FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 20 januari 2007

Ooijer loopt zware blessure op

Blackburn Rovers speler André Ooijer heeft in het duel tegen Manchester City een zware blessure opgelopen.

De verdediger kwam na een half uur spelen ongelukkig in botsing met City speler Corradi. Ooijer moest vervolgens per brancard van het veld. Bij de botsing brak de 32 jarige international zijn kuitbeen op verschillende plaatsen en liep gescheurde enkel- en kniebanden op. Hij zal zondagochtend al worden geopereerd.

Ooijer kwam aan het begin van het seizoen over van PSV, waarna hij het bij Blackurn na een moeizaam begin schopte tot reserve aanvoerder.

Bus rijdt winkel binnen: 9 gewonden

Icoon VervoerEen bus is vanmiddag in het Belgische Waver rond vijf uur een nachtwinkel binnengereden. Bij het ongeluk vielen negen gewonden. Eén persoon verkeert in levensgevaar.

De bus van de openbare vervoersmaatschappij De Lijn raakte door onbekende reden van de weg af en ramde de gevel van de nachtwinkel. Alle slachtoffers van het ongeluk moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. De bus kwam van Hamme-Mille, maar had op het moment van het ongeval geen passagiers aan boord. De gewonden bestaan uit twee verkopers, twee klanten, drie toevallige voetgangers en twee inzittenden van een auto. Hun wagen werd door de bus tegen de gevel van de winkel geslingerd.

De exacte oorzaak van het ongeval is nog een raadsel. De chauffeur was volgens de politie in ieder geval niet dronken. De Waverse brandweer ruimde 's avonds het puin op. Het parket onderzoekt de zaak.

Uitslagen Eredivisie 20/01/2007

Er werden vanavond vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

PSV - SC Heerenveen 3-1
14' Simons 1-0 penalty
21' Alves 1-1 (assist Nilsson)
22' Koné 2-1
35' Farfán 3-1 penalty

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 33.000.
Rood:14. Jong-a-Pin (Heerenveen)
Geel: Farfán (PSV), Vandenbussche, Breuer (Heerenveen).

Opstellingen

PSV: Gomes, Kromkamp, Alex, Da Costa, Salcido, Méndez (Culina/62), Simons, Cocu, Farfán, Kluivert (Väyrynen/46), Koné (Tardelli/78).

Heerenveen: Vandenbussche, Poulsen, Breuer, Dingsdag, Jong-a-Pin, Hanssen, Bosvelt (Johnson/75), Prager, Pranjic, Alves (Tarvajärvi/81), Nilsson (Bradley/46)



Roda JC - Willem II 2-1
26' Cissé 1-0
39' Bobson 1-1
55' Agustien 2-1

Scheidsrechter: Braamhaar.
Toeschouwers: 13.000.
Geel: Sibum, Bodor (Roda JC), Boutahar, Hill (Willem II)

Opstellingen

Roda JC: Castro, De Fauw, Senden, Saeijs, De Jong, Agustien, Sibum (Leemans/90), Bodor (Lachambre/81), Cissé, v.Tornhout (Vandamme/84), Ramzi.

Willem II: Sengier, Wau (Wilmet/75), Bælum, Hill, Janse, v.d.Struijk, Boutahar (Imschoot/63), Kargbo, Hadouir,Redan, Bobson



RKC Waalwijk - FC Twente 1-2
13' Bakircioglu 0-1
26' v.d. Bergh 1-1 penalty
85' Engelaar 1-2

Scheidsrecher: V. Egmond.
Toeschouwers: 5.000.
Geel: Koenders, v.d. Bergh (RKC), Wielaert (Twente).

Opstellingen

RKC: Wevers, D.Mulder, Teixeira, Keller, Fung A Wing (Remacle/86), Koenders, Berger, Fuchs, De Ceulaer (Ikedia/65), Janssen (v.d. Haar/79), v.d.Bergh.

Twente: Boschker, Wilkshire, Wielaert, Zomer, Heubach, El Ahmadi, Brama, Engelaar, Bakircioglu, N'Kufo (Gerk/90+2), Touma (Aissati/74).



Heracles - NEC 0-0

Scheidsrechter: Haverkort.
Toeschouwers: 8.000.
Geel: Quansah (Heracles)

Opstellingen

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Looms (Biseswar/70), Bosnar, Klavan, Tanghe, Maas, Schilder, Höcher, Gluscevic, Quansah

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Otten, Olsson, Kivuvu, Pothuizen, Barreto, Denneboom, Holman, Beerens (Niedzielan/73).

De stand na vanavond kan je hier vinden.

Hockeysters spelen gelijk tegen Duitsland

De Nederlandse hockeysters hebben in de Champions Trophy hun laatste groepsduel gelijk gespeeld tegen Duitsland. Nadat de eerste vier duels werden gewonnen werd het nu 1-1.

Hoewel Nederland al geplaatst was voor de finale werd de wedstrijd tegen Duitsland serieus genomen. Wel kreeg spits Kim Lammers rust omdat zij met een voetblessure kampt, in de finale komende zondag kan ze waarschijnlijk wel meedoen. De wedstrijd ging gelijk op, Nederland kwam uiteindelijk na 30 minuten op 1-0 dankzij een doelpunt van de pas 17 jarige Michelle van der Pols. In de tweede helft ging het aanvankelijk ook gelijk op, Duitsland had even een sterke periode, maar het doelpunt viel pas toen dat tijdelijke overwicht alweer voorbij was.

Minke Smabers speelde tegen de Duitsers haar 234e interland, waarmee ze het record van Mijntje Donners evenaarde. Zondag zal ze dat record in de finale verbeteren. De tegenstander voor die finale is nog niet bekend. Argentinië en Australië spelen nog tegen elkaar en de winnaar van dat duel zal in de finale de tegenstander van Nederland zijn.

Nederland zal het in die finale moeten doen zonder Maartje Goderie. De middenveldster liep tegen Duitsland een knieblessure op. "Heel jammer, maar niets aan te doen", concludeerde bondscoach Marc Lammers. "Maartje was aan een goed toernooi bezig. We beschikken echter over voldoende kwaliteit om haar absentie op te vangen."

[Dakar] Motorrijder overleden

Een Franse motorrijder is vandaag overleden op de verbindingsroute van de voorlaatste etappe van de Dakar Rally. Eric Aubijoux, met startnummer 26, overleed 15 kilometer voor de eindstreep, bij het Meridien-hotel in Dakar.

Aubijoux, die al jaren veel rally’s, enduro- en motorcrosswedstrijden reed, voelde zich niet lekker en stapte van zijn motor. Even later overleed hij, waarschijnlijk aan een hartaanval. De 42-jarige motorrijder was bijna aan de finish van zijn zesde Dakar Rally. Hij stond achttiende in het algemeen klassement. In de wedstrijdproef was hij 26e geworden.

Pang, Pang

Dat de Amerikanen een voorliefde hebben voor alles wat pief, paf en poef doet is geen geheim, en het is dus normaal dat je als kind op een goed moment een pistool in je handen gedrukt krijgt.

Maar je kunt het ook overdrijven, want als ik het zo in kan schatten is dit kindje niet veel ouder dan een jaartje of twee.

Only in America zullen we maar zeggen.

Wennemars wilde schaatsen uitlenen

Erben Wennemars was vanmiddag, tijdens het wereldkampioenschap sprint in het Noorse Hamar, serieus van plan zijn reserveschaatsen uit te lenen. Dit om te voorkomen dat hij op de 1.000 meter alleen zou moeten rijden. Net op tijd had zijn Canadese tegenstander Brock Miron zijn materiaal echter weer in orde.

Het vervangende paar van de Nederlandse sprinter was al uit het hotel gehaald. "Alleen rijden is een nadeel, dat wilde ik voorkomen", aldus Wennemars. Miron had zijn schaatsen op de 500 meter beschadigd en had geen tweede paar bij de hand.

Nieuwe oudste vrouw ter wereld bekend

Icoon OpmerkelijkNadat gisteren bekend werd dat de oudste vrouw ter wereld is overleden in Canada is inmiddels bekend wie haar opvolger is. Het betreft de Amerikaanse Emma Faust Tillman die in 1892 werd geboren. Ze is de dochter van voormalige slaven in de staat North Carolina die maar liefst 23 kinderen kregen. Emma Faust is momenteel 114 jaar oud. De oudste mens ter wereld is de man Emiliano Mercado del Toro uit Puerto Rico die in 1891 geboren werd.

De vrouw woont nu in de staat Connecticut en is de op één na oudste mens ter wereld. Ze is al 70 jaar lang weduwe sinds haar man in 1939 overleed. Wel kreeg ze met hem twee dochters, waarvan er ook al een is overleden.

De medewerkers van het bejaardentehuis waar ze sinds 110-jarige leeftijd woont waren verrast over het feit dat zij de oudste vrouw ter wereld in hun midden hadden. Ze besloten het haar nog niet te vertellen totdat een familielid dat zelf kon doen.

Een neef van de oude vrouw vertelde dat ze nooit heeft gerookt, nooit heeft gedronken en nooit een bril nodig had. Pas onlangs begon ze onder protest een gehoorapparaat te dragen.

De familie heeft duidelijk sterke genen, want een lang leven was niet alleen voor Emma weggelegd. Een broer van de vrouw hield het vol tot 108, een zus werd 105, en twee andere zussen werden 102.

[Dakar] Uitslag etappe veertien

De etappe van vandaag bracht de deelnemers naar Dakar. Het startpunt was Tambacounda, Dakar het eindpunt. Totaal moest er 225 kilometer worden afgelegd.

Motoren

De Braziliaan Jean De Azevedo won de veertiende en voorlaatste etappe. Na een wedstrijd over 576 kilometer van Tambacounda naar Dakar bleef de motorcoureur op zijn KTM de Pool Jacek Czachor en de Let Janis Vinters voor. De Fransman Cyril Despres eindigde als vijfde en bleef aan de leiding in het algemeen klassement.Henk Knuiman was de beste Nederlander op de achttiende plaats.


Auto's
Carlos Sainz pakte zijn derde etappezege op rij. Het podium in Dakar werd volledig ingenomen door Volkswagen. De Zuid-Afrikaan Giniel de Villiers moest zeven seconden toegeven op de Spanjaard. De Portugees Carlos Sousa eindigde als derde met een achterstand van 45 seconden.

Luc Alphand liep weer wat in op zijn stalgenoot Stephane Peterhansel, die de leiding in het algemeen klassement in handen heeft. De Fransman werd zevende op 4 minuten en 22 seconden van Sainz, maar Peterhansel eindigde als elfde met een achterstand van 8 minuten en 21 seconden. In de laatste rit van Dakar naar Dakar mag Peterhansel nog 7 minuten en 16 seconden verliezen op Alphand.

Vrachtwagens

De Fransman Phillipe Jacquot won bij de vrachtwagens de veertiende en voorlaatste etappe. Met de Nederlandse bijrijder Toon van Genugten had hij ruim vier minuten voorsprong op de Tsjech Ales Loprais en de Braziliaan Andre De Azevedo.

Hans Stacey, die in het algemeen klassement aan de leiding gaat, finishte als vierde op tien minuten en 28 seconden. Hij is met een voorsprong van iets meer dan drie uur zo goed als zeker van de eindzege.



Uitslag etappe veertien
Motoren
PlaatsNaamMerkTijdVerschil
1De AzevedoKTM02:37:56-
2CzachorKTM02:39:6100:02:05
3VintersKTM02:42:6100:05:05
4BlaisKTM02:42:6800:05:12
5DespressKTM02:44:5900:07:03

Auto's

PlaatsNaamMerkTijdVerschil
1Sainz / PerinVolkswagen02:21:01-
2De Villers / Von ZitzewitzVolkswagen02:21:0800:00:07
3Sousa / SchulzVolkswagen02:21:4600:00:45
4Nasser Al Ittiyah /GuehenneBMW02:22:5300:01:52
5Gordon / GriderHummer02:22:5500:01:54

Vrachtwagens

PlaatsNaamMerkTijdVerschil
1Acquot / Alcaraz / Van GenugtenMAN02:53:44-
2Loprais/ GilarTatraa02:57700:04:33
3De Azevedo / Justo / MartinecTatraa03:02600:09:32
4Stacey / Gotlib / Der KinderenMAN03:04:1200:10:28
5Bekx / Willems/ MaessenDAF03:06100:13:37



Algemeen klassement
Motorenklassement
PlaatsNaamMerkTijdVerschil
1DespresKTM51:25:49-
2CasteuKTM51:61:5800:36:09
3BlaisKTM518:5000:53:01
4UllevalseterKTM52:65:6101:40:12
5RodriguesYahama53:57:8702:32:38

[i]Autoklassement

PlaatsNaamMerkTijdVerschil
1Peterhansel / CottretMitsubishi43:13:22-
2Alphand / PicardMitsubishi43:20:3800:07:16
3Schlesser / DebronSchlesser44:49:4601:36:24
4Al-Attiyah / GuehennecBMW45:16:3802:03:16
5Miller / PitchfordVolkswagen45:24:5002:11:28

Vrachtwagenklassement

PlaatsNaamMerkTijdVerschil
1Stacey / Gotlib / Der KinderenMAN53:52:15-
2Mardeev / Belyaev / NikolaevKamaz57:00:3003:08:15
3Loprais / GilarTatra55:16:2804:45:49
4Van Ginkel / Tijsterman / De RooyGinaf55:39:4704:51:16
5De Azevedo / Justo / MartinecTatra56:05:0005:16:01

Degenslikker verwondt zichzelf

Icoon OpmerkelijkEen Duitse degenslikker heeft het tijdens een show voor elkaar gekregen zichzelf te verwonden toen hij een degen inslikte. Dat gebeurde tijdens een optreden in Londen. De verwondingen van de artiest die zichzelf Hannibal noemt waren zo erg dat hij drie weken niets kan eten of drinken.

Eén toeschouwer viel na het ongeluk flauw. Ondanks het ongeluk denkt de voormalige belastinginspecteur niet aan stoppen. "Het was een ongeval, maar dat zal me niet weerhouden", verklaarde hij. De man kan niet eten of drinken, maar verwacht volgende week toch gewoon weer op het podium te kunnen staan.

Kabinet wil belgegevens anderhalf jaar bewaren

Icoon TelecomTelecom- en internetproviders moeten volgens het kabinet worden verplicht om gegevens van het gedrag van hun klanten anderhalf jaar te bewaren. Dat blijkt uit een conceptwetsvoorstel. Een woordvoerder van telecombedrijf KPN bevestigde zaterdag een bericht hierover in NRC Handelsblad.

Betrokken bedrijven hebben het concept toegestuurd gekregen. De ondernemingen hebben bezwaar tegen het voorstel. Dat hebben zij via een gezamenlijke brief aan het ministerie van Economische Zaken kenbaar gemaakt.

Volgens de KPN-woordvoerder zal het voorstel zorgen voor veel hogere kosten en verwacht hij problemen bij het opslaan van de enorme hoeveelheid data. De data betreft niet de inhoud van de gesprekken, maar telefoonnummers, e-mailadressen, bellocaties en de lengte van gesprekken. Voor opsporingsdiensten kan die informatie nuttig zijn bij de bestrijding van terrorisme en zware criminaliteit.

De ondernemingen wijzen erop dat het de overheid is die het plan uitvoerbaar moet maken en dat zij een passende vergoeding verwachten.

Cel geëist voor doodrijden nonnen

Icoon JustitieJustitie eist tegen een 32-jarige man uit het Duitse Emmerich een celstraf van een halfjaar voor het doodrijden van drie nonnen. De Duitser reed in april 2004 met zijn auto op de A2 bij Beesd een andere wagen aan. In die auto zaten vier nonnen.

Twee vrouwen waren op slag dood. Een ander stierf zes dagen later in het ziekenhuis. De andere zuster liep zware brandwonden op. Waar hij vijftig tot zeventig mocht rijden zou de man tussen de negentig en 138 kilometer per uur hebben gereden. Ook zou hij te dicht achter de Peugeot van de nonnen hebben gereden. Behalve de celstraf eist justitie ook een rijverbod van twee jaar.

De Peugeot belandde in de vangrail en vloog in brand. De nonnen waren tussen de zeventig en 85 jaar oud. De nabestaanden vertelden de rechters dat de overlevende, een Franse vrouw zwaar verminkt is. Ook krijgt ze eten via een sonde. Volgens de advocaat van de Duitser valt de man niets te verwijten. Het is volgens hem onduidelijk wat er precies is gebeurd en daarom kan er geen veroordeling volgen. Getuigen verklaren dat de man te hard reed. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Hulzebosch wint Zweedse marathon

De tweede marathon in het KNSB Grand Prix Circuit is vandaag gewonnen door Erik Hulzebosch. In het Zweedse Borlänge toonde de 36-jarige Nefit-rijder uit Gramsbergen zich in de eindsprint de snelste van een kopgroep van vier schaatsers. In de race over 150 kilometer werden Ruud Aerts en Jeroen de Vries respectievelijk tweede en derde.

Bij de vrouwen won Daniëlle Bekkering. De 30-jarige Groningse versloeg haar twee medevluchters Lieke Splinter en Kitty Meeth in de eindsprint.

Hillary Clinton neemt eerste stap verkiezingen

De Amerikaanse senator Hillary Clinton heeft een eerste stap genomen die de weg kan vrijmaken voor deelname aan de presidentsverkiezingen in november 2008. Dat maakte de Democratische senator van New York zaterdag in een video op haar website bekend.

"Ik doe mee. En ik doe mee om te winnen", laat ze weten. "Vandaag zal ik bekendmaken dat ik een verkenningscommissie zal vormen om mee te doen aan de presidentsverkiezingen." Met een zogenoemde 'explatory committee' kan alvast geld worden ingezameld voor de campagne.

Algemeen werd al aangenomen dat Clinton aan de verkiezingen zou meedoen. Ze wordt de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten als ze wordt gekozen. Al zes andere kandidaten hebben zich gemeld voor de Democratische nominatie voor het presidentschap.

Hillary for president

WK sprint: Timmer trekt zich terug

Marianne Timmer heeft na een slechte eerste dag op het WK sprint, laten weten de tweede dag van het toernooi in het Vikingsskipet in Hamar niet meer in actie te komen.

De Sappermeerse liet na een elfde plaats op de 500 meter en een dertiende plaats op de 1000 meter weten dat ze niet fit genoeg is om goed mee te kunnen doen. "Mijn lichaam wil gewoon niet. Er is een bepaald remmetje dat zegt: Nu effe niet. Ik ben al een maand aan het kwakkelen. Vorige week dacht ik al: dit heeft geen zin. Maar je wilt dat gewoon niet geloven".

Uitslagen Jupiler League speelronde 24

Vrijdag is in de Jupiler League de vierentwintigste speelronde gespeeld. Hieronder kun je de uitslagen vinden.

Uitslagen
Go Ahead EaglesFC Emmen2-0.
MVVFC Den Bosch1-1
FC VolendamFC Zwolle1-0
HFC HaarlemRBC Roosendaal1-1
BV VeendamHelmond Sport3-0
VVV-VenloFortuna Sittard3-1
FC EindhovenFC Dordrecht1-7
De GraafschapCambuur Leeuwarden3-1
TOP OssStormvogels Telstar3-3
AGOVV ApeldoornFC Omniworld1-3
Go Ahead EaglesFC Emmen2-0.
MVVFC Den Bosch1-1
FC VolendamFC Zwolle1-0
HFC HaarlemRBC Roosendaal1-1

Klassement

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1De Graafschap24173457-2654
2RBC Roosendaal24156356-2551
3VVV-Venlo24136539-2645
4FC Dordrecht24134747-2643
5FC Den Bosch24125736-2841
6Go Ahead Eagles24117636-2740
7BV Veendam24911442-2938
8FC Volendam24108634-2638
9FC Emmen2497844-3734
10Stormvogels Telstar241041045-4234
11HFC Haarlem2489731-2933
12FC Omniworld24861037-4830
13TOP Oss24751237-5526
14MVV24671128-3725
15FC Zwolle24581131-3423
16AGOVV Apeldoorn24651331-4623
17Cambuur Leeuwarden24651325-4123
18Fortuna Sittard24641422-4022
19FC Eindhoven24461430-5418
20Helmond Sport24461422-5418

Programma

DatumThuis Uit
26/1Cambuur LeeuwardenTOP Oss
26/1FC OmniworldVVV-Venlo
26/1Stormvogels TelstarDe Graafschap
26/1FC DordrechtAGOVV
26/1FC ZwolleFC Eindhoven
26/1Fortuna SittardMVV
26/1Helmond SportFC Volendam
27/1FC Den BoschHaarlem
27/1RBC RoosendaalFC Emmen
29/1BV VeendamGo Ahead Eagles

Album van de dag: Sugarcult

Het is zaterdag, en ik hoop dat iedereen een leuke dag heeft gehad, sluit het af met een lekkere cd van Sugarcult. Ze komen uit Amerika, en begonnen in 1998. Ze hebben al 5 albums vol pop-punk/alternative –rock.
Klik hier of hier voor een voorproefje.

1. Lights Out 0:37
2. Dead Living 3:38
3. Los Angeles 3:57
4. Do It Alone 3:07
5. Explode 1:52
6. Out of Phase 3:26
7. Made a Mistake 4:14
8. Riot 3:28
9. Majoring in Minors 2:55
10. Shaking 3:52
11. The Investigation 3:49
12. Hiatus 4:03
38:58

Sugarcult - Lights Out (2006).rar (67mb)

Veel luisterplezier!

Nieuwe trailer revolutionair spel the Crossing

Wisten we vorige maand nog te berichten over een teaser trailer van the Crossing. Nu is er nieuwe trailer opgedoken waarin qua verhaal een klein tipje van de sluier wordt opgelicht.

Het spel zal gaan over twee parallelle universa van Parijs, welke opgesplitst zijn in 1307. In dat jaar hebben, in tegenstelling tot de werkelijkheid, de Tempeliers de Franse troon weten de veroveren en tot op heden zijn zij de machthebbers in Frankrijk. In de trailer is te zien dat Parijs in dit universum een middeleeuws metropool is geworden. Dit terwijl het in het andere universum een gewelddadige ghetto is onder de hoede van gewelddadige bendes, nadat de Franse regering ineen is gevallen.



Het spel, dat loopt op de Source engine, moet zogezegd een revolutionair systeem gaan bevatten wat de grens tussen single-en multiplayer moet laten vervagen, Crossplaying. Hierbij zullen externe spelers controle kunnen nemen over vijanden in de single player campaign.
Het spel wordt ontwikkeld door Arkane studio's, dat ook verantwoordelijk was voor onder meer Dark Messiah of Might and Magic, hierbij zullen ze geassisteerd worden door Valve.

De nieuwe trailer vind je hier.

Explosie in ziekenhuis: doodstraf voor directeur

Icoon RampEen directeur van een ziekenhuis is in de Chinese plaats Shanxi tot de doodstraf veroordeeld in verband met een explosie die in april in het ziekenhuis plaatsvond. 35 mensen kwamen daarbij om.

Wang Jinsheng was ziekenhuisdirecteur en ook nog mijnbeheerder. In de garage van het ziekenhuis had hij illegaal 3700 kilo dynamiet opgeslagen. De rechter achtte de man schuldig aan illegale opslag, verkoop en transport van meer dan een ton dynamiet en 27.000 ontstekers.

De oud-ziekenhuisdirecteur krijgt twee jaar uitstel van executie. Zijn straf zal dan mogelijk worden omgezet in levenslang, omdat hij zichzelf bij de politie aangaf. Dat deed hij nadat er een aanhoudingsmandaat tegen hem was uitgevaardigd.

[Upd] Timmer niet naar Villarreal

Feyenoord- doelman Henk Timmer (36) is op weg naar Villarreal. De club uit de Primera Division heeft bij Feyenoord een acceptabel bod neergelegd.

Timmer ziet wel toekomst in een Spaans avontuur. Hij heeft al een principe-akkoord met de “yellow-submarines”. De kans is zelfs groot dat de transfer vandaag al rond komt. Is dit het geval dan zal Sherif Ekramy zondag het doel verdedigen tegen NAC.

Timmer won bij Feyenoord het vertrouwen van trainer Erwin Koeman. Hij kreeg de voorkeur boven Patrick Lodewijks en de Egyptenaar Ekramy. Voor Timmer is de Spaanse interesse waarschijnlijk de laatste kans op een buitenlands avontuur.

Update:
Villarreal heeft laten weten dat ze Henk Timmer niet over zullen nemen van Feyenoord. Twee jaar geleden maakte de keeper grote indruk op de Spaanse club, vanwege zijn optreden in de UEFA Cup samen met AZ.

Gisteravond liet Johan Derksen, hoofdredacteur van VI, doorschemeren dat Villarreal wel oren zou hebben naar de komst van Timmer. Een aantal uren later heeft een woordvoerder van de Spaanse club laten weten dat men niet geïnteresseerd is in de diensten van de goalie.

Verhoek voorlopig niet inzetbaar

Lex Schoenmaker kan voorlopig geen beroep doen op Wesley Verhoek. De 20-jarige aanvaller van ADO Den Haag kampt met een enkelblessure. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat hij ruim vier weken uit de roulatie is.

Verhoek liep de blessure gisteravond op in de competitiewedstrijd tegen AZ. Vlak voor de rust werd hij per brancard van het veld gehaald na een tackle van Grétar Steinsson.

Australiër maakt foto's onder rokjes

Icoon OpmerkelijkDe Australische politie heeft een man gearresteerd die vier jaar lang met een cameraatje op de schoen meisjes onder de rok fotografeerde. Dat deed hij in het openbaar vervoer in Melbourne.

De man verborg het cameraatje op de punt van zijn schoen. Daarmee nam hij foto's onder de rokjes van vrouwelijke reiziger in treinen, trams en bussen. Met een andere camera die hij vermomd had als mp3-speler nam hij foto's van de gezichten van de vrouwen. Daarmee koppelde hij achteraf het juiste gezicht aan het juiste rokje.

Eén van zijn slachtoffers betrapte hem op de tram, omdat hij zich verdacht gedroeg. Ze merkte even later de lens op en sloeg alarm. De politie vond tijdens huiszoekingen stapels foto's. Daaruit maakten ze op de man zijn 'hobby' al vier jaar lang uitvoerde. De man wordt aangeklaagd voor stalken en schenden van de openbare zeden. Hij kan een maximumstraf krijgen van tien jaar.

WK sprint: Davis de sterkste op 1.000 meter

Shani Davis heeft de tweede afstand bij het wereldkampioenschap sprint in het Noorse Hamar, de 1.000 meter, op zijn naam geschreven. Davis reed met een tijd van 1.08,41 een nieuw baanrecord. Beste Nederlander was Erben Wennemars, die als derde eindigde.

Gerard van Velde was in de tweede rit de eerste Nederlander op het ijs. Hij moest het opnemen tegen de Noorse sprintkampioen Kleven. Van Velde wist al wankelend met 1.09,94 de ritwinst naar zich toe te trekken, ondanks een matige start. De Fin Risto Rosenthal was al op de 500 meter gediskwalificeerd, en ook op de 1.000 meter werd de eindtijd van de Fin niet meegenomen omdat hij was vergeten te wisselen van baan.

De Noorse debutant Christopher Rukke, die op de 500 meter was gevallen, was met 1.09,79 de eerste die de tijd van de Nederlander wist te verbeteren. In de twaalfde rit de Noor Even Wetten tegen de Rus Aleksey Prosjin. Wetten opende met een derde tijd, en wist te versnellen, mede omdat Proshin hem goed partij wist te geven. Zijn tijd van 1.09,39 was sneller dan die van zijn landgenoot Rukke. In de rit daarop Pekka Koskela tegen de Amerikaan Kip Carpenter. De Fin opende met een 16,70 matig, in de eerste volle ronde was Carpenter iets sneller dan Koskela. De Fin wist in de laatste ronde de Amerikaan alsnog van zich af te houden en wist met een tijd van 1.09,03 een nieuw baanrecord neer te zetten.

In de rit erop leek het er niet op dat de Rus Lalenkov aan die tijd zou komen, maar dankzij een laatste ronde van 26,3 pakte hij met een tijd van 1.09,00 het baanrecord af van Koskela. In de zestiende rit moest Erben Wennemars het opnemen tegen de Canadees Brock Mirron. Wennemars opende als vierde, en in de eerste volle ronde klokte hij een ronde van 25,2. De voorsprong op Mirron wist hij vast te houden en met 1.08,67 reed hij een nieuwe baanrecord.

Jan Bos en Beorn Nijenhuis moesten het in de zevendtiende rit tegen elkaar opnemen. Nijenhuis opende als snelste van de twee, en wist in de eerste volle ronde Bos op een achterstand te zetten en dezelfde tijd als Wennemars neer te zetten. In de laatste ronde wist Nijenhuis de tijd van Wennemars niet te verbeteren, zijn 1.08,96 was wel goed voor de tweede tijd. Bos kwam tot 1.09,32.

Shani Davis, houder van het wereldrecord, en Denny Morrison reden het in de eennalaatste rit tegen elkaar. Beide heren openden matig. In de eerste volle ronde had Davis echter veel goed gemaakt en was in de rondetijd sneller dan allemaal. Zijn eindtijd van 1.08.41 was uiteindelijk ruim twee tienden sneller dan Wennemars.

De Zuid-Koreaan Lee moest in de laatste rit alleen rijden, omdat Ireland zich afmeldde. In de eerste volle ronde was hij sneller dan wie dan ook. In de laatste ronde wist hij die voorsprong niet vol te houden, maar zijn tijd van 1.08,56 was de tweede tijd.

De Fin Pekka Koskela leidt na de eerste dag, voor Lee en Erben Wennemars.



Uitslag 1.000 meter
#NaamTijd
1Shani Davis (Usa) 1.08,41
2Kyou-Hyuk Lee (Zko)1.08,56
3Erben Wennemars (NED)1.08,67
4Denny Morrison (Can)1.08,68
5Beorn Nijenhuis (NED)1.08,96
6Jevgeny Lalenkov (Rus)1.09,00
7Pekka Koskela (Fin)1.09,03
8Jan Bos (NED)1.09,32
9Even Wetten (Noo)1.09,39
10Dmitry Lobkov (Rus)1.09,49
14Gerard van Velde1.09,94

Algemeen klassement

#NaamPunten
1Pekka Koskela (Fin)69.315
2Kyou-Hyuk Lee (Zko)69.390
3Erben Wennemars (NED)69.535
4Dmitry Lobkov (Rus)69.775
5Beorn Nijenhuis (NED)69.790
6Shani Davis (Usa)69.825
7Even Wetten (Noo)69.875
8Keiichiro Nagashima (Jpn)70.015
12Jan Bos (NED)70.350
13Gerard van Velde (NED)70.660

"Engeland gaat WK 2018 binnenhalen"

Engeland is van plan om het wereldkampioenschap voetbal van 2018 te gaan organiseren. In het verleden werd al gemeld dat het land verschillende mogelijkheden heeft bekeken. Inmiddels is duidelijk geworden dat ook de inwoners, waaronder minister van Financiën Gordon Brown, van het land dit plan steunen.

In de ogen van Brown moet Engeland in de komende tien jaar uitgroeien tot een absoluut middelpunt binnen de sportwereld. "Het volgende decennium wordt enorm belangrijk. We hebben de Olympische Spelen van 2012 al binnen, maar ook het WK van 2018 zal hier gespeeld worden. Daar ben ik van overtuigd", aldus de minister tegenover persbureau Reuters.

Naast Engeland hebben ook Nederland en België bekeken of het mogelijk is om het WK van 2018 binnen te halen. Verder worden ook Australië en Portugal als kanshebbers genoemd om de wereldtitelstrijd binnen te halen.

Dieven Singer Museum waren uit op brons

MisdaadDe dieven van de kunstroof in het Singer Museum in Laren waren uit op brons. Dat blijkt volgens directeur Museumzaken Ineke Middag zaterdag uit de manier waarop het afgietsel van De Denker van Rodin is teruggevonden.

Het beeld mist een been en er zijn pogingen ondernomen om het afgietsel in stukken te zagen, zodat het omgesmolten kan worden. Volgens Middag ziet het er naar uit dat de vandalen zijn geschrokken van de media-aandacht en daarom hun poging om het beeld om te smelten hebben gestaakt.

In de nacht van dinsdag op woensdag werden uit de tuin van het Singer Museum zeven beelden gestolen. De andere zes zijn nog zoek. Er zijn twee verdachten aangehouden.



De behoorlijk beschadigde Denker van Rodin

Uitslag Liverpool - Chelsea

Vanmiddag werd in de Engelse Premier League de topper tussen Liverpool en Chelsea gespeeld. De thuisploeg wist op het eigen Anfield met 2-0 te winnen van de regerend kampioen.

De in de basis gestartte Dirk Kuijt zette het duel direct naar de hand van Liverpool. Na vier minuten belandde een goede doorkopbal van Peter Crouch bij de Nederlander, die zich goed vrijspeelde en de bal langs de met een helm getooide Petr Cech schoot. Nog geen kwartier later werd de voorsprong verdubbeld, toen Jermaine Pennant de bal met een fantastisch schot in de Chelsea-goal knalde. Het zou pas het eerste doelpunt van Pennant in het Liverpool-shirt zijn.

Arjen Robben, ook in de basis gestart, moest weer eens opgeven met een blessure. Hij blesseerde zich al in de tiende minuut, maar werd pas door Shaun Wright-Phillips vervangen in de twintigste minuut. Het was niet de dag van Chelsea. Didier Drogba en Michael Ballack verprutsten beiden een mogelijkheid, en ook de ingevallen Andriy Shevchenko kon niet voor gevaar zorgen. Liverpool wint verdiend van een matig Chelsea, dat bij winst van Manchester United morgen tegen een achterstand van negen punten aan kijkt.

Liverpool FC - Chelsea FC 2-0
4' Kuijt 1-0
19' Pennant 2-0

Belletti blijft bij FC Barcelona

De geruchten dat Juliano Belletti, speler van FC Barcelona, naar AC Milan zou vertrekken kunnen van tafel worden geveegd. De Spaanse club en de Braziliaan hebben namelijk een akkoord bereikt over een nieuw contract.

"Ik weet niet welk gerucht het is, het is in ieder geval niet waar en alles wat wordt gezegd moet niet worden geloofd", was de toelichting van Belletti. "Ik blijf. Barcelona heeft me een nieuw contract aangeboden en ik heb dat geaccepteerd."

Belletti maakte overigens ook nog bekend dat de nieuwe verbintenis volgende week ondertekend zal worden. De geruchten dat de verdediger naar AC Milan zou vertrekken kan dan definitief naar het rijk der fabelen worden verwezen.

Britse scholier stikt in pennendopje

Een Britse scholier is gestikt in het dopje van zijn pen. Dat gebeurde toen de 13-jarige jongen met het dopje in zijn mond met zijn stoel achterover kieperde. Het pennendopje schoot in zijn keel waardoor hij stikte.

Het slachtoffer, Ben Stirland, logeerde bij zijn grootouders en zat daar huiswerk te maken toen het noodlot toesloeg.

De jongen heeft nog twee dagen geleefd in een ziekenhuis, maar men slaagde er niet in het stukje plastic uit zijn keel te verwijderen. Bens ouders waren in Ierland toen het ongeval gebeurde. Zodra ze het nieuws hoorden, keerden ze meteen terug. De jongen stierf in de armen van zijn ouders.



Ben Stirland

Met dank aan rommelaar voor de submit.

WK sprint: Friesinger wint 1000 meter

Vandaag is in het Noorse Hamar het WK sprint van start gegaan. Bij de Dames wist Jennie Wolf de eerste 500 meter te winnen.


De op de 500 meter verrassende Shihomi Shinya, mocht als eerste kanshebber in actie komen op de 1000 meter. Helaas kon Shinya niet verrassen op de 1000 meter alhoewel ze slechts een seconde boven het baanrecord bleef was de tijd een tikkeltje tegenvallend.

De nummer zeven van de 500 meter, Shuang Zang wist ook niet haar goede prestaties voort te zetten. Haar tegenstandster Petra Zoellner wist Zhang te verslaan. Eerste Nederlandse 1000 meter rijdster was Margot Boer zij mocht het opnemen tegen Your-Lim Kim. Boer wist ook ditmaal weer een persoonlijk record neer te zetten en tijd terug te pakken op haar concurrent Shihomi Shinya.

Winnares van de 500 meter Jenni Wolf moest in de twaalfde rit afrekenen met de Amerikaanse Elli Ochowicz. Wolf opende na 300 meter in 17.87 en lag na 200 meter al ver voor op haar tegenstandster. Toen sloeg het noodlot toe voor de Duitse, ze gleed weg en smakte op de grond waarmee ze de tijdwaarneming ook in de war schopte.

Na wat oponthoud mocht Ireen Wust het opnemen tegen de nummer een in het wereldbekkerklassement Chiara Simionato. Ireen Wust starte te vroeg en kreeg daardoor ook een valse start toegekend. Bij de tweede start waren beide schaatsters wel goed weg. De opening na 200 meter was voor de Italiaanse in 17,97 de Nederlandse schaatste 18,30. Na 700 meter was het Wust die als eerste over de streep reedt. De Nederlandse wist in de laatste binnenbocht de Italiaanse voorbij te gaan en in 1.15,29 een nieuw baanrecord neer te zetten, en de Italiaanse voorbij te gaan in het Algemeen Klassement.

Marianne Timmer mocht in de rit na Wust aan de slag en starte meteen vals. De tweede start ging beter en ze mochten weg. De opening na 300 meter was voor Marianne Timmer in 18.26, Groves opende in 18.75. Groves pakte daarna Timmer snel terug en gleed in 1.16.13 over de lijn. De niet fit ogende Timmer reed een voor haar doen slechte 1000 meter en finishte in 1.17.49.

Andrea Gerritsen mocht als laatste Nederlandse aan de start verschijnen tegen Cindy Klassen. Ook in deze race was er opnieuw een valse start. Na het tweede startschot mochten beide rijdsters weg. Gerritsen opende in 18.24 en Klassen in 18,460. Na 600 meter was Klassen goed op stoom en reed een snellere tijd als Wust en Gerritsen leek al verslagen. Gerritsen en Klassen waren na duizendmeter allebei langzamer dan Wust.

De laatste duizend meter bij de vrouwen ging tussen Anni Friesinger en Shannon Rempel. Friesinger was zeventien honderdste van een seconde sneller dan Ireen Wust en wist daardoor de eerste plek in het algemeen klassement te pakken. Wust heeft door haar superieure 1000 meter de tweede plaats weten te pakken in het algemene klassement na 2 afstanden.

Uitslag

#Naam Tijd
1Anni Friesinger1.15.12
2Ireen Wust1.15.29
3Cindy Klassen1.15.57
4Kristina Groves1.16.13
5Shannon Rempel1.16.40
6Chiara Simionato1.16.59
7Yekaterina Lobysheva1.16.78
8Margot Boer1.16.79
9Annette Gerritsen1.16.99
10Sayuri Yoshii1.17.13
13Marianne Timmer1.17.49

Klassement na eerste dag

Verdonk wil nog steeds VVD-leider worden

Rita Verdonk wil nog steeds leider van de VVD worden. Dat schrijft NRC Handelsblad vandaag op basis van gesprekken met adviseurs en vertrouwelingen van Verdonk. De nummer twee van de liberalen is ervan overtuigd dat zij van de VVD de grootste partij kan maken, waarna ze zelfs premier van Nederland kan worden.

Vrienden van Verdonk zeggen dat ze zich niet gewaardeerd voelt door de politieke top van de VVD. Wel is ze overtuigd van haar populariteit onder kiezers. Ze wil zo snel mogelijk, liefst nog voor een nieuwe strijd om het lijsttrekkerschap bij nieuwe verkiezingen, het leiderschap overnemen van Rutte, zeggen vertrouwelingen.

Volgens het NRC leunt Verdonk bij beslissingen die ze neemt op een groep van ongeveer twaalf vertrouwelingen. Zij adviseerden haar vorig jaar zich op te werpen als kandidaat-lijsttrekker. Haar campagnestrateeg Kay van de Linde stelt dat Verdonk haar impopulariteit in het politieke establishment eerder ziet als een voordeel dan een nadeel. ''Ze heeft geen politieke peetvaders, staat buiten het Haagse spel.''

Met dank aan 2TimesU voor de submit.

Turkse politie brengt beelden aanslag journalist

Icoon BuitenlandsDe Turkse politie heeft videobeelden verspreid van de mogelijke dader van de moordaanslag op de Armeens-Turkse journalist Hrant Dink van vrijdag. Dat heeft de gouverneur van Istanbul zaterdag gezegd.

Hij zei te verwachten dat de aanslag snel wordt opgelost. De videobeelden laten een jongeman zien die wegrent van de plek des onheils en mogelijk een wapen draagt. Volgens de media zijn de beelden afkomstig van beveiligingscamera's van winkels in de straat waar het drama plaatsvond.

De politie heeft acht mensen aangehouden voor ondervraging in verband met de moordaanslag, maar na verhoor konden ze weer gaan, aldus de politie.

De dood van Dink leidde in binnen- en buitenland tot geschokte reacties. Hij was een van de bekendste vertegenwoordigers van de Turkse Armeniërs. Om die reden was hij meermalen het doelwit van Turkse nationalisten.

De Turkse media besteedde zaterdag veel aandacht aan de zaak en sprak van ''een nationale schande''. De krant Hurriyet schreef op de voorpagina dat ''de moordenaar een verrader is''. Hiermee verwijzend naar de nationalisten die eerder zeiden dat Dink een verrader was, omdat hij veel schreef over de genocide op Armeniërs gedurende de Eerste Wereldoorlog.



De Armeens-Turkse journalist Hrant Dink

R. Koeman: ''Geen nieuwe spits''

De verwachting is dat PSV in de huidige transferperiode geen extra spits meer aan de selectie toe zal voegen. Ronald Koeman, trainer van de Eindhovenaren, maakte dit in De Telegraaf bekend. De club zal alleen een dergelijke speler aantrekken wanneer een buitenkans zich aandient.

"We willen alleen iets doen als we de zekerheid hebben dat een speler ook echt de kwaliteit heeft voor PSV. Het is heel moeilijk om zo’n speler halverwege het seizoen te halen", aldus trainer Koeman.

De afgelopen weken is PSV druk bezig geweest om diverse speler aan te trekken. Uiteindelijk stapten Xiang Sun en Alcides over naar de ploeg uit Eindhoven. Het enige wat de club uit het Philips-stadion niet lukte, was het aantrekken van een spits. Diverse kandidaten passeerden de revue, maar er werd geen enkele speler gekocht. De voetballers om wie het gaat zijn Eduardo da Silva, Leonardo, Albert Luque en Danko Lazovic.

Uitslagen Australian Open Dag 6

Vanwege de regen konden vandaag niet alle wedstrijden worden gespeeld. Een aantal partijen moest worden verschoven naar zondag. Toch waren er een aantal verrassingen op de zesde dag van de Australian Open.

Bij de vrouwen zorgde de 22-jarige Vera Zvonareva voor een verrassing door de als dertiende geplaatste Ana Ivanovic met 6-1 en 6-2 te verslaan. Ook Maria Sharapova haalde de vierde ronde vrij eenvoudig. De als eerste geplaatste Russin overweldigde de Italiaanse Tathiana Garbin met 6-3 en 6-1.

Martina Hingis gunde haar tegenstandster Aiko Nakamura maar drie games. De Japanse had geen antwoord op de snoeiharde opslag van de Zwitserse en ging met 6-2 en 6-1 ten onder. De als zesde geplaatste Hingis won in de jaren '90 drie maal de Australian Open.

Voorafgaand de partij leek James Blake in de derde ronde een zware dobber te krijgen aan zijn landgenoot Robby Ginepri. Op de cruciale momenten gaf dat 'beetje extra klasse' van Blake echter duidelijk de doorslag. Blake won de partij met 7-6 (7), 7-5 en 6-2. Rafael Nadal plaatste zich zonder al te veel problemen voor de achtste finales. In de Rod Laver Arena was de Spanjaard met driemaal 6-2 te sterk voor Stanislas Wawrinka.

Lleyton Hewitt werd in de derde ronde uitgeschakeld. De Australische publiekslieveling ging in vier sets onderuit tegen Fernando Gonzalez. De Chileen won de partij met 6-2, 6-2, 5-7 en 6-4.De wedstrijd duurde in Melbourne tot net na middernacht.

Derde ronde

Mannen

Stanislas Wawrinka (Zwi/31) - Rafael Nadal (Spa/2) 2-6 2-6 2-6
Lleyton Hewitt (Aus/19) - Fernando Gonzalez (Chl/10) 2-6 2-6 7-6 4-6
David Nalbandian (Arg/8) - Sebastien Grosjean (Fra/28) 5-7 4-6 7-6(4) 6-4 6-1
Fabrice Santoro (Fra) - Nikolay Davydenko (Rus/3) 6-7 2-6 2-6

James Blake (USA/5) - Robby Ginepri (USA) 7-6(7) 7-5 6-2
Andy Murray (Gbr/15) - Juan Ignacio Chela (Arg) 6-3 6-2 6-4

Vrouwen

Maria Sharapova (Rus/1) - Tathiana Garbin (Ita/30) 6-3 6-1
Aiko Nakamura (Jpn) - Martina Hingis (Zwi/6) 2-6 1-6
Alicia Molik (Aus) - Patty Schnyder (Zwi/8) 6-3 2-6 0-6
Kim Clijsters (Bel/4) - Alona Bondarenko (Oek/29) 6-3 6-3
Vera Zvonareva (Rus/22) - Ana Ivanovic (Srv/13) 6-1 6-2

[Vooruitblik] PSV - SC Heerenveen

Dit weekend staat de eerste speelronde van de Eredivisie in het nieuwe jaar op het programma. Het wordt dan ook hoog tijd om weer vooruit te blikken. Uit de poll is inmiddels gebleken dat een vooruitblik van de wedstrijd tussen PSV en SC Heerenveen het meest gewild is.

PSV kent komende zaterdag, in de wedstrijd tegen SC Heerenveen, een debutant. Dirk Marcellis zal voor de eerste keer bij de selectie van trainer Ronald Koeman horen. De verdediger is bij de groep gehaald, omdat een aantal spelers afwezig zijn. Ibrahim Afellay zal er zeker niet bij zijn. De middenvelder heeft namelijk een blessure aan zijn lies en zal de komende maand niet in actie komen. Ook Michael Reiziger zal het duel tegen de Friezen aan zich voorbij laten gaan. De verdediger heeft namelijk teveel last van een buikspier. De nieuwste aankoop van PSV, Xiang Sun, zal zich volgende week bij de spelersgroep voegen en zal nog niet deelnemen aan het duel. Ook de andere aankoop van de Eindhovenaren, Alcides, zal nog niet van de partij zijn. De verdediger moet nog enkele papieren op orde brengen in zijn thuisland. Tot slot zal ook John de Jong de wedstrijd van zaterdag vanaf de tribune bekijken. Hij heeft nog altijd problemen met zijn bovenbeen. Verder is het nog onduidelijk of Koeman beroep kan doen op Edison Méndez en Mika Väyrynen.

SC Heerenveen kent minder problemen in aanloop naar de confrontatie met de regerend landskampioen. Het elftal van trainer Gert-Jan Verbeek moet Petter Hansson zeker missen. De wedstrijd met de Eindhovenaren komt voor de Zweed nog te vroeg, aangezien hij herstellende is van een blessure. Ook Ugur Yildirim zal zaterdag niet van de partij zijn. De speler wacht namelijk op onderzoeksresultaten uit het ziekenhuis, vanwege het feit dat hij al enkele weken niet fit is. Tot slot zal de Friese formatie ook niet over Gianni Zuiverloon kunnen beschikken. De vedediger is voor het duel met PSV namelijk geschorst.

Als we naar de statistieken van PSV en SC Heerenveen in competitieverband gaan kijken, dan zien we dat de Eindhovenaren het vaakst wisten te winnen in het Philips-stadion. De mannen van trainer Koeman deden dit tien keer. De Friezen doen het beduidend slechter in Brabant en wonnen maar drie keer. Er werd slecht één keer gelijk gespeeld. De laatste wedstrijd in Eindhoven dateert alweer van 4 maart 2006. Toen wist PSV met 4-1 van SC Heerenveen te winnen. Arouna Koné (2x), Philip Cocu en Alex scoorden voor de thuisploeg. De bezoekers konden aan de hand van Mark de Vries de eer redden. Of de Eindhovense ploeg ook deze keer weer wint van de Friezen wordt komende zaterdag duidelijk. Om 19:30 zal de wedstrijd in het Philips-stadion beginnen, welke onder leiding staat van arbiter Roelof Luinge.

Dalcin verrast op afdaling

De Fransman Pierre- Emmanuel Dalcin heeft verrassend de wereldbekerwedstrijd afdaling voor mannen in Val d'Isère op zijn naam geschreven.

Vorige week baarde de 29-jarige Fransman in Wengen op de Lauberhorn al opzien door als tiende te eindigen. Voor zijn thuispubliek bleef Dalcin op de hobbelige Oreiller-Killy piste in een tijd van 1.56,37 de twee Canadezen Erik Guay en Manuel Osborne-Paradis voor. Bode Miller wist de finish niet te halen, de wereldkampioen stuurde iets te laat in voor een bocht, was uit balans en ging onderuit.

Jie onderuit in halve finale Maleisië

Yao Jie is er niet in geslaagd om de finale van de Malaysia Super Series te bereiken. De badmintonster moest in de halve finale, welke in Kuala Lumpur werd gespeeld, haar meerdere erkennen in Zhu Lin uit China. De standen in de games waren 21-8 en 21-11.

In de eerste game van de wedstrijd keek Jie al snel tegen een achterstand van 11-3 aan. Na de pauze probeerde e Nederlandse wat rust in haar spel te brengen door voornamelijk het achterveld van haar opponent op te zoeken. Toch kon ze niet voorkomen Zhu Lin de eerste game kon pakken. In het tweede deel van deze halve finale probeerde de badmintonster wat meer op de aanval te spelen, maar ook dit had niet het gewenste resultaat.

Heitinga dicht bij contractverlenging

De kans is groot dat Ajax John Heitinga langer aan zich zal binden. De verdediger kan ieder moment een nieuwe overeenkomst bij de Amsterdammers tekenen. Deze hernieuwde verbintenis zal doorlopen tot medio 2011.

"We zijn in de eindfase van de onderhandelingen", aldus Martin van Geel, technisch directeur van Ajax. "Ik heb er alle vertrouwen in dat we eruit komen." Heitinga heeft bij de Amsterdamse club nog een contract wat doorloopt tot de zomer van 2008.

AO: Boete voor Safin

Marat Safin moet heeft een boete opgelegd gekregen naar aanleiding van zijn gedrag in de wedstrijd in het kader van de Australian Open tegen Andy Roddick. De Rus moet een bedrag van omgerekend 1440 euro betalen. De Amerikaan wist het duel in vier sets te winnen.

De reden voor deze straf is dat Safin zich tijdens de wedstrijd voortdurend druk maakte over de baan. Volgens de tennisser zou deze niet droog genoeg zijn, nadat er eerder een regenbui overheen was gegaan. Verder vond de Rus het ook nodig om voortdurend in discussie te treden met de scheidsrechter. Naar zijn mening maakte de lijnrechters tijdens de wedstrijd foutieve beslissingen.

Clitoridectomie

Vanmorgen op de FP stond iets over vrouwenbesnijdenis. Dat is iets waarin ik stiekem erg geïnteresseerd ben, en jullie dus graag iets over wil vertellen.

Vrouwenbesnijdenis klinkt als iets wat eigenlijk nauwelijks nog voorkomt. De mensen van nu zouden te rationeel kunnen bedenken dat het helemaal nergens op slaat, maar niets is minder waar. De symbolische betekenis achter vrouwenbesnijdenis, ook wel clitoridectomie, heerst nog steeds, en net zo goed onder de mannen als onder de vrouwen. Meestal zijn het ook de (zelf ook besneden) moeders die ervoor kiezen om hun dochters te laten besnijden. Nou ga ik eerst iets vertellen over de verschillende soorten van vrouwenbesnijdenis, want er zijn er vier.

De eerste twee, en minst erge, zijn de Sunna, wat zuivering betekent. De officiële Sunna is het wegsnijden van het clitorale voorhuidje, de moderne variant daarvan is het prikken of snijden erin. Nu klinkt dat laatste redelijk onschuldig, maar de bedoeling is wel dat er veel bloed bij vloeit, anders is het meisje niet genoeg gezuiverd. Sowieso is prikken of snijden in geslachtsdelen niet het fijnste gevoel wat je kunt bedenken.

Naast de Sunna heb je er nog twee. De oorspronkelijke Sunna (het voorhuidje) overlapt een beetje met de zogeheten excisie. Hierbij wordt meestal zowel de clitoris als de binnenste schaamlippen weggesneden, maar soms ook alleen de clitoris. De ergste vorm van vrouwenbesnijdenis is infubilatie. Hierbij wordt alles weggesneden en daarna het resterende van de buitenste schaamlippen aan elkaar genaaid. Vaak worden de benen van het meisje aan elkaar gebonden, zodat het allemaal goed aan elkaar kan groeien.

Infubilatie ruineert het leven van zo'n meisje. Niet alleen worden heel veel gevoelige zenuwen beschadigd, wat resulteert in levenslange buikpijn, maar gewone dingen als naar de wc gaan en ongesteld zijn, zijn een marteling. Ik hoorde een verhaal van een vriendin van me die onderzoek naar clitoridectomie had gedaan en daarbij gesproken met veel besneden vrouwen. Zij vertelde over een meisje dat naar school ging, en op een dag op de wc zat en iemand in het hokje naast haar binnen hoorde komen. Toen het 'buurmeisje' met een ferme straal even gauw haar behoefte deed, moest ze bijna huilen. Het plassen was voor haar namelijk een hel, druppeltje voor druppeltje moest het eruit geperst worden.

Datzelfde meisje is later getrouwd, of eigenlijk uitgehuwelijkt, wat nog steeds normaal is in de Somalische en Soedanese cultuur. Het huwelijk is ook de reden voor het besneden worden, want de mannen willen kennelijk geen meisje dat niet Sunna (of erger) is. Het idee dat vrouwen niet mogen genieten ligt ook ten grondslag van deze wens. Seks is voor de man en voor de kinderen, en niet voor de vrouw. Het geinfubileerde meisje van net moest dus ook trouwen, en bij het huwelijk hoort seks. Het is een traditie dat de man sterk genoeg moet zijn om bij het meisje binnen te dringen. Omdat oudere kerels vaak uitgehuwelijkt worden aan jonge (veertienjarige) meisjes, is dit meestal niet zo'n probleem. Als het niet lukt, wordt er echter een schaar bijgehaald. Voor de man is de seks natuurlijk fijn. De eerste keer voor een dichtgenaaide vrouw is iets waarvan ik me echt niks kan voorstellen. Ze scheuren open, bloeden verschrikkelijk, vallen flauw en nog erger. En bedenk je dan dat er negen maanden later een baby vanaf de andere kant ook nog doorheen moet, want voorbehoedsmiddelen kunnen niet.

Nu lijkt het zo alsof infubilatie verschrikkelijk is, en de rest wel meevalt. Nou, dat is niet zo. Ten eerste houden de meisjes er een gigantisch trauma aan over. Vaak worden ze op vakantie even geholpen, want in Nederland is het verboden. Dagenlang liggen ze dan, zonder te bewegen, te huilen van de pijn. Want het is niet zomaar een stukje vlees wat weggesneden wordt, het is een extreem gevoelig stukje vlees, met een wond die nooit meer helemaal zal helen, met inwendige complicaties door de afgesneden zenuwen. En hun vrouwelijkheid is hen ontnomen, op brute wijze. Ook later blijven ze ernstige buikpijn houden, en is er niemand die ze kan helpen, want in dezelfde, haast verborgen cultuur bestaat de onderdrukking ook nog steeds. En als een Somalische vrouw de hele dag thuiszit, leert ze nooit Nederlands om aan iemand uit te leggen wat er met haar gebeurt. En voor de meesten die Somalisch spreken is dit heel normaal

En het gebeurt dus nog steeds, omdat het zo hoort, en omdat anders niemand met ze wil trouwen, want wie wil er nou een niet gezuiverd meisje. En ik denk ook niet dat het snel weg zal gaan, zelfs niet als ze in Nederland wonen, want er is te weinig aandacht voor dit probleem.

WK sprint: Koskela wint 500 meter

Ook bij de mannen is het WK van start gegaan. Voor Nederland komen in actie: Erben Wennemars, Jan Bos, Beorn Nijenhuis en Gerard van Velde.

De 500 meter bij de mannen ging van start met een valpartij Christoffer Rukke wist niet geheel ongeschonden de finish te halen en hinderde hierbij Alexey Yesin die later aangaf over te willen rijden. Na wat vertraging door reparatie werkzaamheden aan de ijsvloer kon de wedstrijd bij de heren weer verder gaan. De eerste Nederlander op het ijs was Beorn Nijenhuis die het op mocht nemen tegen zijn Chinese tegenstander Jianquan Zhu. De start van Nijenhuis was met 9,92 een aardige opening zijn tegenstander opende een honderdste sneller. Na vijfhonderd meter noteerde Nijenhuis 35,31 deze tijd betekende de snelste tijd voor de Nederlander dit seizoen.

De Amerikaan Shani Davis reedt niet zijn beste race in het Noorse Vikingskipet. Een aantal misslagen en een versnelling die uitbleef zorgde voor een tijd van 35,62 en kan teleurstellend genoemd worden.De thuisrijdende Noor Even Wetten profiteerde misschien wel van het thuis voordeel met zijn snelste 500 meter ooit. Wetten moet het normaal gesproken hebben van de 1000 meter maar wist zich met 35,18 kandidaat te stellen voor misschien wel een podiumplaats morgenmiddag.

In de twaalfde rit kwamen er twee Nederlanders in actie. Erben Wennemars en Gerard van Velde. Iedereen kan het zich misschien nog wel herrineren tijdens het NK werd Wennemars door toedoen van Van Velde uit het toernooi geschoten. Beide Nederlanders hadden een slechte opening, Wennemars opende in 9.91 en Van Velde in 9.94. Wennemars wist in de volle ronde goed te versnellen en de beste Nederlandse tijd dit seizoen neer te zetten (35.20), Van Velde kwam niet verder dan 35.69. Jan Bos mocht het opnemen tegen Maciej Ustynowicz en opende in 10.12 zijn tegenstander in 9.85. In de volle ronde wist Ustynowicz Bos net voor te blijven. Bos verloor bijna een halve seconden op Erben Wennemars.

Oud Wereldkampioen Shimuzu moest het opnemen tegen de Amerikaan Kip Carpenter. Carpenter en Shimuzu waren aan elkaar gewaagd en wisten beide dezelfde tijd te noteren 35,34. De Finse favoriet Jekka Koskela wist een nieuw baanrecord te schaatsen (34,80) zijn tegenstander Keiichiro Nagashima wist ook onder de 35 seconden te blijven (34,97). Wereldkampioen Mike Ireland moest het opnemen tegen Tucker Fredericks. Ireland wist helaas de finish niet halen, hij smakte in de tweede bocht tegen het ijs.Door de glijpartij van Ireland moest het ijs weer gerepareerd worden en moest topfavoriet Kyou-Hyuk Lee even in de wachtkamer plaatsenemn. Lee moest het opnemen tegen de Canadees Brock Miron. Het lange wachten zorgde er ook nog voor dat Lee een valse start maakte. Lee wist de tweede keer wel goed weg te komen en wist nog een redelijke eindtijd te noteren met 35.11. Zijn tegenstander Miron had last van materiaalpech en wist geen goede tijd te noteren.

Laatste 500 meter bij de heren ging tussen Dmitry Lobkov en de Canadees Denny Morrison.Lobkov opende in 9.71 de daaropvolgende ronde wist Lobkov een mooie 35.03 te noteren en eindigde uiteindelijk op de derde plaats.

#NaamTijd
1Pekka Koskela (FIN) 34.80
2Keiichiro Nagashima (JPN)34.97
3Dmitry Lobkov (RUS)35.03
4Kyou-Hyuk Lee (KOR)35.11
5Even Wetten (NOR)35.18
6Erben Wennemars (NED)35.20
7Beorn Nijenhuis (NED)35.31
8Tucker Fredricks (USA)35.33
9Hiroyasu Shimizu (JPN35.34
9Kip Carpenter (USA)_35.34
15Jan Bos35.69
15Gerard van Velde35.69


De Fallout serie naar de Xbox 360?

De RPG-serie waarvan deel 1 en 2 op de PC zijn verschenen wordt nu waarschijnlijk ook voortgezet op de Xbox 360. Volgens het Britse Xbox-magazine zal ontwikkelaar Bethesda in hun volgende uitgave informatie vrijgeven over Fallout 3 voor de Xbox 360. Eerder waren er al geruchten dat Fallout 3 in 3D op de pc zou verschijnen, maar er is nog veel onduidelijk omtrent dit spel.
De Fallout-wereld zal waarschijnlijk in 3D worden uitgevoerd, omdat men op de Xbox gaat werken met dezelfde engine die voor The Elder Scrolls: Oblivion is gebruikt.

Götschl zegeviert op afdaling

Renate Götschl, sinds 2002 ongeslagen in Cortina d'Ampezzo, heeft de wereldbekerwedstrijd afdaling op de Olympia delle Tofane op haar naam geschreven. De Oostenrijkse bleef de Amerikaanse Julia Mancuso 0,17 seconden voor.

Lange tijd beten alle toppers de tanden stuk op de tijd van de Française Marie Marchand Arvier, die als vijfde skister vooral het snelste was op het laatste deel van de piste.

Manusco dook, door hele korte lijnen te skiën, als eerste onder Arviers tijd. Götschl liet daarna zien dat het nog net iets sneller kon. De Amerikaanse Lindsey Kildow leek na een ijzersterke opening Götschl nog te overtreffen, maar Kildow maakte halverwege een fout en ging later helemaal onderuit.

[A1GP] Ho-Pin Tung: "Dit is balen"

‘Dit is balen’. Met deze duidelijke woorden beoordeelde Ho-Pin Tung zijn 17e plaats na de twee kwalificatiesessies voorafgaande aan de Sprintrace en de Hoofdrace, die morgen worden verreden.

Ging het in de vrije trainingen nog goed, in de kwalificatie voor de startplaats in de Sprintrace deed de afstelling van de auto van Team China hem de das om. "En ik maakte zelf ook nog een foutje, maar over de hele linie maakte dat niet meer uit".

Ho-Pin Tung zal zowel in Nieuw Zeeland als in Australië uitkomen voor Team China. "In de vrije training op Taupo ging het best goed. Eerst 9e en later twee keer 12e gaf nog uitzicht op meer. Maar de veranderingen die aan de auto werden uitgevoerd waren geen verbeteringen."


"In de Sprintrace zal het lastig worden om in te halen, ik zal het moeten hebben van de Feature race. Er is snelheid genoeg, met een goede afstelling kan ik me naar voren vechten," aldus de regerend Formule 3-kampioen.

WB: Stroetinga tweede op scratch

Tijdens de wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in Los Angeles is Wim Stroetinga gisteren tweede geworden op het onderdeel scratch.

De nationaal kampioen, die alleen zijn meerdere moest erkennen in de Brit Russell Hampton, steeg daardoor naar de tweede plaats in de strijd om de wereldbeker.

De andere Nederlanders liepen gisteren het podium mis. Willy Kanis en Yvonne Hijgenaar eindigde respectievelijk als zevende en twaalfde op de sprint en Marlijn Binnendijk en Adrie Visser eindigden als zevende en elfde in de puntenkoers.

Op de individuele achtervolging pakte Jenning Huizenga de zevende tijd. Op dat onderdeel staat Jens Mouris tweede in de strijd om de wereldbeker. Hij heeft zes punten achterstand op de Rus Aleksandr Serov.

WK sprint: Wolf wint 500 meter

Dit weekend vinden in het Noorse Hamar de Wereldkampioenschappen sprint voor dames en heren plaats. De eerste afstand die op het programma stond is de vijfhonderd meter voor de Vrouwen. Voor Nederland zijn de volgende dames actief: Marianne Timmer, Ireen Wüst, Annette Gerritsen en Margot Boer.

Jenni Wolf heeft de eerste vijfhonderd weten te winnen in een tijd van 37,88 betekende dit een nieuw baanrecord haar tegenstandster Sayuri Osuga wist 38,35 te klokken. Anni Friesinger wist goede zaken te doen door een tijd van 38,42 te noteren waarmee ze voor haar doen een uitstekende 500 meter wist te rijden en daarmee een goede uitgangspositie te verwerven voor de rest van het toernoo.

De Nederlandse sprinsters wisten zich in de middenmoot te schaatsen. Ireen Wüst reed voor het eerst onder de 39 seconden te rijden en te finishen in 38,96. Margot Boer die tijdens het NK-sprint iedereen wist te verrassen door zich te plaatsen voor het WK in Hamar, wist ook vandaag goed te presteren. Met een negende eindtijd is ze de beste Nederlandse. Annette Gerritsen wist in de daaropvolgdende rit een redelijke 500 meter te rijden en net onder de 39 seconden te blijven.Marianne Timmer eindigde door een teleurstellende race slechts op een gedeelde elfde plaats samen met Shannon Rempel.

Uitslag

#NaamTijd
1Jenny Wolf (Dui)37.88
2Shihomi Shinya (Jpn)38.29
3Svetlana Kaykan (Rus)38.32
4Sayuri Osuga (Jpn)38.35
5Anni Friesinger (Dui)38.42
6Chiara Simionato (Ita)38.50
7Shuang Zhang (Chn)38.52
8Tomomi Okazaki38.66
9Margot Boer (Ned)38.67
10Sayuri Yoshii (JPN)38.77
11Marianne Timmer (Ned)38.85
13Annette Gerritsen (Ned)38.88
14Ireen Wüst (Ned)38.96

[Upd]Shoukov 'ziet het niet meer zitten'

FC Twente gaat binnenkort om de tafel met Dmitri Shoukov om te praten over de toekomst van de mentaal aangeslagen Rus.

Het vertrouwen van Shoukov is door chronisch blessureleed flink aangetast. De trainer van de Tukkers, Fred Rutten, zegt dat de aanvaller 'het niet meer zit zitten'. Onderwerp van gesprek zal dan ook zijn hoe nu verder. Door verschillende blessures heeft Shoukov al twee jaar nauwelijks een wedstrijd gespeeld. Op 22 januari 2006 speelde hij tegen Ajax zijn laatste competitieduel. De 34 minuten in de UEFA Cup-ontmoeting met Levadia Tallinn waren zijn laatste in het shirt van FC Twente.

De 31-jarige Rus was weer helemaal fit, toen hij deze maand tijdens het trainingskamp, dat diende ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft, wederom een blessure opliep.

Update 12:20

Shoukov heeft besloten zijn voetballoopbaan te beëindigen. Hij debuteerde in het seizoen 1995-1996 bij Vitesse in de Nederlandse competitie. Sinds het seizoen 2004-2005 stond hij onder contract bij FC Twente.

Jurg en Rozenstruik dertiende

Tijdens wereldbekerwedstrijden bobslee in Igls zijn Eline Jurg en Urta Rozenstruik als dertiende geëindigd. Op de baan bij Innsbruck verloor het Nederlandse tweetal bijna twee seconden op de Duitse combinatie Sandra Kiriasis en Anja Schneiderheinze.

Kiriasis, die vorige week in Cortina d'Ampezzo Europees kampioene werd, had na twee runs een kleine voorsprong op het Amerikaanse tweetal Shauna Rohbock/Valerie Fleming. Het verschil was driehonderdste van een seconde. De Duitse leidster in het wereldbekerklassement, Cathleen Martini, eindigde als derde.

'Nog steeds meisjes besneden in Nederland'

Icoon BinnenlandsSomalische en Soedanese meisjes in Nederland worden nog steeds besneden. Het gebeurt vaker dan gedacht. Dat zeggen hulpverleners en betrokkenen zaterdag in Trouw.

''Tachtig procent van de meisjes wordt besneden en dan heb ik het over de lichtste vorm'', aldus sociologe Zahra Naleie van de Federatie Somalische Associaties Nederland. Agnes Verhulst van het landelijk kenniscentrum migranten en gezondheid Pharos bevestigde dat.

''In de herkomstlanden wordt nog 95 procent van de meisjes besneden, en je kunt ervan uitgaan dat die traditie niet zomaar wordt losgelaten'', zei zij zaterdag. Verhulst pleit voor intensieve voorlichting aan ouders, artsen en imams

De methode is wel veranderd. In plaats van dat meisjes worden dichtgenaaid, wordt tegenwoordig vaak gekozen voor een snee of speldeprik in de clitoris. Besnijdenis is in Nederland verboden. Daarom gaan meisjes, ook vaak afkomstig uit onder meer Eritrea, Ethiopië en Egypte, in hun vakantie vaak naar hun thuisland om het toch te laten doen.

De PvdA wil opheldering van minister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid). Volgens Tweede Kamerlid Samira Bouchibti maakt de vorm van de besnijdenis niet uit. ''Verminking is verminking en dat moet aangepakt worden.'' Ook haar VVD-collega Edith Schippers is resoluut. ''Dit vraagt een harde aanpak.'' Ze wil bovendien dat ouders die hun dochter in het buitenland laten besnijden bestraft worden.

FOK!ster gestrand voor grens Duitsland

Icoon BinnenlandsGisteravond zijn in Maastricht drie treinen vol wintersporters gestrand, omdat ze Duitsland niet in mogen. Dit vanwege het ontregelde treinverkeer door de storm van donderdag.

Op dit moment worden de wintersporters met bussen vanuit Utrecht naar hun bestemming gebracht, omdat volgens de Duitse spoorwegen de treinen pas op hun vroegst maandag weer het land in zouden kunnen. FOK!ster darktower doet verslag op haar site:
quote:
In 1 van die treinen zit ik NU. Gisteravond vertrokken we vanuit Utrecht naar Oostenrijk. Bij Maastricht bleven we een uurtje staan. Twee uur staan. De hele nacht staan. Want we mochten Duitsland niet in. Vanmorgen vroeg hoorden we dat we nog steeds Duitsland niet in mogen. We rijden nu terug naar Utrecht en dan zijn er bussen. Hoe laat? Geen idee. Trein gaat zo weer station Den Bosch uit, dus mijn internetverbinding is zo weer weg.

Sfeer aan boord is raar. Gelaten en boosheid door elkaar. De organisatie is slecht. Nauwelijks informatie. En gisteren was al bekend dat er geen treinen reden naar Duitsland. Heb zelfs nog gebeld of de trein wel ging. 'Ja hoor, we rijden gewoon'. Zucht...


Met dank aan darktower voor de submit.

Dames, haal het beste uit je relatie

Vrouwen liegen ontzettend vaak, ook al zullen ze het altijd ontkennen. Maar als de vrouwen onderling samen zijn bespreken ze trucjes om hun mannen te misleiden. Niet om de mannen een rot gevoel te geven, nee wij vrouwen misleiden jullie om je een goed gevoel te geven.

Vraagt je vrouw je om de vloer te dweilen en is ze daarna helemaal lyrisch over hoe geweldig je het hebt gedaan, dan liegt ze. Een vrouw zal zo tien plekjes aan kunnen wijzen die niet haar zin zijn en zodra je even weg bent pakt ze wel een doekje om het alsnog zelf te doen. Vraagt je vrouw of je even het bed wil opmaken en overlaadt ze je vervolgens met kusjes en complimentjes, dan liegt ze wederom. Waarschijnlijk heb je net de verkeerde kussenslopen gepakt of zit het hoeslaken verkeerd om. Zodra je weer even uit de buurt bent zal ze het toch doen zoals zij het wil.

Het volgende filmpje illustreert hoe vrouwen nu eigenlijk te werk gaan.

Milde boete voor 'GeenStijl-racer'

Domme criminelenDe 26-jarige student Farid uit Den Haag is donderdag veroordeeld tot 400 euro boete, waarvan 300 euro voorwaardelijk. Hij kreeg die straf voor het racen met een Duitse nummerplaat langs een flitspaal. Hij liep tegen de lamp omdat hij met wat vrienden van het gebeuren een videofilmpje had gemaakt. Toen weblog GeenStijl dat filmpje vorig jaar publiceerde, werd zijn identiteit snel achterhaald. Een bezoeker van GeenStijl 'ontmaskerde' de daders als onder meer de studenten Farid, Bob (22) en Joost (21).

De Duitse nummerplaat was gevonden en op Farids auto hadden de studenten ook een Duitse sticker geplakt. De Duitser uit Leverkusen van wie het nummerbord was, kreeg twee bekeuringen uit Nederland in de bus. Het had de Nederlandse en Duitse justitie veel moeite gekost de zaak af te handelen.

Farid bood daar gisteren zijn excuses voor aan. De student voelde zich echter ook slachtoffer. ''Toen het filmpje van de stunt op GeenStijl verscheen, kreeg ik een karrenvracht aan beledigingen over me heen. Iedereen sprak me aan op dat filmpje. Op straat, in de disco, op mijn werk. Dat gebeurt nog steeds. Ik zit niet te wachten op dit soort aandacht.''

De officier van justitie vond dat een gevalletje van ''eigen schuld, dikke bult''. Hij eiste een milde boete van 500 euro, waarvan 250 euro voorwaardelijk. De twee flitsboetes waren daarin verrekend. De rechter was nog milder zodat Farid uiteindelijk maar 100 euro hoeft te betalen. De rechter hield rekening met Farids krappe beurs en alle onplezierige media-aandacht die hij had gekregen.

Weblog GeenStijl had eerder al aangeboden de boete te zullen betalen. Farid zal daar echter geen gebruik van maken. Hij wil niets te maken hebben met de makers van GeenStijl die hem - ongewild - beroemd maakten.



Duitse sticker en kenteken en 'lachen' maar.
Filmpje op GeenStijl

Overnachting op stretcher Holiday Inn: 100 euro

Icoon ShockingHotels, wegrestaurants, eettentjes op het station, allemaal hebben ze goed geboerd toen afgelopen donderdag een zware storm over Nederland raasde. Het Holiday Inn hotel in Eindhoven heeft zeker gebruik gemaakt van de ellende van mensen die geen kant meer op konden.

Hilde van de Meer uit Utrecht strandde donderdagavond in Eindhoven. Het hotel zat vol, maar een medewerker bood haar een stretcher aan in een vergaderzaal van het hotel. Opzich aardig, ware het niet dat het wel iets meer dan honderd euro ging kosten. Van de Meer vond dit belachelijk en is er niet op ingegaan.

Toch is ze nog wel thuis gekomen, want ze kreeg later een lift van iemand naar huis. Het Holiday Inn laat in een reactie weten dat de vrouw de medewerker verkeerd begrepen heeft.

Met dank aan Petra76 voor de submit.

Braafheid naar FC Twente

Edson Braafheid vertrekt aan het eind van dit seizoen naar FC Twente. De linksback heeft bij de Tukkers een contract voor drie seizoenen getekend. FC Twente hoeft geen transfersom te betalen, omdat het contract van 23-jarige verdediger bij FC Utrecht komende zomer afloopt.

Diverse clubs hengelden naar de diensten van de linksback, die al eerder aangaf dat hij zijn contract bij Utrecht niet wilde verlengen. In totaal speelde hij 82 wedstrijden voor FC Utrecht, waarin hij twee keer het net wist te vinden.

Wat gebeurt er volgende week

Elke week presenteert FdBeer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en evenementen van de komende week. Je kunt hiermee niet alleen je neefjes en nichtjes de loef afsteken op saaie familieverjaardagen, maar ook je ooms en tantes zullen zwaar onder de indruk zijn.

Algemeen
Op 23 januari woont koningin Beatrix in Utrecht de bijeenkomst "In Vrijheid Verbonden; Samen Leven in Wederzijds Respect" bij. De Amsterdamse wethouder Ahmed Aboutaleb is hoofdspreker tijdens deze bijeenkomst. Vertegenwoordigers van de zes grootste religieuze gemeenschappen in Nederland zullen vervolgens een gezamenlijke verklaring ondertekenen.
Op 23 januari wordt in het Samuel Goldwyn Theater in Beverly Hills bekend gemaakt of Paul Verhoeven's "Zwartboek" genomineerd is voor een Oscar.
Op 27 januari houdt de VVD een algemene vergadering in Papendal. Er zal ongetwijfeld worden teruggeblikt op het slechte verkiezingsresultaat van 22 november jl.

Politiek
Op 23 januari wordt bekend welke partijen op 7 maart a.s. deel gaan nemen aan de Provinciale-Statenverkiezingen.
Op 25 januari debatteert de Tweede Kamer over de beperking van de meervoudige nationaliteit (wijziging Rijkswet Nederlanderschap).
Op 25 januari neemt minister Bot (Buitenlandse zaken) deel aan de Libanon-conferentie in Parijs.

Sport
Op 27 en 28 januari wordt de Worldcup sprint gehouden in Thialf, Heerenveen.
Van 22 t/m 28 januari wordt in Warschau het EK kunstrijden georganiseerd. De Nederlandse deelneemster Karin Venhuizen gaat voor een plaats bij de eerste 18.
Van 27 januari t/m 4 februari is in St. Moritz, Zwitserland, het WK bobsleeën.

AO: Nalbandian ternauwernood door

David Nalbandian is ten koste van de Fransman Sebastien Grosjean doorgedrongen tot de achtste finale van de Australian Open. De als achtste geplaatste Argentijn had er echter wel vijf sets voor nodig.

Grosjean had in de derde set drie kansen om de wedstrijd uit te serveren. Op het tennispark in Melbourne werd het uiteindelijk 5-7, 4-6, 7-6 (7-4) 6-4 en 6-1.

Na twee verloren sets en 4-5, 0-40 in de derde set leek het over en uit voor de 25-jarige Nalbandian die vorig jaar nog de halve finale wist te bereiken. De Argentijn wist zichzelf echter te hervinden, brak Grosjean en bleek na bijna vier uur tennis de sterkste

[A1GP] Uitslag kwalificatie Nieuw Zeeland

De kwalificatie van de A1 Grand Prix in Nieuw Zeeland was spannend tot de laatste sessie. Uiteindelijk is het Team Duitsland die op pole position weet te trainen. Het team was in drie van de vier sessies de snelste.

Tweede werd titelverdediger Frankrijk, net voor Team Nieuw Zeeland. Nieuw Zeeland doet het dus goed bij hun thuisrace. Nederland weet zich als vierde te kwalificeren, wat een uitstekende uitgangspositie is voor de sprintrace. Gemakkelijk ging dat echter niet. Nederland stond na de eerste twee sessies derde. Toen het team echter naar buiten wilde gaan voor de derde sessie wilde de A1GP auto niet starten. Nadat deze was aangeduwd had Jeroen Bleekemolen te weinig tijd om op tijd over start-finish te rijden. Andere teams verbeterden zich, waardoor Nederland afzakte naar de vijfde plaats. In de vierde sessie gaat het beter met Nederland. Bleekemolen zet de snelste tijd van de sessie neer, wat resulteert in een vierde startpositie tijdens de sprintrace.

De tijden:

PosTeamCoureurTijd
1Duitsland Nico Hulkenberg 2:28.218
2Frankrijk Loic Duval 2:28.553
3Nieuw ZeelandJonny Reid2.28.925
4Nederland Jeroen Bleekemolen 2:29.114
5Zwitserland Sebastien Buemi 2:29.614
6Engeland Robbie Kerr 2:29.657
7Canada James Hinchcliffe 2:30.021
8Maleisië Alex Yoong 2:30.040
9Ierland Richard Lyons 2:30.085
10India Narain Karthikeyan 2:30.151
11Zuid-Afrika Alan van de Merwe 2:30.193
12Brazilië Raphael Matos 2:30.833
13Mexico Salvador Duran 2:30.849
14Italië Enrico Toccacelo 2:30.965
15Tsjechië Tomas Enge 2:31.279
16USA Ryan Hunter Reay 2:31.404
17China Ho-Pin Tung 2:31.538
18Indonesië Ananda Mikola 2:31.612
19Singapore Christian Murchison 2:31.796
20Australië Karl Reindler 2:32.899
21Libanon Alex Khateeb 2:33.966
22Pakistan Nur Ali 2:40.734

[Dakar] Vooruitblik etappe 14

Etappe 14
Datum: 20-01-2007
Route: Tambacounda – Dakar
Afstand: 124 km liaison – 225 km special – 227 km liaison (576 km totaal)

De finishlijn lonkt voor diegene die nog in de race zijn. Vandaag wordt de grens met Senegal gekruist en komen de deelnemers aan in Dakar.

Het halen van Dakar is voor velen het doel. De deelnemers kunnen het zich echter niet veroorloven iets te verslappen. Iedere fout kan nog steeds cruciaal zijn.

Fiscus spoort 391 mln op in buitenland

Icoon FinancieelIn de jacht op zwart geld en ondeugdelijk gefinancierde eigendommen in het buitenland heeft de Belastingdienst de afgelopen vijf jaar 391 miljoen euro binnengehaald. Een woordvoerder van de fiscus heeft een bericht daarover zaterdag in de Telegraaf bevestigd.

De dienst stuitte op 7400 zwartspaarders (278 miljoen euro). 4100 belastingplichtigen (113 miljoen euro) meldden zich zelf. Wie zich vrijwillig meldt bij de fiscus krijgt geen boete maar hoeft alleen de verschuldigde belasting inclusief wettelijke rente te betalen.

De Belastingdienst speurt vanaf 2002 naar vermogens in het buitenland van Nederlanders. Behalve om zwart geld gaat het dan ook om bijvoorbeeld tweede huizen en boten.

AO: Nadal simpel door

Rafael Nadal heeft zich zonder al te veel problemen geplaatst voor de achtste finales van de Australian Open. In de Rod Laver Arena was de Spanjaard met driemaal 6-2 te sterk voor Stanislas Wawrinka.


In zijn tweede ronde-partij tegen Philipp Kohlschreiber moest Nadal nog diep gaan, maar tegen Wawrinka liep het van een leien dakje. De Spanjaard liet de Zwitserse nummer veertig van de wereld alle hoeken van de baan zien en haalde zo voor de tweede maal in zijn loopbaan de laatste zestien in Melbourne.

Brons Kerstholt op EK shorttrack

Bij het Europees kampioenschap shorttrack in het Engelse Sheffield heeft Niels Kerstholt gisteren brons veroverd op de 1.500 meter. De Utrechter moest met 2:17.427 alleen de Italiaan Nicola Rodigari (2:17.297) en de Hongaar Victor Knoch (2:17.377) voor zich laten. Bij de vrouwen eindigde de Nederlandse Annita van Doorn als zesde.

Kerstholt eindigde in zijn halve finale buiten de eerste twee plaatsen die recht gaven op een plaats in de finale. Hij was echter gehinderd door twee andere schaatsers die ten val kwamen en de jury besloot hem daarom als zevende deelnemer toe te voegen aan het veld van zes finalisten.

Annita van Doorn werd op de 1.500 meter bij de vrouwen zesde. De Nederlandse zakte in het slot van de race weg, nadat zij lang voorin schaatste. Jorien ter Mors en Ellen Wiegers werden al in de eerste ronde uitgeschakeld.

Spurs moet wachten

Aankomende maandag hoort Tottenham Hotspur van de UEFA hoe het met de ploeg verder gaat in het UEFA-bekertoernooi.

Doordat Feyenoord gisteren werd geschorst, verkeert de club in onzekerheid over de nabije toekomst op Europees niveau. De Spurs waren in de derde ronde gekoppeld aan de Rotterdammers.

Gisteren liet de Europese voetbalbond weten dat er twee opties zijn: of Tottenham plaatst zich zonder te spelen voor de achtste finales, of Wisla Krakow wordt alsnog als tegenstander van de Spurs aan het speelschema toegevoegd.

De Poolse ploeg eindigde achter Feyenoord als vierde in poule E van de groepsfase.

AO: Davydenko eenvoudig langs Santoro

Nikolaj Davydenko heeft zich vrij eenvoudig weten te plaatsen voor de volgende ronde van de Australian Open. De als derde geplaatste Rus was met 7-6, 6-2 en 6-2 te sterk voor de Fransman Fabrice Santoro.

Alleen in de eerste set had Davydenko moeite met zijn tegenstander. Santoro nam een break voorsprong, maar daarna nam Davydenko het heft weer in handen en was het eenrichtingskeer.

De Rus serveerde prima, speelde met veel spreiding en joeg de ballen in een hoog tempo langs de Fransman. Santoro probeerde Davydenko's ritme te breken met sliceballen en netpunten maar dat haalde niets uit.

'Minister Bot onhandig met moslimuitspraak'

PolitiekVVD-Tweede Kamerlid Hans van Baalen vindt dat CDA-minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken ''onhandig'' is geweest met een interview dat afgelopen week gepubliceerd werd in de Braziliaanse krant Correio Braziliense. Op vragen over de situatie met moslimimmigranten in Nederland stelde Bot dat moslims een ''tolerantie-gen'' missen. ''They have different genes, so they are less tolerant. The murderers of Pim Fortuyn and Theo Van Gogh taught us a lesson'', zo citeerde de krant.

Het bericht is inmiddels opgepikt door andere media, onder meer in Turkije en het Midden-Oosten. ''Deze kwestie is slecht voor de naam en positie van Nederland'', aldus Van Baalen.

Bot zegt dat hij verkeerd is geïnterpreteerd door de Braziliaanse krant. Van Baalen vertrouwt er op dat Bot dit inderdaad niet zo heeft gezegd. De VVD'er vindt wel dat Bot het krantenbericht voorafgaand aan publicatie had moeten autoriseren.



Berichtgeving in Turkish Daily News

Bouaouzan niet tegen Excelsior

Rachid Bouaouzan kan zondag niet voor Sparta in actie komen tegen Excelsior. De aanvaller liep tijdens de training een hamstringblessure op. Jason Oost zal Bouaouzan waarschijnlijk vervangen in de Rotterdamse voorhoede.

De trainer van Sparta, Wiljan Vloet, geeft in het doel Harald Wapenaar de voorkeur boven Joost Terol. Wouter Gudde is hersteld van zijn enkelblessure, die hij afgelopen maandag opliep met Jong Sparta.

WK sprint: Timmer begint tegen Klassen

Marianne Timmer begint vandaag het wereldkampioenschap sprint in het Noorse Hamar op de 500 meter met een rit tegen Cindy Klassen. Op de 1000 meter start Timmer opnieuw tegen een Canadese, Kristina Groves.

Op de 500 meter bij de mannen staat onder meer de rit tussen Erben Wennemars en Gerard van Velde op de planning. Op de kilometer komt Wennemars uit tegen de Canadees Brock Miron.

De loting werd, voor het eerst bij een wereldtitelstrijd, gedaan door een computer.

Emmers bloed begeleiden Amazonezwemmer

Icoon OpmerkelijkVelen zouden nog niet eens proberen de Amazone over te steken. Een Sloveense avonturier is evenwel van plan de langste rivier ter wereld af te zwemmen, een afstand van 5430 kilometer, en daarbij piranha's, slangen, krokodillen en zelfs haaien te trotseren.

Op begeleidingsboten zullen emmers dierenbloed klaarliggen om vleesetende vissen en reptielen op afstand te houden van de 52-jarige Martin Strel. Hij gaat 1 februari in de Peruaanse junglestad Atalaya te water en hoopt op 11 april aan te komen aan de Atlantische kust van Brazilië.

De Sloveen is van plan elf tot twaalf uur per dag in het water te liggen, waarbij hij wordt beschermd door een zwempak en speciale crème. Een team van twintig mensen begeleidt Strel. 's Nachts slaapt de zwemmer een paar uur en wordt hij verzorgd door artsen en masseurs.

Strel vraagt met zijn zwemtochten aandacht voor het regenwoud en de ziekte van Alzheimer. Hij staat al meerdere keren in het Guinness Book of Records, onder meer voor het afzwemmen van de Midden-Europese Donau, de Mississippi (VS) en de Jangtsekiang in China.

De Amazone rivier
Zwemmen voor je leven

AO: Zvonareva verrast Ivanovic

De 22-jarige Vera Zvonareva heeft in de derde ronde van de Australian Open voor een verrassing gezorgd door de als dertiende geplaatste Ana Ivanovic met 6-1 en 6-2 te verslaan.

De partij werd verplaatst naar de Rod Laver Arena omdat er door regen lang niet gespeeld kon worden. Zvonareva kwam het beste uit de kleedkamer. Ze was op alle fronten de betere speelster en profiteerde optimaal van het zwakke spel van de Servische.

Koeman diep teleurgesteld

Erwin Koeman reageerde gisteren diep teleurgesteld op de directe schorsing van Feyenoord in het UEFA-bekertoernooi wegens de supportersrellen in Nancy eind november.

"Zwaar klote", aldus Koeman onomwonden. "Dit is zeer pijnlijk voor de spelers en voor de club. Iedereen keek uit naar de twee duels met de Spurs. Ik vind dit zeer negatief en heel teleurstellend."

Koeman zei dat hij niets begrijpt van het vonnis van de beroepscommissie. Wel gaf hij toe dat de uitspraak van de tuchtcommissie vorig jaar december vrij mild was (twee duels voorwaardelijk zonder publiek). "Maar deze nieuwe straf is extreem zwaar. Het ligt veel te ver uit elkaar. Ik ben bij Feyenoord niet snel ergens ondersteboven van, maar hier snap ik werkelijk helemaal niets van."

Minister tegen hersteloperatie maagdenvlies

VVD-minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid wil dat de 'maagdenvlies hersteloperaties' stoppen, die in Nederland bij moslimmeisjes uitgevoerd worden. Hij laat nu onderzoek doen hoe vaak de hersteloperaties in Nederland plaatsvinden. In 2004 berichtte het tv-programma NOVA dat dit enige honderden keren per jaar plaatsvond.

Bij de 'hersteloperaties' worden de vaginawanden aan elkaar vast genaaid. Dat gebeurt omdat mannen willen dat hun vrouw in de huwelijksnacht bloedt als teken dat ze nog maagd is.

Hoogervorst: ''Dit is in strijd met de medische ethiek. Je kunt grote vraagtekens zetten bij die ingrepen. Al heb ik niet de indruk dat het een wijd verbreid fenomeen is. In elk geval mag het nóóit vergoed worden.'' De minister reageerde op Kamervragen van Fleur Agema (PVV) die de hersteloperaties op één lijn stelt met vrouwenbesnijdenis en het een misdaad noemt.

In 2002 opperde adjunct-directeur R. Offers van zorgverzekeraar Azivo dat dergelijke operaties eigenlijk in het ziekenfondspakket zouden moeten worden opgenomen. In 2003 bleek in België dat operaties om het maagdenvlies te herstellen bij steeds meer Turkse en Marokkaanse meisjes voorkomen.

Mantelzorgers krijgen 250 euro

250 euro beloning voor naastenliefdeIedereen die langer dan een half jaar onbetaald een ernstig zieke thuis bijstaat, kan vanaf volgend jaar een vergoeding krijgen van 250 euro. Dit voorstel van staatssecretaris Clémence Ross van Volksgezondheid zal waarschijnlijk a.s. vrijdag worden aangenomen door de ministerraad. Het bedrag moet worden uitbetaald op de Dag van de Mantelzorg.

Het kabinet en de Tweede Kamer willen de honderdduizenden vrijwilligers die zieke familieleden en vrienden thuis verzorgen hiermee een steuntje in de rug geven. Hun liefdewerk bespaart honderden miljoenen euro op de gezondheidszorg. Met de regeling zal het kabinet alsnog invulling geven aan een aangenomen motie van SGP-leider Bas van der Vlies.

Lid Mamas and the Papas overleden

Denny Doherty, lid van de wereldberoemde groep The Mamas and the Papas, is gisteren op 66-jarige leeftijd overleden in Mississauga, Canada. Zijn zuster Frances Arnold zei dat hij na een kort ziekbed overleed in die voorstad van Toronto.

The Mamas and the Papas braken door eind jaren 60 met hits als California Dreamin' en Monday, Monday. De groep bestond naast Doherty uit songschrijver John Phillips, zijn vrouw Michelle en "Mama Cass" Elliot.

Hij was al een bekende folk artiest voordat hij samen met de andere drie de groep oprichtte. De groep nam vier albums en ging uit elkaar in 1969. Na deze periode ondernam hij een solo carrière en gaf hij zijn stem aan diverse karakters in een kinder serie.

Michelle Phillips is nu het enige nog levende lid van de groep. Mama Cass overleed in 1974 op 32-jarige leeftijd en John Phillips overleed in 2001, hij was 65.


Een Youtube link naar California dreamin'.


Michelle Phillips, Denny Doherty en John Phillips in 1998

Met dank aan Nood-kloon voor de vertaalde submit.

'Raciste' Britse Big Brother-huis moet weg

Shilpa Shetty en Jade GoodyEen bewoonster van het Britse Big Brother-huis die is beschuldigd van racistische opmerkingen jegens een Indiase medebewoonster, is vrijdagavond door de kijkers weggestemd. De show is door de onverkwikkelijke kwestie al weken belangrijk nieuws in Indiase en Britse media.

In het Celebrity Big Brother-huis woont een aantal bekende mensen. De winnares van een vorige editie, Jade Goody, kon na de stemming haar biezen pakken.

Zij en twee blanke medebewoonsters hadden de Indiase Bollywood-actrice Shilpa Shetty verscheidene vervelende opmerkingen toegevoegd, waarop de actrice emotioneel reageerde. Zo weigerden ze haar naam te gebruiken en hadden ze het hardnekkig over ''de Indiase'' die moest ''oprotten naar huis''.

De scènes hebben geleid tot een recordhoeveelheid van 38.000 klachten bij de Britse mediatoezichthouder Ofcom. In India hebben duizenden mensen geprotesteerd tegen de behandeling van hun landgenote.

Voor het eerst sinds de serie in Groot-Brittannië is te zien, mocht er geen publiek bij het hek staan nadat vrijdagavond de stemming was geweest. De producenten vreesden dat Goody zou worden aangevallen door een woedende menigte. Alleen Goody en Shilpa waren genomineerd om het huis te verlaten.

De hoog oplopende rel over de vermeende racistische uitspraken in het Big Brother-huis kreeg vrijdag ook politieke bemoeienis. De Britse minister van Financiën en beoogd premier Gordon Brown had een stemadvies gegeven aan de kijkers.

Ode aan de glazenwasser

Vorig seizoen bezocht ik de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en PSV. Samen met drie vrienden had ik plaats genomen op de Denis Neville tribune. Dat is vaste prik tijdens onze bezoekjes aan Sparta. Het is een tribune vol verschillende mensen, waarop je als relatieve buitenstaander je ogen uitkijkt. Tegen PSV zat er een bloedfanatieke Spartaan achter ons. Hij schreeuwde negentig minuten lang, vloekte en tierde op de scheidsrechter en de gasten uit Eindhoven en zong om het hardst de Sparta-liedjes. Het was even na rust toen ik samen met een ander voorzichtig een Glazenwasser, glazenwasser, glazenwasser olé olé inzette. Midden in een vloek nam onze achterbuurman het lied over.

[A1GP] Uitslag tweede vrije training

Johnny Reid heeft de snelste tijd gereden in de tweede vrije training voor zijn thuis-Grand Prix, in Nieuw-Zeeland. Hülkenberg eindigde op de tweede plaats voor Duitsland, gevolgd door Richard Lyons met de groene bolide van Ierland. Jeroen Bleekemolen eindigde voor Nederland als tiende.

PosCoureurTeamTijdVerschilRonden
1Jonny REIDNEW ZEALAND1:14.166-26
2Nico HÜLKENBERGGERMANY1:14.258+0.09224
3Richard LYONSIRELAND1:14.546+0.38026
4Narain KARTHIKEYANINDIA1:14.627+0.46133
5Loic DUVALFRANCE1:14.658+0.49219
6Sebastien BUEMISWITZERLAND1:14.799+0.63335
7Robbie KERRGREAT BRITAIN1:14.830+0.66428
8Enrico TOCCACELOITALY1:14.887+0.72133
9Alan VAN DER MERWESOUTH AFRICA1:14.908+0.74225
10Jeroen BLEEKEMOLENNETHERLANDS1:15.001+0.83531
11Ryan HUNTER REAYUSA1:15.094+0.92826
12Ho-Pin TUNGCHINA1:15.095+0.92930
13Tomas ENGECZECH REPUBLIC1:15.101+0.93528
14Christian MURCHISONSINGAPORE1:15.305+1.13923
15Karl REINDLERAUSTRALIA1:15.305+1.13929
16James HINCHCLIFFECANADA1:15.348+1.18231
17Salvador DURANMEXICO1:15.570+1.40425
18Alex KHATEEBLEBANON1:15.580+1.41422
19Alex YOONGMALAYSIA1:15.609+1.44325
20Ananda MIKOLAINDONESIA1:15.664+1.49826
21Raphael MATOSBRAZIL1:15.797+1.63126
22Nur ALIPAKISTAN1:18.904+4.73827

[Dakar] Uitslag etappe dertien

De etappe van vandaag bracht de deelnemers eindelijk naar Senegal. Het Malinese Kayes was het startpunt, het Senegalese Tambacounda het eindpunt. Met nog minder dan 500 kilometer nog te rijden tot de finish in Dakar, vond er in het motorklassement een verrassende verschuiving plaats na het uitvallen van de leider in het klassement.

Motoren
Bij de motoren slaat het noodlot toe bij Marc Coma, de Spanjaard staat stil buiten het parcours en weet zich niets meer te herinneren, ook Isidre Esteve Pujol wacht hetzelfde lot. Coma stopt en daarmee komt een einde aan de Dakar rally voor de Spanjaard. De nummer twee van vorig jaar, de Fransman Cyril Depres, had daardoor vrijspel om de etappe op zijn naam te schrijven, gevolgd door de Amerikaan Chris Blais en landgenoot Michel Marchini op een respectievelijk tweede en derde plaats. De beste Nederlander was Henk Knuijman, hij wist met zijn Honda de 22e stek te bemachtigen. In het algemeen klassement gaat, na het uitvallen van Coma, Depres aan de leiding. De top drie wordt verder aangevuld door zijn landgenoot David Casteu en de Amerikaan Blais. De beste Nederlander is wederom Knuijman met een mooie tiende plek.

Auto's
Ook vandaag was de Spanjaard Carlos Sainz de snelste op de proef. Het verschil met de nummer twee, de Fransman Stephané Peterhansel, was slechts 26 seconden groot. De derde plek was voor de Amerikaan en teamgnooet van Sainz, Mark Miller. De beste Nederlander op de proef was Chris Leyds, hij werd 83e. In het algemeen klassement gaat Mitsubishi aan de leiding. Peterhansel en zijn landgenoot Luc Alphand nemen de plaatsen één en twee in. Jean-Louis Schlesser is goed voor de derde plaats in het algemeen klassement. De beste Nederlander is Chris Leyds op een 65e plek.

Vrachtwagens
De truck met daarin Hans Stacey reed rustig naar Dakar toe. De Nederlander eindigde vandaag als tweede achter het Tsjechische duo Loprais en Gilar, de Rus Mardeev wist de derde plek te bemachtigen. In het algemeen klassement gaat Stacey riant aan de leiding met drie uur voorsprong op Mardeev. Wulfert van Ginkel staat op de derde plek, die nog minimaal anderhalf uur goed moet maken op de Rus, om op te schuiven naar de tweede plaats.



Uitslag etappe dertien
Motoren
Plaats#NaamMerkTijdVerschil
1002DepresKTM03:00:56-
2009BlaisKTM03:07:0300:06:07
3020MarchiniYahama03:11:2100:10:25
4085BethysHonda03:12:3900:11:43
5146ClassenKTM03:12:4500:11:49

Auto's

Plaats#NaamMerkTijdVerschil
1303Sainz / PerinVolkswagen02:30:22-
2302Peterhansel / CottretMitsubishi02:30:4800:00:26
3305Miller / PitchfordVolkswagen02:32:4000:02:18
4313Sousa / SchulzVolkswagen02:35:2500:05:03
5310Schlesser / DebronSchlesser02:35:3300:05:11

Vrachtwagens

Plaats#NaamMerkTijdVerschil
1512Loprais / GilarTatra03:17:43-
2501Stacey / Gotlib / Der KinderenMAN03:21:0800:03:25
3527Mardeev / Belyaev / NikolaevKamaz03:24:2200:06:39
4513Van Ginkel / Tijsterman / De RooyGinaf03:24:5500:07:12
5503De Azevedo / Justo / MartinecTatra03:26:2000:09:07



Algemeen klassement
Motorenklassement
Plaats#NaamMerkTijdVerschil
1002DespresKTM48:41:00-
2008CasteuKTM49:13:5600:32:56
3009BlaisKTM49:35:5200:54:52
4006UllevalseterKTM50:11:3701:30:37
5010RodriguesYahama51:02:0002:21:00

Autoklassement

Plaats#NaamMerkTijdVerschil
1302Peterhansel / CottretMitsubishi43:12:22-
2300Alphand / PicardMitsubishi43:24:3700:11:15
3310Schlesser / DebronSchlesser44:52:0901:38:47
4309Al-Attiyah / GuehennecBMW45:23:0702:09:45
5305Miller / PitchfordVolkswagen45:31:0902:17:47

Vrachtwagenklassement

Plaats#NaamMerkTijdVerschil
1501Stacey / Gotlib / Der KinderenMAN50:48:03-
2527Mardeev / Belyaev / NikolaevKamaz53:50:5303:02:50
3513Van Ginkel / Tijsterman / De RooyGinaf55:16:2804:28:25
4512Loprais / GilarTatra55:39:4704:51:44
5503De Azevedo / Justo / MartinecTatra56:05:0005:16:57

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.