Geen Merckx in de Ardennen

Het Belgische wielerpubliek verwacht morgen op de weg naar Wasquehal zeker van de Belgische rijders enkele aanvallen. Welke belg is nog maar de vraag, Merckx in ieder geval niet.

Axel Merckx, gesteund door zijn vader, had graag aan willen vallen in de Ardennen in de eerste paar ritten van de Tour. Alleen doordat hij al enkele dagen kampt met pijn in zijn knieën zal het zeer waarschijnlijk niet veel geven de komende dagen. Hij wil zich rustig houden en het later in de week wel een keer proberen. Merckx: "morgen ga ik zeker niet aanvallen, ik wil het rustig aan doen om mijn knie te laten rusten."

Dit is na de opsteker van vanmiddag, McEwen won namelijk de tweede rit, de tweede domper voor Lotto - Domo in deze Tour. Gisteren in de eerste rit kwam de Australiër, Nick Gates, ten val en haalde daardoor de tijdslimiet. De meesterknecht van McEwen mocht als gevolg hiervan vandaag niet meer starten.

Ploegleider Hendrik Redant heeft nog meer ambities: "We hebben met de hele ploeg alles in het werk gesteld om de ploeg in eigen land te kunnen laten zegevieren. Het is mooi. Dit smaakt naar meer." Alleen zal het dus niet door Merckx komen in de komende dagen.