Montoya naar McLaren?

jar_trulli wist ons vandaag het volgende te melden:

McLaren wil volgens de jongste geruchten Juan Pablo Montoya overnemen, bij voorkeur al met ingang van seizoen 2004. Hij moet daar David Coulthard gaan vervangen.

Coulthard is veel langzamer dan zijn teamgenoot Kimi Räikkönen. Zowel Coulthard als Montoya hebben contracten tot einde 2004. McLaren-baas Ron Dennis zou al wel vast Montoya voor 2005 onder contract willen zetten. Met Montoya naast Räikkönen zou McLaren het nieuwe 'Dream team' hebben.

Om te kijken of dit niet al eerder mogelijk is gaan de advocaten van McLaren onderzoeken of Montoya niet tegen Coulthard geruild kan worden. Coulthard wil waarschijnlijk bij McLaren blijven, hij ziet het als zijn beste optie. De Schot zit al sinds 1996 bij het team, en insiders vinden dat het voor hem wel een goed idee is om eens voor een ander team uit te komen. Zo is ook Bernie Ecclestone van mening dat Coulthard door een teamwissel nieuwe motivatie zou kunnen krijgen.

Montoya ontkent dat er contacten met McLaren zijn. "Ik weet van niets en ben verrast," aldus de 27-jarige Colombiaan na de eerste qualificatie op Silverstone. "Ik ben blij dat ik een contract met BMW-Williams heb." De Colombiaan zou echter na de race op Magny Cours twee weken geleden ook een woordenwisseling met de teamleiding van Williams hebben gehad. Eén ding lijkt hoe dan ook wel zeker; het getouwtrek om Montoya is begonnen. Ook Ferrari heeft interesse, daar kan hij Rubens Barrichello gaan vervangen. Ook zijn contract loopt eind 2004 af.