PlayStation 3 krijgt een uitgebreid achievementsysteem

Eric Lempel, de baas over het PlayStation Network, ziet in dat een achievement systeem deze tijd vrij belangrijk is voor de huidige generatie consolegamers. Het achievementsysteem van de Xbox 360 wordt door veel mensen geprezen, doordat het een toegevoegde waarde kan brengen aan de games die voor de console uitkomen. Lempel zegt dat Sony plannen heeft die "go well beyond a single score."

Er is al langer bekend dat de langverwachte PS3 Home applicatie een "Trophy System" zal bevatten die gamers zal belonen voor in-game achievements met Trophies voor hun Home space. Maar het lijkt er op dat Sony meer achter de hand heeft.

Lempel verklaard: "Ik zie wel in dat er een aantal features zijn waar de PS3-users op zitten te wachten die we nog niet geleverd hebben..."
"Ik weet dat een achievement systeem erg belangrijk is voor onze klanten. Met Home, en als toevoeging op Home, hebben we een aantal zeer interessante programma's geplanned om de kunnen en de loyaliteit van onze gamers te belonen op manieren die verder gaan dan met een score."