Speciale training voor Maleisië

Takuma Sato heeft zijn training aangepast om met de hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid goed de race te kunnen volhouden.

De Grand Prix van Maleisië is altijd erg zwaar voor de coureurs. Hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid zorgen ervoor dat coureurs veel zweten en snel veel krachten verliezen. Daarom heeft Takuma Sato de afgelopen week speciaal getraind en dat zal hij ook de komende week nog doen. Zodoende hoopt hij klaar te zijn voor Sepang.

Sato vertelde: "We vertrekken zelfverzekerd naar Maleisië nu de auto heeft aangetoond betrouwbaar te zijn. Persoonlijk was ik teleurgesteld dat ik geen punt haalde in Melbourne, maar ik denk dat het een goede start was van het seizoen voor het team. Ik denk dat we nog een beter pakket hebben in Maleisië, aangezien we een aantal aerodynamische aanpassingen op de auto hebben. Ik kijk er dus erg naar uit."

"Ik heb slechts eenmaal eerder op Sepang geracet, maar ik vind het een geweldig circuit. Het is een nieuw circuit en dan verwacht je dat het minder veeleisend is, maar Sepang is zo uniek en vooral de hoge snelheids-bochten vragen veel van de coureur. Daarnaast vragen de hitte en de luchtvochtigheid veel van de coureurs. Fit zijn is erg belangrijk en ik ga nu naar een fysiek trainingskamp in Langkawi voor vijf dagen om me voor te bereiden voordat ik naar Kuala Lumpur vertrek."