Microsoft: "PS3 is vooral racen en schieten"

In een interview met Stephen McGill (Microsoft UK) over de PlayStation 3 launch had McGill commentaar op de games van de PS3. Daar waar de Xbox 360 een gevarieerd aan bod heeft zou de PS3 vooral shooters en racers hebben:

If you look at the PS3 line-up it's quite heavy in shooters and drivers so I'm pleased to say that our portfolio is quite appealing to the masses

Het gamesaanbod van de 360 is meteen ook de reden dat McGill de Xbox 360 beter vindt. Er zijn meer games en de 360 is daarnaast ook nog eens goedkoper terwijl beide consoles krachtige machines zijn. De meerwaarde van Blu Ray en een grotere harde schijf is op dit moment nog niet te zien. Consumenten moeten eerst beslissen of ze hun DVD collectie om willen ruilen voor Blu Ray films.

Met de launch van de PS3 lijkt het er ook op dat Sony in de meeste winkels wel genoeg voorraad heeft kunnen leveren. In tegenstelling tot de 360 en de Wii is de PS3 niet volledig uitverkocht. Reden hiervan ligt volgens McGill aan zowel de mindere vraag naar de PS3 als aan het feit dat Sony gewoon veel units heeft kunnen leveren.

Microsoft is overigens niet bang voor de concurrentie, ze blijven bij hun plan van aanpak en dat wil zeggen dat ze goede games willen blijven uitbrengen en Xbox Live optimaal willen benutten.