PKC verovert korfbaltitel

PKC is de nieuwe landskampioen in het korfbal. Het team uit Papendrecht versloeg in een goed gevuld Ahoy DOS'46 uit Nijeveen.

PKC was gedurende de wedstrijd duidelijk de betere ploeg. DOS’46 kon dan wel lang balbezit hebben, kansen creëren zat er niet in. PKC speelde veel soepeler. De Papendrechters konden over ruimere finale ervaring beschikken. Bij de Drentse ploeg had niemand ooit eerder in Ahoy gespeeld. Na een ruststand van 11-4 werd het uiteindelijk 21-11. PKC nam de titel over van het Delftse Fortuna, dat de afgelopen twee jaar in de zaal de sterkste was geweest.

PKC-er André Simons nam na 14 jaar afscheid van het topkorfbal. Na zijn zevende treffer kreeg de 31-jarige een publiekswissel. Een ovatie was zijn deel. Hij was in zijn laatste optreden tevens topscorer van de wedstrijd. PKC verwacht hem niettemin te kunnen vervangen uit eigen gelederen. Simons won in zijn carriere vijfmaal de zaaltitel, viermaal de veldtitel, drie Europa cups en werd drie keer tot speler van het jaar uitverkozen.