huisman de overwinning in de nieuwe Porsche GT3-klasse. Dillon Koster won de wedstrijd in de Clio Cup, Junior Strous was de snelste in de Formule Renault-klasse en de race in de Formule Ford werd gewonnen door Dennis Retera.

McGregor Porsche GT3 Cup Challenge
Zandvoort kende dit weekend de première van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge. Veertien teams van ieder twee coureurs reden twee races van 25 ronden op het circuit. Tijdens iedere race is er een verplichte pitstop waarbij de banden en de coureurs worden gewisseld, wat de wedstrijd een stuk spannender maakt. Het duo Manthey/Huisman behaalde zaterdag al een tweede plaats, achter Kuus/Coronel, maar wist vandaag de winst binnen te slepen. De winnaars van zaterdag werden vandaag tweede. Olaf Manthey pakte direct de kop na de start, die drie kwartier uitgesteld door dichte mist, maar kwam onder druk te staan van Olav Mol. Het gevecht werd echter verstoord door een stop-go-penalty voor Mol. Manthey kon vervolgens naar een makkelijke overwinning rijden.

1. Manthey/Huisman, 21 ronden
2. Kuus/Coronel, op 0,902 sec
3. Bouhuys/Bleekemolen, op 0,902 sec

Dutch Supercar Challenge
Ook de start van de Dutch Supercar Challenge werd uitgesteld, ditmaal vanwege olielekkage bij de auto van Danny de Haan. In combinatie met de mist werd er besloten het veld van achter de safetycar te starten. Willem Steenhoek maakte het beste gebruik van de situatie en pakte de leiding, die hij pas tijdens de verplichte pitstops zou moeten afstaan. Richard van den Berg maakt een snellere pitstop en neemt de koppositie over, die hij niet meer uit handen zou geven.

1. Richard vd Berg, BMW M3 E36, 16 ronden
2. Willem Steenhoek, BMW M3 E36, op 0,000 sec
3. Alex Schoep, BMW E46 328i, op 0,591 sec

Formule Renault
Junior Strous wist de eerste race van de Formule Renault-klasse te winnen. Helmert Jan van der Slik en Renger van den Zande werden twee en derde, beiden binnen een seconde achter de leider. Strous was van pole position gestart, maar kreeg al snel competitie van Ricardo van der Ende. Van der Ende vond aansluiting bij Strous, maar maakte een fout in de Kuhmobocht, waardoor hij met hoge snelheid van de baan raakte. Hij beschadigde zijn voorvleugel, maar kon de race uitrijden op een vijfde plaats.

1. Junior Strous, 12 ronden
2. Helmert Jan van der Slik, op 6,077 sec
3. Renger van den Zande, op 6,255 sec

Formule Ford
De race van de Formule Ford kende een warrige start. Poleman Michel Florie zette zijn wagen aanvankelijk aan de verkeerde kant van de grid en moest naar de juiste plek geduwd worden. Vervolgens maakte Florie een valse start door de startlichten bijna twee seconden voor te zijn. Hij kreeg een stop-go-penalty en finishte op de vijfde plaats. Dennis Retera won de race, op grote voorsprong van Rogier Jongejans.

1. Dennis Retera, 10 ronden
2. Rogier Jongejans, op 15,871 sec
3. Liroy Stuart, op 25,138 sec