FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 3 juli 2004

Duits vrachtschip gezonken op IJsselmeer

Begin van de avond is een Duits vrachtschip, geladen met basaltblokken, gezonken op het IJsselmeer. Het schip was op weg naar Amsterdam. De politie vermoedt dat het schip te veel water heeft gemaakt door de hoge golfslag en openstaande dekluiken.

Het 1157 ton zware vrachtschip is geheel gezonken, ergens tussen Lemmer en Urk. Volgens het KLPD wisten reddingswerkers de twee opvarenden tijdig te redden.
De politie stelt een onderzoek in.

Uitslag NEC - Cork City

NEC beet vanavond het spits af voor Nederland in het Intertototoernooi. In De Goffert werd het 0-0 tegen Cork City (Ier).

NEC hoefde in de eerste ronde niet te spelen, maar vandaag was het dan zover. De Ierse nummer drie kwam op bezoek. Gedurende het duel hadden de Nijmegenaren voortdurend druk op het Ierse doel, maar scoren deden ze niet.

De nieuwe spits Romano Denneboom speelde zijn eerste minuten voor NEC. Andrzej Niedzielan is nog herstellende van zijn buikspierblessure. Hij heeft al wel de (aangepaste) training hervat.

De return in Cork is volgende week zondag.

Vrije-energie motor binnenkort op de markt

Een Duits bedrijf gaat een motor op de markt brengen die louter op permanente magneten werkt, en geen externe energiebron nodig heeft. De motor heeft volgens het bedrijf ook geen externe energie nodig om op te starten. De vrije-energie motor gaat op grote schaal geproduceerd worden op de Europese, Russische en Australische markt. Dit meldt Pure Energy Systems News.

Het Zuid-Afrikaanse Perendev Power Developments Ltd. heeft middels een uitvinding van Michael J. Brady de vrije-energie motor ontwikkeld. De motor werkt door magnetische omleiding en afscherming van het magnetisch veld van schuinstaande permanente magneten op een wiel.

De motor werkt door het principe dat twee gelijke polen van permanente magneten elkaar afstoten. Door middel van omringende permanente magneten aan de binnenkant van twee halve ringen, stoten de magneten van de halve ringen de magneten op het wiel af, en door de schuinstaande positie van de magneten op het wiel, gaat het wiel draaien. De snelheidsbegrenzing zorgt er voor dat de motor niet beschadigt.

Bij testen van de motor bleek er na twee maanden nog geen vermindering in de kracht van de magneten te zijn opgetreden. Het apparaat, aangesloten op een dynamo genereert 60 kiloWatt aan elektriciteit, genoeg om een huis te van stroom te voorzien. Met het huidig ontwerp zou zelfs een apparaat van 4 MegaWatt bouwbaar zijn, aldus het bedrijf.

Een Duits bedrijf, dat haar naam nog niet bekend heeft gemaakt, heeft de licenties voor het fabriceren en het op de markt brengen van het apparaat in Europa, met uitzondering van Groot Brittannië, en voor Rusland en Australië in handen. De eerste units zullen 8500 euro kosten, maar dit kan goedkoper worden naarmate er meer geproduceerd worden.

Zware straffen in Tsjechië

In Tsjechië zijn zware straffen uitgedeeld in een omkoopschandaal.

Zes scheidsrechters zijn voor twee jaar geschorst wegens het aannemen van steekpenningen. De club wiens functionarissen de steekpenningen uitdeelden, Stare Mesto, kreeg een boete van 16.000 euro en twaalf punten in mindering voor komend seizoen.

Overigens wist de club ondanks de steekpenningen maar tot de vijfde plaats te komen afgelopen seizoen.

Dekker ontevreden over proloog

Erik Dekker is niet tevreden over zijn proloog vandaag. Hij had tien seconden sneller willen zijn.

In het dagboek dat Erik Dekker op de site van sponsor Rabobank bijhoudt vertelde hij dat zijn resultaat hem is tegengevallen. Hij had gehoopt verder naar voren te kunnen eindigen. Hij is wel blij met het resultaat van ploeggenoot en kopman Levi Leipheimer, die de 13de tijd reed.

Dekker schreef: "Ik heb volledig mijn best gedaan, en gereden wat ik waard was. Maar het had wel 0:10 sneller gemogen. Het is wel zo matig dat ik me er niet meer druk over maak. Ik heb het wel vergeten. Maar het was gewoon niet echt goed. Aan de andere kant heb ik nog wel 119 renners achter mij. Maar het was niet wat ik gehoopt had."

Hij speculeert ook over het verschil tussen Ullrich en Armstrong: "Ik weet niet of het met het weer te maken had. Daar durf ik niets over te zeggen. De wind dwarrelde aan alle kanten. Ineens ging het van links naar rechts. Daar kunnen wel eens rare verschillen door komen. Het verlies van Ullrich op Armstrong zou daarvoor een verklaring kunnen zijn. Het is niet logisch dat hij heel veel verliest. Maar aan de andere kant vertrekt Armstrong maar een minuut achter hem … maar ja, de wind kan hier per seconde verschillen."

Slechte conditie Beckhams schuld

Volgens voormalig coach van Real Madrid Carlos Queiroz is de slechte conditie van David Backham tijdens het EK zijn eigen schuld.

Beckham heeft erover geklaagd dat zijn conditie niet optimaal was tijdens het EK en daardoor zou hij niet hebben kunnen voldoen aan de verwachtingen van de supporters. Queiroz staat hier niet van te kijken, tijdens het afgelopen WK had Beckham ook al zijn excuses klaar terwijl hij zelf de laatste trainingen van afgelopen seizoen niet aanwezig was volgens de trainer. Ook zou Beckham tijdens de Champions League een anatal trainingen gemist hebben omdat hij aan het skieën zou zijn geweest.

Twee honden doden katten in asiel

Icoon Buitenlands nieuwsIn een dierenasiel in de Amerikaanse staat North Carolina hebben twee honden een groot bloedbad aangericht. De twee pitbulls hebben in het asiel voor zieke katten dertien katten weten te doden.

Het gebeuren werd gisteren door de man van een medewerkster van het asiel opgemerkt. Hij trof de katten dood aan, de honden lagen te slapen in hetzelfde gebouw. De man reageerde zeer geschokt en zei nog nooit zoiets ergs te hebben meegemaakt.

Richard Cooper, directeur van het asiel, zegt niet te weten hoe de honden precies het gebouw zijn binnengedrongen. Wel zegt hij dat van hulp van buitenaf geen sprake is. "De twee honden kunnen een gat in het hek rondom het asiel hebben gemaakt en het gebouw zijn binnengekomen via een kattenluik", aldus Cooper. De eigenaar van de twee honden heeft ervoor weten te zorgen dat de honden wisten te ontsnappen. De plaatselijke politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld.

[update] Twee lijken bij kasteel Fourniret gevonden

HSKONING had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij de graafwerkzaamheden bij het kasteel van seriemoordenaar Michel Fourniret in Sautou (Noord-Frankrijk) is het lichaam van Jeanne-Marie Desramault gevonden. De Franse studente verdween in 1989 op 22-jarige leeftijd in het Franse Charleville-Mézières. De zoektocht naar meer stoffelijke resten wordt voortgezet.

Zoals eerder werd aangekondigd zijn zowel Fourniret als zijn voormalige vrouw bij de graafwerkzaamheden aanwezig. Volgens Fourniret zou bij het kasteel ook de Belgische Elisabeth Brichet zijn begraven. Zij wordt sinds 1989 vermist nadat zij in december van dat jaar in het Belgische Namen spoorloos verdween. Fourniret heeft toegegeven dat hij haar heeft ontvoerd, verkracht en gewurgd. Eerder werd aangenomen dat Marc Dutroux iets met haar verdwijning te maken had.

Fourniret heeft bij het begraven van zijn slachtoffers een graafmachine gebruikt waardoor de zoektocht naar de stoffelijke resten moeilijk is. De lijken kunnen op grote diepte liggen.

Eerder vandaag werd in de (voormalige) woonplaats van Fourniret in België voor 25.000 euro aan goudstukken gevonden. Het geld was eigendom van een lid van de Franse terreurgroep Action Directe met wie Fourniret ooit in de cel zat. De vrouw van Fourniret had de plek aangewezen waar het goud was begraven.

Update 20.27
Het NOS Journaal meldt zojuist dat ook de stoffelijke resten van Elisabeth Brichet zijn aangetroffen.

Wederom politieauto's in brand gestoken

TheUnderTaker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn Nederhorst den Berg (Noord-Holland) zijn vanochtend drie politieauto's volledig uitgebrand. Dit de tweede keer binnen een week en de derde keer in een maand dat surveillancewagens van de politie Gooi en Vechtstreek in brand worden gestoken.

Vooralsnog gaat de politie uit van opzet. Een rechercheteam zal de zaken onderzoeken. Bij het incident van vanmorgen zijn door de hitte ook enkele ramen van het politiebureau gesprongen. Vorige week waren twee politieauto's in Muiden het doelwit van brandstichting. Een maand geleden werd er in hetzelfde Muiden ook al brand gesticht in een politieauto.

MDI overweegt aangifte wegens smaad

Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) overweegt aangifte te doen tegen de site KlokkenluiderOnline. De site plaatste vorige week een stuk van de hand van publiciste Pamela Hemelrijk waarin wordt beweerd dat het MDI bestaat uit lieden die actief zijn in de extreem-linkse activisten hoek. Zo zou MDI-directeur Ronald Eissens actief lid zijn van de AFA (Anti Fascistische Aktie).

Hemelrijk beklaagd zich er verder over dat Eissens en zijn vriendin Suzette Bronkhorst nu al 8 jaar ''op eigen houtje het Internet censureren''. Zij incasseren daarvoor jaarlijks ruim 100.000 euro aan subsidie van de ministeries van Justitie en Vreemdelingenzaken & Integratie, zo becijfert Hemelrijk, hetgeen ongeveer neerkomt op een ministerssalaris.

Volgens het MDI staat het stuk van Hemelrijk vol onwaarheden en laster. Het MDI beraadt zich dan ook op stappen tegen mevrouw Hemelrijk, zo laat men weten. Het MDI geeft overigens niet aan welke zaken er onwaar zijn.

GeenStijl
Weblog GeenStijl, dat langzaam aan het terugkeren is, beklaagt zich eveneens over het MDI. In het jaarverslag over 2003 zouden tegen GeenStijl 17 meldingen zijn gedaan wegens voornamelijk anti-Marokkaans en anti-moslim achtige uitingen. Volgens GeenStijl heeft zij maar 2 keer een melding van het MDI ontvangen, en zijn de overigen niet terug te vinden in het jaarverslag. Het MDI noem in haar jaarverslag GeenStijl overigens ''een interactief weblog dat zich voornamelijk kenmerkt door een hoog gehalte aan onder andere schelden en provoceren''.

De redactie van GeenStijl heeft een brief gestuurd naar het MDI waarin ze om opheldering vragen. Bovendien willen ze een schadevergoeding van 300 euro omdat het MDI ongevraagd een screenshot van GeenStijl in het jaarverslag heeft opgenomen. Dat is tegen de auteurswet in, meent het weblog, daar er geen toestemming voor is gevraagd.

Staatsgeheim.com
Het MDI ligt tenslotte ook onder vuur bij het weblog Staatsgeheim.com van internetjournalist Ambroos Wiegers. In een uitgebreid artikel staat te lezen dat het MDI onder meer achter de site Lonsdalenews zit. In het verslag zegt MDI-directeur Eissens dat hij teksten heeft geleverd voor de website. Helaas ontbreekt een financieel jaarverslag, dus is niet vast te stellen hoeveel geld Eissens aan de makers heeft gegeven voor de bouw van de site, aldus Wiegers. Ook stond het gastenboek van Lonsdalenews.nl vol racistische schrijfsels. Na de publicatie op Staatsgeheim.com werd het ineens opgeschoond. Lonsdalenews is bedoeld om mensen te waarschuwen voor extreem-rechtse types die het merk misbruiken voor hun ''zaak''.

Jaarverslag MDI
Het jaarverslag over 2003 van het MDI is on-line te bekijken (.pdf bestand). Helaas mag daar door het MDI niet zonder toestemming uit worden geciteerd (?). Opzich jammer omdat er zeer interessante zaken instaan over joden-, moslim- en negerhaat, alsmede andere verwerpelijke zaken op internet. Overigens wordt FOK!, in tegenstelling tot in 2002, gelukkig niet meer genoemd.

Tour de France: uitslag proloog in Luik

Fabian Cancellara heeft de proloog van de Tour de France in Luik gewonnen. Van de favorieten deed Lance Armstrong het het best met een tweede plaats. Bram de Groot was de beste Nederlander met een 35e plek.

Lang voordat de favorieten van start gingen had Cancellara al een tijd neergezet die uiteindelijk tot het eind bleef staan. De renner van Fassa Bortolo reed als tijd een 6 minuut 50. Lange tijd was de vraag of de favorieten eraan zouden kunnen komen.

Op het eind waren favorieten als Hamilton, Ullrich en Armstrong aan de beurt. Zij gingen voor de ritwinst, maar meer nog voor het algemeen klassement. Ullrich viel tegen, maar Armstrong liet zien waarom hij vijf keer de tour heeft gewonnen.

Hij liet de winst wel aan Cancellara. Van de sprinters die in de eerste dagen via bonificatieseconden voor het geel gaan heeft Hushovd het het best gedaan. Michael Boogerd eindigde als 54ste met een tijd van 7 minuut 17.

Uitslag proloog:
1. Fabian Cancellara (Zwi) 6.50
2. Lance Armstrong (VS) 6.52
3. José Ivan Gutierrez (Spa) 6.58
4. Bradley McGee (Aus) 6.59
5. Thor Hushovd (Noo) 7.00
6. Oscar Pereiro Sio (Spa) 7.01
7. Jens Voigt (Dui) 7.01
8. Christophe Moreau (Fra) 7.02
9. Bobby Julich (VS) 7.02
10. George Hincapie (VS) 7.04
11. José Enrique Gutierrez (Spa) 7.04
12. Angel Vicioso (Spa) 7.05
13. Levi Leipheimer (VS) 7.06
14. Carlos Sastre (Spa) 7.07
15. Kurt-Asle Arvesen (Noo) 7.08
16. Jan Ullrich (Dui) 7.08
17. Floyd Landis (VS) 7.09
18. Tyler Hamilton (VS) 7.09
19. Vjatsjeslav Jekimov (Rus) 7.09
35. Bram de Groot (Ned) 7.14

Kijk voor meer sportnieuws op sport.fok.nl!

Tieners met mobieltje eerder seksueel actief

Icoon Buitenlands nieuwsTieners die in het bezit zijn van een mobieltje zijn eerder seksueel actief dan hun leeftijdsgenoten zonder mobiele telefoon. Dit blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Oslo.

Het onderzoek werd gehouden onder 10.000 jongeren tussen de dertien en achttien jaar oud. Professor Willy Pedersen, leider van het onderzoek, zei dat het onderzoek duidelijk maakt dat mobiele telefoons een 'substantiële invloed' hebben op het seksuele gedrag van jongeren. Deze invloed noemde hij zeer direct, net als de invloed van bijvoorbeeld pornosites en van pornobladen.

Van diegenen die een mobieltje bezaten, had ongeveer 60 procent seks, tegen acht à negen procent van degenen die geen mobiele telefoon hebben. Onder de frequente mobiele bellers die seks hadden bevonden zich ook dertienjarigen, aldus onderzoekers. Aangezien het via de mobiele telefoon makkelijk is om te flirten leidt dit makkelijker tot meer en intiemere ontmoetingen, aldus de onderzoekers.

Uitslag proloog Tour de France

Fabian Cancellara heeft de proloog van de Tour de France in Luik gewonnen. Van de favorieten deed Lance Armstrong het het best met een tweede plaats.

Lang voordat de favorieten van start gingen had Cancellara al een tijd neergezet die uiteindelijk tot het eind bleef staan. De renner van Fassa Bortolo reed als tijd een 6 minuut 50. Lange tijd was de vraag of de favorieten eraan zouden kunnen komen.

Op het eind waren favorieten als Hamilton, Ullrich en Armstrong aan de beurt. Zij gingen voor de ritwinst, maar meer nog voor het algemeen klassement. Ullrich viel tegen, maar Armstrong liet zien waarom hij vijf keer de tour heeft gewonnen.

Hij liet de winst wel aan Cancellara. Van de sprinters die in de eerste dagen via bonificatieseconden voor het geel gaan heeft Hushovd het het best gedaan. Beste Nederlander was Bram de Groot met een 35ste plaats. Michael Boogerd eindigde als 54ste met een tijd van 7 minuut 17.

Uitslag proloog:
1. Fabian Cancellara (Zwi) 6.50
2. Lance Armstrong (VS) 6.52
3. José Ivan Gutierrez (Spa) 6.58
4. Bradley McGee (Aus) 6.59
5. Thor Hushovd (Noo) 7.00
6. Oscar Pereiro Sio (Spa) 7.01
7. Jens Voigt (Dui) 7.01
8. Christophe Moreau (Fra) 7.02
9. Bobby Julich (VS) 7.02
10. George Hincapie (VS) 7.04
11. José Enrique Gutierrez (Spa) 7.04
12. Angel Vicioso (Spa) 7.05
13. Levi Leipheimer (VS) 7.06
14. Carlos Sastre (Spa) 7.07
15. Kurt-Asle Arvesen (Noo) 7.08
16. Jan Ullrich (Dui) 7.08
17. Floyd Landis (VS) 7.09
18. Tyler Hamilton (VS) 7.09
19. Vjatsjeslav Jekimov (Rus) 7.09
35. Bram de Groot (Ned) 7.14

Uitslag Damesfinale Wimbledon

De 17-jarige Maria Sharapova heeft op Wimbledon haar eerste Grand Slam-titel gewonnen. In een finale met bij vlagen hoogstaand tennis wist de jonge Russische de zes jaar oudere Serena Williams te verslaan. De setstanden waren 6-1 en 6-4.

Vooraf was Williams de grote favoriet - ze won Wimbledon de voorafgaande twee jaren - maar vanaf het begin van de finale kwam zij niet in haar spel. Met mooi tennis en verrassend weinig zenuwen wist Sharapova binnen dertig minuten de eerste set te winnen. In de tweede set kende Williams een opleving en wist haar tegenstandster bij 3-2 te breken. De game erna brak Sharapova direct terug en gaf de set en daarmee de wedstrijd niet meer uit handen. Na de wedstrijd noemde ze haar solide overwinning 'onwerkelijk'. Ze verontschuldigde zich tegenover Williams dat zij de titel had gewonnen.

Sharapova is de eerste Russische tennisster die de titel op Wimbledon weet te winnen en pas de tweede Russische met een Grand Slam-titel. Een maand geleden won Anastasia Myskina op Roland Garos. Na Martina Hingis, die in 1997 op haar zestiende de titel pakte, is Sharapova de jongste winnares van Wimbledon.


Maria Shaparova na haar overwinning

Sneijder teleurgesteld over EK

Wesley Sneijder is teleurgesteld in het EK 2004. In een interview met Het Parool zegt hij een slecht gevoel te hebben over het kampioenschap.

Bondscoach Dick Advocaat koos bijna het hele EK voor de ervaring van Clarence Seedorf op het middenveld. Sneijder bleef daardoor op de bank. Ook Ajax-ploeggenoot Rafael van der Vaart zit met dezelfde gevoelens. De Ajacieden schoten Oranje naar Portugal, maar mochten in Portugal op de bank blijven zitten.

Na het gelijkspel tegen Duitsland koos Dick Advocaat wederom voor ervaring en stelde Seedorf op. Hoewel de AC Milan-speler matig speelde, bleef hij in de basis. Als argument gebruikte Advocaat zijn kwaliteiten als leider.

"Ik zie dat het elftal iets mist en die schakel wil ik zijn. Word wakker, dacht ik", zegt Sneijder. "Ik heb geen fijn EK gehad. Over vijf jaar zal ik zeggen dat het positief was om mee te maken, maar nu overheerst de teleurstelling. De coach maakte een keuze, die voor mij moeilijk te verkroppen is. Ik ben echt ontevreden."

In de kwalificatiewedstrijd tegen Schotland was Sneijder de held. "Tot twee dagen voor de wedstrijd tegen Duitsland was ik dé man. Ineens tel je niet meer mee. Dat geeft een dubbel rotgevoel. Ik ben niet boos, wel erg teleurgesteld. Omdat ik niet weet waarom de bondscoach me op een helftje tegen Duitsland na niet meer nodig had."

"Ik heb vaak overwogen het aan te kaarten, maar op een toernooi is dat toch moeilijk. Misschien moet ik me nu een beetje inhouden, ja. Het valt niet mee. Maar ik ga niet uithalen. De sfeer in de groep was enorm, echt fantastisch. Dat kan ik niet verstoren", zegt Sneijder. "Vooral tegen Portugal heb ik mij zitten opvreten. Word wakker, dacht ik. Goh, ik heb me op de bank echt moeten inhouden. Als we bij rust met vijf-nul hadden achter gestaan, had niemand iets kunnen zeggen. Ik houd me niet bezig met een nieuwe bondscoach, maar ik zou graag Ronald Koeman zien komen."

Van der Vaart had verwacht dat hij nog wel een kans zou krijgen. "Ik had de eerste wedstrijd matig gespeeld, maar dat ik daarna geen basisplek meer kreeg... Ik was de 10, totdat die positie opeens helemaal was verdwenen. Tja, als een positie niet meer bestaat, hoe kan je dan terugvechten?"

Sneijder teleurgesteld over EK

Nyrem had ons via de nieuws-submit te melden:

Wesley Sneijder is teleurgesteld in het EK 2004. In een interview met Het Parool zegt hij een slecht gevoel te hebben over het kampioenschap. Bondscoach Dick Advocaat koos bijna het hele EK voor de ervaring van Clarence Seedorf op het middenveld. Sneijder bleef daardoor op de bank. Ook Ajax-ploeggenoot Rafael van der Vaart zit met dezelfde gevoelens. De Ajacieden schoten Oranje naar Portugal, maar mochten in Portugal op de bank blijven zitten.

Na het gelijkspel tegen Duitsland koos Dick Advocaat wederom voor ervaring en stelde Seedorf op. Hoewel de AC Milan-speler matig speelde, bleef hij in de basis. Als argument gebruikte Advocaat zijn kwaliteiten als leider.

"Ik zie dat het elftal iets mist en die schakel wil ik zijn. Word wakker, dacht ik", zegt Sneijder. "Ik heb geen fijn EK gehad. Over vijf jaar zal ik zeggen dat het positief was om mee te maken, maar nu overheerst de teleurstelling. De coach maakte een keuze, die voor mij moeilijk te verkroppen is. Ik ben echt ontevreden."

In de kwalificatiewedstrijd tegen Schotland was Sneijder de held. "Tot twee dagen voor de wedstrijd tegen Duitsland was ik dé man. Ineens tel je niet meer mee. Dat geeft een dubbel rotgevoel. Ik ben niet boos, wel erg teleurgesteld. Omdat ik niet weet waarom de bondscoach me op een helftje tegen Duitsland na niet meer nodig had."

"Ik heb vaak overwogen het aan te kaarten, maar op een toernooi is dat toch moeilijk. Misschien moet ik me nu een beetje inhouden, ja. Het valt niet mee. Maar ik ga niet uithalen. De sfeer in de groep was enorm, echt fantastisch. Dat kan ik niet verstoren", zegt Sneijder. "Vooral tegen Portugal heb ik mij zitten opvreten. Word wakker, dacht ik. Goh, ik heb me op de bank echt moeten inhouden. Als we bij rust met vijf-nul hadden achter gestaan, had niemand iets kunnen zeggen. Ik houd me niet bezig met een nieuwe bondscoach, maar ik zou graag Ronald Koeman zien komen."

Van der Vaart had verwacht dat hij nog wel een kans zou krijgen. "Ik had de eerste wedstrijd matig gespeeld, maar dat ik daarna geen basisplek meer kreeg... Ik was de 10, totdat die positie opeens helemaal was verdwenen. Tja, als een positie niet meer bestaat, hoe kan je dan terugvechten?"

UEFA: Minder buitenlandse spelers

De UEFA heeft nieuwe ideeën ontwikkeld om het aantal buitenlanders per club te beperken. Ook wil de voetbalfederatie jeugdspelers meer kansen geven.

Als het aan de UEFA ligt mogen clubs vanaf het seizoen 2005/2006 nog maar 25 spelers in de selectie hebben, waarvan er minstens zeven uit eigen jeugd afkomstig moeten zijn. Bij wedstrijden moeten van de 18 spelers die op het wedstrijdformulier staan zeven uit de eigen gelederen komen.

De Italiaanse voetbalbond kwam afgelopen week al met zo`n idee om het aantal buitenlandse spelers in elftallen te beperken

Liverpool houdt grote schoonmaak

De nieuwe trainer van Liverpool, de Spanjaard Rafael Benitez, wil af van een groot aantal spelers van de selectie van de club uit de Premier League.

Igor Biscan, Salif Diao, El-Hadji Diouf, Bruno Cheyrou, Vladimir Smicer, Djimi Traore, Markus Babbel, Gregory Vignal, Alou Diarra en Didier Hamann moeten allemaal op zoek naar een nieuwe club voor het begin van aankomend seizoen.

Benitez volgde in Juni de ontslagen Gerard Houllier op. De 44-jarige trainer won afgelopen seizoen samen met zijn oude club Valencia zowel de landstitel als de UEFA-cup .

Vijf seksgerelateerde aanhoudingen Nijmegen

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie in Nijmegen heeft vrijdag en zaterdag vijf mensen aangehouden wegens zedendelicten. Twee mannen zijn opgepakt voor verkrachting, een man en een vrouw voor seks in het openbaar en één man voor het tonen van zijn lid aan voorbijgangers.

De twee 20-jarige Nijmegenaren zouden een 46-jarige vrouw hebben verkracht nadat ze haar na een nachtje uit mee naar huis namen. De vrouw dacht dat ze wat gingen eten, maar de mannen verkrachtten haar onder bedreiging van een mes. Zij wist uiteindelijk te ontsnappen en trof op straat een surveillerende politiewagen aan.

Een 37-jarige man en een 38-jarige vrouw, beiden uit Nijmegen, zijn aangehouden omdat zij in het openbaar seksuele handelingen pleegden. Een voorbijganger deed aangifte, waarop de politie hen heeft gearresteerd.

Een 56-jarige man uit Nijmegen is in Malden aangehouden omdat hij zijn lid aan fietsende voorbijgangers liet zien. Een 17-jarig slachtoffer noteerde zijn kenteken en meldde dat aan de politie. Hierop kon de man worden aangehouden.

Vrouw gebeten tijdens beroving auto

Icoon Binnenlands nieuwsEen 32-jarige vrouw uit Bergschenhoek moest zich vrijdag in een ziekenhuis in Rotterdam laten behandelen aan verwondingen die zij opliep bij de beroving van haar auto. Het slachtoffer werd onder meer gebeten en op de grond gegooid. Haar twee kinderen, die ook in de auto zaten, bleven ongedeerd.

De zogeheten 'carjacking' vond vrijdagmiddag rond half vier plaats in Bergschenhoek. Op de Groenweg werd de auto met daarin de vrouw en haar twee kinderen van achteren aangetikt door een andere auto waarin meerdere personen zaten. Toen de vrouw uit de auto stapte werd zij mishandeld. De kinderen werden rustig uit de auto gehaald waarna de daders er met de auto vandoor gingen.

De auto werd nog diezelfde middag teruggevonden in Delft. De verdachten zijn spoorloos.

Agressieve man vecht met de politie

Icoon Binnenlands nieuwsPolitieagenten wilden vrijdagnacht een 24-jarige Ossenaar aanhouden omdat hij tegen deuren stond te trappen. De man liet dit echter niet over zijn kant gaan en vloog de agenten aan. Hij bedreigde hen met de dood, greep naar hun keel, probeerde hen te bijten en een dienstwapen afhandig te maken én spuugde in hun richting.

Uiteindelijk kon de man overmeesterd worden. De man zou volgens de politie onder invloed zijn van verdovende middelen. Hij werd overgebracht naar het cellencomplex in Den Bosch en vastgezet.

Tennis: uitslag damesfinale Wimbledon

Icoon Sport nieuwsDe 17-jarige Maria Sharapova heeft op Wimbledon haar eerste Grand Slam-titel gewonnen. In een finale met bij vlagen hoogstaand tennis wist de jonge Russische de zes jaar oudere Serena Williams te verslaan. De setstanden waren 6-1 en 6-4.

Vooraf was Williams de grote favoriet - ze won Wimbledon de voorafgaande twee jaren - maar vanaf het begin van de finale kwam zij niet in haar spel. Met mooi tennis en verrassend weinig zenuwen wist Sharapova binnen dertig minuten de eerste set te winnen. In de tweede set kende Williams een opleving en wist haar tegenstandster bij 3-2 te breken. De game erna brak Sharapova direct terug en gaf de set en daarmee de wedstrijd niet meer uit handen. Na de wedstrijd noemde ze haar solide overwinning 'onwerkelijk'. Ze verontschuldigde zich tegenover Williams dat zij de titel had gewonnen.

Sharapova is de eerste Russische tennisster die de titel op Wimbledon weet te winnen en pas de tweede Russische met een Grand Slam-titel. Een maand geleden won Anastasia Myskina op Roland Garos. Na Martina Hingis, die in 1997 op haar zestiende de titel pakte, is Sharapova de jongste winnares van Wimbledon.


Maria Shaparova na haar overwinning


Kijk voor meer sportnieuws op sport.fok.nl en voor foto's van Maria Sharapova kun je in dit topic van het Babes & Hunks-forum terecht!

White 'de eerste uitvaller'

Matthew White van Cofidis heeft vandaag mogelijk reeds de eer de eerste uitvaller te zijn. Bij het warmrijden voor de proloog van de Tour de France kwam hij ten val en brak een sleutelbeen.

Een tegenslag voor de ploeg van Cofidis. In allerijl werd een vervanger gecharterd. De ploeg besloot om in de plaats van de Australiër dan maar de Belg Peter Farazijn (35) alsnog te laten vertrekken. De Tour keurde die wisseling goed. De start van White stond voor 17.15 uur gepland. Farazijn kwam echter niet tijdig aan bij het vertrek. Farazijn startte derhalve niet. Hij zal wellicht later aan het vertrek komen.

Farazijn reed de Tour reeds zesmaal, voor het laatst in 1999. Hij reed de Tour behalve in zijn debuutjaar 1994 altijd uit. Zijn beste klassering was de 19e plaats in '99 toen hij voor Festina reed.

Rui Costa neemt afscheid na finale

Manuel Rui Costa neemt morgen na de EK-finale tegen Griekenland afscheid van het Portugese elftal.

De 32-jarige Rui Costa vind dat het na ruim 10 jaar tijd is om een stap terug te doen. "Ik zal voor een deel verdrietig zijn, maar ik ben vooral tevreden met de bijdrage die ik heb geleverd aan dit team" , aldus de Portugees. De aanvaller debuteerde in 1993 als international en maakte in 93 interlands voor Portugal 26 doelpunten.

Op dit EK scoorde hij twee keer, tegen Rusland en in de kwartfinale tegen Engeland. Maar na de verloren openingswedstrijd tegen Griekenland moest hij genoegen nemen met een rol als invaller.

Polio-epidemie dreigt in Noord-Nigeria

Icoon Buitenlands nieuws In het noorden van Nigeria is een forse uitbraak van polio geconstateerd. De uitbraak vindt volgens het Nigeriaanse ministerie van Volksgezondheid plaats in de islamitische deelstaat Kano. In deze deelstaat was het tot twee weken geleden verboden om baby's tegen de ziekte in te enten, omdat men bang was voor een westers complot. Het westen zou AIDS willen verspreiden en meisjes onvruchtbaar willen maken.

Volgens de lokale autoriteiten zijn er vele tientallen gevallen gemeld. De uitbraak komt niet als een verrassing. Twee weken geleden waarschuwde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) al voor de dreiging van een uitbraak in grote delen van Afrika. De ziekte heeft zich dit jaar vanuit Nigeria over tenminste elf andere Afrikaanse landen verspreid, waaronder over de Sudanese deelstaat Darfur. In Darfur dreigt momenteel een grote humanitaire ramp door aanhoudend religieus geweld.

In 2003 kwam polio nog maar in drie Afrikaanse landen voor na een intensieve campagne van het WHO en andere organisaties. Deze campagne begon in 1988 toen polio nog in 125 landen voorkwam en er dagelijks duizenden kinderen besmet raakten.

Het WHO is nu bang dat er in de herfst, het seizoen waarin de ziekte zich door de omstandigheden het snelst verspreidt, opnieuw duizenden Afrikaanse kinderen besmet zullen raken. Bovendien is de kans op een wereldwijde epidemie aanwezig. Veel landen waar polio is uitgeroeid hebben namelijk inmiddels hun vaccinatieprogramma's stopgezet.

Bandenmonopolie voorlopig geschrapt

De door de FIA voorgestelde regel om maar één bandenfabrikant toe te laten in de Formule 1 is voorlopig van de baan. Dat heeft FIA-president Max Mosley gezegd.

Mosley liet onlangs weten dat de snelheden en de kosten in de sport omlaag kunnen worden gebracht door met één fabrikant te werken, maar deze doelen zouden nu met competitie moeten worden bereikt.

"Ik zou graag één fabrikant willen hebben," aldus Mosley, "Maar we gaan proberen de prestaties te verlagen met regels, met het harder maken van de banden. Als dat niet werkt gaan we denk ik weer naar die monopolie-positie kijken."

Uitslag kwalificatie Magny-Cours

Fernando Alonso start zondag tijdens de Grand Prix van Frankrijk vanaf pole. Op het circuit van Magny-Cours reed de Spanjaard voor Renault 1:13.698.

Michael Schumacher leek in zijn run op weg naar de eerste startpositie, maar in het laatste deel maakte hij een aantal fouten. Daardoor reed hij bijna drietiende langzamer en werd hij tweede. Ook Juan Pablo Montoya, die het als laatste mocht proberen, haalde Alonso niet meer in en werd slechts zesde.

In de nieuwe McLaren Mercedes MP4-19B werd David Coulthard derde. Naast Coulthard staat Jenson Button voor BAR op de tweede startrij. De coureur was lichtelijk verbaasd over de goede kwalificatie van Coulthard.

De volledige uitslag:


Pos.CoureurTeamTijd
1 Fernando AlonsoRenault F1 1:13.698
2 Michael SchumacherScuderia Ferrari 1:13.971
3 David CoulthardMcLaren Mercedes 1:13.987
4 Jenson ButtonBAR Honda 1:13.995
5 Jarno TrulliRenault F1 1:14.070
6 Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1 1:14.172
7 Takuma SatoBAR Honda 1:14.240
8 Marc GeneBMW Williams F1 1:14.275
9 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes 1:14.346
10 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari 1:14.478
11 Cristiano da MattaToyota Racing 1:14.553
12 Mark WebberJaguar Racing 1:14.798
13 Christian KlienJaguar Racing 1:15.065
14 Olivier PanisToyota Racing 1:15.130
15 Giancarlo FisichellaSauber Petronas 1:16.177
16 Felipe MassaSauber Petronas 1:16.200
17 Nick HeidfeldJordan Ford 1:16.807
18 Giorgio PantanoJordan Ford 1:17.462
19 Gianmaria BruniMinardi F1 1:17.913
20 Zsolt BaumgartnerMinardi F1 1:18.247

Boete na omkoopgrap

De tuchtcommissie van de Spaanse voetbalbond (RFEF)heeft bepaald dat de Argentijnse doelman German Mono Burgos een boete van 2000 Euro moet betalen omdat hij voor de grap de Uruguaanse aanvaller van Racing Santander, Mario Regueiro, had geprobeerd om te kopen.

Burgos, die na afgelopen seizoenen geen nieuw contract kreeg bij Atlético Madrid, belde in maart van dit jaar Regueiro op en vroeg hem of hij niet om te kopen was. De doelman had namelijk verschillende vrienden die speelden bij Celta da Vigo, dat toen in degradatienood verkeerde.

Het duel tussen Celta en Racing Santander op 21 maart eindigde in 4-4, waaronder 4 strafschoppen en ook nog 2 rode kaarten. Regueiro mocht al na 34 minuten het veld verlaten na 2 maal een gele kaart te hebben gekregen.Na de wedstrijd onthulde de Uruguyaan dat Burgos hem had geprobeerd om te kopen. Deze verdedigde zich en zei dat hij een grap had gemaakt.

De Spaanse bond accepteerde de uitleg van Burgos maar veroordeelde zijn actie wel, omdat er door de aandacht in de media de keeper het voetbal een slechte naam had bezorgd.

Anouk wil haar moeder haar huis uit hebben

Anouk wil haar moeder het huis uitzetten, zo meldt het Brabants Nieuwsblad/ De Stem zaterdag. De Haagse zangeres verhuist binnenkort met haar man en twee kinderen naar New York en zegt iedere cent nodig te hebben. Daarom wil ze haar huis in Voorburg, waar momenteel haar moeder woont, verkopen.

Haar moeder, Jacqueline Noppen, is geenszins van plan het huis vrijwillig te verlaten. De Voorburgse woning was eerder haar eigendom, maar ze verkocht het pand in 1998 voor bijna 400.000 gulden aan Anouk. Noppen, die haar dochter sindsdien geen huur hoefde te betalen, wil nu 158.823 euro “vanwege gederfde winst bij verkoop van het pand in 1998’. Ze heeft destijds te weinig geld gebeurd vindt ze. Daarnaast wil ze een tegemoetkoming in de verhuiskosten.

Anouk piekert hier niet over en spant een kort geding aan. Ze gaat eisen dat het pand op één september leeg wordt opgeleverd en dat de woning vóór die datum door eventuele kopers kan worden bezichtigd. Om haar eis kracht bij te zetten zal de zangeres de rechter vragen een dwangsom van 2500 euro op te leggen voor iedere dag dat haar moeder in gebreke blijft.

Hristov naar VfL Wolfsburg

Marian Hristov speelt de komende drie jaar bij de Duitse club VfL Wolfsburg. De Bulgaarse international wordt daarmee herenigd met zijn coach bij 1.FC Kaiserslautern, ex-PSVer Eric Gerets.

Zowel 1.FC Kaiserslautern als VfL Wolfsburg doen geen uitspraak over de transfersom, de Bulgaar had nog een contract tot medio 2005.


Met het aantrekken van Hristov heeft Gerets de ploeg voor aankomend seizoen rond. Eerder werden al Kevin Hofland ,Oscar Ahumada (River Plate), Thomas Brdaric (Hannover 96), André Lenz (1860 München), Tomislav Maric (Borussia Mönchengladbach) en Facundo Quiroga (Sporting CP) aangetrokken.

Rink weg bij Vitesse

Het contract van Paulo Rink bij Vitesse wordt waarschijnlijk ontbonden. De Duitser heeft nog een contract tot 2006 bij de Arnhemse club, maar beide partijen onderhandelen nu over een einde van het contract.

Rink, die afgelopen winterstop overkwam van Olympiakos Nicosia kon de hoge verwachtingen nooit waarmaken. Trainer Sturing had in april al verschillende aanvaringen met de spits over diens instelling en Rink werd toen zelfs tijdelijk uit de selectie gezet. Rink speelde 17 wedstrijden voor Vitesse en scoorde daarin 5 maal.

Werkplaats autobommen in Irak ontmanteld

Icoon Irak nieuws In het zuiden van Bagdad is een werkplaats ontmanteld waar explosieven in auto's werden ingebouwd. Amerikaanse militairen arresteerden bij de inval meer dan vijftig mensen. Bovendien werd er een grote hoeveelheid wapens en explosieven in beslag genomen. Dit is zaterdag door de Amerikaanse strijdkrachten gemeld.

Toen de werkplaats ontdekt werd, waren werknemers net bezig om vier personenauto's te voorzien van explosieven om er later aanslagen mee te kunnen plegen. Met de arrestaties zijn dus mogelijk een groot aantal aanslagen voorkomen. In juni van dit jaar alleen al ontploften in Irak meer dan twintig autobommen.

Light-producten maken je indirect dikker

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de consumptie van onder andere light- en diet-dranken een meespelende factor kan zijn in het veroorzaken van overgewicht. De kunstmatige zoetstoffen zetten het lichaam op de verkeerde been, en maakt het lichaam hongeriger dan als men dranken met natuurlijke suiker zou consumeren. Dit schrijft de medische site News Medical, en is verschenen in de International Journal of Obesity.

Professor Terry Davidson en professor Susan Swithers, beide van de Department of Psychological Sciences, hebben ontdekt dat kunstmatige zoetstoffen het lichaam de mogelijkheid ontneemt om op natuurlijke wijze de hoeveelheid binnengekregen calorieën te reguleren.

Davidson en Swithers, beiden lid van de Ingestive Behavior Research Center in Purdue, denken dat de automatische regulering van het lichaam inzake de hoeveelheid binnengekregen calorieën gerelateerd is aan de smaak en het gevoel in de mond van de voeding die ingenomen wordt.

Net zoals Pavlovs honden geleerd hebben dat het geluid van een bel aangeeft dat ze eten krijgen, zo leren mensen dat zoete smaken en dik, machtig eten op veel calorieën duiden. Dit leerproces begint al zeer vroeg en mogelijk onbewust in het leven, aldus de wetenschappers.

De mogelijkheid van het lichaam om de hoeveelheid binnengekregen calorieën en daarmee samenhangend het lichaamsgewicht te reguleren, kan verslechterd worden wanneer deze natuurlijke relatie in combinatie met kunstmatige zoetstoffen gepaard gaat, aldus Davidson, een expert in neurowetenschap.

Zonder dat men er bij nadenkt, leert het lichaam dat het voedingskarakteristieken zoals zoetheid en viscositeit kan gebruiken om de hoeveelheid ingenomen calorieën te beperken. Wanneer men suikervervangers gebruikt in plaats van echte suiker leert het lichaam dat het geen calorieën bevat. Dit impliceert dat het lichaam voor de gek gehouden wordt bij echte suiker omdat het denkt dat een produkt dat zoet is geen calorieën bevat. Dientengevolge eten mensen er te veel van.

De theorie is gestaafd door tests met ratten: Een groep ratten die tien dagen eten kreeg met kunstmatige zoetstof kreeg overgewicht nadat ze weer normaal eten kregen, en een groep ratten die tien dagen eten kreeg met normaal suiker kreeg geen overgewicht. Dit impliceert volgens de onderzoekers dat het lichaam bij de kunstmatige zoetstoffen niet in staat meer was de caloriehoeveelheid te reguleren.

Dat de stevigheid van het eten ook een rol speelt bleek met een andere test: Een groep ratten kreeg zacht eten en een groep ratten kreeg stevig eten. Beide voedingen hadden echter dezelfde voedingswaarde. Na de dertig dagen bleek de groep ratten met het zachte eten overgewicht te hebben.

De hoeveelheid Amerikanen die suikervrije produkten consumeert is van 70 miljoen in 1987 tot meer dan 160 miljoen in 2000 gestegen. Gedurende dezelfde periode nam de consumptie van normale dranken jaarlijks met 15 gallon (56 liter) toe. Op basis van het onderzoek en de statistieken is er mogelijk een verband tussen de toename van het overgewicht en de consumptie van kunstmatige zoetstoffen, omdat het lichaam niet meer weet dat het niet meer calorieën binnen mag krijgen.

Jim weigert homo in film te spelen

Idols-idool Jim Bakkum heeft een filmrol afgewezen omdat hij daarin een homo moest spelen. De 16-jarige zanger/acteur uit Egmond Binnen is bang dat zijn fans de scheiding tussen feit en fictie niet kunnen maken. "Ik zou het zelf ook niet willen. Ik heb geen zin om met een jongen te gaan zoenen. Ik wil wel dingen doen waar ik achter sta."

Jim kon één van de hoofdrollen spelen in de nieuwe Belgisch-Nederlandse speelfilm Steen der Hulp. De film, naar de gelijknamige novelle van Hans Warren, vertelt het verhaal van een jongen die in de Tweede Wereldoorlog onderduikt bij een Zeeuws gezin. Hij wordt verliefd op de zoon des huizes. De onderduiker wordt gespeeld door Egbert Jan Weeber. Jim Bakkum was gevraagd voor de rol van zoon. De ouders worden gespeeld door Olga Zuiderhoek en Rik van Uffelen.

De Belgische regisseur Bavo Defurne wilde het Nederlandse tieneridool graag in de hoofdrol. ''Hij heeft absoluut talent, dat heeft hij al bewezen in onder meer Baantjer. Bovendien heeft Jim fysiek precies het uiterlijk dat de regisseur voor de rol in gedachten had", aldus een woordvoerder. Wie nu de homofiele zoon gaat spelen is nog niet bekend.

Jim zelf maakt binnenkort overigens wel zijn acteerdebuut in de romantische komedie Snowfever. Verder doet hij de stem van de bulldog in de Nederlandse nasynchronisatie van de film Garfield.


Géén interesse in homorol.

Hubble telescoop ontdekt 100 nieuwe planeten

Icoon Wetenschappelijk nieuws De Hubble telescoop heeft mogelijk meer dan honderd nieuwe planeten buiten ons zonnestelsel ontdekt. Tot nu toe zijn er ongeveer 120 zogenaamde 'exoplaneten' (extrasolaire planeten) in 98 verschillende zonnestelsels ontdekt, wat de nieuwe vondst van de telescoop extra opmerkelijk maakt.

De astronoom Kailash Sahu vond de exoplaneten tijdens een speurtocht van zeven dagen in februari. De vondst moet nog wel bevestigd worden. Astronomen zijn druk bezig met onderzoeken of het hier echt om exoplaneten gaat, maar de definitieve uitslag van dit onderzoek wordt pas na de herfst verwacht.

Volgens Steven Bechkwith, de directeur van het Space Telescope Science Institute, kan deze vondst de theorie bevestigen dat bijna elke zon-achtige ster in het universum planeten moet hebben. De ontdekking impliceert volgens hem ook dat de Hubble één van de belangrijkste instrumenten gaat worden voor het vinden van nieuwe planetaire systemen.

In januari van dit jaar werd bekend dat de NASA geen bemande onderhoudsvluchten meer naar de Hubble telescoop wil sturen. Momenteel worden de mogelijkheden onderzocht om de telescoop door een onbemande robotvlucht te laten opknappen.

Mosley stopt vanwege teambazen

Max Mosley stopt vanwege het gedrag van de teambazen. Dat heeft de Brit vrijdag tijdens een persconferentie gezegd.

Mosley vindt het werk niet langer meer interessant en haalt niet langer meer de voldoening uit de diverse vergaderingen. Onder andere het gedrag van de teambazen daar speelt mee. "Op deze vergaderingen zijn mensen het vaak eens en nadat ze de vergadering hebben verlaten veranderen ze compleet van gedachten. Dat betekent dat je een dag hebt verprutst", aldus Mosley.

Ook vindt de Brit sommige vergaderingen te langdradig. Op de persconferentie gaf hij een duidelijk voorbeeld. "Er is een Formule 1-baas, ik zal zijn naam niet geven, maar laten we zeggen dat hij niet de slimste is, die neemt steeds zijn manager mee. Die zorgt ervoor dat de teambaas wat meer gewicht in de schaal kan leggen. Die manager is een man van details. Het probleem is dat hij steeds het verkeerde details kiest. Zo krijg je van die eindeloze discussies over irrelevante zaken terwijl je probeert serieuze zaken te bespreken." Mosley doelt hiermee zeer waarschijnlijk op Minardi-baas Paul Stoddart, die onder grote invloed van zijn hoofdsponsor Wildschut en directeur Ruud Wildschut staat.

Mosley stapt in oktober op , maar wil voor die tijd de Formule 1 nog wel trager en veiliger maken. De FIA-president wil niet meer op die beslissing terugkomen. "Nee, ik ben geen teambaas. Ik verander dus niet elke vijf minuten van gedachten, maar blijf bij mijn besluit", zo liet hij weten.

Google damt verkoop Gmailadressen in

Gmail, de nieuwe emailservice van Google, heeft de laatste maanden al veel stof doen opwaaien. Zo werd de 1000mb gratis inbox gezien als een 1-aprilgrap, en werd er veel ophef gemaakt over het feit dat een feature in de emailservice het gedrag van de gebruiker scande om zo gepaste advertenties te tonen. Dat was echter nog lang niet alles. Toen de testversie van Gmail aan een gering aantal internetters werd doorgespeeld, en zij de beschikking kregen over zogenaamde invites om hun vrienden ook te laten genieten van het elektronische postvak, brak het pas echt los. Al snel ontstond er een levendige handel in de uitnodigingen, en werden ze zelfs voor soms aanzienlijke bedragen verkocht via eBay.



Ondanks het feit dat de beweeglijke handel voor veel gratis reclame zorgt, wil Google een nieuwe clausule opnemen in haar policy die het voor uitbaters onmogelijk maakt geld te verdienen met de service. In de nieuwste toevoeging aan de Gmail-beleid wordt het verkopen, verhandelen en herverkopen van invites verboden. Ook het op een andere manier uitbaten voor commerciële doeleinden valt onder het verbod. De ontstane doorspeelacties op het FOK!forum blijven dus toegestaan, gezien het feit dat niemand hier voordeel uit trekt behalve de ontvanger van de uitnodiging.


Nog geen invite gekregen maar wel graag een Gmail account, bezoek het FOK!forum en regel er eentje!


De wijziging in het beleid heeft niet als doel het uitwisselen van Gmail-invites onmogelijk te maken. Sterker nog, dit moedigt het bedrijf alleen maar aan. Google wil voorkomen dat de zogenaamde accountjagers er met de mooiste emailadressen vandoor gaan, en deze voor veel geld van de hand doen. Eenzelfde gebeurde in de begindagen van het internet, toen veel mensen over de rug van bedrijven geld wilde verdienen door tientallen domeinnamen te registreren en te verkopen met veel winst.

Renners ten strijde tegen Armstrong

De strijd tegen Lance Armstrong. Dat lijkt het motto van deze tour. Met Mayo, Ullrich en Hamilton staan de concurrenten klaar.

Vooraf wordt er al veel gesproken over de mogelijk zesde tourwinst voor Lance Armstrong. Zo makkelijk zal het echter niet worden. De concurrenten geven aan klaar te staan om te winnen en vooral om aan te vallen.

Jan Ullrich is de grootste concurrent. Hij vertelde: "Dat ik er niet alleen voorsta om Armstrong het leven zuur te maken, sterkt me in die overtuiging. Hamilton, Heras, Mayo en nog anderen moeten bondgenoten worden."

Iban Mayo is wel bezorgd over de eerste week: "Wat ons bang maakt zijn de kasseien en de ploegentijdrit van de eerste week. Als we dat overleven, dan kan er nog veel gebeuren."

Hamilton is overtuigd van de kracht van zijn ploeg: "Ik heb ervaring genoeg en wil de Tour winnen. Ik ga het duel aan met de man waar ik altijd naar heb opgekeken. Met Sevilla, Pereiro en Gutierrez heb ik een ploeg waar we hem 't leven meer dan zuur mee kunnen maken."

Raikkonen snelste in laatste test

In de laatste test voor de kwalificatie van de Grand Prix van Frankrijk heeft Kimi Räikkönen de snelste tijd gereden. Jenson Button werd tweede, Michael Schumacher derde.

Raikkonen kwam in vrijwel de gehele eerste testsessie de pits niet uit, omdat het team de koppeling wilde veranderen vanwege een mogelijk probleem. De Fin reed uiteindelijk slechts één ronde in die sessie, waarin Michael Schumacher als snelste eindigde. In de tweede sessie stuurde Raikkonen zijn McLaren echter in achttien ronden naar de snelste tijd.

In de laatste test, waarbij de regen zich niet liet zien, liet vooral Toyota zich van de snelle kant zien, Panis en Da Matta werden respectievelijk zesde en zevende. BAR deed het met een tweede en een vierde tijd ook erg goed.

Fourniret aanwezig bij opgravingen lijken

pro_jeex had ons via de nieuws-submit te melden:

De geruchtmakende pedo-moordzaak in België gaat vandaag een nieuwe fase in. Rondom het kasteel van de van een reeks moorden verdachte Fransman Michel Fourniret zullen vandaag opgravingen plaatsvinden. Er zouden zeker twee vermoorde vrouwen of meisjes door de Fransman begraven zijn. Fourniret is vrijwillig aanwezig bij de opgravingen, mogelijk om aanwijzingen te geven bij de opgravingen.

Tot nu toe heeft Fourniret bekend zeker acht jonge vrouwen en meisjes te hebben vermoord. Zeven daarvan zou hij, voor ze om het leven werden gebracht, verkracht hebben. Ook zou hij een automobilist hebben doodgeschoten om zo aan geld te komen. De moorden zijn vanaf eind jaren tachtig voornamelijk in ver uiteen liggende plaatsen in Frankrijk gepleegd.

De zaak kwam aan het licht toen een 13-jarig meisje wist te ontsnappen aan een ontvoering door Fourniret. Dit vond ongeveer een jaar geleden plaats. Het is onbekend hoeveel meisjes en jonge vrouwen niet wisten te ontsnappen uit de handen van de Fransman, die zichzelf 'de houthakker' noemt. Onderzoekers vrezen dat het mogelijk "een tiental" is.

Inmiddels heeft de Franse justitie een serie onopgeloste zaken heropend, omdat Fourniret hierin mogelijk betrokken was. Zo bekende hij een moord, die eerder aan een andere seriemoordenaar werd toegerekend. De Fransman zou destijds de werkwijze van die 'collega' hebben nagebootst om de politie op het verkeerde been te zetten. Fourniret heeft in totaal twee moorden bekend die aan andere daders werden toegeschreven.

Subheader
Michel Fourniret heeft inmiddels
negen moorden bekend

Alarm bij landing KLM toestel in Bremen

Op de luchthaven van het Duitse Bremen is vrijdagavond groot alarm geslagen. Radio Bremen maakte dit zaterdagochtend bekend. Passagiers in een toestel van de KLM, afkomstig uit Amsterdam, klaagden tijdens de vlucht over misselijkheid.

Politie, brandweer, ambulances en marechaussee stonden klaar om de reizigers na de landing van het toestel op te vangen. Ook werd uit voorzorg een deel van het Duitse vliegveld afgesloten. Later bleek dit alles niet nodig te zijn geweest.

Bij het verlaten van het vliegtuig verdwenen de klachten van de 49 passagiers als sneeuw voor de zon. Na onderzoek werd duidelijk dat de misselijkheid werd veroorzaakt door dampen afkomstig van een uitgelopen flesje 'nep-nagel-verwijder-vloeistof'. De misselijkmakende walmen hadden zich via de airco over het vliegtuig verspreid.

Reiziger naar Middlesbrough

Dagblad De Telegraaf meldt dat Michael Reiziger vanaf komend seizoen voor het Engelse Middlesbrough speelt.

De 31-jarige rechtsback is het met de club eens geworden over een twee jarig contract. Als hij door de medische keuring komt, wordt Reiziger aankomende dinsdag door de club gepresenteerd.

Reiziger, die transfervrij bij Barcelona mocht vertrekken, speelde eerder voor Ajax, FC Groningen, FC Volendam en AC Milan.

Stroominstallaties op scholen deugen niet

Kinderen lopen op school vaak gevaar doordat het onderhoud van elektrische installaties op scholen vaak te wensen over laat. Dat zegt de branchevereniging van installateurs, Uneto-VNI. Geldgebrek is de voornaamste reden dat het vaak niet klopt.

Gemiddeld toont de installatie op een Nederlandse school drie tot vijf gebreken. Het gaat om zaken als snoeren en elektriciteitsdraden die open en bloot liggen, ondeugdelijke verdeeldozen en defecte noodverlichtingen. Daarbij zijn de installaties nooit aangepast aan de komst van grote stroomverbruikers als kopieerapparaten en computers.

Volgens voorzitter Coppes van de landelijke commissie die de normen voor elektra op scholen heeft opgesteld, is het verwonderlijk dat het niet veel vaker mis gaat. "Een gezonde en veilige school is een uitzondering." Hij noemt de situatie dan ook alarmerend.

'Hirsi Ali-rappers' aangehouden

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie in Den Haag heeft twee leden van de rapgroep DHC aangehouden. De twee zangers, die in een raplied doodsbedreigingen uiten aan Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali, meldden zich vrijwillig op het politiebureau.

De advocaat van het tweetal meldt dat de rappers nooit Hirsi Ali hebben willen bedreigen. Het lied, dat verspreid is via internet, is vorige zomer gemaakt. Hierna is het nummer door anderen op het internet geplaatst, waar het door onderzoeksjournalisten van NOVA onlangs werd ontdekt.

Na de documantaire van NOVA deed Ayaan Hirsi Ali dinsdag aangifte wegens bedreiging. Haar partijgenoot Zalm sprak van een "schandelijke" aanval.

Opvallende winnaar AD Haringtest

Een verrassende winnaar van de 22e jaarlijkse Nationale Haringtest van het Algemeen Dagblad. De beste Hollandse Nieuwe is dit jaar te koop bij vishandel Koning in Rijswijk. De winnaar is opvallend omdat deze vorig jaar nog als laatste eindigde op de lijst aangezien zijn haring 'bedorven' was.

Eigenaar Kees Koning van de vishandel was met stomheid geslagen toen hij de brief met de uitslag opende. "In het verleden ben ik veel te nonchalant met de Hollandse Nieuwe omgegaan", zei de emotionele Koning. Betere scholing van zijn personeel en aanpassingen in de logistiek hebben de kwaliteit van zijn haring verbeterd, zo denkt hij zelf.

De resultaten van de haringtest vielen niet mee. Over het algemeen was de vis niet meer dan matig. In drie gevallen was de haring zelfs bedorven. Opvallend was dit jaar de slechte score van de supermarkten. Albert Heijn was nog de beste met een 3 als rapportcijfer.

Ecclestone wil GP in New York

Met het verlengen van het contract met Indianapolis ging het gerucht al. Nu heeft Ecclestone zich duidelijk uitgesproken voor een Grand Prix in hartje New York.

Een Grand Prix in Manhattan lijkt onmogelijk. Plaats is er niet om een circuit of bijbehorende voorzieningen te bouwen en het is de vraag of een stad als New York zich een paar dagen voor een deel laat stilleggen. Vanuit de veiligheid wordt ook al jaren geroepen dat straatraces niet gewenst zijn in de Formule 1 en dat Monaco maar een uitzondering moet blijven.

Toch vertelde Bernie Ecclestone: "Het is een droom van mij om een GP in New York te organiseren. Ik heb ook al met bestuurders van de stad gesproken en zij zijn net zo enthousiast als ik."

Ecclestone heeft ook al medestanders. Enkele teambazen, waaronder Flavio Briatore, steunen het plan. Het zou commercieel voor de teams een opsteker zijn om in een stad als New York te racen. Briatore noemt daarbij ook een andere mogelijkheid: Las Vegas.

Bloedbad na schietpartij Kansas City

pro_jeex had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsBij een schietpartij in een vleesverwerkingsbedrijf in de Amerikaanse stad Kansas City heeft een man vijf mensen gedood. Ook raakten drie anderen gewond. Na het incident pleegde de man zelfmoord.

De schietpartij vond plaats in de kantine van het bedrijf. Volgens de plaatselijke media was de dader waarschijnlijk een eerder ontslagen werknemer, die kort geleden weer door het bedrijf was ingehuurd.

In de Verenigde Staten zijn de afgelopen jaren meerdere schietpartijen geweest waar de dader uit was op wraak. Vaak waren deze mensen ontslagen of niet tevreden bij de baas. Zo was er precies een jaar en en dag geleden 200 kilometer verderop in Jefferson City een vergelijkbaar schietincident, waar een personeelslid drie mensen doodschoot en even later zelfmoord pleegde.

Van As op proef bij de Graafschap

Jeffrey van As traint vanaf aankomende maandag mee met de Graafschap. De centrale verdediger zit zonder club sinds zijn contract bij ADO Den Haag eind van afgelopen seizoen afliep.

De 32 jarige van As krijgt nu een kans zich te gaan bewijzen bij de "Superboeren". Eerder speelde hij al voor MVV en NAC Breda. Van As speelde in totaal 273 competitiewedstrijden waarin hij 17 maal scoorde.

Venlo monitort extreem-rechtse jeugd

De politie in het district Venlo gaat een groep van zo'n 120 Noord-Limburgse autochtone jongeren extra in de gaten houden. De jongeren, in de leeftijd tussen de 14 en 18 jaar, maken zich schuldig aan vreemdelingenhaat, meestal tegen Turken en Marokkanen.

De groep is de afgelopen twee maanden in kaart gebracht tijdens een onderzoek van de politie Limburg-Noord in het district Venlo (Venlo, Helden, Maasbree, Arcen en Velden en Kessel) op initiatief van burgemeester A.Kleijngeld van Helden. Directe aanleiding vormde een brandbom die enkele maanden geleden, naar men vermoedt door jongeren, naar binnen werd gegooid bij een moskee in Panningen.

De jongelui worden omschreven als 'in bomberjacks gehulde Lonsdale jongeren'. Ze zijn voor het merendeel actief in de gemeenten Venlo en Helden-Panningen. Het onderzoek heeft overigens géén gevallen van fysiek geweld tegen buitenlanders aan het licht gebracht. Wel is duidelijk dat het hier gaat om een subcultuur, waarin merkkleding een grote symbolische rol speelt. Zo staat het merk Lonsdale bij sommige jongeren voor ''laat ons nu samen de allochtonen langzaam elimineren''. Zelf zijn de jongeren vaak laag opgeleid. Naast hun Lonsdale kleding dragen ze vaak legerkistjes met gekleurde veters, hebben ze kaal geschoren hoofden, spuiten ze extreem-rechtse graffiti en doen ze racistische uitlatingen en publicaties op internet.

De 120 extreem-rechtse jongeren zijn voor het merendeel hangjongeren, afkomstig uit probleemgezinnen waar vaak ook sprake is van drankmisbruik en huiselijk geweld. De leden van de jeugdbende, opererend vanuit een jeugdkeet gebouwd met gestolen materialen, die onlangs in Venlo werd opgepakt behoorden tot de 120.

Uit het onderzoek is ook gebleken dat de jongeren niet handelen uit politieke motieven. Ze gebruiken het internet als communicatiemiddel waar op diverse sites wordt aangezet tot vreemdelingenhaat. Opvallend genoeg hebben sommige van de groep wel Marokkaanse of Turkse vrienden.

Van Nistelrooy geschorst voor twee duels

FrankR, Re-Volution, Bambuddha, Cimarron, snowfalcony, Boomlaars en twee anonieme FOK!kers tipten ons via de nieuws-submit:

Icoon Sport nieuws Ruud van Nistelrooy is door de UEFA voor twee interlands geschorst. Reden is de uitval van van Nistelrooy bij scheidsrechter Anders Frisk tijdens het duel Portugal-Nederland, afgelopen woensdag. Door zijn schorsing is de topspits niet inzetbaar voor de eerstkomende twee WK-kwalificatieduels met Tsjechië (8 september thuis) en Finland (13 oktober thuis).

De UEFA besloot tot een onderzoek toen van Nistelrooy na afloop van de wedstrijd zijn beklag kwam doen bij de scheidsrechter. Ook voor de camera's van de NOS uitte Van Nistelrooy zijn frustraties. "Het is misschien een wat gemakkelijk excuus, maar hoe hij werkelijk álles in het voordeel van Portugal floot, dat was gewoon niet mooi meer. Alles wat fifty-fifty was, floot hij naar hun kant. Echt een type thuisfluiter."

Van Nistelrooy heeft nog de mogelijkheid om een bezwaarschrift in te dienen tegen de straf. Hiervoor heeft hij de gelegenheid tot maandagnacht 5 juli.
_
Meer sportnieuws vind je op de sportsite van FOK!

Peiling: PvdA op 51 zetels

Icoon politiek binnenland nieuws In de meest recente peiling, gisteravond gepubliceerd door het televisieprogramma NOVA, blijft de Partij van de Arbeid stabiel met een zetelaantal van 51. De partij van Wouter Bos blijft hiermee veruit de grootste partij in de peilingen. Ook andere linkse partijen doen het goed. Zo blijft GroenLinks onveranderd op negen zetels staan en de Socialistische Partij wint er eentje en komt op dertien uit.

De christen-democraten van het CDA blijven in opmars. Werd de partij in de peilingen geconfronteerd met een zetelaantal van 31, vorige week was dit al 34. In de meest recente peiling komt de partij uit op 36 zetels. De toegenomen populariteit is mogelijk te verklaren door het optreden van premier Balkenende, die eerder deze week een open brief naar Jan Mulder omtrent zijn uitlatingen over Dick Advocaat.

De zetelwinst van het CDA gaat ten koste van de andere huidige coalitiepartijen. Zo verliest de VVD er eentje en komt op 26 zetels uit. Ook D66 gaat een zetel achteruit naar vijf. De Partij voor de Dieren staat weer op geen enkele zetel, in tegenstelling tot twee eerdere peilingen.

2e Kamer
22-1-2003
Peiling
25-6-2004
Peiling
Partij%zet.%zet.%zet.
CDA28,64422,23423,536
PvdA27,34233,35133,051
VVD17,92818,12716,826
SP6,397,7128,513
LPF5,783,043,24
GroenLinks5,186,396,29
D664,164,263,45
ChristenUnie2,132,442,54
SGP1,621,621,82
PvdD0,4-0,810,5-
overig0,9-0,4-0,6-

David Millar uit olympische selectie

De Britse wielrenner David Millar zal niet gaan starten op de Olympische spelen. De wereldkampioen tijdrijden heeft zich terugetrokken uit de Engelse Olympische selectie.

Onlangs gaf de coureur toe doping te hebben gebruikt en om die reden mocht hij ook al niet aan de Tour de France deelnemen die vandaag in het Belgische Luik van start gaat.

Bij de rechtbank in het Franse Nanterre is inmiddels een onderzoek gestart naar het vermeend epo-gebruik van de Cofidis-renner. "De Britse wielerfederatie heeft in afwachting van dat onderzoek besloten om Millar te schorsen ,en daarop heeft de Brit besloten zich terug te trekken uit het Olympische team", aldus een vertegenwoordiger van Millar.

''Dutroux? Nee, ik ben erger''

Icoon Buitenlands nieuws''Je kunt mij wel vertrouwen. Ik ben leraar, ik ben vader, ik ben 61 jaar.'' Met die woorden lokt Michel Fourniret op 26 juni 2003 de toen 13-jarige Marie in zijn auto. De vader van het meisje vertelde vrijdagavond zijn verhaal in het Vlaamse tv-programma 'Terzake.' De vader, G. Kirombo, was enkele jaren eerder met zijn gezin uit Burundi gevlucht voor de vele moorden die daar gepleegd werden.

Fourniret had het meisje de weg gevraagd naar een klooster, waar hij zogenaamd iets moest afleveren. Het meisje wilde aanvankelijk niet mee. ''Ik mag niet bij vreemde mannen in de auto stappen'', had ze gezegd maar ze besloot uiteindelijk toch in te stappen om de man te helpen. Eenmaal in de auto bond de man touwen om haar polsen. ''Bent u lid van de bende Dutroux?'', vroeg het meisje vervolgens toen ze in de gaten kreeg dat er iets mis was. Fourniret schudde zijn hoofd en antwoordde: ''Nee, ik ben geen lid. Ik ben erger''.

Even later slaagde het meisje erin om de touwen rond haar polsen door te bijten, waarna ze kon ontsnappen. De vader zegt in het interview 'meer dan ooit' te beseffen aan welk lot zijn dochter is ontsnapt. Inmiddels heeft Fourniret al negen moorden op merendeels jonge vrouwen bekend.

Subheader
Michel Fourniret heeft inmiddels
negen moorden bekend

Amerikaanse soldaten aangeklaagd wegens doodslag

Icoon Irak nieuwsHet Amerikaanse leger heeft vier Amerikaanse soldaten aangeklaagd. Drie van hen worden aangeklaagd wegens doodslag op een Iraakse gevangene op 3 januari van dit jaar. De soldaten zouden twee Irakezen hebben gedwongen van een brug in een rivier te springen. Eén van de Irakezen, Zaydon Ma'moun Fadhil al-Samarai, kwam hierbij om het leven. Zijn neef, Marwan al-Samarai, kon weer op de oever klimmen.

De twee Irakezen waren dichtbij de Iraakse stad Samara opgepakt wegens het negeren van de avondklok. Op 8 januari werd een onderzoek ingesteld nadat de moeder van het slachtoffer hierom via een website had gesmeekt. Ze verklaarde dat de twee neven niet op tijd binnen konden komen omdat ze pech kregen met hun vrachtauto. Nadat ze hun vrachtauto hadden gerepareerd werden ze volgens de moeder vijftien minuten voordat de avondklok in werking trad, doorgelaten bij een Amerikaans checkpoint.

De twee Irakezen werden vervolgens vijftien minuten gevolgd en werden daarna gestopt, uit hun auto gewerkt en in de boeien geslagen. Daarna brachten de soldaten ze naar de brug en werden ze gedwongen te springen, aldus de moeder.

Subheader
Een Amerikaanse soldaat fouilleert
een Irakees bij een checkpoint


Twee soldaten, Jack Saville en Tracy Perkins, werden beiden op zeven juni aangeklaagd wegens doodslag, samenzwering, aanranding, het afleggen van valse verklaringen en het belemmeren van de rechtsgang. Twee andere soldaten werden afgelopen maandag aangeklaagd. Soldaat Reggie Martinez werd aangeklaagd wegens doodslag en het afleggen van een valse verklaring. Soldaat Terry Bowman werd ook aangeklaagd wegens het afleggen van een valse verklaring en aanranding.

Een woordvoerder van het Amerikaanse leger zei dat het nog niet duidelijk is of de Irakezen van de brug zijn geduwd of dat ze gedwongen zijn te springen.

Dochter Gadhafi advocate Saddam Hussein

Icoon Irak nieuwsDe dochter van de Libische leider Moammar Gadhafi, Aicha Moammar Gadhafi, heeft gezegd dat zij zich als advocate wil inzetten voor Saddam Hussein om er voor te zorgen dat hij een eerlijk proces krijgt. Aicha Moammar Gadhafi is een gepromoveerd juriste en geeft les aan een universiteit. De leider van het team van juristen dat Hussein zal verdedigen, de Jordaniër Ziad al-Khasawneh, zei dat haar hulp welkom is.

De advocaten van Saddam en de andere verdachten hebben nog geen toegang gekregen tot hun cliënten, maar de verwachting is dat ze die wel zullen krijgen voordat de zaak ter zitting wordt behandeld. Het is nog niet bekend wanneer de processen tegen de voormalige Iraakse machthebbers zullen beginnen. Ze kunnen allen ter dood worden veroordeeld.

Subheader
Aicha Gadhafi tijdens een bezoek aan Saddam in 2000

Dood arrestant niet te wijten aan politie

Icoon Binnenlands nieuwsHet Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag bekend gemaakt dat de Tilburgse politie juist gehandeld heeft tijdens de aanhouding van een 20-jarige man uit Oisterwijk begin februari van dit jaar. De man was volgens de politie 'volledig buiten zinnen' en werd opgepakt voor agressief gedrag. Later stierf hij in zijn cel.

De Tilburgse politieagenten hadden bij de aanhouding pepperspray nodig om de man te kalmeren. Daar reageerde hij nauwelijks op waarna hij een agent mishandelde. Uiteindelijk kon de man overmeesterd worden en werd hij in de boeien geslagen.

Op het bureau is de man door een arts onderzocht, ook om de gevolgen van de pepperspray in zijn ogen. Daarna is hij in een observatiecel gezet. Na een paar uur bleek de man echter te zijn overleden. Reanimatie mocht niet meer baten. Om welke redenen de man stierf is onbekend.

Dittrich mag Guantanamo Bay niet bezoeken

Icoon Binnenlands nieuwsD66-fractievoorzitter Boris Dittrich mag Guantanamo Bay niet bezoeken. Dat bleek uit een gesprek dat Dittrich vrijdag met de Amerikaanse ambassadeur Clifford Sobel had. Dittrich gaat komende woensdag op vakantie naar Cuba en wilde ook Guantanamo Bay bezoeken om de behandeling van de gevangenen daar door de Amerikanen zelf te beoordelen.

Dittrich zal tijdens zijn vakantie met een aantal Cubaanse parlementsleden spreken en een lokale gevangenis bezoeken. Het is volgens Sobel niet mogelijk om op die korte termijn te regelen dat de politicus ook Guantanamo Bay kan bezoeken. De ambassadeur legde hem uit dat dit alleen via Amerikaans grondgebied kan gebeuren.

De fractieleider reageerde teleurgesteld. Hij liet weten het 'jammer' te vinden dat een bezoek aan de gevangenis er niet inzit omdat hij de discussie over de rechtspositie van die gevangenen in Nederland wilde aanzwengelen.

Man rijdt twee keer over echtgenote heen

funnyfox had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen 84-jarige vrouw is vrijdagmiddag ernstig gewond geraakt nadat ze in de garage door haar 76-jarige echtgenoot werd overreden. Het slachtoffer werd met ernstig borstletsel overgebracht naar het Scheper Ziekenhuis in Emmen. De politie spreekt van 'een ongelukkige samenloop van omstandigheden.'

Bij het achteruitrijden zag de man zijn vrouw over het hoofd. Op het moment dat hij doorhad dat zijn echtgenote onder de auto lag, reed de man van schrik vooruit waardoor hij haar voor de tweede keer overreed.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.