Uitslag Schotland-Nederland

Oranje speelde vandaag de eerste playoff wedstrijd uit in Glasgow tegen Schotland. Er werd met 1-0 verloren.

James McFadden scoorde in de 22e minuut het enige doelpunt (1-0).

Het duel ging aanvankelijk gelijk op. Na de goal van McFadden, na een goede één-twee en een doeltreffend door Frank de Boer aangeraakt schot, moest Oranje echter wel aanvallen.

Nederland zette in de tweede helft de Schotten op eigen helft vast, maar kon niet door de muur heenbreken. Clarence Seedorf, Rafael van der Vaart en Roy Makaay kwamen in de ploeg. Van Seedorf en Van der Vaart ging weliswaar enige impuls uit, maar tot scoren kwam Oranje niet. Jaap Stam, 'uitblinker' aan Oranje kant vanmiddag, zal in de return ontbreken, hij ontving een gele kaart en zal geschorst worden.


Schotland - Nederland (1-0)
22' McFadden 1-0

Geel: McFadden, Dailly* (Sch), Stam*, Ooijer (Ned)

* woensdag geschorst

Schotland: Douglas, McNamara, Pressley, Wilkie, Naysmith, Fletcher, Ferguson, Dailly, McCann (Pearson/72), Dickov (Miller/66), McFadden (Hutchison/91)

Nederland: Van der Sar, Ooijer, Stam, De Boer, Van Bronckhorst (Seedorf/46), Van der Meyde, Davids (Van der Vaart/61), Cocu, Overmars, Van Nistelrooij, Kluivert (Makaay/77)

Nederland speelt aanstaande woensdag de return in de ArenA te Amsterdam. De winnaar gaat naar het EK volgend jaar in Portugal.