Samenwerking ADO en Ajax tijdens cupduel

Morgen vindt de Amstelcup kwartfinalewedstrijd Den Haag - Ajax plaats in Den Haag. Om tijdens het duel een aangename sfeer te creëren hebben ADO Den Haag en AFC Ajax een gezamenlijk strijdplan opgesteld.

Tijdens eerdere confrontaties tussen de twee ploegen klonken er beledigende spreekkoren vanaf de tribunes. Beide clubs willen dergelijke geluiden ditmaal tegengaan door middel van ludieke acties.

Wellicht zal meespelen dat de KNVB na dergelijke uitlatingen eerder dit seizoen hoge straffen heeft uitgedeeld. Zo kreeg de Haagse club na de eerste ontmoeting tussen de twee rivaliserende clubs een boete van maar liefst 25.000 Euro, en werd de ADO supporters de toegang ontzegd tot de Amsterdam ArenA tijdens de tweede ontmoeting.

Om de wedstrijd langs de zijlijn positief te laten verlopen worden er verscheidene acties georganiseerd. Zo krijgt iedere supporter een soort ratelaar in de kleuren van de eigen club. Door hier geluid mee te maken kan men proberen ongewenste spreekkoren of liederen vanaf de tribunes te overstemmen.

Elk vak wordt voorts aangekleed met de kleuren van de betreffende club. De uitvakken worden derhalve rood-wit, de thuisvakken groen-geel. Verder is het Haagse komische duo Van Dijk en Gelauff de hele avond aanwezig om met positieve klanken de sfeer trachten te bevorderen. Om mee te kunnen zingen met het duo zal er voor de supporters gratis koffie zijn, dit om de kelen te gesmeerd te houden.