Onderzoek naar 'soep-incident'

De wedstrijd van zondag met Manchester United krijgt voor Arsenal misschien nog een staartje mee. Nadat vorig seizoen Arsenal zich voor de tuchtcommissie moest verantwoorden in verband met het gedrag van een aantal spelers op het veld, is nu soep de aanleiding tot het onderzoek.

Na afloop van de wedstrijd die door Arsenal met 2-0 werd verloren, zou de manager van Manchester United, Alex Ferguson, soep over zich heen gekregen hebben. De dader zou een speler van Arsenal zijn geweest. Ferguson wilde niet over het incident praten, en ook de Engelse bond gaf er geen mededelingen over uit. Er zal waarschijnlijk wel een onderzoek komen naar het incident.

De strijd tussen de twee clubs was sowieso nog niet gedaan na het laatste fluitsignaal. Beide coaches lieten zich verbaal nog even gelden, waarbij Arsène Wenger erg boos bleek te zijn: “We kregen de gebruikelijke penalty tegen, die we altijd tegenkrijgen als we op bezoek zijn bij Manchester United, en de spelers van Manchester schopten mijn spelers bewust van het veld af.”