Sciandri stopt per direct

Max Sciandri hangt na 16 jaar koers de fiets aan de haak. Hij neemt ontslag bij CSC en gaat direct in op een jobaanbieding die hem te beurt is gevallen.

"Ik heb een nieuwe job aangenomen," zegt Sciandri. "Het is altijd moeilijk een juist moment te vinden om te stoppeen. Maar ik kan terugblikken op een mooie loopbaan waaraan ik vele prachtige herinneringen overhoud." Het afscheid van de ploeg valt hem toch redelijk zwaar, en hij hoopt later nog terug te kunnen keren, als de mogelijkheid zich voordoet.

Bjarne Riis, de voorzitter van CSC, heeft alle begrip voor de beslissing van zijn renner. "We hebben er met elkaar over gesproken, en hij vertelde me dat het een heel interessante nieuwe carièremogelijkheid was. En wie ben ik om hem daarin tegen te houden?" Verder sprak hij nog bewonderend over Sciandri als renner en als persoon.

Sciandri won in zijn rijke loopbaan drie ritten in de ronde van Italië en één in de Tour de France, alsook de Leeds Classic en nog een paar kleinere wedstrijden. Op de Olympische spelen van 1996 in Atlanta pakte de Brit de Bronzen medaille. De 37-jarige renner was bij een hoop ploegen aan de slag, waaronder motorola, La Française des jeux, Lampre en uiteindelijk CSC.