Mosley stopt vanwege teambazen

Max Mosley stopt vanwege het gedrag van de teambazen. Dat heeft de Brit vrijdag tijdens een persconferentie gezegd.

Mosley vindt het werk niet langer meer interessant en haalt niet langer meer de voldoening uit de diverse vergaderingen. Onder andere het gedrag van de teambazen daar speelt mee. "Op deze vergaderingen zijn mensen het vaak eens en nadat ze de vergadering hebben verlaten veranderen ze compleet van gedachten. Dat betekent dat je een dag hebt verprutst", aldus Mosley.

Ook vindt de Brit sommige vergaderingen te langdradig. Op de persconferentie gaf hij een duidelijk voorbeeld. "Er is een Formule 1-baas, ik zal zijn naam niet geven, maar laten we zeggen dat hij niet de slimste is, die neemt steeds zijn manager mee. Die zorgt ervoor dat de teambaas wat meer gewicht in de schaal kan leggen. Die manager is een man van details. Het probleem is dat hij steeds het verkeerde details kiest. Zo krijg je van die eindeloze discussies over irrelevante zaken terwijl je probeert serieuze zaken te bespreken." Mosley doelt hiermee zeer waarschijnlijk op Minardi-baas Paul Stoddart, die onder grote invloed van zijn hoofdsponsor Wildschut en directeur Ruud Wildschut staat.

Mosley stapt in oktober op , maar wil voor die tijd de Formule 1 nog wel trager en veiliger maken. De FIA-president wil niet meer op die beslissing terugkomen. "Nee, ik ben geen teambaas. Ik verander dus niet elke vijf minuten van gedachten, maar blijf bij mijn besluit", zo liet hij weten.