Loovens afwezig, Saidi terug bij Feyenoord

Feyenoord zal het woensdagavond in de UEFA cup wedstrijd tegen Schalke 04 moeten stellen zonder verdedigers Glenn Loovens en Song Chong-Gug.

Song kampt met een blessure aan zijn kuitspier en Loovens heeft buikgriep. Daarentegen is de Tunesiër Karim Saidi weer hersteld van zijn hamstringblessure en kan de bijna van een enkelblessure herstelde Shinji On ingezet worden als invaller.

Saidi, die niet meespeelde afgelopen zondag tegen SC Heerenveen (2-2) , is weer fit. Ono speelde op 14 november tegen Ajax (1-1) zijn laatste wedstrijd. "Hij traint pas heel kort met de groep mee, maar hij is fit genoeg om op de bank te zitten", aldus trainer Ruud Gullit. De Ivoriaan Salomon Kalou kampte de afgelopen week met een dijbeenblessure maar volgens Gullit kan hij woensdag gewoon spelen.

Vanwege de afwezigheid van Loovens en Song voegde de coach van de Rotterdammers de 19-jarige Wouter Artz aan de voorlopige selectie toe voor het duel tegen Schalke.

Tegenstander Schalke kampt eveneens met blessures. Zo zijn Lincoln, Marcelo José Bordón, Gustavo Varela, Thomas Kläsener en Darío Rodríguez niet van de partij, en zal trainer Ralf Rangnick mogelijk enkele spelers rustgeven omdat de Duitsers al zeker zijn van een plek in de derde ronde.