[Vooruitblik]Ajax - Arsenal

Morgen wordt er weer gevoetbald in de Championsleague. Ajax staat op dit moment samen met Arsenal en Valencia bovenaan in pool B.

Arsenal - Ajax
Woensdag 26 febrauri 2003

Ajax neemt het morgen in eigen huis op tegen Arsenal. De winnaar zal op de eerte plek blijven staan, de verliezer zal minimaal 1 plaats zakken. De wedstrijd start om 20:45.

ClubGP
Ajax35
Arsenal35
Valencia35
Roma30

De vorige wedstrijd tegen Arsenal werd 1-1. Er werd in de 5e minuut door Wiltord gescoord waarna Nigel de Jong tien minuten later de gelijkmaker scoorde. Deze wedstrijd werd vorige week gespeeld.

In tegenstelling tot dat duel zal Mido er wel weer bij zijn. Na zijn disciplinaire straf werd de Egyptenaar vandaag weer aan de selectie toegevoegd. Ook John O'Brien zal weer van de partij zijn. Na een revalidatie van vijf maanden na een achillespeesblessure zal hij weer op de bank plaats nemen. In de recente wedstrijd tegen FC Utrecht zat Nigel de Jong op de bank. Hij werd gespaard voor het duel tegen Arsenal.

Of Tomas Galásek van de partij zal zijn is nog onduidelijk. Hij kampt met een beenblessure. Morgen zal een test uitwijzen of hij in staat is te spelen. Mogelijke vervanger voor hem is Yakubu. Ook voor Rafael van der Vaart komt deze wedstrijd waarschijnlijk nog te vroeg. Hij kampt nog met de revalidatie van het scheurtje in het bot van zijn linkerbovenbeen.

Bij Arsenal zal Nwankwo Kanu niet van de partij zijn. Hij heeft een spier in zijn dijbeen gescheurd. David Seaman en Ashley Cole zijn wel met Arsenal mee naar Amsterdam afgerezen. Ook Martin Keown zal waarschijnlijk weer van de partij zijn.

Na het gelijkspel in Londen zijn de Ajaxieden optimistisch gestemd over thuiswinst. "We hebben het in Londen uitstekend gedaan, vooral in verdedigend opzicht. Voetballend kon het veel beter. We gaan ook beter spelen, zeker in balbezit. Maar we moeten oppassen en zorgen dat het verdedigend goed staat," aldus Ronald Koeman.

Maar ook Martin Keown ziet de winst voor zijn ploeg. De verdediger van de Gunners zegt dat Arsenal gegroeid is in de Champions League de laatste jaren en dat ze het nu nog beter doen. Maar hij geeft toe dat ze winst niet vanzelfspreken moeten gaan vinden.

Bronnen: NOS, UEFA, Ajax & FOK!