Real Madrid kampioen van Spanje

Real Madrid is vanavond in het eigen Bernabeu stadion voor de 29e maal kampioen van Spanje geworden. De Koninklijke versloeg Athletic de Bilbao met 3-1.

Real liet zich vanavond niet weer verrassen. De Madrilenen gaven eerder wel de landstitel op de laatste speeldag weg. Dit keer in een thuiswedstrijd zat de ploeg al snel goed toen Ronaldo in de achste minuut de 1-0 aantekende. Bilbao kwam echter terug via Bittor Alkiza (1-1), maar het was Roberto Carlos die er uit een vrije trap toch voor zorgde dat Madrid met een gerust hart kon gaan rusten. Bij Real Sociedad-Atletico Madrid was de stand halverwege 0-0. Alleen indien Real een voorsprong van 2 punten zou verspelen, waren de Basken kampioen geweest. In de tweede helft was het alweer Ronaldo die de titel veilig stelde. De overwinning van Sociedad van 3-0 op Atletico deed er niet meer toe.
In de schaduw won Barca vanavond thuis met 2-0 van subtopper Celta de Vigo. Barcelona stelde zo alsnog UEFA Cup voetbal veilig. Barcelona blijft daarmee de ploeg met de langste onafgebroken reeks Europese beker deelnames. Patrick Kluivert kon al voor de rust onder de douche, hij ontving een rode kaart.