Arbiters voor Ajax en PSV bekend

De UEFA heeft de scheidsrechters die deze week de CL duels voor hun rekening nemen bekend gemaakt. Voor Ajax-Juventus is de Zwitser Urs Meier van de partij. PSV voetbalt tegen Arsenal onder leiding van de Italiaan Domenico Messina.

Urs Meier is gewend aan het fluiten van Ajax tegen Italiaanse tegenstanders. In 1997 speelde Ajax onder zijn leiding tegen Udinese (1-0). Tegen Internazionale in 2002 ging het minder voor de Amsterdammers (1-2). Dit keer zal Juventus tegenstander zijn, daarmee wederom een 'Italiaans' treffen. Meier kan bogen op lange ervaring in alle toernooien. Op het WK 2002 floot hij de halve finalewedstrijd Duitsland - Zuid-Korea. Afgelopen jaar kreeg hij de CL finale tussen Real Madrid en Leverkusen. Op het afgelopen EK bleef het bij een kwartfinale (Portugal-Engeland), waarna hij na het afkeuren van een treffer van Campbell voor enige tijd moest onderduiken. Komende woensdag verschijnt hij in elk geval in de ArenA.

PSV krijgt de iets minder ervaren Domenico Messina toegewezen. Hij is op papier de 'tweede' leidsman van Italie achter Pierluigi Collina. Messina floot PSV nog niet eerder. Wel leidde hij het duel Club Brugge-Ajax verleden jaar. Ajax werd toen dankzij een 2-1 nederlaag uitgeschakeld in de eerste ronde van de Champions League.