Geen GP Canada volgend jaar

Iluvatar en bowie wisten ons vandaag het volgende te melden:

Normand Legault, promotor van de Grand Prix van Canada, meldde gisteravond dat het Formule 1 circus volgend jaar de straten van Montreal niet zal aandoen.

De reden hiervoor is het verbod op tabaksreclame bij sportevenementen, dat per 1 oktober ingaat. Legault zegt hierover een brief te hebben ontvangen van Bernie Ecclestone. Laatstgenoemde ontkent echter dat de race al geschrapt zou zijn en meldt dat de kalender voor 2004 nog niet is vastgesteld.

Ondanks de uitspraken van Ecclestone blijven de Canadezen bij hun verhaal. "Ik baseer me op wat Legault hier op de persconferentie vertelde. Ik heb er geen idee van wat er in Londen gebeurt", aldus woordvoerder Eric Schifi.

Voor dit jaar is de Grand Prix van België geschrapt, vanwege dezelfde reden die volgend jaar Canada laat verdwijnen. Ecclestone had, na versoepeling van het verbod op tabaksreclame, al toegezegd dat België volgend jaar weer op de kalender verschijnt, hiervoor was alleen nog een vrije plek nodig. Hieraan wordt door het schrappen van de Grand Prix van Canada voldaan.