Schumacher lacht om Briatore

Michael Schumacher heeft gereageerd op uitlatingen van Renault teambaas Flavio Briatore dat zij de middelen hebben om het team van Ferrari te kunnen verslaan.

Flavio Briatore zei na afloop van de Grand prix van China dat Renault het Ferrari-team kan verslaan. De Italiaan verklaarde tegenover de Gazzetta dello Sport dat Renault bijna klaar is om Ferrari het vuur aan de schenen te leggen. “We zijn nu bezig om alle problemen op te lossen die ons nog in de weg staan, daarom zie ik niet in waarom we nog twee of drie jaar op dat moment moeten wachten aangezien we alles om Ferrari te verslaan al in huis hebben.”

Michael Schumacher reageerde kalm op het bericht. De Duitser zei dat na afloop van de testweek op het circuit van Jerez: “Uiteraard zal Flavio dat zeggen”. Schumacher vervolgde: “Maar als hij in mijn ogen kijkt, zal hij niet opnieuw zeggen dat hij wereldkampioen zal worden.”

Briatore stopt aan het eind van 2005 als teambaas van Renault. Hoewel hij nog geen plannen heeft gemaakt voor na 2005 gaan de meeste geruchten dat hij Cosworth gaat kopen en daar de naam van de Franse motor-specialist Mecachrome aan gaat hangen.