FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 26 februari 2003

Barcelona's reeks doorbroken


FC Barcelona wist vanavond voor het eerst dit seizoen een Champions League wedstrijd niet te winnen.

Trainer Antic had voor de wedstrijd nog benadrukt voor de winst te zullen gaan. Desondanks bleef het tegen Internazionale in Milaan 0-0. Barcelona won inclusief twee voorrondewedstrijden 11 wedstrijden op rij, een Champions League record. Barcelona heeft nog een puntje nodig om zeker te zijn van de kwartfinales.

Uitslagen Champions League (26/02/03)

We zijn bezig in de tweede ronde van de Champions League, met vanavond vier wedstrijden op het programma (waaronder Ajax). Hieronder vind je de uitslagen en de nieuwe tussenstanden.

Uitslagen Champions League (26/02/03)
Groep A
Internazionale - FC Barcelona (0-0)
Newcastle United - Bayer Leverkusen (3-1)

Groep B
Ajax - Arsenal (0-0)
Valencia - AS Roma (0-3)

Tussenstanden Champions League (na 26/02/03)
Groep A
Pos.ClubAPV-T
1. FC Barcelona 4108-2
2. Internazionale 477-6
3. Newcastle United 468-9
4. Bayer Leverkussen 405-11

Groep B
Pos.ClubAPV-T
1. Ajax 464-3
2. Arsenal 464-2
3. Valencia 452-4
4. AS Roma435-6

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Uitslagen CL (26/02/03)

We zijn bezig in de tweede ronde van de Champions League, met vanavond vier wedstrijden op het programma (waaronder Ajax). Hieronder vind je de uitslagen en de nieuwe tussenstanden.

Uitslagen Champions League (26/02/03)
Groep A
Internazionale - FC Barcelona (0-0)
Newcastle United - Bayer Leverkusen (3-1)

Groep B
Ajax - Arsenal (0-0)
Valencia - AS Roma (0-3)

Tussenstanden Champions League (na 26/02/03)
Groep A

Pos.ClubAPV-T
1. FC Barcelona 4108-2
2. Internazionale 477-6
3. Newcastle United 468-9
4. Bayer Leverkussen 405-11

Groep B
Pos.ClubAPV-T
1. Ajax 464-3
2. Arsenal 464-2
3. Valencia 452-4
4. AS Roma435-6

[Update]Ivanov fluit Ajax-Arsenal


De UEFA heeft Valentin Ivanov aangewezen als scheidsrechter voor het duel van woensdag tussen Ajax en Arsenal.

De Rus Valentin Ivanov heeft ervaring, zo floot hij vorig jaar AEK Athene tegen Real Madrid (3-3). De Nederlandse clubs denken niet bepaald rooskleurig terug aan deze man. Heerenveen verloor in '99 thuis van Valencia (0-1). Roda JC speelde in datzelfde jaar gelijk tegen Vfl Wolfsburg (0-0) en verloor in 2001 bij Bordeaux (1-0).

Scoren doen Nederlanders onder zijn leiding dit seizoen in elk geval wel. Van Nistelrooij maakt in en tegen Basel twee treffers. Coruna spits Roy Makaay wist onder Ivanov eenmaal te scoren in de met 3-1 verloren uitwedstrijd in en tegen Lens. Ajax doet er woensdag goed aan een Nederlander in de spits op te stellen.

26-2-2003
Ajax was vanavond de derde Nederlandse club die onder leiding van Ivanov niet tot scoren kwam. Tegenstander Arsenal liet dat overigens eveneens na. Zowel Zweed Ibrahimovic als Egyptenaar Mido wist het net niet te vinden.

Routine onderzoek politie levert 30 kilo coke op

Nadat een 23 jaar oude vrouw uit Amsterdam aangifte had gedaan van huiselijk geweld is ze aangehouden, reden voor de aanhouding? In de woning van de vrouw trof de politie 400.000,- euro, 30 kilo cocaïne en een patroonhouder met munitie aan.

De vrouw deed half februari aangifte op het politiebureau van huiselijk geweld, ze zou door haar 40-jarige partner worden mishandeld. Dit bleek al geruime tijd aan de gang te zijn en had er toe geleid dat de vrouw niet meer naar buiten mocht en behoorlijk werd toegetakeld. Tijdens het politie onderzoek kwam de politie achter de andere 'activiteiten' van de man, beiden zijn inmiddels in bewaring gesteld door de rechter-commissaris.

Pastoor wordt aangevallen door zombie

In Sebokeng, Zuid-Afrika, schijnt George Lebusa, pastoor van de Kononia Bible Church, aangevallen te zijn door een zombie toen hij aan het bidden was voor een ziek kerklid. Het gebeurde in de Intensive Care Unit in het Sebokeng ziekenhuis. Naar aanleiding van deze gebeurtenis heeft Vaal Weekly een interview gehouden bij verschillende mensen. Hieruit bleek dat het merendeel van de ondervraagden gelooft dat zombies bestaan, en enkelen claimen ze ook gezien te hebben.

Steven Kapook, een inwoner van Sebokeng gelooft dat zombies bestaan, en hij zweert dat hij ze eerder gezien heeft, hoewel niet in het ziekenhuis. "Ik weet dat sommige mensen denken dat ik gestoord ben wanneer ik zeg dat ik zombies gezien heb. Zombies bestaan, en ik ben niet de enigste die ze gezien heeft, er zijn veel meer mensen die ze gezien hebben". Kapook zegt dat zombies dode mensen zijn waarvan de tongen uitgesneden zijn, die door witchdoctors tot levende doden herrezen zijn. "De zombies zijn opgewekt door witchdoctors en kunnen alleen door hen vernietigd worden.", zegt Kapook.

Kapook zegt dat mensen zombies met het blote oog kunnen zien. "Ik heb ze verschillende keren gezien in Zone 14 Sebokeng". Hij zegt dat ze witte kleren dragen en dat hun gezichten bedekt zijn met wit stof. Alfred Mnokwa ondersteunt Kapooks bewering. "Zombies bestaan; het zijn dode mensen die herrezen zijn door de levenden om hun als slaven te gebruiken en mensen te terroriseren". Hij heeft de pastoor gefeliciteerd dat hij zo open durfde te zijn over zijn ontmoeting met een zombie.

Verdwijnt de 107% regel?

Door het hanteren van het nieuwe systeem tijdens de kwalificaties lijkt de 107% regel overbodig te worden.

sennaistop wist ons via de submit het volgende te melden:

De 107% regel lijkt dit seizoen niet meer gehanteerd te worden, door het nieuwe kwalificatiesysteem lijkt de regel overbodig te zijn. Dit hebben de meeste teambazen onlangs door laten schemeren naar de FIA president, Max Mosley.

"Ik heb van verschillende teams gehoord dat het zinloos zou zijn om de 107%-regel te handhaven, dus ik zal alle teams bijeen roepen om de regel definitief af te schaffen", aldus Max Mosley. "Het is niet echt belangrijk, maar het zou netter zijn om deze regel te laten vallen."

Faber een jaar langer bij PSV

Ernest Faber zal ook volgend seizoen bij PSV actief blijven.

De 31-jarige verdediger speelt al sinds de junioren bij PSV en is bezig aan zijn elfde seizoen voor de club, enkele jaren werd hij uitgeleend. De club lichtte de optie van een jaar die het had. Met het verlengen van het contract van Faber zet de verjonging van de achterhoede van PSV niet door. Jan Heintze zal na dit seizoen immers stoppen.

Game Review: Total Club Manager 2003

Na de competitiemanagerspellen van Davilex (van overigens al weer heel wat jaren geleden) was ik wel eens toe aan een ècht goed managerspel. Ooit had ik ook al eens het spel Uefa Manager 2000 gespeeld, en daar was ik al heel wat meer van onder de indruk dan van de Davilex-reeks. Het veel geprezen Championship Manager heb ik overigens nooit gespeeld.

Kijken wat Total Club Manager 2003 me zou brengen.

Xander de Buisonjé mept fotograaf neer

legacythe2nd en Mischa hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zanger Xander De Buisonjé, vader van het kind van tv-presentatrice Wendy van Dijk, heeft een lastige fotograaf van een roddelblad neergeslagen.

Het stel had al verschillende malen verzocht om met rust gelaten te worden, maar de fotograaf van het roddelblad Weekend bleef wekenlang, praktisch dag en nacht, Wendy en Xander volgen.

Toen het stel gistermorgen met hun zoon Sem een boswandeling ging maken, volgde de roddelfotograaf hun zelfs tijdens de rit er naartoe en maakte foto's. Ervan uitgaande dat er ook tijdens hun wandeling foto's gemaakt zouden worden, ging het stel weer naar huis.

Daarna ging Wendy naar de supermarkt, maar ook daar dook de man op. Wendy belde ten einde raad Xander, die uit pure frustatie een paar keer flink naar de fotograaf uithaalde.

Irak sluit oorlog met Turkije niet uit

Sjeik Rijk en tolgashakur hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Irak zal mogelijk Turkije en Koeweit aanvallen, als er oorlog komt met de VS en hun bondgenoten. Volgens Vice-president Taha Yassin Ramadan beschouwt Irak iedereen die de Verenigde Staten helpt als medeplichtige van de VS: ,,Alle landen die denken dat hun sterkte ligt in de aanwezigheid van buitenlandse huurlingen zijn ongelukkig. Die landen kunnen niet worden beschouwd als soeverein en onafhankelijk''.

Het Turkse parlement zal morgen stemmen over het voorstel van de regering om ongeveer 60.000 Amerikaanse troepen toe te laten tot het land.

Film Review: Solaris

Solaris is een remake van een dertig jaar oude film, gebaseerd op een vijftig jaar oud boek van een Russische schrijver.

Hollywood, bekend om de recycle mentaliteit ten opzichte van alles wat buitenlands is, heeft een slechte reputatie waar het remakes aangaat. Wie immers het origineel Abre los ojos ooit gezien heeft vindt Vanilla Sky nooit meer een goede film, en wie Ringu kent vind de Ring een mindere thriller. Als de geldmachine zich dan buigt over het meesterwerk van Andrei Tarkovsky uit 1972 belooft dat niet veel goeds.

Vlaams Blok niet verboden

De Belgische politieke partij Vlaams Blok kan voorlopig gewoon voortbestaan. Het Hof van Beroep in Brussel wilde namelijk vandaag geen uitspraak doen in een klacht die was aangespannen door het Belgische Centrum voor Bestrijding van Racisme en Gelijkheid van Kansen. Het Centrum wilde dat drie aan het Vlaams Blok verbonden verenigingen werden verboden wegens het aanzetten tot racisme.

Het Centrum kreeg al eerder nul op het rekest bij een lagere rechtbank met de klacht tegen drie Blok-organisaties. Die rechtbank zei in eerste aanleg dat ze geen uitspraak kon doen over een ,,politiek misdrijf''.

Het anti-racismecentrum kan nu nog in laatste beroep gaan bij het Hof van Cassatie, het hoogste rechtscollege in België. Het centrum heeft al aangegeven dit te overwegen. Maar hoe dan ook, het Vlaams Blok kan gewoon onder eigen naam meedoen aan de Belgische Kamerverkiezingen van 18 mei aanstaande.

-
Meer hierover onder meer in de Gazet van Antwerpen.

Olieboycot door Moslimlanden besproken

Regelrecht had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Islamitische landen die olie produceren hebben overlegd op de Islamitische Conferentie over het oliewapen (boycot), om een Amerikaans-Britse aanval op Irak te voorkomen. Onder de 47 lidstaten zijn 20 grote olieproducenten zoals Saudi-Arabië, Iran en Koeweit.

Volgens premier Mahathir van Maleisië is niet besloten om olieleveranties te gebruiken om het Westen onder druk te zetten, maar om serieus na te gaan of dat een mogelijkheid is. Het ligt overigens ook niet voor de hand dat Koeweit een dergelijke actie zou steunen.

Op de top werden verder de Amerikaans-Britse plannen voor een aanval op Irak afgewezen. Irak werd gemaand volledig mee te werken met de VN-inspecties.

Ondertussen heeft Bagdad nog steeds niet officieel gereageerd op de eis van de VN-wapeninspecteurs om de omstreden al-Samoud raketten te vernietigen. Irak ontkent dat de raketten een groter bereik hebben dan de toegestane 150 kilometer.

Nieuw: de FOK! F1-manager!

We hebben er de afgelopen weken en maanden hard aan gewerkt, maar nu staat hij dan eindelijk online. De vernieuwde FOK! F1-manager!

Vorig jaar zijn we ook zo rond deze periode begonnen met de sportmanagers. We begonnen met de F1-manager, waar ruim 1100 mensen aan hebben deelgenomen. In de tussentijd zijn er verschillende managers langsgeweest en nu zijn we dus terug. Met een verbeterde en vernieuwde F1-manager. We zetten de belangrijkste veranderingen eens op een rijtje.

  • De manager is meer grafischer en minder textueel geworden.
  • Over coureurs, teams en circuits is meer informatie te vinden.
  • De uitslagen van vrijdag, zaterdag en de race op zondag zijn op de site terug te vinden.
  • De punten die je per onderdeel per race hebt gekregen worden na elke race weergegeven. Deze zijn vervolgens altijd na te zoeken.
  • Je persoonlijke pagina is sterk verbeterd. Alle info over jouw deelname is daar te vinden.
  • Er zijn statistieken over hoevaak een onderdeel momenteel in de verschillende teams zit.
  • Het managen is gemakkelijker en overzichtelijker geworden.
  • De actuele stand is altijd terug te vinden.
  • Het nieuws wordt door de redactie zoveel mogelijk actueel gehouden.
  • De subleagues doen weer op volle sterkte mee. Niet voor de prijzen, maar voor de eer.
  • Prijzen? Ja, we hebben enkele prijzen te verdelen.

    Natuurlijk doe je voor de eer mee, maar hoewel we geen auto's kunnen aanbieden hebben we wel enkele mooie prijzen. Wat dacht je van het spel F1 Career Challenge van EAgames en een schaalmodel van een F1wagen, aangeboden door Fanworld? En we zijn nog gratis ook!

    Altijd al je eigen team willen managen, schrijf je dan nu in op de F1-manager. En nodig ook vrienden, je buren, collega's enzovoort uit om je te verslaan!

    Veel succes!

    De redactie
  • Jeugd laat BNN's 'Neukshow' links liggen

    Neuken doe je zo, het voor de jeugd bedoelde informatieve BNN-programma over seks, is maandagavond vooral bekeken door mensen boven de 35 jaar. De kijkcijfers van het programma waren goed, 1,3 miljoen kijkers, maar de belangstelling vanuit de doelgroep, 13 tot 19 jaar, was heel matig.

    Van de 13 tot en met 19-jarigen keken er maar 67.000, een marktaandeel van 18%. Wat betekent dat 82% van de tv-kijkende jongeren maandagavond tussen 22:00 en 22:30 ergens anders naar keek.

    Opvallend: volgens de stichting Kijkonderzoek keken er ook 30.000 kinderen tussen de 6 en 12 jaar naar het programma.

    Van de Fok! frontpage bezoekers zag iets minder dan 40% het programma. Van Degenen die het zagen vond zo'n 48% het programma ronduit waardeloos. Rond de 18% vond het geweldig

    Grote drugszaak op scholen in Middelharnis

    Een grote drugszaak op de schoolpleinen in Middelharnis heeft tot grote beroering geleid. Op alle drie de middelbare scholen, in het normaal gesproken rustige plaatsje op Goeree-Overflakkee, werd in drugs gehandeld.

    De politie heeft in totaal 18 verdachten aangehouden, in leeftijd variërend van 16 tot 49 jaar. Van hen zitten er nog 14 vast. Bij invallen in woningen werden onder meer 30.000 xtc-pillen, vier kilo amfetamine, één kilo cocaïne en wat softdrugs in beslag genomen. Totale straatwaarde: 200.000 euro. De politie stuitte ook op vier vuurwapens en ruim 100 valse 50-eurobiljetten.

    Volgens een jongere werden er op alle scholen drugs aangeboden. Dat gebeurde zelfs bij meisjes van 13, 14 jaar. De politie van het district De Eilanden kreeg de laatste maanden van leerkrachten, huisartsen en ouders ook steeds meer signalen over het gebruik van speed door scholieren. Kinderen liepen van huis weg, spijbelden van school of haalden belabberde cijfers.

    De politie ondervroeg daarom scholieren om meer aan de weet te komen over de dealerpraktijken. Leerlingen verklaarden dat ze de drugs onder meer gebruikten om af te slanken, voor betere studieresultaten of gewoon voor de lol.

    Cavia door agenten van de dood gered

    maceoner, dEj@vU en tolgashakur hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:had ons via de newssubmit het volgende te melden:

    Twee agenten uit Zwolle moeten maandag wel heel vreemd opgekeken hebben toen ze tijdens hun surveillance een zwat-wit-bruin hoopje over de weg zagen schuifelen. Het bleek om een cavia te gaan, de agenten konden het diertje nog net van het langsrazende verkeer redden.

    Toen de cavia eenmaal gered was zaten de twee agenten met nog een probleem, van wie was de cavia ? Na enig onderzoek kwamen ze uit bij een vrouw die bij een groepje kinderen stond, waaronder een klein meisje in tranen. Haar cavia bleek uit de fietstas van haar fiets te zijn gesprongen. De agenten wisten het meisje snel weer blij te maken door haar met haar cavia te herenigen.

    Boze Amerikanen klagen Ahold aan

    Als gevolg van de problemen rond Ahold klagen Amerikanen het bedrijf aan. De boze beleggers verwijten het bedrijf dat het valse en misleidende informatie heeft gegeven. Het bedrijf zou de winst van dochteronderneming US Foodservice sinds mei 2001 veel te rooskleurig te hebben voorgesteld. Hierdoor werden de aandelen kunstmatig hoog gehouden aldus de aanklagers.

    De eisers, die Ahold ook nog eens beschuldigen van een slechte interne controle op de resultaten, willen een vergoeding voor de door hun geleden schade op de beurs. Er zijn geen bedragen bekend, de aanklachten zijn ingediend in de staten Virginia en New York, waar Ahold haar kantoor in de VS heeft.

    Nederland XTC producent nummer één

    Het narcoticabureau van de Verenigde Naties INCB bestempelt Nederland in een rapport als de belangrijkste XTC-producent ter wereld. De drug wordt het meeste gebruikt door Britten, Spanjaarden en Ieren. In totaal komt 60% van de XTC-pillen die in de wereld worden gebruikt uit Europa.

    Veel Nederlandse XTC-pillen vinden via de Nederlandse Antillen, Aruba en Suriname hun weg naar de VS en delen van Azië. De INCB pleit voor betere samenwerking tussen de diverse narcoticabrigades en uitbreiding van de preventiecampagnes.

    Overigens krijgt Nederland in het VN-rapport ook een veeg uit de pan wegens ons beleid ten aanzien van softdrugs. Dat zou het internationale strafrecht inzake die drugs ondermijnen.

    ''Brand SE Fireworks door gaslek''

    Brand-deskundige Fred Vos zegt vandaag in het Algemeen Dagblad dat de vuurwerkramp in Enschede is ontstaan door lekkend aardgas. De brand voorafgaand aan de explosies is volgens hem eerder begonnen dan de commissie- Oosting stelt, en niet in de montage- maar in de cv-ruimte van SE Fireworks.

    Vos, die volgende maand als deskundige gehoord wordt door het gerechtshof in Arnhem, zegt dat zelfontbranding van titaanpoeder in een roestend ijzeren vat in de buurt van de cv-ketel, waarschijnlijk tot de vuurwerkramp heeft geleid.

    De theorie van Vos kan mogelijk leiden tot vrijspraak in de hogerberoepszaak tegen André de V., die eerder tot 15 jaar cel is veroordeeld wegens brandstichting bij SE Fireworks.

    [Update]Van der Meyde voor vier duels geschor

    De aanklager van de KNVB heeft Andy van der Meyde een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden schorsing gedaan

    In de wedstrijd Ajax-FC Utrecht kwamen Andy van der Meyde en Patrick Zwaanswijk in gevecht met elkaar met veel duw- en trekwerk. Beide kregen in de slotfase van de wedstrijd rood hiervoor. Tot woensdag heeft Van der Meyde het recht om bezwaar aan te tekenen voor de vier wedstrijden schorsing.

    Zwaanswijk komt er beter van af. Hij heeft schorsing van 2 duels gekregen.

    Update @ 26-02-2003
    VI Planet meldt dat beide heren akkoord zijn gegaan met hun schorsing, al is Van der Meyde het er niet mee eens maar nu hij 4 wedstrijden van de tribune kan bekijken is zijn eerstkomende wedstrijd tegen PSV, een hele belangrijke dus die hij zeker niet wil missen. Van der Meyde kan nu alleen nog wel rekenen op een boete van Ajax vanwege de vechtpartij. Daar is verder nog niets over bekend.

    TBS voor zedendelinquenten werkt nauwelijks

    TBS-behandeling van misdadigers die zijn veroordeeld voor verkrachting of aanranding heeft weinig zin, zo blijkt uit cijfers die het Radio 1 Journaal vanochtend presenteerde. De cijfers zijn gebaseerd op een onderzoek in de Henri van der Hoeven Kliniek in Utrecht.

    Justitie heeft altijd beweerd dat maar 20% van de TBS-patiënten na behandeling weer een misdaad begaat. Dat klopt wel, maar dat gaat alleen op voor de gehele categorie TBS-patienten, waaronder ook mensen zitten die hun partner of kind hebben vermoord, of ernstige incest-daders. Deze groepen vervallen vrijwel nooit opnieuw in dergelijke misdaden, waardoor het totale cijfer zo laag lijkt.

    Want uit het onderzoek van de Henri van der Hoeven Kliniek blijkt dat 55% van de wegens verkrachting of aanranding veroordeelden na behandeling weer een dergelijk delict pleegt. Bij psychopatische tbs'ers is dat 82%. De echte cijfers zullen nog hoger liggen, omdat het hier alleen bewezen gevallen betreft, en niet iedere zaak zal opgelost worden.

    Volgens Dr. Corine de Ruiter, onderzoeker aan de Van der Hoeven Kliniek, is duidelijke dat de huidige behandeling bij een grote groep verkrachters niet werkt. De Ruiter pleitte in het Radio 1 Journaal voor onderzoek naar de effecten van chemische castratie en agressieremmende medicijnen. Ook zouden tbs'ers na hun vrijlating langer en intensiever gevolgd moeten worden.

    Namens D66 pleitte Boris Dittrich ook voor onderzoek naar chemische castratie. Jaren geleden werd dit al eens voorgesteld door CDA'er Hans Hillen, die toen door de Kamer werd weggehoond. LPF-Kamerlid John Eerdmans, in het verleden woordvoerder van Hillen, pleitte op Radio 1 ook voor chemische castratie. Tevens wil hij dat bepaalde misdadigers, bijvoorbeeld kindermoordenaars, standaard nooit meer vrijkomen. Zowel Dittrich als Eerdmans vinden dat de Kamer door de lage justitiecijfers in slaap is gesust.

    Onderhandelaars: formatie moet sneller

    Er moet meer tempo in de kabinetsformatie. Dat vinden de informateurs Donner en Leijnse. Zij hebben de onderhandelaars van het CDA en de PvdA gevraagd om meer tijd voor de vergaderingen vrij te maken.

    Als het aan de informateurs ligt moet er binnen twee tot drie weken een concept van het nieuwe regeerakkoord zijn. Mocht dat niet lukken, dan zou er een 'kink' in de kabel zijn. Alleen dringende zaken als een oorlog in Irak zou voor vertraging mogen zorgen.

    Vandaag gaat de formatie weer een volgende ronde in. De fase van het aftasten van de bereidheid van beide partijen en het in kaart brengen van de overeenkomsten en verschillen zijn voorbij. Nu moeten er knopen worden doorgehakt.

    Aan de hand van een stuk waarin de belangrijkste doelstellingen van een nieuw kabinet staan, het 'gemeenschappelijk beleidskader', wordt er vanochtend gesproken. Vanmiddag komt het onderwerp volksgezondheid aan bod. Voor die en de beleidstereinen die daarna worden besproken hebben de informateurs een notitie opgesteld waarin staat welke knopen op die gebieden moeten worden doorgehakt.

    Bestuurder vluchtauto mist ledematen

    Zijn handicap heeft een leider van een criminele bende er niet van weerhouden mee te doen aan een overval in de Chileense stad Santiago. De man, die geen armen en benen heeft, fungeerde zelfs als bestuurder van de vluchtauto.

    De 20-jarige had leren rijden door een Formule 1 simulator te gebruiken. Hij gebruikte touwen en houten blokken om de wagen te besturen. Aan een krant vertelde de man dat hij de kunst had afgekeken van een handleiding van de ruimtevaartorganisatie Nasa uit 1956. "In die handleiding beschreven ze hoe ze een hond zouden kunnen vastbinden zodat hij een ruimteschip zou kunnen besturen."

    De man liet zijn knieën vastbinden aan het stuur en liet stokken vastmaken aan zijn nek en ellebogen om de pedalen te kunnen gebruiken. Alle werk bleek voor niets, hij mag in de cel broeden op een plan om de cel met zijn handicap uit te vluchten.

    Medewerkers pentagon krijgen gasmaskers

    Alle medewerkers van het ministerie van Defensie in de Verenigde Staten krijgen eigen gasmaskers. Het ministerie is dinsdag begonnen met het verspreiden van de maskers, die haar werknemers moeten beschermen tegen een eventuele biologische, chemische of zelfs nucleaire aanval.

    In het Pentagon in Washington werken 24.000 mensen. Maar vanwege de bijgebouwen en de bezoekers heeft de regering 80.000 maskers ingekocht. Ze kosten 150 dollar per stuk en bieden ongeveer een uur bescherming. Die tijd kan een slachtoffer gebruiken om het gebouw te verlaten.

    In tegenstelling tot de militairen in de Golfregio worden de medewerkers van Defensie niet ingeënt tegen miltvuur en pokken. Ook komen er geen speciale pakken om hen tegen een aanval te beschermen.

    Chileen is 'dead man driving'

    Toen een man uit Chili zijn rijbewijs wilde vernieuwen werd hem een wel heel verrassende mededeling gedaan. Volgens de medewerker van het ministerie van vervoer zou de man zou al 17 jaar dood zijn.

    De Chileen stond in de boeken als een overleden persoon. Hij zou in 1986 omgekomen zijn bij een auto-ongeluk in Mexico, aldus de verbaasde man. Een commissie heeft de fout inmiddels hersteld en stelt een onderzoek in.

    [Vooruitblik]Ajax - Arsenal

    Morgen wordt er weer gevoetbald in de Championsleague. Ajax staat op dit moment samen met Arsenal en Valencia bovenaan in pool B.

    Arsenal - Ajax
    Woensdag 26 febrauri 2003

    Ajax neemt het morgen in eigen huis op tegen Arsenal. De winnaar zal op de eerte plek blijven staan, de verliezer zal minimaal 1 plaats zakken. De wedstrijd start om 20:45.

    ClubGP
    Ajax35
    Arsenal35
    Valencia35
    Roma30

    De vorige wedstrijd tegen Arsenal werd 1-1. Er werd in de 5e minuut door Wiltord gescoord waarna Nigel de Jong tien minuten later de gelijkmaker scoorde. Deze wedstrijd werd vorige week gespeeld.

    In tegenstelling tot dat duel zal Mido er wel weer bij zijn. Na zijn disciplinaire straf werd de Egyptenaar vandaag weer aan de selectie toegevoegd. Ook John O'Brien zal weer van de partij zijn. Na een revalidatie van vijf maanden na een achillespeesblessure zal hij weer op de bank plaats nemen. In de recente wedstrijd tegen FC Utrecht zat Nigel de Jong op de bank. Hij werd gespaard voor het duel tegen Arsenal.

    Of Tomas Galásek van de partij zal zijn is nog onduidelijk. Hij kampt met een beenblessure. Morgen zal een test uitwijzen of hij in staat is te spelen. Mogelijke vervanger voor hem is Yakubu. Ook voor Rafael van der Vaart komt deze wedstrijd waarschijnlijk nog te vroeg. Hij kampt nog met de revalidatie van het scheurtje in het bot van zijn linkerbovenbeen.

    Bij Arsenal zal Nwankwo Kanu niet van de partij zijn. Hij heeft een spier in zijn dijbeen gescheurd. David Seaman en Ashley Cole zijn wel met Arsenal mee naar Amsterdam afgerezen. Ook Martin Keown zal waarschijnlijk weer van de partij zijn.

    Na het gelijkspel in Londen zijn de Ajaxieden optimistisch gestemd over thuiswinst. "We hebben het in Londen uitstekend gedaan, vooral in verdedigend opzicht. Voetballend kon het veel beter. We gaan ook beter spelen, zeker in balbezit. Maar we moeten oppassen en zorgen dat het verdedigend goed staat," aldus Ronald Koeman.

    Maar ook Martin Keown ziet de winst voor zijn ploeg. De verdediger van de Gunners zegt dat Arsenal gegroeid is in de Champions League de laatste jaren en dat ze het nu nog beter doen. Maar hij geeft toe dat ze winst niet vanzelfspreken moeten gaan vinden.

    Bronnen: NOS, UEFA, Ajax & FOK!

    Laatste reviews en specials
    special
    Random Pics van de Dag #1255
    special
    VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
    special
    FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
    special
    Random Pics van de Dag #1254
    special
    Random Pics van de Dag #1253
    special
    Random Pics van de Dag #1250
    ©FOK.nl e.a.