FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 15 maart 2004

120.000 mensen komen op Sauber af

Voor Sauber is er altijd veel te doen zo voor de Grand Prix van Maleisië, onder andere aan promotionele activiteiten. Dat komt door de sponsor van het team, Petronas, die zijn oorspong heeft in dat land.

Dit jaar is voor Sauber geen uitzondering. Het team heeft in de aanloop naar de Grand Prix één van zijn wagens in Kuching, de hoofdstad van de Maleisische staat Sarawak, laten rijden. Nu lijkt dat niet erg bijzonder, ware het niet dat het hier gaat om een eiland, Borneo.

Helemaal bijzonder was het aantal toeschouwers dat het team met zijn aanwezigheid trok. Maarliefst 120.000 mensen kwamen kijken. Geen slechte cijfers als men zich bedenkt dat er slechts twee miljoen mensen wonen en deze ook nog eens verspreid zijn over 125.000 vierkante kilometer.

"Het is de filosofie van Petronas om zijn passie voor motorsport over te brengen in alle delen van het land en de mensen te onderwijzen over hun deelneming aan deze soort van sport," aldus Sauber-coureur Felipe Massa.

Man rijdt opzettelijk twee vrouwen dood

Een 69-jarige man uit Florida, Verenigde Staten, is met zijn pick-uptruck het huis van zijn ex-vrouw binnen gereden. Kort daarna reed hij zijn voormalige echtgenote en haar moeder aan, waardoor beiden zijn overleden.

De man had eerst een grote ravage aangericht, waardoor de vrouw en haar moeder probeerden te vluchten. Hij volgde ze vervolgens met zijn wagen en reed eerst over zijn ex-vrouw heen en enkele momenten later over zijn voormalige schoonmoeder.

Volgens de lokale politie had hij zijn daad goed voorbereid omdat hij met touw zijn airbag dichtgebonden had, zodat deze na de klap niet naar buiten zou komen.

Een buurman, die de klap had gehoord en naar buiten snelde, dacht dat iemand de macht over het stuur had verloren: " Toen ik naar buiten kwam, zag ik wat er was gebeurd en zag ik de lichamen liggen, het is waanzin ". Toen hij probeerde de aangereden vrouwen te helpen werd hij door de dader met een pistool bedreigd. Ook het ambulancepersoneel dat hulp kwam verlenen werd door de man bedreigd. Kort nadat hij probeerde te vluchten is hij aangehouden. Volgens de lokale rechtbank waren de dader en zijn ex-vrouw eerder deze maand gescheiden.

Mannen krijgen boete voor zoeken geld

Twee mannen zijn maandagmiddag door de politie Limburg-Noord bekeurd, omdat zij langs de spoorrails naar geld liepen te zoeken. De mannen van 21 en 23 jaar liepen langs de spoorlijn tussen Venlo en Eindhoven waar een 38-jarige Duitser vrijdagmiddag 11.000 euro door het toilet in de trein liet vallen.

De ongelukkige man vond uiteindelijk vijfduizend euro terug. De rest van het geld, dat bestemd was voor de aankoop van een nieuwe auto, verdween voor een deel vermoedelijk in de zakken van passagiers uit de volgende trein. Zij stapten uit toen de conducteur uit die trein op zoek ging naar het geld.

De twee mannen hadden al anderhalve kilometer langs het spoor afgelegd en kregen ieder een boete van 25 euro.

Ondraaglijke chaos

Hij nam plaats achter het tafeltje in de hoek bij het raam en meteen ging hij over tot de orde van de dag. Hij plaatste het zoutvaatje links voor de plastic plant en het deksel van het pepervaatje draaide hij ietwat steviger vast. Daarna plaatste hij het exact vijftien blokjes op het tafelkleed rechts van het zoutvaatje. Hij voelde even aan de blaadjes van de plant.
"Geen echte," mompelde hij spijtig.

Hij wreef met de top van zijn middelvinger over het tafelkleed. Denkbeeldig schreef hij zijn naam in blokletters. Hij sloot af met een punt.
De serveerster zette een cappuccino voor zijn neus. Even keek hij beduusd, alsof hij die simpele handeling niet had verwacht. Hij keek haar niet aan, maar in plaats daarvan keek hij naar de bar en de verlichte vitrine gevuld met taartjes. Als hij 's avonds nog tien minuten bleef zitten nadat hij de televisie had afgezet dacht hij soms aan die kleurige, glimmende lekkernijen. Hij durfde het nooit aan om er één te nemen, want het beeld was goed genoeg en mocht niet veranderd worden, verpest worden door de bijkomstigheid van het proeven.
Hij schikte het zoutvaatje iets naar rechts, maar nu stond de peperbus niet meer goed. Zenuwachtig herschikte hij de plant. Het beeld mocht niet verstoord worden. Hij schoof de plant weer op z'n plaats en gaf een klein duwtje tegen het zoutvaatje. Iets naar links. Precies goed.

De cappuccino was gloeiend heet. Hij verbrandde het puntje van zijn tong. Nu proefde hij bijna niets meer. Nog een slok. Even in de mond houden totdat het niet meer te houden is. Doorslikken. Hij voelde de hete vloeistof door zijn slokdarm branden, zijn maag in. Het kopje was nu bijna leeg. Schuim bleef over. Met zijn wijsvinger schepte hij het bruinwitte goedje op en stak het vergenoegd in zijn mond. Hij genoot van de sensatie van het smelten van het schuim op zijn tong.
Het zoutvaatje stond toch niet goed. Iets naar links. Naar achteren misschien. Misschien dat het aan het perspectief ligt. Ja, nu stond het goed. Nog een klein veranderingetje aan de plant dan. Ja, precies goed. Niets meer aan doen.

"Mag ik nog wat bestellen, mevrouw?"
Hij negeerde het feit dat de serveerster de bestelling van een jong stel aan het opnemen was. Ze keek niet op of om. Ze ging rustig door met waar ze mee bezig was. Toen ze de bestelling in haar schrijfboekje had gepend, liep ze naar de bar en gaf het door aan haar collega. Eindelijk ze kwam zijn kant op. Onderweg streek ze even door haar haar. Misschien om de jongen in de hoek te behagen. Misschien wel om hem te behagen.
Na een eeuwigheid arriveerde ze bij z'n tafeltje. Hij had intussen zijn interesse verplaatst naar de artikelen voor hem op tafel. Zoutvaatje, peperbus, plant.
"Nou zegt u het maar."
Hij verschoof de plant naar links en naar rechts.
"Meneer?"
Oneindig traag scheurde hij zijn blik van het gebeuren voor hem. Hij keek haar aan met troebele ogen. Hij was vergeten wat hij ook alweer wilde. Paniek welde in hem op. Hij wist niet wat te bestellen! Hij keek weer voor hem. Zout, peper, plant... Zout, peper; hij wilde soep. Soep is goed, soep is gezond. Hij moest denken aan de soep van zijn moeder. Ze deed er uren over om haar befaamde groentesoep te maken. Zij was dan wel de enige die het befaamd noemde, maar haar soep was goed genoeg om ineens in zijn herinnering te dringen.
"Een groentesoep dan maar."
Haastig noteerde ze de bestelling en liep naar een tafeltje verderop.
Hij twijfelde.

Zou de soep net zo smaken als die van zijn moeder? Zou ze boos worden als ze hem nu zo maar soep zag eten, in een restaurant? "Je zou wel gek zijn om je blauw te betalen voor een bord goedkope troep." Hij wist dat ze dat zou zeggen en eigenlijk had ze ook wel een beetje gelijk. Soep kon hij net zo goed thuis eten - en beter.
En nu? Moest hij naar voren lopen om tegen die aardige serveerster te zeggen dat hij toch maar liever geen soep wilde? Dan zou hij natuurlijk ook uit moeten leggen waaróm hij die soep niet wilde. Zijn blik schoot door het restaurant, spiedend naar een oplossing voor zijn probleem. Dit was niet goed. Het voelde niet goed. En die verdomde peperbus stond nog steeds niet op de juiste plaats. Hij zat flink in de problemen. Zijn moeder boos omdat hij haar soep niet meer moest en de serveerster kwaad omdat hij het zoutvaatje, de peperbus en de plant niet goed bij elkaar kon zetten.

Zenuwachtig tikte hij met de punt van zijn schoen op de vloer. Hij had zijn benen over elkaar geslagen, als een vrouw. Zo mocht hij thuis nooit zitten, maar hier deed hij het lekker toch. Het ritmische getik bracht hem enigszins tot rust. Zijn duim viel in en tikte net iets later dan zijn voet. Tik tok tik tok tik tok. Hij maakte onwillekeurig een geluid met zijn tong over zijn gehemelte, en nog een keer, en nog een keer. Dat klonk goed. Een eenmansconcert. Het bracht zijn gemoed volledig tot rust. De soep en het peper-en-zoutstelletje verdwenen in de nevelen van de achtergrond. Tik tok trrr, tik tok trrr, tik tok trrr...
Twee tafeltjes verderop keek het stelletje even geamuseerd verstoord om. De mannen met stropdassen hoorden het niet, want ze waren te verdiept in hun gesprek. De oude man en vrouw bij het raam draaiden hun hoofd schielijk om en bogen zich naar elkaar toe om een fluisterend gesprek te voeren, blij als ze waren met het aangeboden gespreksstof.
Hem kon het weinig schelen. Hij zág ze niet eens. Hij genoot van het geluid. Ritmisch en zo mooi. Waarom werd dit nou niet op de radio uitgezonden?

"Meneer wilt u daar alstublieft mee ophouden. De andere gasten hebben er last van. Het maakt mij niet uit hoor, maar iedereen is uiteten en dat moet wel een beetje gezellig blijven. Goed?"
Weer schrok hij. Zijn concert stopte abrupt. Hij mompelde iets onverstaanbaars. Friemelend aan de plant wachtte hij totdat de serveerster zich omdraaide en zich weer met haar eigen zaken bezig hield. Ze bleef nog even naar zijn gebogen hoofd kijken, om met een geërgerd geluid van haar tong zich om te draaien en weer verder te gaan.
Zacht nu ging hij verder met zijn concert. Bijna onhoorbaar. Maar de zachtheid van zijn muziekinstrumenten deed het ritme minder krachtig uitkomen. Het was niet meer hetzelfde. Hij had soep besteld. Waar bleef het nou? Hij had trek in soep. In de soep die zijn moeder altijd maakte. Het tikken welde aan, maar bijna meteen vermande hij zich. Het mocht niet. Er werd geen prijs op gesteld door de andere mensen.
Alsof er een luide donderslag had geklonken door het restaurant veerde hij ineens op. Hij werd de objecten voor hem op tafel gewaar. Zout, peper, plant. Het zout moest in het midden staan. Vijf blokjes op het tafelkleed naar beneden en vier naar rechts kwam de peper te staan. De plant kwam daar vijf blokjes boven en toch maar één blokje naar links. Of zal hij er twee doen? Ja, dat zag er goed uit zo.

Ineens schoot een hand met een bord soep erop in zijn blikveld. Met een zachte bons kwam het neer op tafel. Een lepel werd ernaast gelegd. Zijn nauwkeurige tafelschikking was meteen teniet gedaan. Bord, lepel, peper, zout, plant. Dat zag er niet uit zo. De plant moest in het midden. Peper en zout aan weerskanten aan de bovenkant van zijn bord. De lepel hield hij nog even in zijn hand. Met een teder gebaar legde hij hem in het midden van de soep. De steel stak een klein stukje uit het bord. Hij vouwde zijn handen en genoot van het stilleven dat hij geschapen had.
Hij trok zijn blik los van zijn tafereel. Hij keek het restaurant door. Mensen hadden hun aandacht voor hem verloren en praatten verder over de dingen die hen bezighielden. Het oude koppel zweeg en ze keken beiden door het raam naar de wereld erbuiten. Met een schuchter gebaar wenkte hij de serveerster. Ze zag hem niet. Misschien dat ze hem niet wilde zien. Hij wilde wat zeggen, wat roepen, maar hij durfde het niet. Geen aandacht trekken, dan zou het allemaal goed blijven. Wanhopig priemde hij zijn hand in de lucht. Zijn middelvinger wees als de leider van zijn vingers het hoogst. Hij maakte een kleine zwaaibeweging en dat leek haar aandacht te trekken. Ze liet haar blik door de ruimte schieten, om bij de jongen in de hoek een ogenblik stil te staan. Hij zwaaide nog een keer. Kort en afgemeten. Hij sloeg zijn ogen neer. Hij was alleen nog maar zijn geheven rechterhand. Eindelijk keek ze recht naar zijn tafeltje. Ze kon hem niet langer negeren en kwam naar hem toe. Toen ze op de helft van de afstand was hief ze haar kin met een kort rukje. Haar uitdrukking vroeg wat hij wilde. Hij keek haar aan en sloeg bijna direct zijn blik weer neer.
"Mag ik nog een lepel," vroeg hij aan zijn stilleven.
Ze draaide zich meteen om en snelwandelde naar de bar. Uit de bestekbak pakte ze nog een soeplepel. Het metalen gerammel klonk hard door het restaurant. Ze liep snel naar hem toe en legde de lepel op de verre linkerhoek van de tafel. Ze had zich zover mogelijk uitgestrekt alsof ze zijn tafereel niet wilde verstoren. Dat vond hij wel prettig.
Hij wachtte nog even totdat alle aandacht voor hem was weggestorven. Stijf reikte hij naar de nieuwe lepel. Met zijn linkerhand pakte hij de peper. Met uiterste precisie zorgde hij ervoor dat de peper en lepel op hetzelfde moment de dikke gevulde vloeistof raakten. De peperbus plaatste hij voorzichtig terug op de juiste plek en hij bracht de gevulde lepel plechtig naar zijn mond.
Met een hard slurpend geluid at hij zijn soep. Zonder de lepel te kantelen bewoog hij hem omlaag om een nieuwe schep te nemen. Hij zat stijf rechtop. Zijn ogen toegeknepen in uiterste concentratie. Slurpen, dan proef je de soep beter, dacht hij. Een moment aarzelde hij in zijn mechanische bewegingen. De soep smaakte niet zo lekker als die van zijn moeder. Ze had altijd gelijk. Toch at hij door. Onderweg naar zijn mond stroomde een weinig soep over de rand van de lepel en spatte terug in zijn bord. Kleine vlekken ontstonden rondom het porselein. Hij at vergenoegd verder.
Het einde kwam in zicht. Het wit van het bord schemerde door zijn soep heen. Hij at totdat er geen vloeistof meer in de lepel wilde stromen, zonder deze te kantelen. Als om het ritueel plechtstatig af te sluiten nam hij de kop van de lepel geheel in zijn mond en zoog er even op. Hij proefde de flauwe smaak van ijzer door het zout van de soep heen. Hij legde de lepel precies in de andere lepel, die niet verschoven was gedurende zijn bezigheid. Met beide handen zorgde hij ervoor dat de lepels precies in elkaar lagen, nauwgezet keek hij met één oog dichtgeknepen of dit daadwerkelijk gebeurd was. Heel voorzichtig en zonder te trillen zette hij zijn bord op de uiterste punt van de tafel. Zout, peper en plant werden weer op hun oude plaats gezet. De randen van het bord kwamen goed overheen met de randen van de tafel. Toch was hij nog niet tevreden met deze setting. Het bord deed afbreuk aan de perfectie. Het vormde een vreemd element en moest zo snel mogelijk verwijderd worden. Aarzelend keek hij op. De serveerster was nergens te zien. Het nerveuze gevoel speelde weer op. Zijn hart begon harder te bonzen. Hij beet gedreven op zijn onderlip. Zwaar ademend door zijn neus probeerde hij zijn aandacht ergens anders op te vestigen. Andere tafeltjes. Maar dat was helemaal geen goed idee. Daar stonden de elementen helemaal fout. Plant ergens links van het midden of rechts. De peper en het zout totaal niet in harmonie met de rest; hij werd er nog zenuwachtiger van.
Met een plotselinge beweging boog hij zich voorover en stootte het soepbord van de tafel. Met een onwerkelijk hard geluid rinkelde het kapot op de grove tegelvloer. De overgebleven soep spatte alle kanten op. Een groot deel kwam op zijn schoenen terecht, maar gelukkig merkte hij het niet. Even duurde het voordat de gasten reageerden op zijn actie. Verstoord, geamuseerd; de jongen die daar met zijn vriendinnetje knus aan een tafeltje zat riep heel hard bingo. Ondanks de beangstigende aandacht die aan hem werd geschonken werd hij toch wat rustiger. Hij keek naar zijn geblokte wereld en zag dat het goed was. Peper, zout, plant; ze stonden allemaal precies goed. In gedachten zag hij daar zijn naam staan.

Nijdige voetstappen kwamen snel naderbij. De serveerster keek hem niet aan. Ze bukte zich om de scherven van zijn disharmonie op te vegen. Ze mompelde allerlei dingen die hij niet verstond, maar zelfs als ze luidkeels had geschreeuwd had hij haar niet verstaan of niet begrepen. Nog steeds nijdig liep ze weer weg, een spoor van soepdruppels achterlatend. Bij de bar aangekomen schoof ze met een bruusk gebaar de scherven in de vuilnisbak. Het stoffer en blik werd in een donkere hoek onder de bar gesmeten. Nijdig keek ze naar de verre gebogen gestalte en ramde op de toetsen van de ouderwetse kassa.
"Dat is dan zes vijfenzeventig, meneer," zei ze zonder hem aan te kijken. Haar aandacht was gevestigd op de natte vlek aan haar voeten. Hij schrok op. Betalen. Hij wilde nog niet weg. Er moest nog zo veel gedaan worden. Het zout, de peper en de plant moesten nog op hun juiste positie worden gezet en hij wilde nog een keer het branden van de cappuccino door zijn slokdarm voelen. Zou hij het aandurven om nog iets te bestellen. Het leek zo makkelijk. Mag ik nog een cappuccino, zou hij moeten zeggen. Vijf woorden. Dat kostte zo weinig inspanning, maar toch durfde hij het niet. Stel je voor dat ze nee zei, of dat ze hem weer zo boos aan zou kijken. Uit de binnenzak van zijn grijsgroene jas diepte hij zijn ouderwetse, bruine portemonnee. Hij had hem van zijn moeder meegekregen en het was ook duidelijk te zien dat het de hare was. Het leer glom nog steeds als de dag waarop het kleinood was gekocht en het glanzende koper van de knopsluiting weerspiegelde de omgeving haarscherp. Minuscuul, maar haarscherp...

Hij klikte zijn portemonnee open en keek in het binnenste. Er zat weinig in. Enkele munten en briefjes met aantekeningen, boodschappenlijstjes misschien. Met spitse vingers pakte hij enkele munten en legde ze voor zich op tafel, nauwkeurig gerangschikt naar grootte. Een rijksdaalder, een gulden, een paar kwartjes, stuivers; er lag toch al gauw zo'n kleine zes gulden voor hem. De stuivers legde hij onder het rijtje zilverkleurige munten, in het midden. Hij was deze keer snel klaar met het schikken. De munten lagen in één keer goed, alsof hij het al veel vaker had gedaan. Met een vriendelijke glimlach keek hij de serveerster aan en hij maakte een gebaar alsof hij een meisje uit een of andere spelshow was die een wasmachine presenteerde.
De serveerster keek hem even nuffig aan.
"Meneer, die kan ik al lang niet meer accepteren. U moet zes euro en vijfenzeventig eurocent betalen," sneed haar stem door zijn glimlach.
Hij verstarde. Hij keek verward naar de munten voor hem. Met enige berusting pakte hij de munten één voor één op en stopte ze in zijn kleine beurs. Hij begon bij de grote rijksdaalders en plaatste ze netjes achter elkaar. Daarna de guldens, de kwartjes en de dubbeltjes. De stuivers stapelde hij op en nam ze tussen duim en wijsvinger en plaatste ze heel voorzichtig weer terug bij de rest. Even genoot hij van de rangschikking in zijn portemonnee. Daarna sloot hij hem en stopte hem weer terug in zijn zak.
"Wat moet ik nu doen," vroeg hij aarzelend. Hij keek haar smekend aan. Begreep ze dan niet dat hij niets liever wilde dan hier te zitten en te genieten van zijn kortstondige overwinningen op de chaos?
"Heeft u geen ander geld? U moet met euro's betalen. Dat is al een tijdje ingevoerd hoor. Heeft u misschien van die pasjes bij u? Van plastic. Blauw zijn ze of misschien groen of zo."
Waar had ze het over? Pasjes? Hij moest toch betalen? Hij had wel geld. Dat had hij die middag nog van zijn moeder gekregen. Mooie glimmende munten. Hij klopte op zijn verschoten groene jas. Hij voelde zijn portemonnee in zijn binnenzak zitten. Hij pakte hem eruit en klikte hem voorzichtig open. Hij begon met de rijksdaalders. De beeltenis van de koningin naar boven gericht. Het zou heel onbeleefd zijn om haar met haar gezicht in de vlekken van het tafelkleed te leggen.
"Nee niet die," zei ze met enige wanhoop in haar stem. En om haar uitspraak meer kracht te geven reikte ze snel met haar hand naar zijn beurs. Hij schrok. Zou ze zijn geld willen stelen? Hij moest nog boodschappen doen. Trouwens, het begon al donker te worden, hij mocht wel opschieten, want anders zou de groenteboer weer al zijn kratten hebben opgeruimd. Met zijn harde stem zou hij dan tegen hem zeggen dat hij pech had. Morgen ben je de eerste. Ja, dat zou hij dan zeggen.

Hij stond op. Hij had zijn portemonnee inmiddels weer veilig opgeborgen. Zorgvuldig knoopte hij zijn jas weer dicht, beginnend aan de bovenkant. Zo had je veel minder kans dat je jas ongelijk dicht werd geknoopt, vond hij.
De serveerster verloor haar geduld nu compleet: "meneer, u moet nog betalen! U denkt toch niet dat u zomaar kunt gaan!? zes vijfenzeventig krijg ik van u. Kom op, ik heb nog meer te doen."
De paniek die hij eerder had gevoeld overspoelde hem nu met woeste golven. Compleet verloren stond hij daar. Zijn armen hingen slap langs zijn lichaam. Apathisch keek hij door de ruimte. De andere gasten hadden zich nu als één man naar hem toegewend en keken hem nieuwsgierig aan, belust op de sensatie die zich recht voor hun neus afspeelde. Zijn blik schoot van de serveerster naar het jonge stel en van de zakenlieden naar de deur, de uitgang van deze ellende. Toen ging de deur met een zacht knarsend geluid open. Geluid van het verkeer kwam de ruimte binnensijpelen. In de deuropening stond een gestalte in witte kleding.
Met trillende lippen keek de man met een intense blik naar de binnenkomer. Toen verdween ineens de spanning van zijn trekken.
"Mamma," mompelde hij zacht.

Imola heeft 25 miljoen euro nodig

Imola maakt nog kans om in het F1-seizoen te worden opgenomen, maar daarvoor moet wel diep in de buidel worden getast.

Er moeten flink wat verbeteringen aan het huidige circuit worden aangebracht om de Grand Prix van San Marino te behouden. Dat heeft F1-baas Bernie Ecclestone laten weten. Alleen dan zullen de gesprekken over de race worden voortgezet.

De voorzitter van de Italiaanse autosportfederatie ACI heeft premier Berlusconi al een brief over de stand van zaken geschreven. Daarin vraagt Franco Lucchesi om het geld om Imola de gevraagde facelift te geven.

Eerder had Ecclestone laten weten dat er nog één race zou worden verreden en dat het dan over zou zijn met twee Italiaanse Grand Prix'.

Huisdier van het jaar overlijdt bij verkiezing

George1985 had ons via de nieuws-submit te melden:

De verkiezing van 'huisdier van het jaar 2003' op de Huishoudbeurs in de Amsterdamse RAI is vandaag door het ratje Kreukel gewonnen. Opvallend was dat het beestje tijdens de bekendmaking van de uitslag al dood was. Het dier overleed namelijk tijdens de opname van de verkiezing.

"Het was vreselijk, heel emotioneel", zei secretaris H. Crielaard van de stichting 'Met dieren meer mens, die de verkiezing voor de vijfde keer had georganiseerd. De vakjury besloot na overleg met de baasjes van de andere deelnemers Kreukel de prijs postuum toe te kennen.

Volgens baasje Willeke de Haas had haar ratje een eigen wil en kreeg alle lachers op zijn hand, zo staat op de website van de stichting. "Het is diep treurig voor het meisje", zei Crielaard. Ze hoopt dat de postume onderscheiding "enige troost" biedt.

PvdA: "Nederlands leger moet weg uit Irak"

Als het aan de PvdA ligt, dan komt er geen van de verlenging van de Nederlandse missie in Irak. Het kabinet moet daarvan afzien, vindt de linkse partij. Momenteel buigt het kabinet zich over de kwestie, om de missie in de Zuid-Iraakse provincie al-Muthanna per 1 juli te verlengen. De Kamer twijfelt nog, en drong er vorige week al bij premier Balkenende op aan geen toezeggingen te doen aan de Amerikaanse president Bush. Balkenende is momenteel op bezoek bij Bush.

"Het is mooi geweest met de Nederlandse aanwezigheid in Irak", zo zei PvdA-leider Wouter Bos vandaag tijdens een politiek café in Stadskanaal. Hij benadrukte dat de terreuraanslagen in Madrid hierbij geen rol hebben gespeeld bij dit standpunt. ""Dit betogen we al wekenlang."

Bos is van mening dat Nederland niet langer als een voorlopersfunctie moet uitdragen. "Amerika heeft anderhalf jaar de tijd gehad om een brede coalitie op de been te krijgen, maar doet dat maar niet. Zolang dat niet lukt, is het niet verstandig van Nederland om te blijven.

De PvdA-leider riep daarom premier Balkenende op om morgen bij zijn bezoek aan Bush erop aan te dringen dat "Amerika haar dominante rol in Irak inruilt voor die van de Verenigde Naties." Bos' mening wordt door een meerderheid van de Nederlanders gesteund, zo blijkt uit een enquete van bureau Intomart GFK in opdracht van RTL Nieuws. Daaruit blijkt dat 61 procent van de ruim 500 ondervraagden vindt dat andere landen nu maar troepen moeten sturen.

Premier Balkenende lijkt dit niet van plan te zijn, om de Nederlandse mariniers terug te trekken uit Irak. Vandaag gaf hij indirect kritiek op de kersverse Spaanse premier Zapatero. Laatstgenoemde wil de Spaanse militairen terugtrekken uit Irak.

Tegenover het RTL Nieuws verklaarde Balkenende dat de internationale gemeenschap zich "niet moet afkeren van Irak. Dat is niet in het belang van het land. Zwichten voor terreur en geweld is niet de goede weg", zo sprak Balkenende uit. "Solidariteit van de internationale gemeenschap met Irak is belangrijk. We mogen het land niet alleen laten."

Derde procesweek Dutroux begonnen

Op de eerste dag van de derde week in het proces Dutroux waren de ouders van de vermoorde Julie, Jean-Denis en Louisa Lejeune, aanwezig in de rechtszaal. De vader van Julie maakte van de mogelijkheid gebruik om onderzoeksrechter Jacques Langlois enkele vragen te stellen. "Ik ben hier ter nagedachtenis van mijn dochter en opdat de juryleden een andere versie van de feiten zouden krijgen dan die tot hiertoe hier is uiteengezet", aldus Lejeune.

Tijdens het stellen van de vragen volgde onmiddellijk een discussie tussen Lejeune en Langlois over verschillende punten van het onderzoek. Volgens de vader van Julie heeft Langlois niet alle sporen nagetrokken van een vermeende ontvoering in Ougrée, niet ver van de plaats waar op dezelfde dag Julie en Mélissa ontvoerd werden. Ook trok Lejeune de conclusies van Langlois over de ingezette speurhond in twijfel.

Jean-Denis Lejeune, Laetitia Delhez en Louisa Lejeune. (Bron: HLN)

Verschillende andere partijen stelden vragen over de leefomstandigheden van Julie en Mélissa in de kelder van Marcinelle. Marc Dutroux maakte hierover de opmerking dat de leefomstandigheden van Julie en Mélissa vele malen erger waren dan die van Sabine en Laetitia. Laatste verliet plotseling de zaak toen Langlois een vraag over DNA-sporen in het huis in Marcinelle beantwoordde. De onderzoeksrechter gaf aan dat hij het in 1999 niet nuttig en te duur vond om een onderzoek op de 4.000 haartjes die in de kelder waren gevonden uit te voeren.

Wrakingsverzoek
Ook werd op deze procesdag rechter Stéphane Goux door een buitenstaander gewraakt. Paul Kenis uit Lommel stelde dat de voorzitter van het Hof in Aarlen schuldig is aan een 'complottheorie met hooggeplaatsten'.

Het wrakingsverzoek werd vandaag pas ingediend omdat Kenis moest wachten op zijn uitkering om af te kunnen reizen naar Aarlen. Goux heeft nu 48 uur de tijd te reageren op het verzoek.

Lees voor meer informatie het dossier over de zaak Dutroux.

IWOOT

Ik kom vaak op deze website, en niet om dingen te kopen... alhoewel ik moet zeggen dat ik veel van die gadgets wel zou willen hebben...

Maar de eigenlijke reden dat ik daar kom zijn de "Things we didn't know"...

Ultiem tijdverdrijf! De engelse humor roeleert!

En die zijn nu ook te downloaden voor op je desktop!

Quote:
Never fall in love with a tennis player... love means nothing to them.

Quote:
I cannot be hypnotised. I remind the hypnotist of this every Wednesday when I go round his house to wash his car.


IWantOneOfThose.com

Verdonk: ''Laat Pronk maar opstappen''

Als oud-minister Jan Pronk opstapt als voorzitter van de Vluchtelingen Organisaties Nederland (VON), dan juicht minster Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie dat van harte toe. Verdonk reageert hiermee op de uitlating van Pronk van afgelopen weekend dat hij zijn ontslag neemt als hij een sta-in-de-weg is bij het overleg tussen zijn organisatie en Verdonk.

Pronk zei zondag dat hij hoopt dat de Tweede Kamer komende week zal ingrijpen in het conflict dat hij als VON-voorzitter momenteel heeft met Verdonk. Dat conflict draait om Pronks betiteling van Verdonks asielbeleid als "deportaties van vluchtelingen". Verdonk wil dat hij zijn excuses daarvoor aanbiedt, maar Pronk weigert dat want het betreft volgens hem een normaal Nederlands woord.

Pronk is van mening dat er gewoon gesproken kan worden van "deportatie" wanneer er direct na de uitzetting naar het land herkomst men gearresteerd wordt. Als voorbeeld noemde hij zondag de situatie van de Somaliërs, die vanuit Nederland met behulp van een vervalst Somalisch paspoort worden teruggestuurd. "Van een aantal mensen wordt daarna niets meer vernomen", aldus de oud PvdA-minister.

Verdonk zei vandaag op een VVD-bijeenkomst dat ze Pronk genoeg gelegenheid heeft gegeven in gesprek te komen, nadat ze knallende ruzie hadden gekregen. Ze blijft erbij hem niet te willen spreken, zolang hij de uitspraak niet terugneemt.

-
De Dikke van Dale omschrijft deporteren als: naar een ballingsoord, strafkolonie, concentratiekamp brengen. Deportatie wordt omschreven als een gedwongen tocht naar een andere plaats (ballingsoord).

'Michel Kreek naar Willem II'

Willem II is in verregaande staat van onderhandeling met Michel Kreek (33). Kreek speelt tegenwoordig voor AEK Athene, maar wil komend jaar weer terug naar Nederland.

Kreek zou het liefst bij Willem II willen spelen, zo is ook de Tilburgse club bekend. Volgende week hoopt het de transfer rond te maken. Kreek zou de positie van de vertrekkende Joris Mathijsen moeten gaan overnemen.

Kreek wordt onregelmatig betaald door zijn huidig werkgever. Bovendien wil hij zijn zoon op een Nederlandse school doen. Genoeg redenen om terug te keren in Nederland. "Ik wil gewoon mijn wedstrijdjes blijven spelen om in mijn ritme te blijven. Ik maak daarom gewoon het seizoen af en hoop volgend seizoen voor Willem II te spelen."

Kreek speelde in Nederland eerder voor Ajax en Vitesse. Verder was hij in Italie actief bij Padova en Perugia.

De zin, ik bedoel de onzin van drie minuten stilte

Vandaag was de hele wereld drie minuten stil. Een stel radicale moslims bliezen vorige week 200 Spanjaarden naar de andere wereld. Erg? Natuurlijk, het zal je maar overkomen. Je zult maar in de ochtendspits met je thermosflesje koffie net de Telegraaf openslaan als een bom een einde maakt aan je leven. Met een beetje geluk heb je dan nog niet je laatste kostbare tijd verspild aan de Pagina Privé. Maar moet de hele wereld nu echt drie minuten stil blijven? In Nederland bleef het verkeer overigens gewoon doorrijden en ook de vliegtuigen bleven in de lucht. Alleen de treinen stonden stil, maar niemand die het verschil merkte.

JABBERWOCKY

JABBERWOCKY door: Lewis Carroll
----

Dit gedicht vond ik, toen ik per ongeluk stuitte op jabberwocky.com.

Quote:
`Twas brillig, and the slithy toves
Did gyre and gimble in the wabe:
All mimsy were the borogoves,
And the mome raths outgrabe.

"Beware the Jabberwock, my son!
The jaws that bite, the claws that catch!
Beware the Jubjub bird, and shun
The frumious Bandersnatch!"

He took his vorpal sword in hand:
Long time the manxome foe he sought --
So rested he by the Tumtum tree,
And stood awhile in thought.

And, as in uffish thought he stood,
The Jabberwock, with eyes of flame,
Came whiffling through the tulgey wood,
And burbled as it came!

One, two! One, two! And through and through
The vorpal blade went snicker-snack!
He left it dead, and with its head
He went galumphing back.

"And, has thou slain the Jabberwock?
Come to my arms, my beamish boy!
O frabjous day! Callooh! Callay!'
He chortled in his joy.

`Twas brillig, and the slithy toves
Did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves,
And the mome raths outgrabe.

Wil je ook weten wat een JABBERWOCKY is?
kijk op jabberwocky.com
Javverwocky . com

Lucius vier weken langs de kant

PSV mist na aanvaller Arjen Robben nu ook Theo Lucius (27) voor langere tijd. De middenvelder kampt met een scheurtje in de hamstring, een soortgelijke blessure als die van Robben.

Trainer Guus Hiddink ziet zijn selectie snel in grootte afnemen. Diverse spelers zijn reeds vermoeid, nu komen daar blessuregevallen bij. Dennis Rommedahl was al langdurig geblesseerd, nu zijn ook Lucius en Robben er in deze belangrijke fase niet bij.

Lucius was dit seizoen in 18 competitiewedstrijden goed voor vier doelpunten. Hij maakte voorts twee belangrijke treffers in Europa. Uit bij AEK Athene maakte hij de winnende treffer. verleden week scoorde hij tegen Auxerre.

Van Persie wekt irritatie Lodewijks

Keeper Patrick Lodewijks heeft kritiek geuit op het optreden van Robin van Persie in het duel met PSV van afgelopen zondag. Van Persie liet niets zien in de ogen van de keeper.

Lodewijks uitte zijn woorden in het Algemeen Dagblad: "Een wisselspeler moet zich in die paar minuten laten zien en dat is de enige manier om een basisplaats te krijgen. Dat zal ik hem nog eens duidelijk maken."

De keeper is niet de eerste dit seizoen die van Persie bekritiseert. Trainer Bert van Marwijk kan al niet meer door een deur met de middenvelder. Van Persie, die zelf graag naar het buitenland zou gaan, krijgt derhalve nog weinig speeltijd. Als invaller tegen PSV sloofde hij zich in zijn vijf (!) speelminuten niet uit. Hij wist daarin een aantal keer de bal in te leveren.

Update 22.00 uur
De middenvelder pakte vanavond zijn revanche. Met twee doelpunten schoot hij in Eindhoven Jong Feyenoord naar de Amstel Cup finale. Jong PSV werd met 0-2 verslagen. Voor Jong Feyenoord speelden ook Danko Lazovic, Sebastián Pardo, Gill Swerts en Jorge Acuña de wedstrijd mee.

Opruiming aangekondigd bij Bayern

Het Bayern-bestuur heeft gisteren een crisivergadering gehad. De uitkomst is dat Bayern München zijn trainer en een selectie van spelers kwijt wil raken.

Bayern München werd afgelopen week door Real Madrid uit het Champions League toernooi gewipt. Afgelopen weekend speelde het voorts thuis met 3-3 gelijk tegen laagvlieger Hansa Rostock. Het verschil met lijstaanvoerder Werder Bremen groeide daardoor tot negen punten met tien speelronden te gaan. Het spel van de club is ook niet om over naar huis te schrijven. Als gevolg bezoeken steeds minder supporters de thuiswedstrijden.

Het bestuur zou graag trainer Felix Magath van VfB Stuttgart contracteren. Ottmar Hitzfelt mag vertrekken. De volgende spelers worden op de transferlijst gezet: Mehmet Scholl, Jens Jeremies, Alexander Zickler, Bixente Lizarazu, Thomas Linke, Hasan Salihamidzic, Owen Hargreaves, Claudio Pizarro en Roque Santa Cruz.

Barça nu gesteund door premier

De verkiezingen in Spanje leveren een nieuwe Spaanse premier op. José Luis Zapatero is overtuigd fan van Fc Barcelona. De laatste jaren regeerde José Maria Aznar, een aanhanger van Real Madrid.

De overheid heeft in Spanje veel met het voetbal te stellen. De bedrijfstak leed afgelopen jaar vele miljoenen verlies. Tal van clubs zitten diep in de rode cijfers. Ook Barcelona moet op haar tellen passen, aan het eind van het seizoen zullen derhalve spelers trekken. De steun van Zapatero is een hart onder de riem.

Mercedes begrensde motoren

David Coulthard heeft bekend gemaakt dat hij en Kimi Räikkönen tijdens de GP van Australië met een toerentalbegrenzer rond reden.

De McLaren kon niet meer dan 17.000 toeren draaien terwijl de BMW Williams de 19.000 toeren haalde. Wat de nieuwe Mercedes motor werkelijk kan weet Coulthard niet. "Daarvoor moet je bij Ilmor zijn, daar weten ze wat onze motor in werkelijkheid kan presteren", aldus David Coulthard.

Räikkönen en Coulthard konden dus de afgelopen GP lang niet alles uit de McLaren halen. Zoals het er uitzag was het voor McLaren dus hopen dat de begrensde motor het vol zou houden en dat de concurrentie uit zou vallen. Dit was dus een pure gok van Ron Dennis en Norbert Haug. Helaas durft ook niet één van de twee aan te geven dat er een groot zelfvertrouwen is bij McLaren Mercedes.

'Ajax scout 16-jarig Belgisch talent'

Ajax volgt het Belgisch talent Anthony Vandenborre van RSC Anderlecht.

De 16-jarige verdediger maakte pas geleden zijn debuut voor de formatie uit Brussel en kwam ook al uit voor het beloftenelftal van de 'Rode Duivels'. Woensdag bekeek Louis van Gaal de verdediger bij een wedstrijd van Jong België.

Volgens pa Vandenborre staat zijn zoon in de belangstelling van meerdere Europese clubs, maar hoopt hij de komende drie jaar zich te kunnen ontwikkelen bij Anderlecht.

Tv-beeld achterhaalt Hersi

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Youssouf Hersi van NEC voor twee duels geschorst na bestudering van de tv-beelden van NEC-SC Heerenveen van 28 februari.

Hersi maakte prominent in beeld een overtreding op Jesper Hakanson. Het duw- en trekwerk, waarbij Hersi zijn tegenstander letterlijk bij de keel greep, werd gemist door scheidsrechter Peter Oskam. Studio Sport liet de actie echter nog eens passeren in de samenvatting. De tuchtcommissie was vandaag resoluut.

De volgende spelers werden voor één duel geschorst: Paauwe (Fey), Petrovic (RKC), Perez (AZ), De Jong (Utr), Rijaard (ADO), van der Gun (ADO), Rankovic (Vit), Vandenbroeck (Rod), Simr (NEC), Pothuizen (Twe).

Palestijn van 10 jaar met bom aangehouden

The_Leveller had ons via de nieuws-submit te melden:

Israëlische soldaten hebben op de Westbank een zelfmoordaanslag weten te voorkomen door een 10-jarige Palestijnse jongen aan te houden die zonder het te weten een tas met daarin een bomgordel langs een checkpoint droeg. De 10-jarige Abdullah hielp wel vaker bij het checkpoint waar hij voor voorbijgangers de bagage van de ene kant naar de andere brengt. Iemand vroeg hem de tas naar de andere kant te brengen en gaf daar geld voor. Het viel een vrouwelijke politieagente op dat er bedrading uit de tas stak en ze hield de jongen aan.

In de tas zat een explosief met daarin schroeven en bouten. Op deze manier maken terroristen de bom nog dodelijker. De bom was verbonden aan een mobiele telefoon. Experts van de militaire explosievendienst hebben de gordel opgeblazen. Het ging om z'n 10 kilo explosieven.

Wanted: Slachtoffer

De politie van Gouda heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 32-jarige man gearresteerd. De man had geprobeerd een 68-jarige man te beroven op een parkeerplaats in Gouda. De 68-jarige man weigerde echter zijn geld af te geven aan de overvaller, waarna de overvaller zijn mes weggooide en wegrende.

De overvaller kreeg spijt van de overval en meldde zich twee uur later bij het politiebureau in Gouda. Via de media kwam het slachtoffer van de overval erachter dat de politie naar hem op zoek was. De man meldde zich op het politiebureau en heeft aangifte gedaan.

Op basis van aanwijzingen van de dader is het mes teruggevonden. Hij is inmiddels ingesloten.

"Allochtonen zijn kop van jut"

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Afgelopen zaterdag heeft D66-leider Dittrich zich scherp uitgelaten over de harde toon omtrent het integratiedebat van allochtonen. Zo zei Dittrich op een partijcongres in Den Haag: "Denkbeelden en taalgebruik vliegen steeds vaker gierend uit de bocht. Vooral als het om allochtonen gaat."

Zijn kritiek was indirect een wijzende vinger richting de coalitiepartners CDA en VVD. Kort na de publicatie van het rapport van de parlementaire onderzoekscommissie-Blok hadden deze fracties stevige kritiek geuit op de conclusies ervan. "De boodschap uit het rapport kwam hen niet uit. De integratie moest en zou mislukt zijn. Aan die conclusie mocht het rapport niets veranderen", zei Dittrich verwijtend richting het CDA en de VVD.

Dittricht hekelt de manier waarop het debat rondom het integratievraagstuk wordt gevoerd. Volgens hem gaat het politieke debat te veel over meningen en te weinig over feiten. "Je wordt haast verketterd als je iets positiefs zegt over allochtonen." Volgens Dittrich lijken "allochtonen de kop van jut te zijn geworden'. Daar moeten we vanaf."

Hij gaf wel aan dat het Afghaanse asielzoekers nu veilig naar hun land terugkunnen. Op dit punt is Dittrich het eens met minister Verdonk van Vreemdelingenbeleid en Integratie. "Nu een deel van het land rond Kaboel weer veilig is, wordt het tijd om een behoedzame en gefaseerde terugkeer van Afghaanse asielzoekers te stimuleren."

Mannen doen de was

Ja mannen we zullen er ooit aan moeten geloven, ik quote de Bauknecht site:
Quote:
Hierover kun je nachten lang discussiëren. Het hoeft natuurlijk niet. Onze wascursus voor mannen is vooral bedoeld om mannen en vrouwen een plezier te doen, net als dat geldt voor al onze activiteiten en producten, en om een beetje meer levenskwaliteit toe te voegen aan kleine en grote gezinnen.

Ik zou zeggen lees het eens door, misschien heb je er echt nog wel iets aan. Ik heb in elk geval weer wat extra bijgeleerd.

Heren, start your wasmachines!!!

Rabo-selectie Milaan-San Remo

De Rabobankploeg heeft gister de namen vrijgegeven van de renners die Milaan - San Remo rijden. Kopman Michael Boogerd zal daarin niet starten, zo blijkt.

Oscar Freire is de kapitein van de Rabo-renners voor de eerste koers. Hij zal vergezeld worden door Robert Hunter, Erik Dekker, Matthew Hayman, Maarten Den Bakker, Marc Wauters, Jan Boven en Bram de Groot. Als reserves gaan mee Marc Lotz en Karsten Kroon.

Freire rijdt momenteel sterk in de Tirreno, waar hij na de vijfde etappe als tweede geklassificeerd staat. De hoop is dat hij dit seizoen de Rabo succes brengen.

Ralph Inbar (65) overleden


Ralph Inbar 1938-2004
Vanavond is bekend geworden dat de bekende TV-ster Ralph Inbar vandaag is overleden op 65-jarige leeftijd.

Ralph Inbar is bekend geworden met zijn programma's die hij voor de TROS maakte. Onder andere Bananasplit, TV Masquee en TV Privé waren de grote kijkcijferhits die hij eind jaren tachtig, begin jaren negentig op de buis bracht.

Ralph Inbar is op 24 december 1938 geboren in Amersfoort, maar voelde zich, door zijn Joodse afkomst, altijd aangetrokken tot Israël. Nadat hij zijn school had afgemaakt vertrok hij in 1956 naar Israël en verbleef er een jaar in een kibboets. Daarna heeft hij in de hoofdstad Jeruzalem de Kunstacademie met succes voltooid. Na zijn Israelische avontuur besloot hij aan de filmacademie van Parijs te gaan studeren en deed zijn eerste ervaringen op TV op bij de Franse omroep.

In 1964 keerde Inbar terug naar Nederland. Eerst ging hij aan het werk bij de VARA als regisseur van de Rudi Carrell shows, tevens was hij verantwoordelijk voor het eerste muziekprogramma op de Nederlandse televisie.

Zijn Joodse roots trokken hem echter in 1968 weer terug naar Israël waar hij intensief meewerkte aan het opzetten van de Israelische staatsomroep. In 1972 vroeg de TROS hem om programma’s te gaan maken en toog hij weer naar zijn moederland. Hij was verantwoordelijk voor een hele serie succesvolle televisieprogramma’s, zoals Music All In, de Martine Bijl Shows, TV Privé met Henk van der Meyden, Bananasplit en TV Masqué. Ook was hij regisseur van het eerste Nederlandse poppgrogramma Fenklup dat werd gepresenteerd door Sonja Barend, met wie Inbar getrouwd is geweest. Daarnaast maakte Ralph muziekspecials met o.a. Diana Ross, Ella Fitzgerald, Victor Borge en Peggy Lee. In 1975 en 1976 regisseerde hij een aantal grote shows voor de Sender Freies Berlin.

In 1980 ontving hij voor het maken van de Martine Bijl Show de Televizier Ring.In 1992 won hij de internationaal bekende prijs De Gouden Roos voor TV Masqué. In 1997 zette Inbar een punt achter zijn carrière bij de TROS, waar hij 25 jaar lang werkzaam was geweest. Sindsdien is hij bezig geweest met het opzetten van zijn eigen productiemaatschappij; zijn bedrijf verkocht formats aan meer dan tien verschillende landen.

In 1999 was hij artistiek directeur van het Eurovisie Songfestival vanuit Israël.

In 2003 zorgden nieuwe afleveringen van TV Masqué voor hoge kijk- en waarderingscijfers. Dit jaar zou hij meewerken aan het jubileumprogramma voor de jarige TROS. Hij zou een nieuwe serie programma’s maken en presenteren.

Al eerder dit jaar werd Ralph Inbar opgenomen in een Duits ziekenhuis vanwege hartklachten. Verdere details over zijn overlijden ontbreken op dit moment nog.

[FOK!radio] Miss_Bleu, Flipneus en SanFranJake

Fok! RadioKontebonken, dat is de nieuwe rage. Een aantal users op het forum zijn erg actief bezig geweest om Kontebonken van Franky Boy op FOK!Radio te krijgen. Maar we gaan verder dan het plaatje draaien. Franky is uitgenodigd in de studio en hij heeft laten weten ook te komen. Of dat vanavond is, wist hij nog niet. Maar de kans zit er wel in! Maar dat is niet alles. Nolius en SunChaser hebben weer een volle uitzending voor je in phetto.

Meteen luisteren?
Dat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio. Daar kun je nu al op inschakelen. Je hoort non-stop muziek met verzoekjes van luisteraars die je via de site van het station kunt aanvragen.

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player
Real Player

Drukte vanavond in de studio. Want naast de eventuele komst van Franky Boy is de kersverse nieuwsposter SanFranJake te gast. Daarnaast komen reviewers Miss_bleu en Flipneus langs in Utrecht aan Zee. Als vierde zal forumuser Paxlie ons met een bezoekje verblijden.

Uiteraard gaat Yvonne ook weer met ons roddelen en neemt Knut zijn week met ons door. Ook hoor je de column 'SunChaser gaat offtopic'. Vleermuis heeft weer een gedicht voor ons gemaakt.

Webcam
FOK!Radio heeft nu ook een webcam in de studio!

Live verzoekjes aanvragen
Natuurlijk draaien we weer veel muziek. En wel de muziek die door jullie zelf is uitgezocht. Je kunt live tijdens de uitzending een verzoekje doorgeven. Je gaat hiervoor naar ActionRadio.nl. Daar klik je achtereenvolgens op 'muziek' en 'verzoekjes' en geef je aan welke plaat je wilt horen. Wil je nog een speciale vermelding erbij? Dan mail je, nadat je het verzoekje op de site hebt gedaan, naar radio@fok.nl. Let op! Je moet je wel even registreren op ActionRadio.nl, als je dat nog niet gedaan had. De verzoekjes die vanaf 20:00 uur gedaan worden, draaien wij in de uitzending.

FOK!Radio fotoboek!
FOK!Radio heeft nu ook een fotoboek. Hier kun je iedere week nieuwe foto's vinden van de gsaten bij ons in de studio. Heb je dus al altijd willen weten hoe een Harrie, Cynix, Portier, Jerruh ChrisJX, (en vele anderen) eruit ziet? Ga dan snel naar ons fotoboek!

Hoe kan ik luisteren?
FOK! Radio is te horen op ActionRadio. Om te luisteren moet je Winamp, Real Player of Windows Media Player hebben. Het beste kun je luisteren via Winamp. Dit kun je gratis downloaden. Heb je al Winamp? Download dan ook de plug-in 'mp3 pro'. Met deze plugin hoor je de uitzendingen in top kwaliteit!

Lukt het luisteren met Winamp niet meteen? Klik dan op een van deze servers:
Stream 1 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Stream 2 (24 kbps, lage kwaliteit)
Stream 3 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Met dank aan netMastering.nl

Wil je een uitzending terug luisteren? Dan kan dat hier.

Reageren?
Wil je reageren op de uitzending? Dan kan dat via radio@fok.nl. Daarnaast hebben we ook een irc kanaal: #fokradio!

Veel luisterplezier!

Britse man verkoopt sprookje aan Disney

Een Britse man heeft de filmrechten van een zelfbedacht sprookje verkocht aan Walt Disney. Voor het sprookje dat hij zijn kinderen voor het slapengaan voorlas, krijgt de man een miljoen dollar (815.000 euro).

In het sprookje moet een roodborstje het vogelrijk redden van de kwaadaardige eksters. De Brit die doordeweeks in een supermarkt werkt, heeft via een zakenrelatie van zijn vrouw het sprookje aan Walt Disney verkocht. Eerder had hij al geprobeerd het sprookje bij tientallen uitgevers te slijten, maar kreeg steeds nul op het rekest. De man is inmiddels halve dagen gaan werken.

SP-Kamerlid eist onderzoek jihad-site

Kamerlid Harry van Bommel van de Socialistische Partij (SP) eist een onderzoek naar een Nederlandstalige website met informatie over hoe je jezelf moet ontwikkelen voor de jihad, de strijd tegen vijanden van de islam. De site dook de afgelopen tijd op via de Groepen van MSN, nadat de site vorig jaar van internet afgehaald was. Bij MSN is de site overigens sinds vandaag ook weer verdwenen.

De jihad-site verscheen al eerder op internet. De site, die toen Qoqaz.nl heette, werd opgericht door de Haagse stichting Funds Beyond Frontiers. In 2001 ontstond daar reeds ophef over. Op Qoqaz.nl stond al vóór de aanslagen van 11 september een Nederlandse jihad-handleiding. Daarin werden Nederlandse moslims opgeroepen dienst te nemen in het leger en regelmatig schietbanen te bezoeken om te trainen voor de jihad. Na de ophef erover ging de site off-line.

Via de groepen van MSN worden moslims nu wederom opgeroepen zich aan te sluiten bij schietverenigingen of dienst te nemen in het leger. De Amsterdamse schietvereniging Shogun, die aangeprezen wordt, schakelt nu de politie in. ''Wij willen op geen enkele manier met de jihad worden geassocieerd. Het is voor onze leden heel vervelend. Nu moeten we iedere moslim die lid wil worden, op een goudschaaltje leggen'', aldus de voorzitter van de schietvereniging.

Kamerlid Van Bommel wil nu dat er onderzoek gestart wordt naar de site. Vorig jaar stelde hij de ministers van Binnenlandse Zaken en Defensie al schriftelijke vragen over de jihad-site. ''Remkes zei vorige week nog dat tientallen Nederlandse jongeren worden gerekruteerd voor de jihad. Ik verwacht dat de politie en de AIVD deze ontwikkelingen toch in de gaten houden. Zo'n site mag misschien niet in strijd met de wet zijn, maar ik vind wel dat hij uit de lucht moet'', aldus Van Bommel.

Het Korps Landelijke Politiediensten zegt de zaak in onderzoek te hebben.

-
Op de site Gaingate valt overigens een groot deel van de oorspronkelijke tekst van Qoqaz.nl nog te lezen. Deze zijn door die site neergezet in het kader van een verzameling websites met een heilloze "one world option''.

Mogelijke dader aanslagen onder arrestanten

Eén van de daders van de bloedige aanslagen in Spanje zit waarschijnlijk al in de cel. De Spaanse veiligheidsdiensten denken dat de Marokkaan Jamal Zougam - één van de vijf arrestanten die al vastzitten - niet slechts zijdelings bij het bloedbad in Madrid is betrokken, maar één van de plegers van de bomaanslagen is. De Spaanse krant El Mundo meldt dit vanmiddag in haar internetuitgave.

Volgens de inlichtingendienst wijzen sporen in de richting van een Marokkaanse groep die op 16 mei vorig jaar in Casablanca bloedige aanslagen pleegde. Eerder vandaag werd al bekend dat Zougam waarschijnlijk banden onderhoudt met een Spaanse cel van het islamitische terreurnetwerk al-Qaeda, dat wordt geleid door de imam Barakat Yarkas, alias Abu Dahdah. Deze man zit in Spanje vast voor betrokkenheid bij de aanslagen op 11 september in de VS.

Reizigers doorbreken de stilte van de NS

De drie minuten stilte die de NS vanmiddag in acht nam is maar door weinigen opgepikt. Op het perron op Rotterdam CS waar de trein naar Dordrecht vertrok, ontging het maandag menig reiziger dat NS-personeel de slachtoffers van de aanslagen in Madrid herdacht.

De reizigers vroegen de conducteur van de trein de hemd van het lijf over wat er aan de hand was. Toch had de NS de passagiers op verschillende manieren over de stilte geïnformeerd. Op de electronische informatieborden op het station en via de omroepster werd het bericht bekend gemaakt.

Ook de winkels in de stationshal waren even dicht en de vlaggen op het Stationsplein hangen de gehele dag halfstok.

Om 12 uur werd ook op radio en televisie drie minuten stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag in Madrid.

Twaalf jaar cel voor moord uit 1991

De 35-jarige C. de R. uit Hoeven (Noord-Brabant) is vandaag door de rechtbank van Breda tot twaalf jaar cel veroordeeld voor de moord op de 18-jarige Jessica Richel uit Etten-Leur. De jonge vrouw werd bijna dertien jaar geleden om het leven gebracht.

Op 13 juni 1991 werd het deels ontklede stoffelijk overschot van het slachtoffer nabij vuilstortplaats 'De Kragge' in Bergen op Zoom gevonden. Om het hoofd zaten twee plastic zakken. De vrouw had in haar hals een snijwond en bleek door verstikking om het leven te zijn gebracht. Een dader werd echter niet gevonden.

De zaak werd vorig jaar heropend, waarna De R. op basis van DNA-sporen als verdachte werd aangemerkt. De man weigerde in eerste instantie zijn DNA af te staan, maar na zijn aanhouding bleek het genetisch materiaal overeen te komen met de sporen die de politie op het lichaam van Jessica Richel had aangetroffen.

Meer reclame op internet in 2003

Reclame maken op internet is populairder geworden. Vorig jaar werd er voor 39,7 miljoen euro aan advertenties op Nederlandse internetsites verkocht. In 2002 was dat nog 31,5 miljoen. Dat heeft de Nederlandse tak van het Amerikaanse interactieve advertentiebureau IAB vandaag bekend gemaakt.

In vergelijking met 2001 is de besteding aan reclame op internet bijna verdubbeld. In 2001 stond de teller nog op 20,5 miljoen euro.

Het bedrag over vorig jaar kan nog hoger uitkomen. Volgens directeur Igor Beuker van IAB Nederland lagen de bestedingen in 2003 "nog een stuk hoger dan 40 miljoen euro, omdat een paar e-mail- en zoekbedrijven hun data nog niet aanleveren".

Villeneuve volgend jaar voor Toyota?

Op dit moment doen er zich geruchten de ronde dat Toyota zich volgend seizoen wil voorzien van de diensten van Jacques Villeneuve.

Niet alleen Villeneuve wordt genoemd, maar ook de namen van David Coulthard en Ralf Schumacher worden genoemd. Olivier Panis had al aangegeven dat hij graag een contractverlenging wil bij zijn huidige team.

In het Formule 1 circus gaan ook geruchten rond dat als Cristiano da Matta Panis dit jaar niet klopt zijn Formule 1 carrière ten einde is. Dit geldt omgekeerd ook voor Panis. Het ziet er dus naar uit dat van beide coureurs er zeker één het veld zal moeten ruimen voor volgend seizoen.

Ikea aangeklaagd om te grote letters

Bewoners van de Liesboslaan in Breda hebben een kort geding aangespannen tegen het meubelwarenhuis Ikea omdat ze last hebben van de grote letters die Ikea aan haar gebouw in Breda heeft bevestigd. De klagers eisen dat het Zweedse bedrijf de 6,5 meter hoge letters verwijdert en dat de lichtbundels die op de letters gericht staan gedoofd worden.

De achtertuinen van de bewoners grenzen aan de Ettensebaan, op 125 meter afstand van het Ikea-pand. Volgens hen contrasteert de gele kleur van de grote letters hinderlijk met de blauwe kleur van het gebouw. Ook staan er op de letters twaalf schijnwerpers gericht, waardoor de achtertuinen en achtergevels 's nachts rijkelijk belicht worden. Aangezien de partijen samen niet uit het conflict kwamen, dient de zaak nu voor de rechter.

De advocaat van de bewoners vindt het onbegrijpelijk dat de gemeente een vergunning heeft verleend. Volgens hem staat nergens een Ikea-vestiging zo dicht bij de bewoonde wereld als in Breda. De gemeente liet weten zich geen partij te voelen in het conflict, aangezien de verlening van alle vergunningen volgens de juiste procedures is verlopen. Ikea gaf aan dat het bedrijf al enkele tegemoetkomingen heeft gedaan door het licht te dimmen en na tien uur 's avonds zelfs uit te doen. "Maar als de oplossingen niet worden geaccepteerd, houdt het op. We zien het kort geding met vertrouwen tegemoet."

De zaak dient vrijdag voor de rechtbank in Breda.

Bettini betreurt afwezigheid Boogerd

Paolo Bettini vindt het erg jammer dat Michael Boogerd niet in de ploeg van Rabobank is opgenomen voor Milaan - San Remo.

Michael Boogerd heeft in de afgelopen dagen zich een groot tegenstander voor Paolo Bettini getoond in de Tirreno - Adritatico Nu de Rabobank ploeg voor Milaan - San Remo werd bekend gemaakt, gaf Bettini zijn teleurstelling aan over het ontbreken van Boogerd daarin.

Bettini vertelde: "Boogerd is één van de weinige rijders die op de Cipressa en de Poggio weg kan rijden. Ik zal hem zeker missen in de finale. Boogerd is typisch zo'n rijder die aan een massasprint in Milaan - San Remo kan ontsnappen en dat is zeker in mijn voordeel."

Boogerd reageerde daarop: "De woorden van Bettini bevatten wel de waarheid, maar ik ga mijn programma niet omgooien. De Ronde van Vlaanderen is mijn eerste doel, terwijl ik ook naar de Amstel Gold Race en Luik Bastenaken Luik uitkijk. Bettini zal me daar vast nog tegenkomen."

NAC wil Karelse terughalen

Met het vertrek van Gabor Babos heeft NAC Breda een nieuwe doelman. Hoewel men een eerste doelman nog zoekt, weet men al wel wie men als derde doelman wil.

Met de nu 33-jarige John Karelse zijn gespreken gevoerd. Karelse staat nu onder de lat bij AGOVV, maar NAC heeft hem gevraagd derde doelman en keeperstrainer in Breda te worden. Karelse speelde al van 1986 tot 2000 bij NAC Breda. Karelse vertelde erover: "Ik wil graag terugkeren naar de club die nog steeds in mijn hart zit. Maar NAC Breda moet zelf eerst weten wat ze precies wil."

Voor een eerste doelman is NAC Breda nog op zoek. Arno van Zwam zal ook volgend seizoen tweede keeper blijven. Namen die worden genoemd zijn Aerts van RBC Roosendaal, Stekelenburg van Ajax en Van Fessem van Vitesse. Trainer Ton Lokhoff vertelde: "We gaan door met Arno van Zwam als tweede keeper en zijn nog op zoek naar een eerste keeper."

PKC en Fortuna 2x in korfbalfinale Ahoy

Zaterdag 20 maart is het weer zover in de korfbalwereld. Het hoogtepunt is aangebroken, want in Ahoy zullen de korfbalfinales op het hoogste niveau worden uitgevochten. Wie mag zich onder de korfballers weer de sterkste noemen van Nederland.

Ahoy is een groot feest voor vele korfballers en zeker voor de verenigingen die dit jaar op het veld staan. Toevallig staan er in de juniorenfinale dezelfde ploegen tegenover elkaar als in de seniorenfinale. Bij beide wedstrijden zal Fortuna uit Delft het opnemen tegen PKC/Café Bar uit Papendrecht.

Het programma ziet er als volgt uit:
16.45 uur : Fortuna A1 - PKC/Café Bar A1
19.00 uur : Fortuna 1 - PKC/Café Bar 1

Beide finalewedstrijden zullen live via de website van het KNKV te volgen zijn.

Geleerden vinden nieuwe planeet

Resistor had ons via de de nieuws-submit te melden:

Geleerden van de NASA hebben een tiende planeet in ons zonnestelsel gevonden. Het hemellichaam is niet minder dan 3 miljard kilometers verwijderd van Pluto, die tot op het moment van de nieuwe ontdekking als verste planeet in ons zonnestelsel werd beschouwd.

De 'nieuwe' planeet staat ruim 10 miljard kilometer van de aarde en is vernoemd naar de zeegodin van de Eskimo's, Sedna. Sedna werd tijdens een drie jaar durend onderzoek naar voorwerpen buiten het zonnestelsel ontdekt door Michael Brown van het California Institue of Technology. Het is een kleine planeet met een diameter van 2.000 kilometer en bestaat totaal uit ijs en steen.

Vluchtelingenbus in Amsterdam van start

Vanaf vandaag rijdt er door het hele land een vluchtelingenbus, die een campagne met de leus 'Zonder pardon op straat' voert. Vanmorgen werd in Amsterdam het startschot voor de actie gegeven. De bus zal tot en met aanstaande donderdag rijden, met de bedoeling om vluchtelingen op te halen voor wie de pardonregeling niet geldt. De actie is opgestart door enkele vluchtelingenorganisaties. Met twintig vluchtelingen aan boord vertrok de bus vandaag vanaf het Amsterdamse stadhuis.

De komende dagen zal de bus langs de plaatsen Nijmegen, Doetinchem, Boskoop, Tilburg, Rotterdam en Delft gaan. Er wordt in elke stad een speciale actie gehouden. Zo maken Alkmaarse scholieren tekeningen voor dakloze vluchtelingen en staat in Haarlem een lunch met raadsleden op het programma. Op de trappen van het stadhuis van Wageningen wordt een toneelstuk opgevoerd.

Het einddoel van de actie is Den Haag op 18 maart, waar een informatieavond met politici zal zijn. Hier kunnen de vluchtelingen in contact komen met hen. Organisatoren van de actie zijn onder andere Stem in de Stad, Kerk in Actie, Nederland Bekent Kleur en Van Harte Pardon.

Aktueel uit de schappen om bloot kind

De Aktueel is in Eindhoven en omgeving uit de schappen gehaald omdat het blad ''kinderporno'' zou bevatten. In de editie van afgelopen week staan blote foto's van de 15-jarige Melissa, die vorig jaar genomen zijn.

Melissa staat afgebeeld als 'Kanjer van de week' en siert in weinig verhullende poses de middenpagina's van Aktueel. De afbeeldingen zijn bijna een jaar geleden gemaakt door fotograaf H. van Uden. Melissa ging mee met een 19-jarige vriendin die zich had aangemeld voor de 'kanjer van de week'. Ter plekke bedacht Melissa, die toen net 15 was, dat ze ook wel 'kanjer' wilde worden. Volgens de Eindhovense advocaat H. Nieuwenhuizen heeft Melissa tegenover de fotograaf gelogen over haar leeftijd. Het meisje zei dat ze 18 jaar was.

De advocaat beaamt dat heel makkelijk gecontroleerd had kunnen (en moeten) worden of wat Melissa zei klopte. Melissa vertelde haar ouders wel dat ze had geposeerd, maar die gingen er vanuit dat Aktueel niets met de foto's zou doen omdat hun dochter nog minderjarig is. Toen afgelopen week bleek dat het meisje ineens 'Kanjer van de week' was geworden ondernamen ze actie. De ouders beschuldigden het blad van kinderporno

Onder dreiging van een kort geding werd vrijdag een schikking getroffen tussen Aktueel en de ouders van Melissa. De losse verkoop in Eindhoven en omringende dorpen is uit de handel gehaald. Aktueel komt in het volgende nummer met een rectificatie, waarin het blad excuses aanbiedt aan Melissa en haar ouders.

-
Op GeenStijl.nl staat een filmpje van Omroep Brabant met beelden uit de Aktueel.

PvdA wil 'gouden eikel' voor slechtste motie

PvdA-Kamerlid Depla heeft tijdens het debat over de werkwijze van de Tweede Kamer een motie ingediend die ervoor moet zorgen dat het Kamerlid met de meest overbodige motie of schriftelijke vraag een prijs, de 'gouden eikel', zal krijgen. Als overbodige moties of vragen in het openbaar worden gediskwalificeerd, zal volgens Depla de eindeloze stroom moties en schriftelijke vragen die Kamerleden indienen afnemen.

In het debat dat maandag wordt gehouden, worden de voorstellen van het bestuur van de Kamer behandeld om de debatten te verlevendigen en de betrokkenheid van de burgers bij de politiek te vergroten. Het is nog maar de vraag of er veel steun voor Depla's voorstel zal zijn.

Frankrijk wil spoedoverleg terrorisme

Frankrijk wil dat de ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie (EU) snel bijelkaar moeten komen voor overleg over de strijd tegen het terrorisme. Ook de ministers van Buitenlandse Zaken van de landen van de VN-veiligheidsraad zouden met spoed bijeen moeten worden geroepen. De Franse minister van Buitenlandse Zaken Dominique de Villepin heeft dit vandaag gezegd op de radio.

De Villepin pleit voor directe overdracht van de macht in Irak. De huidige situatie zou te veel aanleiding geven voor aanslagen in westerse landen, zoals donderdag in Madrid.

De huidig EU-voorzitter Ierland heeft vanochtend al laten weten dat de EU-ministers van Binnenlandse Zaken zo goed als zeker eind deze week nog in Brussel bijeenkomen om een betere gezamenlijke aanpak van terrorisme te bespreken. Duitsland had daar namelijk ook al om verzocht.

Passagier vindt pistool in koffer

Een passagier die met een El Al vliegtuig van Frankfurt naar Israel was gevlogen, vond bij het openen van zijn koffer een pistool. Omdat hij geen idee had, hoe het wapen in zijn bagage was gekomen, waarschuwde hij de politie. Al snel bleek dat het om een nep-wapen ging, dat El Al-beveiligingspersoneel gebruikt in trainingsoefeningen. Zonder passagiers hiervan op de hoogte te stellen, verstopt men soms wapens in hun koffers. Blijkbaar was het personeel vergeten het nep-pistool weer te verwijderen.

El Al gaat de passagier een gepaste vergoeding geven, maar wil verder niets kwijt over het incident. "El Al Israel Airlines gebruikt diverse methodes en systemen om de veiligheid van haar passagiers te garanderen," zei een woordvoerder. "Verder dan dat geeft het bedrijf geen commentaar op veiligheid-gerelateerde zaken."

Vrouwenopvang geschokt door eerwraak

De brancheorganisatie voor instellingen van maatschappelijke opvang en vrouwenopvang, de Federatie Opvang, is diep geschokt door de moord op een 31-jarige Turkse vrouw afgelopen vrijdag in Zaanstad. De vrouw was een cliënte van de vrouwenopvang in Zaanstad en werd vermoord toen zij van het politiebureau terugkwam, waar ze aangifte tegen haar ex-man had gedaan. Er zijn sterke aanwijzingen dat de vrouw is vermoord vanwege eerwraak. Voor de vrouwenopvang is dit de derde moord op een cliënt binnen één jaar waarin eerwraak een rol speelt.

De moeder van drie kinderen verbleef nog geen week in het Zaanse Blijf-van-mijn-Lijfhuis. Daarvoor had ze met haar kroost een tocht langs diverse opvanghuizen achter de rug. Steeds werd ze achtervolgd door haar 37-jarige ex-man.

In het Noordhollands Dagblad zegt een gescheiden Turkse vrouw die zelf in Zaanstad in de opvang zat, dat voor Turkse mannen met een traditionele opvoeding een echtscheiding niet te verkroppen is. Ze doet dat anoniem want ze is bang dat haar ex-man haar vindt als hij leest dat ze in Noord-Holland woont. ''Traditionele Turkse mannen zien een scheiding als een aantasting van hun eer. Voor hun is een scheiding een schande voor de familie. Als je eenmaal getrouwd bent, blijf je tot de dood bij elkaar, zegt de traditie. Vertrekt de vrouw, kan alleen de dood dat rechtvaardigen. Pas dan is de eer gered. En pas dan mag de man opnieuw trouwen. Een man van de oude cultuur ziet het ombrengen van een ex-vrouw daarom als een erezaak. Het is een daad om van binnen schoon te worden. Iets om te zuiveren wat vuil was.''

De vrouw vervolgt: ''Een Turkse man die door zijn vrouw is afgewezen, loopt met zijn hoofd omlaag. Hij moet leven met de afkeuring van de familie. En dat kan hij niet. Door zijn vrouw om te brengen redt hij zijn eer. Dus al duurt het honderd jaar, hij zal altijd zijn ex-vrouw blijven zoeken. Die eer is belangrijker dan zijn kinderen. Dat hij in de gevangenis komt, maakt hem niet uit. Het nieuwe leven dat hij na zijn celstraf krijgt, is schoon en zuiver. En daar gaat het om.''

De Turk die afgelopen vrijdag zijn ex doodschoot meldde zich kort na het gebeuren op een politiebureau, en legde daar een volledige bekentenis af.

Madonna genomineerd voor literatuurprijs

Madonna is met haar kinderboek 'The English Roses' voor de 'British Book Awards' genomineerd in de categorie 'Kinderboek van het Jaar'. De uitreiking van deze Britse prijs geldt als de Oscar voor de boekenbranche en vindt op 9 april plaats.


In het boek verhaalt Madonna over het meisje Binah, dat vanwege haar oogverblin-dende schoonheid gediscrimineerd wordt. Het boek is de eerste in een serie van vijf en is geschikt voor kinderen van zes jaar en ouder.

Andere genomineerden zijn onder andere David Beckham met zijn autobiografie 'My side', J.K. Rowling met 'Harry Potter and the Order of the Phoenix' en de voormalige butler van prinses Diana, Paul Burrell, met 'A Royal Duty'.

Speciale training voor Maleisië

Takuma Sato heeft zijn training aangepast om met de hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid goed de race te kunnen volhouden.

De Grand Prix van Maleisië is altijd erg zwaar voor de coureurs. Hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid zorgen ervoor dat coureurs veel zweten en snel veel krachten verliezen. Daarom heeft Takuma Sato de afgelopen week speciaal getraind en dat zal hij ook de komende week nog doen. Zodoende hoopt hij klaar te zijn voor Sepang.

Sato vertelde: "We vertrekken zelfverzekerd naar Maleisië nu de auto heeft aangetoond betrouwbaar te zijn. Persoonlijk was ik teleurgesteld dat ik geen punt haalde in Melbourne, maar ik denk dat het een goede start was van het seizoen voor het team. Ik denk dat we nog een beter pakket hebben in Maleisië, aangezien we een aantal aerodynamische aanpassingen op de auto hebben. Ik kijk er dus erg naar uit."

"Ik heb slechts eenmaal eerder op Sepang geracet, maar ik vind het een geweldig circuit. Het is een nieuw circuit en dan verwacht je dat het minder veeleisend is, maar Sepang is zo uniek en vooral de hoge snelheids-bochten vragen veel van de coureur. Daarnaast vragen de hitte en de luchtvochtigheid veel van de coureurs. Fit zijn is erg belangrijk en ik ga nu naar een fysiek trainingskamp in Langkawi voor vijf dagen om me voor te bereiden voordat ik naar Kuala Lumpur vertrek."

Bom consulaat V.S. onschadelijk gemaakt

De politie in de zuidelijk stad Karachi (Pakistan) heeft een zware bom, die ze aantroffen in een busje voor het consulaat van de Verenigde Staten, onschadelijk gemaakt. "We hebben deze plek behoed voor een verschrikkelijke destructie" verklaarde een woordvoerder van de plaatselijke politie.

Twee mannen hadden eerder die dag het busje achtergelaten. Toen politieagenten vroegen waarom ze hun busje voor het consulaat achterlieten, verklaarden ze dat ze pech hadden en later terug zouden komen om hun voertuig te repareren. Toen de politie het busje onderzocht, stuitten ze op meer dan 750 liter aan explosieve vloeistof, dat verbonden was met een ontsteking en een timer.

Medewerkers van de explosieven opruimingsdienst hebben de bom onschadelijk gemaakt. Het busje bleek eerder die week gestolen te zijn, waarbij de eigenaar in het been werd geschoten. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Al eerder was het consulaat in Karachi doelwit van aanslagen. Islamitische militanten reden in juni 2002 met een busje met explosieven in op het consulaat, waarbij minstens twaalf Pakistani omkwamen. In februari van datzelfde jaar was er een schietincident waarbij twee politieagenten werden neergeschoten.

Opvallend is dat de verijdelde aanslag één dag voor het bezoek van minister van buitenlandse zaken Colin Powell plaatsvond.

PvdA gaat stemrecht 16-jarigen onderzoeken

Tweede Kamerlid Niesco Dubbelboer van de PvdA gaat onderzoeken of er draagvlak is voor het verlagen van het stemrecht van 18 naar 16 jaar. Dat zei hij gisteravond in het programma BuZz op Radio 3FM in reactie op een onderzoek van Scholieren.com en het radioprogramma. Uit dat onderzoek onder 200 scholieren onder de 18 jaar bleek dat 70 procent graag gebruik zou maken van het stemrecht als dat kon.

In de Verenigde Staten is al een experiment gestart met stemrecht voor 14-jarigen. Zij tellen voor een kwart mee. 16-jarigen tellen voor de helft mee.

Uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat 90 procent van de volwassenen in Nederland tegen een verlaging van de leeftijd voor stemrecht is.

Man hakt met bijl op auto in

Juusjuh had ons via de nieuws-submit te melden:

Afgelopen zondag heeft de politie van Kerkrade een man aangehouden die met een kloofbijl op een auto had ingehakt en bijna de bestuurder had verwond.

De bestuurder van de auto, een 44-jarige man uit Heerlen, zat rond half vier in zijn auto en zag plotseling een man met een bijl naderen. Het slachtoffer probeerde nog weg te rijden met zijn auto, maar kon door een lantaarnpaal niet snel wegkomen.

De man met de bijl plantte vervolgens zijn bijl in de voorruit van de auto en raakte daarbij net niet het hoofd van de inzittende. Kort daarna wist het slachtoffer toch weg te rijden en spoedde zich naar het politiebureau. De politie wist de aanvaller, een 24-jarige man die ook uit Heerlen komt, aan te houden. Over zijn motief is nog niets bekend.

Ralf naar Toyota?

Ralf naar Renault? Ralf naar Toyota? De stoelendans is nu al in volle gang.

Vorige week stond het volgens Willi Weber, de zaakwaarnemer van Ralf Schumacher, vast dat Ralf naar Renault ging. Renault-bass Briatore ontkende dat toen. Nu een klein weekje later is het bekend geworden dat ook Toyota Ralf Schumacher graag wilt inlijven.

Volgens een anonieme Toyota-medewerker heeft Ralf meerdere malen vergaderd met het team en enige wat hij nog moet doen is een handtekening zetten.

"Ralf heeft diverse keren vergaderd met het team en heeft daarbij alle details voor een overeenkomst op punt gezet. Hij is nu klaar om te tekenen," verklaarde een anonieme Toyota-medewerker.

Toyota en Ralf waren beide niet bereid om commentaar te geven.

Trein ramt blok beton en komt los van rails

Burner2000 had ons via de nieuws-submit te melden:

De stoptrein Amsterdam-Almere Buiten heeft zondagavond net voor 20.00 uur één of meerdere betonbanden geramd, die op de rails waren gelegd. Dat meldde Pro Rail. Het ongeval gebeurde net voor het laatste station.

De betonblokken waren kennelijk neergelegd door vandalen. De trein knalde ertegenaan en volgens de conducteur schoot het eerste treinstel door de klap een stuk de lucht in. "Het voelde heftig", aldus een woordvoerder van Pro Rail. "De schrik zat er in." Pro Rail meldt dat de trein niet is ontspoord en dat er geen gewonden zijn gevallen. Wel is het treinverkeer enige tijd gehinderd. De politie stelt een onderzoek in.

Pro Rail zegt dat de kans dat een trein ontspoort door achtergelaten objecten op het spoor "statistisch klein is." De woordvoerder noemde het wel een bron van zorg. "Men schrikt zich dood, het treinverkeer ligt een tijd stil en er is altijd een kans dat het niet goed afloopt."

Vliegtuig maakt noodlanding op rijdende auto

Een eenmotorig vliegtuig heeft in Edgewater, in de Amerikaanse staat Florida, een noodlanding gemaakt op een pick-uptruck. Zowel de piloot als de bestuurder van de auto brachten het er met lichte schaafwonden vanaf. De piloot, de 23-jarige Glenn Meleen, moest zijn vliegtuig noodgedwongen op de West Park Avenue neerzetten na problemen met het vliegtuig.


De pick-uptruck met achterin het vliegtuig

Meleen landde op de rijdende Dodge Ram pick-uptruck van de 61-jarige Ogelsby. "Ik dacht dat het een bom was of dat de truck aan het ontploffen was", aldus Ogelsby die hoogst verbaasd was toen bleek dat er een vliegtuig in zijn achterbak was geland. "Hoe vaak gebeurt dat nou?", was zijn reactie.

'Mogelijk verband aanslagen Madrid en Casablanca'

"De bomaanslagen die in Madrid aan 200 mensen het leven hebben gekost, zijn gepleegd door dezelfde terroristische groepering die ook achter de aanslagen in Casablanca op 16 mei 2003 zat."

Dat valt vandaag te lezen in de Spaanse krant El Pais. De krant zegt dit op basis van informatie van Spaanse veiligheidsdiensten. Zo zou één van de drie Marokkanen die zaterdag werden aangehouden, Jamal Zougam, contacten hebben met verdachten van de aanslagen in Casablanca, Marokko. Bij die aanslag kwamen 45 mensen om het leven.

Zougam had mogelijk ook banden met een Spaanse cel van het islamitische terreurnetwerk al-Qaeda, dat wordt geleid door de imam Barakat Yarkas, alias Abu Dahdah. Laatstgenoemde is korte tijd geleden de Spaanse rechter Baltasar Garzon in staat van beschuldiging gesteld wegens betrokkenheid bij de voorbereiding van de aanslagen in New York en Washington op 11 september 2001.

Bejaarde zit twee dagen vast achter toilet

Een 83-jarige Canadese heeft twee dagen achtereen vast gezeten achter haar toilet. Een wijkwerker alarmeerde de politie omdat de bejaarde vrouw elke dag de krant ophaalde, maar dit al twee dagen niet meer gedaan had.

De vrouw verklaarde zich niet meer te kunnen herinneren wat er precies was gebeurd. De commandant van de brandweer was erg verbaasd: "Haar hele lichaam zat op één of andere manier vast achter de toiletpot. Dit is echt één van die situaties die je niet gelooft als je het niet gezien hebt."

De brandweer heeft de vrouw uit haar benarde situatie bevrijd door het water af te sluiten en de pot weg te halen. Volgens doktoren had de vrouw geen kneuzingen of botbreuken en zal ze snel weer de oude zijn.

Zapatero: 'Spaanse troepen weg uit Irak '

Irak: icoontje De lijsttrekker van de socialistische partij in Spanje, Zapatero, heeft op de radio gezegd dat hij de Spaanse troepen uit Irak zal terughalen. Zapatero won met zijn partij de verkiezingen in Spanje, ten koste van de regeringspartij Partido Popular.

Omdat de socialistische partij geen absolute meerderheid in Spanje wist te behalen, zal het een coalitie moeten gaan vormen. De opkomst was met 77,1 procent hoog te noemen: vier jaar geleden was de opkomst 68 procent.

De Partido Popular van Aznar lijkt nu de prijs te moeten betalen voor de onvoorwaardelijke steun aan de Irak-oorlog en nu al-Qaeda achter de aanslagen in Madrid lijkt te zitten. Zapatero wil aan de steun in Irak een einde maken, door de Spaanse militairen terug te laten trekken. Zijn speerpunt is de strijd tegen het terrorisme.

Man pleegt aanslag op huis schoonouders

NuX_NuFF had ons via de nieuws-submit te melden:

Afgelopen zaterdag heeft een 40-jarige man uit Hilvarenbeek een molotovcocktail door het keukenraam van zijn schoonouders in Diessen (Brabant) gegooid. Door de brandende alcohol vloog een kozijn in brand, maar de schade bleef beperkt. De bewoners troffen bij de voordeur tevens een brandbom aan, maar zover bekend heeft deze geen schade aangericht.

De Brabander vluchtte na zijn daad op een fiets, maar meldde zich later die avond op het politiebureau van Tilburg. Hij heeft bekend de brandbommen te hebben gegooid. De man verklaarde de cocktail te hebben gegooid vanwege problemen in zijn relatie. Op het moment van zijn daad verbleef in het huis zijn vrouw, met wie hij op dit moment in een scheiding ligt.

Wildwest-achtervolging op rijkswegen

Een anoniempje en fastar hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Afgelopen nacht ontstond op de snelwegen in het midden van het land een wilde achtervolging, nadat diverse politiewagens de daders van een ramkraak probeerden aan te houden. Tijdens de achtervolging werden snelhden van boven de 220 kilometer per uur bereikt, zo liet een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten weten. De daders wisten echter te ontkomen.

Aan de Molenweg in Heerde (op de Veluwe) werd de ramkraak 's nachts gepleegd. Waarschijnlijk waren de dieven op zoek naar de sleutels van een auto, om die vervolgens te stelen. Hun zoektocht werd echter verstoord door de gealarmeerde politie.

In een zwarte Audi maakten de inbrekers zich vervolgens uit de voeten, met snelheden van gemiddeld 220 kilometer per uur. Via de snelweg A28 bij Nijkerk vluchtten de daders richting Amersfoort en Utrecht. De politie heeft de zwarte Audi en de daders niet meer terug weten te vinden.

Rapport: steden zijn niet groen genoeg

bumberklevers had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit onderzoek blijkt dat de Nederlandse steden niet groen genoeg zijn. Zo voldoen slechts dertien van de dertig grote plaatsen in ons land aan de norm van 75 vierkante meter groen per woning. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag.

Haarlem blijkt de minst groene stad te zijn. Heerlen is de groenste stad van Nederland. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Landbouw.

Veel steden zagen hun groenhoeveelheid afnemen, in vergelijking met eerdere rapporten. Met name bij Den Bosch en Breda was dit het geval. Amsterdam daarentegen is een uitzondering, want in de hoofdstad kwam juist meer groen.

Skype krijgt financiële injectie

Twee risico-investeringsmaatschappijen, het Amerikaanse Draper Fisher Jurvetson en Zwitserse Index Ventures, hebben elf miljoen euro in Skype geïnvesteerd. Draper Fisher Jurvetson was al een investeerder in de peer-to-peer (p2p) telefoondienst.

Logo van Skype

Skype is in negen maanden tijd ongeveer 9 miljoen keer gedownload en dankt zijn succes aan de uitstekende geluidskwaliteit en de gemakkelijke installatie en werking. Daarbij wordt de dienst en de software, vooralsnog, gratis aangeboden. Het nadeel van Skype is dat er geen verbinding is met het vaste of mobiele netwerk, er kan alleen worden 'gebeld' met andere skype gebruikers.

Tijdens de uitzendingen van FOK!Radio wordt Skype regelmatig gebruikt om contact te maken met moderators elders in het land.

Twee mannen neergeschoten in Rijnsburg

nietsnut had ons via de nieuws-submit te melden:

Vanmorgen zijn in Rijnsburg twee nog onbekende mannen neergeschoten. De schietpartij vond volgens de politie plaats bij een champignonkwekerij. De politie heeft nog geen informatie over de aanleiding van de schietpartij en de ernst van het letsel van beide neergeschoten mannen.

Getuigen zagen een zwarte auto na het schietincident met hoge snelheid wegrijden.

Later meer

Toetsenborden zijn vuiler dan wc's

Een anoniempje en dennebom hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Uit een onderzoek van de University of Arizona blijkt dat op toetsenborden van computers veel meer bacteriën zitten dan op WC-brillen. Dit liet de universiteit tegenover persbureau AFP weten. Daarnaast zouden ook telefoontoestellen relatief smerig zijn.

De onderzoekers concludeerden op basis van hun onderzoek dat computers gemiddeld vierhonderd keer zoveel ziektekiemen bevatten dan toiletbrillen. "Bureaus zijn cafetaria's voor bacteriën", zo zei onderzoeker Charles Gerba van de University of Arizona.

"Als iemand verkouden is of de griep heeft, kunnen de oppervlakken die hij aanraakt, dienen als verspreidingspunten", aldus Gerba. Hij benadrukte dat sommige griepvirussen in staat zijn om 72 uur op een oppervlak te kunnen blijven leven.

Afscheidscriterium voor Museeuw

Johan Museeuw krijgt op 2 mei een groot afscheidscriterium met daarna een groots feest.

Verwacht wordt dat op 2 mei Gistel even het centrum van de wielerwereld zal zijn. Op die dag wordt op grootse wijze afscheid genomen van de renner Johan Museeuw. Met een afscheidscriterium, waar men de grootste namen uit de wielersport, zoals Bettini, Zabel en Cipollini, verwacht, wordt afscheid genomen. Daarna zal een een feest losbarsten.

'Tienduizend executies jaarlijks in China'

"In China worden op jaarbasis ongeveer 10.000 ter dood veroordeelde misdadigers geëxecuteerd." Deze uitspraak komt van Chinees parlementslid vandaag, na afloop van een zitting van het Volkscongres waarin hij probeerde de uitvoering van de doodstraf aan banden te leggen.

"Elk jaar worden in China 10.000 doodvonnissen uitgesproken die leiden tot onmiddellijke executie. Dat is circa vijf keer zoveel als het aantal doodvonnissen in alle andere landen bij elkaar", zo zei Chen Zhonglin in een vraaggesprek met de Chinese krant Youth Daily.

Voor het eerst in de geschiedenis verscheen er in de door de staat gecontroleerde pers een dergelijk getal. De aantallen executies in China waren nog nooit eerder bekend. Wanneer de cijfers van Chen Zhonglin blijken te kloppen, dan houdt dit in dat dat er op jaarbasis veel meer Chinezen worden terechtgesteld dan mensenrechtenorganisaties tot nu toe altijd schatten.

Klien kon niet in de spiegels kijken

Christian Klien heeft het grootste deel van de race op Albert Park geen goed gebruik kunnen maken van zijn spiegels. Die zaten vol met olie.

Nog voor de eerste kwalificatieronde op zaterdag ging Klien van de baan af met de Jaguar. Oorzaak daarvan was een hydraulisch lek in de stuurbekrachtiging. Zondag bleek dat een deel van de vrijgekomen olie achter de spiegels terecht was gekomen. Tijdens de race kwam Klien erachter en bleek de olie op zijn spiegels te gaan zitten, waardoor het zicht in de spiegels werd vertroebeld. Niet echt handig voor een rijder die debuteert en al vrij snel door de leider op een ronde werd gezet.

Teambaas David Pitchforth van Jaguar vertelde: "Hij werd al vrij snel in de race door Michael Schumacher op een ronde gezet. En als je gelapt wordt door de leider moet je de blauwe vlaggen gehoorzamen. Dat betekent dat je veel vuil op je banden krijgt en daar had Christian vrij veel last van."

Hij vervolgde: "Hij had ook een behoorlijk probleem doordat de olie uit de hydraulica van zijn stuurbekrachtiging in de kwalificatie aan de binnenkant van zijn spiegels terecht was gekomen. Dit wisten we pas in de race. Gedurende de race kwam die olie eruit en kon hij niets zien! Dus reed hij zijn eerste race niet alleen met de Ferrari’s achter hem, ook kon hij ze niet zien."

Aanpak witwaspraktijken faalt

Uit een rapport in opdracht van het ministerie van Justitie blijkt dat de aanpak van witwaspraktijken in Nederland tekort schiet. Zo zouden Politie en justitie te weinig doen met verdachte transacties, die aan hen worden doorgegeven. Dit liet een woordvoerder van het ministerie vandaag weten.

Volgens het rapport werkt het Meldpunt Ongebruikelijk Transacties, dat valt onder Justitie, wel goed. Echter leiden verdachte transacties nog te weinig tot strafrechtelijke vervolging. Binnenkort zal Justitie met een plan van aanpak komen om de witwaspraktijken beter aan te kunnen pakken.

Panucci weigert in te vallen

Christian Panucci weigerde in te vallen, in de uitwedstrijd tegen Reggina, voor AS Roma.

Trainer Fabio Capello hield de verdediger deze wedstrijd op de bank. In de tweede helft kon hij zich gaan warmlopen en in de slotminuten wilde Capello hem toch nog inbrengen. Voor Panucci hoefde het toen niet meer. Hij vertelde, onder het oog van de camera's dat hij niet in ging vallen. Hij hield de eer aan zichzelf.

Capello probeerde achteraf de gebeurtenis te nuanceren en zegt dat er van een conflict geen sprake is: "Panucci wilde het veld niet in, maar er is niets aan de hand, we hebben geen conflict. Hij krijgt gewoon een boete."

'Doodsbedreigingen nemen sterk toe'

bumberklevers had ons via de nieuws-submit te melden:

Sinds de moord op Pim Fortuyn op 6 mei 2002 is het aantal doodsbedreigingen gericht tegen politici in Nederland fors toegenomen. Zo zouden sindsien al zeker dertig raadsleden, wethouders en burgemeesters met de dood zijn bedreigd. Dit blijkt uit een onderzoek van het dagblad Trouw.

In een aantal gevallen waren de bedreigingen zo ernstig dat naar aanleiding van de dreigementen politici zelfs hun functie neergelegd. Zij vonden het gevaar dat hun familie liep niet langer opwegen tegen het werk.

Niet alleen de landelijke politici worden geconfronteerd met bedreigingen, maar ook lokale politici, mensen uit het voetbal en de media en een groot aantal organisaties zijn de afgelopen jaren bedreigd. Toch ontkent een woordvoerder van Binnenlandse Zaken dat er in Nederland een 'dreigcultuur' aan het ontstaan is.

Benefietduel MarocProfs en Ajax

Het initiatief, om een benefietduel tussen Marokkaanse profvoetballers en Ajax te houden te bate van de slachtoffers van de aardbeving, gaat door.

De Telegraaf weet te melden dat Ajax beerid is gevonden mee te doen en dat de wedstrijd op 21 april zal worden gespeeld. Voornamelijk Marokkaanse voetballers die in Nederland spelen zullen het Marokkaanse team vormen al hopen de organisatoren ook Hadji (Espanyol) of Naybet (Deportivo la Coruna) te kunnen strikken. De opbrengsten van de wedstrijd gaan naar de slachtoffers van de aardbeving enkele weken geleden in Noord-Marokko.

Balkenende bezoekt president Bush

VEMP had ons via de nieuws-submit te melden:

Voor de tweede keer in zijn ambtsperiode brengt premier Balkenende een bezoek aan President van de Verenigde Staten. Balkenende doet dit tezamen met minister Bot van Buitenlandse Zaken. Morgen hebben de twee bewindslieden met Bush een gesprek in Washington, met daaropvolgend een korte bespreking met Kofi Annan, de secretaris-generaal van de VN. Vanavond ontvangt Balkenende de Abraham Kuyper-prijs van de Princeton Universiteit.

Bij het bezoek zal vooral worden gepraat over het aankomende Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie. Ook aan bod komen de actuele internationale- en economische ontwikkelingen. Minister Bot van Buitenlandse Zaken en minister Kamp van Defensie zullen met Balkenende meereizen om respectievelijk aan te schuiven bij Bush en Annan.

In september kwam Balkenende voor het eerst op het Witte Huis, samen met toenmalig minister De Hoop Scheffer.Met instemming van de Verenigde Staten werd die secretaris-generaal van de NAVO.

Israël voert raketaanval uit op Gaza-stad

Afgelopen nacht hebben Israëlische helikopters zeker tien raketten afgevuurd op doelen in Gaza-stad. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen. In het zuiden van de Gazastrook schoten Israëlische militairen maandag een 27-jarige Palestijn dood, zo lieten Palestijnse veiligheidsfunctionarissen weten.

De aanval vond enkele uren na een dubbele zelfmoordaanslag in Ashdod plaats,een havenstad ten zuiden van Tel Aviv. Bij deze aanslag kwamen zeker twaalf mensen om het leven, onder wie de daders, toen twee Palestijnen uit de Gazastrook zich in het havengebied opbliezen.

Er wordt niet uitgesloten dat hun explosieven vroegtijdig waren ontploft. Het vredesoverleg tussen de Palestijnse premier Qurei en de Israëlische premier Sharon, dat morgen zou beginnen, is vanwege de gewelddadigheden afgezegd.

Van Bommel: "echte fans fluiten niet"

PSV-speler Mark van Bommel (26) uitte gister kritiek op het fluiten van de (thuis)supporters. Hij zei dat in het radioprogramma Langs de lijn.

Van Bommel wilde na de verloren wedstrijd tegen Feyenoord niet veel kwijt over zijn ongelukkige manier van spelen. Het fluiten van het publiek werkt echter niet mee. Het publiek floot zondag zowel bij rust als na het eindsignaal fel naar de ploeg. De middenvelder onderging hetzelfde lot toen hij onderuit ging en de bal verspeelde.

"Een échte supporter doet dat niet. Die staat in goede en slechte tijdens achter zijn ploeg. Maarja, wij zijn niet de enige club waar dat voorkomt. Ook bij Ajax en Feyenoord gebeurt dat wel eens," aldus van Bommel, die aangaf in principe ook komend seizoen voor het (dankbare) Eindhovense publiek te blijven spelen.

Barcelona in de winning mood

de nederlaag tegen Celtic van afgelopen week heeft Barcelona niet gedeerd. In de Primera Division werd wederom gewonnen, ditmaal bij Real Murcia (0-2).

Fc Barcelona kwam dit jaar stroef uit de startblokken, trainer Frank Rijkaard moest vrezen voor zijn baan. Hoe de spelers ook geschoven werden, het plaatje paste niet. Na het aantrekken van Edgar Davids is het tij echter gekeerd. De Barcelonezen hebben nu acht competitieduels op rij gewonnen.

Tegen Murcia was Barcelona als vanouds dominant. Javier Saviola zette al in de vierde minuut een doelpunt op het bord. Ronaldinho zorgde in de tweede helft voor de veilige 0-2 marge.

Na deze zege klimt Barcelona door naar de derde positie. Deportivo La Coruña moest op bezoek bij Real Mallorca de drie punten achterlaten (4-2). Ook op Real Madrid liep Barca punten in, 'de koninklijke' speelde zaterdag al 1-1 tegen Real Zaragoza. De achterstand op de lijstaanvoerder bedraagt echter nog altijd negen punten.

Seedorf steekt in goede vorm

Clarence Seedorf heeft zijn ploeg AC Milan gister wederom een goede dienst bewezen. Hij werd man of the match in de topper met Juventus.

In Turijn werd het 1-3 voor AC Milan. Juventus dat moest winnen om de achterstand enigzins in proportie te houden, kon geen potten breken. Seedorf scoorde zelf tweemaal en gaf eenmaal de assist. De prestaties vallen ook op het netvlies van bondscoach Dick Advocaat.

AS Roma, de nummer twee in de serie A, kwam niet voorbij Reggina (0-0) en zag het verschil in punten ook oplopen. Milan heeft nu een gaatje van zeven punten met slechts negen ronden voor de boeg.

Bom uitgeschakeld in Griekenland

Zondagavond hebben deskundigen van de Griekse politie een bom onschadelijk gemaakt. Er raakte niemand gewond. De bom was geplaatst in Athene, voor een filiaal van de Amerikaanse Citibank.

Na een anoniem telefoontje waarin er voor een explosie werd gewaarschuwd, is de politie op onderzoek uitgegaan. Wie er verantwoordelijk is voor de bom, en wie de anonieme beller is, is nog niet duidelijk.

Bezorgde Tweede Kamer over Nederlandse veiligheid

Nu het vrijwel zeker is dat al-Qaeda verantwoordelijk is voor de aanslagen in Madrid, is de Tweede Kamer bezorgd geraakt. De reden van de aanslagen waren de steun van Spanje aan het ingrijpen van de Verenigde Staten in Irak. Ook Nederland heeft dit ingrijpen politiek ondersteund, bovendien verblijven op dit moment zo’n 1100 Nederlandse Militairen in Irak, om de orde te bewaren.

Diverse regeringspartijen hebben het kabinet opgeroepen om goed op te letten of extra veiligheidsmaatregelen noodzakelijk zijn. Op dit moment zijn er nog geen nieuwe maatregelen genomen sinds de verklaring van al-Qaeda. Dit werd eerder door het ministerie van Binnenlandse Zaken verteld. Er is alleen extra bewaking ingezet bij de Spaanse ambassade in Den Haag en bij het Spaanse consulaat in Amsterdam.

De kamer wil echter niet toegeven aan deze aanslagen. Deze aanslagen zullen daarom ook geen invloed hebben wat betreft de verlenging van de Nederlandse missie in Irak. "We mogen niet buigen voor terrorisme", aldus D66-Kamerlid Bakker. CDA-Kamerlid Eurlings vindt dat terugtrekken uit Irak een beloning is voor terrorisme.

Inbreker verraden door gebakken vis

George1985 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een inbreker uit Amsterdam kon in de nacht van vrijdag op zaterdag nabij een huis aan de Oudenhovensestraat in Dordrecht worden gearresteerd, nadat hij zichzelf verraden had door het bakken van een visje.

De 40-jarige bewoonster van het huis, die op zolder lag te slapen, werd 's nachts wakker van een gebakken vislucht. Toen ze in de keuken ging kijken, zag ze een onbekende man achter haar fornuis staan. De inbreker bleek al één vis verorberd te hebben en was een tweede aan het bakken.

De bewoonster probeerde de man aan de praat te houden, maar hij wist, met als buit enkele flessen drank, te ontkomen. Met behulp van een politiehond kon de insluiper even later in de bosjes in de buurt van het huis worden opgespoord.

Ook Schiphol maandag 3 minuten stil

Schiphol gaat maandag om 12.00 uur ook de slachtoffers, die tijdens de bomaanslag in Madrid zijn omgekomen, herdenken. Zowel de KLM, de Luchtverkeersleiding Nederland en Luchthaven Schiphol doen hier aan mee. Dit werd afgelopen zondag namens de Nederlandse Luchtvaartsector door een woordvoerder verteld.

Om 12.00 uur wordt de luchthaven drie minuten stil gelegd als steunbetuiging na de bomaanslagen in Spanje. Het is dan drie minuten lang niet mogelijk om in te checken. Ook andere vitale werkzaamheden worden dan niet uitgevoerd. Vliegtuigen zullen niet opstijgen. Uiteraard mogen vliegtuigen in die drie minuten wel landen. "De herdenking is een blijk van medeleven", aldus de woordvoerder.
De drie minuten stilte zal kort voor 12.00 uur worden aangekondigd middels een omroepbericht.

De herdenking is een opvolging van de Europese Unie. Onze premier heeft opgeroepen om hier gehoor aan te geven. De vlaggen van de overheidsgebouwen worden halfstok gehangen. Ook zullen er maandag om dezelfde tijd geen treinen rijden.

Dronken tractorbesturende non opgepakt

speezend had ons via de nieuws-submit te melden:

In het zuidwesten van Polen is vorige week een Benedictijnse non opgepakt omdat ze dronken een tractor bestuurde. Bovendien veroorzaakte ze ook een ongeluk met het voertuig.

De 45-jarige non wordt aangeklaagd voor rijden onder een invloed en het veroorzaken van een ongeluk, waarvoor ze twee jaar celstraf opgelegd kan krijgen. Volgens een woordvoerder van de politie had de non 17 maal het toegestane promillage in haar bloed.

Welkom op de FOK!Wereldbekermanager

Welkom op de WBmanager. In dit spel ben je baas over je eigen team in het wielrennen. Een geheel nieuw spel waarin je 20 renners langs de tien wereldbekerwedstrijden gaat leiden. Wie de beste klasseringen boekt met zijn renners zal overwinnen.

Om mee te doen dien je je eerst aan te melden. Mocht je niet weten hoe dat gaat, lees het dan even na in de faq.

Er ligt tevens een mooie prijs klaar voor de winnaar, een kunstwerk naar keuze. Deze prijs is beschikbaar gesteld door Sparts.nl, de internetgalerie met de allergrootste kollektie sportkunst ter wereld.

Wij hopen dat iedereen het naar z'n zin zal hebben en dat we een spannende strijd krijgen. En gedurende het hele seizoen kun je hier natuurlijk al het wielernieuws terugvinden. Veel plezier!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.