Nieuwe trailer revolutionair spel the Crossing

Wisten we vorige maand nog te berichten over een teaser trailer van the Crossing. Nu is er nieuwe trailer opgedoken waarin qua verhaal een klein tipje van de sluier wordt opgelicht.

Het spel zal gaan over twee parallelle universa van Parijs, welke opgesplitst zijn in 1307. In dat jaar hebben, in tegenstelling tot de werkelijkheid, de Tempeliers de Franse troon weten de veroveren en tot op heden zijn zij de machthebbers in Frankrijk. In de trailer is te zien dat Parijs in dit universum een middeleeuws metropool is geworden. Dit terwijl het in het andere universum een gewelddadige ghetto is onder de hoede van gewelddadige bendes, nadat de Franse regering ineen is gevallen.



Het spel, dat loopt op de Source engine, moet zogezegd een revolutionair systeem gaan bevatten wat de grens tussen single-en multiplayer moet laten vervagen, Crossplaying. Hierbij zullen externe spelers controle kunnen nemen over vijanden in de single player campaign.
Het spel wordt ontwikkeld door Arkane studio's, dat ook verantwoordelijk was voor onder meer Dark Messiah of Might and Magic, hierbij zullen ze geassisteerd worden door Valve.

De nieuwe trailer vind je hier.