[Update] Friendslists delen en XBLA-demo's deleten

Binnenkort komt op vier december de herfst-update uit voor de Xbox 360 en Microsoft laat beetje bij beetje steeds meer details los. We kregen eerder al te horen dat er een tijdsslot bij zou komen en ook originele Xbox-games kunnen na deze update gedownload worden op de 360. Nu is bekend geworden je na de update de vrienden van je vrienden kunt bekijken.

Microsoft lijkt met deze functie een beetje de Hyves-kant op te gaan, want op deze manier kun je dus snel allerlei andere vrienden terug vinden. Na de update kan iedereen elkaars vrienden zien (alleen 18+ accounts), maar het is mogelijk om dit nu al uit te schakelen via deze link. Je kunt er voor kiezen om deze functie voor iedereen uit te schakelen, of alleen voor onbekenden.

Deze maand nog zal er meer info verschijnen over de herfst-update.

Update 20:50

Er is weer nieuwe informatie verschenen over de Herfst-update. Ditmaal komt het nieuws uit Japan waar bekend is geworden dat de game-blade aangepast is. Xbox Live Arcade is vervangen door Games Library. Als je deze opent dan lijkt het veel op de originele Xbox Live Arcade-pagina, maar je kunt nu ook horizontaal navigeren. Via deze functies kun je bijvoorbeeld Alle games laten zien, laatst gedownloade, demo's, Xbox Live Arcade, etc. Je kunt horizontaal navigeren met de schouder-knoppen.

Een andere, veel gevraagde, functie is het verwijderen van Xbox Live Arcade demo's. De demo's zijn nu te zien in je gespeelde games, maar vanaf vier december kun je ze dus verwijderen zodat je een schone lijst krijgt.

De marketplace-blade is aangepast en krijgt ook horizontale navigatie. Daarnaast zijn er nog maar vier keuzes in de marketplace-blade: "Recommended Content," "What's New," "Game Store," en "Video Store".

Een andere functie is de mogelijkheid om je profiel toe te voegen aan je gamertag. Je kunt ongeveer 500-1000 karakters invoegen, om zo jezelf meer te profileren als je dat wil.

Deze features zijn nog niet alles wat in de update zit, binnenkort zullen er vast weer wat nieuwe features gelekt worden.



De Japanse versie van de Games-library pagina