Johan Cruijff is tribune kwijt

FC Zwolle heeft de Johan Cruijff tribune omgedoopt.

FC Zwolle heeft de naam van de hoofdtribune van het Oosterenkstadion gewijzigd. Waar sinds 1988 de naam van Johan Cruijff in neonletters prijkte staat nu de sponsornaam Falabella.

Volgens voorzitter Ronald van Vliet was de verlichting kapot en begonnen de letters wel erg oud te worden en is dat de reden geweest om ze maar weg te halen. "Er is ook nooit een hechte band tussen FC Zwolle en Johan Cruijff geweest", voegt de Zwolse voorzitter er aan toe. "De hoofdsponsor wil voor iedereen duidelijk zichtbaar zijn op de gevel van de hoofdtribune. En we hebben het geld hard nodig."

Hoofdsponsor Falabella ontkent bij monde van Herman Knaap iets met de naamwijziging te maken te hebben. "Dit is gebeurd op initiatief van FC Zwolle. Ik ben zelf een fan van Cruijf, maar ik moet eerlijk zeggen dat die letters er niet meer uit zagen. Daar deed je de naam van Cruijff ook geen eer mee aan. Sterker nog, dat was een aanfluiting. Het is de beslissing van FC Zwolle geweest om mijn bord daar nu op te hangen."